Bietensalade geitenkaas | Koolhydraatarm | Makkelijk Afvallen

Bietensalade geitenkaas met honing

By on 13 november 2016
Leestijd: 2 minuten
bietensalade geitenkaas

Bietensalade geitenkaas met honing: om je vingers bij af te likken!

Bietensalade geitenkaas gezond?

Dit keer een lekker Frans recept voor jullie! Misschien maak je wel vaker een geitenkaassalade. Maar is je geitenkaas dan ook warm? Dát maakt deze salade namelijk zo lekker. De zoete biet en honing zorgen daarnaast voor een heerlijke smaakcombinatie.

Rode bieten hebben een aardse smaak en bevatten veel vezels en eiwitten. Daarnaast zitten ze vol antioxidanten en zorgt een rode biet voor wel 10% van de aanbevolen hoeveelheid ijzer. In deze salade zijn gekookte bieten gebruikt, maar je kunt ze ook heel goed rauw eten! Schil ze dan wel even goed.

Wat zit er in deze salade?

Deze heerlijke salade bevat de volgende voedingswaarden per portie:

  • Calorieën: 360
  • Koolhydraten: 20 g
  • Eiwitten: 7 g
  • Vetten: 16 g

Ga jij deze salade proberen? Laat het ons weten!

Ben jij aan het afvallen maar weet je eigenlijk niet goed wat je nu en wel en beter niet kunt eten? Zoek jij inspiratie voor gezonde ontbijtjes of koolhydraatarme lunch recepten? In ons Koolhydraatarm 50-dagen programma vind je alle informatie die je nodig hebt, plus weekmenu’s met gezonde recepten voor wel 50 dagen lang! Geef het afvallen een boost en start vandaag nog.

bietensalade geitenkaas
Afdrukken

Geitenkaassalade met biet en honing

Een Franse salade met warme geitenkaas en honing-balsamicodressing bestrooid met pistachenoten. Klinkt goed, toch?
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Frans, Westers
Trefwoord geitenkaas, goede vetten, koolhydraatarm, maaltijdsalade, vegetarisch
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 1 persoon
calorieën 295kcal

Ingrediënten

  • 150 gram sla gemengd
  • 1/2 biet gekookt
  • 1 plak geitenkaas naturel
  • 1/2 el honing
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1/2 el olijfolie
  • 10 pistachenoten
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en zet de grillstand aan.
  • Meng de honing met de balsamicoazijn en olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de biet in kleine blokjes.
  • Leg de geitenkaas op een plaat met bakpapier en zet 5 minuten onder de grill.
  • Meng de sla met de bietenblokjes.
  • Pak een bord en verdeel hier de sla over, besprenkel met de dressing en leg het stukje geitenkaas bovenop.
  • Garneer met de pistachenoten.

Nutrition

Calories: 295kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 10g | Fat: 20g | Saturated Fat: 3g | Polyunsaturated Fat: 0.2g | Monounsaturated Fat: 1g | Cholesterol: 9mg | Sodium: 119mg | Potassium: 217mg | Fiber: 3g | Sugar: 13g | Vitamin A: 950IU | Vitamin C: 8.3mg | Calcium: 60mg | Iron: 1.3mg

Facebook Reacties

About Niels Bosman

Niels Bosman is oprichter en eigenaar van MakkelijkAfvallen. Hij ontdekte de kracht van koolhydraatarm eten in 2014 en sinds die tijd is hij fulltime bezig met het coachen van zijn klanten. Hij heeft 4 boeken geschreven en meer dan 40.000 mensen geholpen aan een slank, gezond en gelukkig leven. Hij woont samen met zijn vriendin en kinderen in Eindhoven.

5 Comments

  1. Sunny

    10 mei 2017at13:20

    Ik.lust geen geitenkaas… wat is lekker om te vervangen?

    • Ma.

      10 mei 2017at14:52

      Een ander soort kaas, brie bijvoorbeeld! 🙂

  2. Marianne

    13 november 2016at21:07

    Lijkt me inderdaad ook lekker met warme geitenkaas. Ik gebuik altijd de chevre doux. Hoeveel gram/ plakjes is dan verantwoord?

    • Niels Bosman

      14 november 2016at10:21

      Hoi Marianne, als avondeten zou ik een stuk van 100 gram verantwoord vinden en lekker vooral! 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *