Bietensalade geitenkaas met honing

Een Franse salade met warme geitenkaas en honing-balsamicodressing bestrooid met pistachenoten. Klinkt goed, toch?
  • Diner
  • 1 persoon
  • 20g koolhydraten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 150 gram sla gemengd
  • 1/2 biet gekookt
  • 1 plak geitenkaas naturel
  • 1/2 el honing
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1/2 el olijfolie
  • 10 pistachenoten
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en zet de grillstand aan.
  • Meng de honing met de balsamicoazijn en olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de biet in kleine blokjes.
  • Leg de geitenkaas op een plaat met bakpapier en zet 5 minuten onder de grill.
  • Meng de sla met de bietenblokjes.
  • Pak een bord en verdeel hier de sla over, besprenkel met de dressing en leg het stukje geitenkaas bovenop.
  • Garneer met de pistachenoten.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Geitenkaassalade met biet en honing
Hoeveelheid per portie
Calories 295 Calories from Fat 180
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 20g29%
Verzadigd vet 3g15%
Sodium 119mg5%
Potassium 217mg6%
Koolhydraten 20g8%
Vezels 3g13%
Suiker 13g14%
Eiwit 10g20%
Vitamine A 950IU43%
Vitamine C 8.3mg11%
Calcium 60mg6%
IJzer 1.3mg8%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Bietensalade geitenkaas met honing: om je vingers bij af te likken!

Bietensalade geitenkaas gezond?

Dit keer een lekker Frans recept voor jullie! Misschien maak je wel vaker een geitenkaas salade. Maar is je geitenkaas dan ook warm? Dát maakt deze salade namelijk zo lekker. De zoete biet en honing zorgen daarnaast voor een heerlijke smaakcombinatie.

Rode bieten hebben een aardse smaak en bevatten veel vezels en eiwitten. Daarnaast zitten ze vol antioxidanten en zorgt een rode biet voor wel 10% van de aanbevolen hoeveelheid ijzer. In deze salade zijn gekookte bieten gebruikt, maar je kunt ze ook heel goed rauw eten! Schil ze dan wel even goed.

Lekker zeg die bieten, hier zijn nog wat heerlijke rode bieten salade recepten:

 

bietensalade geitenkaas
3.56 van 9 stemmen
Print

Geitenkaassalade met biet en honing

Een Franse salade met warme geitenkaas en honing-balsamicodressing bestrooid met pistachenoten. Klinkt goed, toch?
Gang Diner, Lunch
Keuken Frans, Westers
Keyword geitenkaas, goede vetten, koolhydraatarm, maaltijdsalade
dieet vegetarisch
tijd <30 minuten
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 1 persoon
Caloriën 295 kcal

Ingrediënten

  • 150 gram sla gemengd
  • 1/2 biet gekookt
  • 1 plak geitenkaas naturel
  • 1/2 el honing
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1/2 el olijfolie
  • 10 pistachenoten
  • peper en zout

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en zet de grillstand aan.
  2. Meng de honing met de balsamicoazijn en olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Snijd de biet in kleine blokjes.
  4. Leg de geitenkaas op een plaat met bakpapier en zet 5 minuten onder de grill.
  5. Meng de sla met de bietenblokjes.
  6. Pak een bord en verdeel hier de sla over, besprenkel met de dressing en leg het stukje geitenkaas bovenop.
  7. Garneer met de pistachenoten.
Voedingswaarden
Geitenkaassalade met biet en honing
Hoeveelheid per portie
Calories 295 Calories from Fat 180
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 20g29%
Verzadigd vet 3g15%
Sodium 119mg5%
Potassium 217mg6%
Koolhydraten 20g8%
Vezels 3g13%
Suiker 13g14%
Eiwit 10g20%
Vitamine A 950IU43%
Vitamine C 8.3mg11%
Calcium 60mg6%
IJzer 1.3mg8%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit vinden andere gebruikers van dit recept
  • Sunny

    Ik.lust geen geitenkaas… wat is lekker om te vervangen?

    • Ma.

      Een ander soort kaas, brie bijvoorbeeld! 🙂

  • Marianne

    Lijkt me inderdaad ook lekker met warme geitenkaas. Ik gebuik altijd de chevre doux. Hoeveel gram/ plakjes is dan verantwoord?

    • Niels Bosman

      Hoi Marianne, als avondeten zou ik een stuk van 100 gram verantwoord vinden en lekker vooral! 🙂

Geef een antwoord

Makkelijk Afvallen recepten boek met Niels Bosman
Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma (fysiek boek)

Onze bestseller! Al meer dan 20.000 exemplaren verkocht. Je krijgt weekmenu’s voor 7 weken. Met meer dan 150 overheerlijke koolhydraatarme recepten, snacks & tussendoortjes. Nu met 100% afslankgarantie, als jij na 50 dagen niet bent afgevallen, betaal ik je 100% je geld terug. Zonder vragen!

  • 99.000+

    Mensen gingen je voor

  • 150

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslankgarantie (geld terug)

Meer info