Romaine Sla Recept met Verassende Geitenkaas Dressing

Een verrassende lunch: superfood romaine sla met een smeuïge en frisse dressing van geitenkaas.
  • Lunch
  • 2 porties
  • 1g koolhydraten

Word weer verliefd op sla!

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 6-8 bladeren romaine sla
  • 125 gr zachte geitenkaas
  • el olijfolie extra vierge
  • 1 tl honing
  • 1 stuks citroen (sap)
  • 2 el pompoenpitten
  • 2 el hazelnoten
  • zout (2 mespuntjes of max. 0,8 gr)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Bedek de pompoenpitten en hazelnoten in ½ el olijfolie en een mespuntje zout. Roer goed om en plaats op een met bakpapier bedekte bakplaat in de oven. Rooster de pitjes en noten in 8-10 minuten licht goudbruin.
  • Met een staafmixer, mix de geitenkaas, 1 el olijfolie, citroensap, honing en een mespuntje zout tot een egaal geheel.
  • Bestrijk de romaine bladeren met de dressing. Bestrooi met de geroosterde pitjes en noten.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Romaine Sla Recept met Geitenkaas Dressing
Hoeveelheid per portie
Calories 189 Calories from Fat 135
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 15g21%
Verzadigd vet 9g45%
Sodium 235mg10%
Potassium 66mg2%
Koolhydraten 1g0%
Vezels 1g4%
Suiker 2g2%
Eiwit 12g24%
Vitamine A 766IU35%
Vitamine B12 1mg36%
Vitamine C 1mg1%
Calcium 94mg9%
IJzer 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Diëten en sla. Als we die twee bij elkaar in ‘één zin horen, worden we al gauw moedeloos. Kauwen op een saai bord groene bladeren, wie heeft dáár nou zin in? Maar met deze briljante geitenkaas dressing krijgt deze romaine sla ineens een hele andere inslag.

Bordje sla? Yes please!

Waarom romaine sla?

We hebben heel bewust romaine sla gekozen voor dit recept. Waarom? Romaine sla is over het algemeen wat donkerder van kleur dan andere slasoorten en bevat daardoor meer antioxidanten.

Maar wat zijn dat nou, die antioxidanten?

Antioxidanten zijn bepaalde vitamines en mineralen die ervoor zorgen dat vrije radicalen geen schade aanrichten in ons lichaam. Vrije radicalen zijn agressieve moleculen, die ontstaan bij oxidatieprocessen in ons lichaam – in feite, kleine roestdeeltjes in ons lichaam. Te veel van deze roestdeeltjes kan, bijvoorbeeld, kanker veroorzaken.

Dit betekent: flink eten, die donkere bladgroente!

Is deze geitenkaas dressing gezond?

Deze dressing is een fijne balans tussen smaak (en wat voor een smaak!) en gezonde voedingsstoffen. Ja, er zit een klein beetje honing voor zoetheid in, maar daarentegen krijg je wel allerlei goede vetten binnen van de olijfolie en de geitenkaas. Daarmee is deze dressing eigenlijk heel erg verantwoord.

Op zoek naar een andere dressing voor je superfood romaine? Deze dressings kunnen wij je ook aanraden:

– Een klassieke Ceasar Salad dressing met yoghurt.
– Een dressing met een Oosters tintje, van kokos en limoen.

Wat is lekker bij dit romaine sla recept?

Dit originele sla recept gaat goed samen met verschillende vis- en vleessoorten, voor een meer uitgebreide lunch. Probeer de volgende combinaties eens:

– Romaine sla en geitenkaas dressing naast een prachtig biefstukje. Genieten!
– Deze salade gaat ook heel goed samen met een witte vis, zoals gebakken kabeljauw.
– Liever een vega? Probeer deze sla dan eens samen met blokjes halloumi!

 

Romaine Sla bladeren met geitenkaas dressing en geroosterde pompoenpitten en hazelnoten
3.84 van 6 stemmen
Print

Romaine Sla Recept met Geitenkaas Dressing

Een verrassende lunch: superfood romaine sla met een smeuïge en frisse dressing van geitenkaas.

Gang Lunch
Keuken Hollands
Keyword geitenkaas, koolhydraatarme lunch, sla
dieet glutenvrij, koolhydraatarm
tijd <20 minuten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 2 porties
Caloriën 189 kcal

Ingrediënten

  • 6-8 bladeren romaine sla
  • 125 gr zachte geitenkaas
  • el olijfolie extra vierge
  • 1 tl honing
  • 1 stuks citroen (sap)
  • 2 el pompoenpitten
  • 2 el hazelnoten
  • zout (2 mespuntjes of max. 0,8 gr)

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Bedek de pompoenpitten en hazelnoten in ½ el olijfolie en een mespuntje zout. Roer goed om en plaats op een met bakpapier bedekte bakplaat in de oven. Rooster de pitjes en noten in 8-10 minuten licht goudbruin.

  3. Met een staafmixer, mix de geitenkaas, 1 el olijfolie, citroensap, honing en een mespuntje zout tot een egaal geheel.

  4. Bestrijk de romaine bladeren met de dressing. Bestrooi met de geroosterde pitjes en noten.

Voedingswaarden
Romaine Sla Recept met Geitenkaas Dressing
Hoeveelheid per portie
Calories 189 Calories from Fat 135
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 15g21%
Verzadigd vet 9g45%
Sodium 235mg10%
Potassium 66mg2%
Koolhydraten 1g0%
Vezels 1g4%
Suiker 2g2%
Eiwit 12g24%
Vitamine A 766IU35%
Vitamine B12 1mg36%
Vitamine C 1mg1%
Calcium 94mg9%
IJzer 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig mogelijk leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Meer dan 140.000 succesverhalen
koolhydraatarm dieet boek programma met recepten en weekmenu

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een reactie

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij volledig uitgewerkte weekmenu’s, recepten en boodschappenlijstjes. Ontvang online support van onze afslank coach. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.

  • 140.000+

    Mensen gingen je voor

  • 90+

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslank Garantie (geld terug)

Meer info