Snel een paar kilo's
verliezen? Profiteer alleen deze week van
€10,- korting op ZomerSlank.
Broccoli Ovenschotel met Zoete Aardappel
- Diner
-
2 porties
- 19g koolhydraten

Een gezonde maaltijd in een handomdraai!
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Schil de zoete aardappel en snij in blokjes van ongeveer 2 cm. Snij de roosjes van de broccoli los. Schil daarna de steel van de broccoli en snij in plakjes van ongeveer 1 cm.
- Doe de broccoli en zoete aardappel in een kom, schenk er een eetlepel olijfolie bij en strooi er een mespuntje zout overheen. Meng alles en leg het daarna in 1 laag op de met bakpapier beklede bakplaat. Bak het geheel gaar in de voorverwarmde oven; ongeveer 25 minuten of tot de aardappel zacht is.
- Snij het pepertje, de knoflook en kruiden grof en mix samen met het limoensap en -rasp en 3 el olijfolie in een blender tot een egaal geheel. Voeg zo nodig meer olijfolie toe. Voeg als laatste een mespuntje zout toe.
- Mix de broccoli en zoete aardappel door de dressing en verdeel over twee kommen. Strooi de feta er overheen. Eet smakelijk!
Deze verrassende frisse ovenschotel zet je in een handomdraai op tafel.
Hoe maak je deze broccoli schotel uit de oven?
Belangrijk in de voorbereiding van deze ovenschotel is dat je de zoete aardappel in gelijke blokjes snijd (van ongeveer 2 cm) , zodat ze met dezelfde snelheid gaar bakken.
Zorg er daarnaast ook voor dat je grove broccoli roosjes afbreekt. Broccoli bakt namelijk sneller dan zoete aardappel, en als de roosjes te klein zijn dan zouden ze wel eens kunnen verbranden voordat de zoete aardappel klaar is.
Naast feta zou je ook andere toppings over je ovenschotel heen kunnen strooien, zoals kikkererwten, pompoenpitjes of verse kruiden.
Is deze broccoli ovenschotel gezond?
Deze broccoli schotel uit de oven is rijk aan voedingstoffen, dankzij de broccoli en zoete aardappel: beide zijn keukenkanjers die bomvol goede stoffen zitten.
Broccoli is heel laag in koolhydraten en zit daarnaast vol andere goede stoffen. Zo bevat het veel antioxidanten, stoffen die ervoor zorgen dat vrije radicalen minder schade aanrichten in ons lichaam en nare dingen zoals kanker veroorzaken. Daarnaast zit het vol met vezels voor een blije spijsvertering. Daarnaast is het makkelijk koken met broccoli. Dit veelzijdige ingrediënt is bijvoorbeeld ook perfect in een soep!
Zoete aardappel heeft van nature wat meer koolhydraten. Maar, vrees niet! Want deze groente scoort heel laag op de Glycemische index. Voedingsmiddelen met een lage GI worden langzaam opgenomen en verteerd. Ze zorgen voor kleine(re) schommelingen in de bloedsuikerspiegel en zijn daarmee dus goede koolhydraten.
Waar past de dressing van deze ovenschotel nog meer bij?
Heb je wat dressing over? Yes! De dressing blijft tot wel 5 dagen goed in de koelkast en is heel goed te gebruiken voor andere gerechten, zoals:
- Een simpele dressing voor superfood Romaine Sla
- Als een dressing voor een overheerlijke Buddha Bowl
- Als frisse dip. Gebruik hiervoor koolhydraatarme ‘chips’ zoals komkommer of selderij stokjes.
Wanneer leg jij een broccoli ovenschotel op de bakplaat?

Onze bestseller! Al meer dan 20.000 exemplaren verkocht. Je krijgt weekmenu’s voor 7 weken. Met meer dan 150 overheerlijke koolhydraatarme recepten, snacks & tussendoortjes. Nu met 100% afslankgarantie, als jij na 50 dagen niet bent afgevallen, betaal ik je 100% je geld terug. Zonder vragen!
-
99.000+
Mensen gingen je voor
-
150
Koolhydraatarme Recepten
-
250
Tips & Snacks
-
100%
Afslankgarantie (geld terug)
Rate dit recept
He makkelijkafvallen! Kunnen jullie niet iets maken zodat je het recept kan printen?