Vegetarische asperge salade met groene asperges en rode biet

Deze asperge salade met rode biet en geitenkaas is een frisse vervanger van het traditionele recept voor asperges met ham en ei. De groene asperges hebben een lekkere bite; eet plezier gegarandeerd!
  • Diner
  • 1 persoon
  • 11g koolhydraten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 50 gram groene asperges
  • 1 rode biet voorgekookt
  • 20 gram rucola
  • 20 gram geitenkaas
  • 6 blaadjes basilicum
  • 1 lenteui
  • 1 scheutje balsamico azijn

Instructies

  • Breng in een ruime pan een laag water aan de kook, de asperges moeten hierin net kopje onder gaan.
  • Snijd het harde stukje van de onderkant van iedere asperge af (dus niet de bloem!).
  • Als het water kookt leg je de asperges hier voorzichtig in. Kook voor 3 minuten. Zo blijven de asperges lekker knapperig!
  • Koel de asperges af door ze even onder de koude kraan te houden. Leg ze daarna in de koelkast.
  • Snijd de biet in hapklare stukken en doe in een salade kom.
  • Snijd de lenteui in fijne ringetjes en voeg deze toe aan de biet.
  • Haal de asperges uit de koelkast en snijd ze allemaal in drie stukken.
  • Voeg de rucola en basilicumblaadjes toe en mix het geheel.
  • Verbrokkel de geitenkaas boven je salade en maak deze af met een klein scheutje balsamico azijn.
    TIP: De salade smaakt extra lekker als je hem nog even in de koelkast zet.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Vegetarische maaltijdsalade met groene asperges en rode biet
Hoeveelheid per portie
Calories 109 Calories from Fat 36
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 4g6%
Verzadigd vet 2g10%
Sodium 146mg6%
Potassium 441mg13%
Koolhydraten 11g4%
Vezels 3g13%
Suiker 7g8%
Eiwit 7g14%
Vitamine A 1495IU68%
Vitamine C 13.1mg17%
Calcium 96mg10%
IJzer 2.6mg16%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Recept met groene asperge salade

De lekkerste asperges kun je kopen tijdens het aspergeseizoen. Dit seizoen duurt maar vrij kort (rond de twee maanden), dus we kunnen er maar beter van genieten!

Een bekend recept voor het koken van zowel witte als groene asperges, is een bereiding met ham en ei. Of wat dacht je van een lekkere aspergesoep? Groene asperges hebben meer bite en zijn daardoor erg geschikt voor een zomerse maaltijdsalade.

MA’s Tip: Tel jij de calorieën in jouw maaltijden? Hier lees je waarom je beter koolhydraten kunt tellen.

Vegetarische salade

Ons recept voor groene asperge salade bevat biet en geitenkaas, hij is dus ook geschikt voor vegetariërs!

De portie die wij aanhouden is geschikt als maaltijdsalade, maar je kunt deze asperge salade ook serveren als voor- of bijgerecht.

Nog een paar vegetarische salades uitproberen, goed idee!

 

asperge salade
3.8 van 5 stemmen
Print

Vegetarische maaltijdsalade met groene asperges en rode biet

Deze asperge salade met rode biet en geitenkaas is een frisse vervanger van het traditionele recept voor asperges met ham en ei. De groene asperges hebben een lekkere bite; eet plezier gegarandeerd!

Gang Diner, Lunch, Salade
Keuken Westers
Keyword koolhydraatarm, maaltijdsalade, seizoensgerecht, snelgerecht
dieet vegetarisch
tijd <60 minuten
Voorbereidingstijd 27 minuten
Bereidingstijd 3 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 1 persoon
Caloriën 109 kcal

Ingrediënten

  • 50 gram groene asperges
  • 1 rode biet voorgekookt
  • 20 gram rucola
  • 20 gram geitenkaas
  • 6 blaadjes basilicum
  • 1 lenteui
  • 1 scheutje balsamico azijn

Instructies

  1. Breng in een ruime pan een laag water aan de kook, de asperges moeten hierin net kopje onder gaan.

  2. Snijd het harde stukje van de onderkant van iedere asperge af (dus niet de bloem!).

  3. Als het water kookt leg je de asperges hier voorzichtig in. Kook voor 3 minuten. Zo blijven de asperges lekker knapperig!

  4. Koel de asperges af door ze even onder de koude kraan te houden. Leg ze daarna in de koelkast.

  5. Snijd de biet in hapklare stukken en doe in een salade kom.

  6. Snijd de lenteui in fijne ringetjes en voeg deze toe aan de biet.

  7. Haal de asperges uit de koelkast en snijd ze allemaal in drie stukken.

  8. Voeg de rucola en basilicumblaadjes toe en mix het geheel.

  9. Verbrokkel de geitenkaas boven je salade en maak deze af met een klein scheutje balsamico azijn.

    TIP: De salade smaakt extra lekker als je hem nog even in de koelkast zet.

Voedingswaarden
Vegetarische maaltijdsalade met groene asperges en rode biet
Hoeveelheid per portie
Calories 109 Calories from Fat 36
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 4g6%
Verzadigd vet 2g10%
Sodium 146mg6%
Potassium 441mg13%
Koolhydraten 11g4%
Vezels 3g13%
Suiker 7g8%
Eiwit 7g14%
Vitamine A 1495IU68%
Vitamine C 13.1mg17%
Calcium 96mg10%
IJzer 2.6mg16%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

 

Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een antwoord

Makkelijk Afvallen recepten boek met Niels Bosman
Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma (fysiek boek)

Onze bestseller! Al meer dan 20.000 exemplaren verkocht. Je krijgt weekmenu’s voor 7 weken. Met meer dan 150 overheerlijke koolhydraatarme recepten, snacks & tussendoortjes. Nu met 100% afslankgarantie, als jij na 50 dagen niet bent afgevallen, betaal ik je 100% je geld terug. Zonder vragen!

  • 99.000+

    Mensen gingen je voor

  • 150

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslankgarantie (geld terug)

Meer info