Tips
Ben ik de enige die zich zo verbaasd?
Om mij heen zie ik zoveel mensen hun best doen. Ze maken de groenste, lekkerste en meest gezonde salade. Samengesteld met verse en biologische groente en compleet met fruit, zaden en noten. Fantastisch!
Om het vervolgens af te maken met een in elkaar gefabriceerde commerciële dressing.
Zo zonde. En niet nodig.
Ben jij of ken jij zo iemand? Lees dan vooral verder. Het is namelijk ontzettend eenvoudig om zelf een lekkere dressing te te maken! Ter illustratie: “de honing mosterd dressing”. Klaar in 3 minuten en dikke kans dat je de alle ingrediënten al in je keuken hebt.
I rest my case!
>>> Lekker om je groentefriet in te dopen.
>>> Complimentje voor al deze gezonde salades.
Hoe maak je honing mosterd dressing?
Honing mosterd dressing bestaat, hoe kan het anders, uit een gelijke mix van honing en mosterd. Olijfolie zorgt ervoor dat je dressing meer volume krijgt, zodat je hem beter verdeelt over je salade. Voeg als laatste de citroensap toe. Doe dit stapsgewijs en proef tussendoor. Als je dressing niet goed samenkomt, kan je meer sap toevoegen.
Ma’s tip: Wil je een romiger resultaat, voeg dan een beetje mayonaise toe. Let dan wel op dat je een échte mayonaise gebruikt.
Welke mosterd kan je het beste gebruiken?
Welke mosterd je het beste kan gebruiken voor dit recept hangt volledig af van je eigen smaak. Grote kans dat de mosterd die je in huis hebt, de mosterd is die jij het liefst gebruikt.
Zelf ben ik een fan van een scherpe Dijon mosterd of een grove Zaanse. Pak jij het liever wat milder aan, dan is een Franse mosterd ook perfect! Makkelijk, hè!
Welke kruiden kan ik nemen voor deze dressing?
Als laatste stap voor je kruiden en specerijen toe. Ook hier kan je eigen smaak achterna gaan. Veel mensen houden het bij peper en zout. Voor iets meer kick kan je een beetje knoflookpoeder toevoegen. Verse fijngesneden bieslook geeft een frisse crunch aan je honing mosterd dressing.
Honing mosterd saus
Er is een verschil tussen honing mosterd saus en – dressing. De saus blijft dikker en is meer geschikt om in te dippen of om gebraden kip mee op smaak te brengen.
Hiervoor mix je simpelweg honing, mosterd en mayonaise samen. Je brengt hem op smaak met een beetje (witte wijn) azijn, je favoriete kruiden.
Onthouden: het is eenvoudig om je eigen sausen en dressings te maken. Hiermee geef je nog meer smaak aan je gerechten en je laat conserveringsmiddelen en onnodige koolhydraten achterwege.
Rate dit recept
Smaakvol en lekkerder als uit de winkel.
In olijfolie zit per portie 15 ml /eetlepel al gauw 123 kcal dus hoe komt u op 22 kcal???
Hoi Anja, Bedankt voor je feedback. We gaan er naar kijken!
In honing zit per eetlepel (=20gr) al gauw 16gr koolhydraten. Dus hoe komt u op 1 gram koolhydraten?