Koolhydraatarme lasagne met gehakt en veel kaas

Maak je eigen kha lasagnebladen met kaas en ei. Hiermee bouw je een heerlijke Italiaanse ovenschotel om je vingers bij af te likken.
  • Diner
  • 2 personen
  • 7g koolhydraten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

Voor de bladen

  • 1 ei
  • 70 gr roomkaas
  • 7 gr Parmezaanse kaas geraspt
  • 90 gr mozzarella geraspt
  • ½ tl Italiaanse kruidenmix
  • ¼ tl knoflookpoeder
  • ½ tl uienpoeder

Voor de vulling

  • 125 gr rundergehakt
  • 100 gr tomatensaus bijvoorbeeld Grand'Italia Toscana met zongedroogde tomaten
  • 50 gr mozzarella geraspt
  • 30 gr ricotta
  • 1 el lente-ui vlokken
  • 1 tl oregano
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl basilicum gedroogd
  • 1 tl Italiaanse kruidenmix

Instructies

Lasagne bladen

  • Verwarm de over voor op 190 graden Celsius. Bedek een bakplaat met bakpapier.
  • Mix voor de bereiding van de bladen met een garde de roomkaas en eieren. Voeg nu de Parmezaanse kaas, mozzarella en alle specerijen toe en mix tot één geheel.
  • Spreid het beslag over de bakplaat uit tot een gelijkmatige laag. Bak in 20-25 minuten in het midden van de oven.
  • Laat het "lasagneblad" afkoelen in de koelkast. Wanneer afgekoeld, snijd in 3 gelijke delen. Houd hierbij rekening met de grootte van de ovenschaal waarin je de lasagne maakt.

De saus

  • Rul het gehakt in een pan samen met de ui, oregano en knoflook tot het een mooie bruine kleur krijgt.
  • Giet het overtollige vocht uit de pan en voeg ⅔ van de tomatensaus toe. Laat 10 minuten sudderen.

Lasagne bouwen

  • Vet de lasagneschaal in met boter of olie. Giet de overgebleven tomatensaus (⅓) in de schaal en bedek met een lasagneblad.
  • Schep ⅓ van het gehaktmengsel op het lasagneblad en verdeel hierover een deel van de mozzarella en van de ricotta. Bedek met de tweede laag lasagneblad en herhaal deze stap.
  • Verdeel het overgebleven gehaktmengsel en de overgebleven mozzarella en ricotta over het derde blad. Bestrooi met de Italiaanse kruidenmix.
  • Bak de lasagne 20 minuten op 190 graden Celsius in het midden van de oven.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Koolhydraatarme lasagne met kaas en gehakt
Hoeveelheid per portie
Calories 575 Calories from Fat 405
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 45g64%
Verzadigd vet 23g115%
Sodium 956mg42%
Potassium 496mg14%
Koolhydraten 7g3%
Vezels 1g4%
Suiker 4g4%
Eiwit 35g70%
Vitamine A 1399IU64%
Vitamine B12 3mg107%
Vitamine C 4mg5%
Calcium 493mg49%
IJzer 3mg19%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Heb jij ons koolhydraatarme dieet gevolgd of kook je al een tijdje zonder koolhydraten? Dan is de kans groot dat bij het woord “Lasagne” het water je in de mond loopt. “Lasagne…” Voel je hem? Dan is dit recept voor jou!

Lasagne maken

Sommige producten zijn nou eenmaal lastig om te vervangen. Pasta is er één van. En dat is helemaal niet erg. Er zijn namelijk genoeg manieren om een gezonde lasagne te maken. Zodat ie wel past in een low carb voedselschema. In de meeste recepten gebruiken we groente als vervanging van de bladen. Zoals bij deze heerlijke groente lasagne met courgette en in deze variant met zalm.

Maar soms wil je gewoon nét iets meer. Iets zwaarders. Ma ging opzoek en vond dit rijke koolhydraatarme recept. En hier gebruiken we geen courgette als lasagnebladen. . .

Ma’s Tip: Ben je opzoek naar meer inspiratie voor pasta vervangers in een Kha dieet? Lees dan hier verder over spelen met spaghetti of over prima pasta.

Koolhydraatarme lasagnebladen

Het geheim van dit recept zit m in de bladen. Die maak je dus zelf. Van kaas en ei, want dat is namelijk koolhydraatarm. Hierdoor kost het maken van dit recept wel iets meer moeite en tijd, maar het resultaat mag er zeker wezen! Je krijgt namelijk echt die bevredigende lagenstructuur, wat dit gerecht zo’n feest maakt om te eten.

Je kan de bladen het beste al een dag van te voren maken of in de ochtend. Daarom is deze heerlijke Italiaanse ovenschotel voor mij echt een weekend knaller. Maak het helemaal af met wat panna cotta als toetje. Bella Italia!

Is deze lasagne gezond?

Je kan een heleboel zeggen over deze heerlijke lasagne, maar heel gezond is hij niet. Het voegt niet veel nutriënten toe. Er zitten bijvoorbeeld geen groenten in en daarom bevat het dus weinig voedingsvezels en vitamines en mineralen. Maar weet je, dat is voor een keer helemaal niet erg! De volgende keer neem je gewoon weer lasagnebladen van pompoen 😉

Ma’s tip: Wil je een maaltijd die zowel lekker als gezond is? Verdeel dan wat diepvriesspinazie door de saus. Bam, klaar ben je. Of serveer er een salade met paprika naast. Zit je met je vitamines weer geramd.

Wij vonden dit de inspiratie van dit recept op Peaceloveandlowcarb.com. Zij maakten een handig filmpje. Hier zie je heel goed hoe je hem maakt. Dat kan jij toch ook!

Eet smakelijk!

 
Koolhydraatarme lasagne met gehakt en veel kaas
4.05 van 262 stemmen
Print

Koolhydraatarme lasagne met kaas en gehakt

Maak je eigen kha lasagnebladen met kaas en ei. Hiermee bouw je een heerlijke Italiaanse ovenschotel om je vingers bij af te likken.

Gang Diner
Keuken Italiaans
Keyword gehakt, lasagne, vleesgerecht
tijd >60minuten
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bakken 40 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Porties 2 personen
Caloriën 575 kcal

Ingrediënten

Voor de bladen

  • 1 ei
  • 70 gr roomkaas
  • 7 gr Parmezaanse kaas geraspt
  • 90 gr mozzarella geraspt
  • ½ tl Italiaanse kruidenmix
  • ¼ tl knoflookpoeder
  • ½ tl uienpoeder

Voor de vulling

  • 125 gr rundergehakt
  • 100 gr tomatensaus bijvoorbeeld Grand'Italia Toscana met zongedroogde tomaten
  • 50 gr mozzarella geraspt
  • 30 gr ricotta
  • 1 el lente-ui vlokken
  • 1 tl oregano
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl basilicum gedroogd
  • 1 tl Italiaanse kruidenmix

Instructies

Lasagne bladen

  1. Verwarm de over voor op 190 graden Celsius. Bedek een bakplaat met bakpapier.

  2. Mix voor de bereiding van de bladen met een garde de roomkaas en eieren. Voeg nu de Parmezaanse kaas, mozzarella en alle specerijen toe en mix tot één geheel.

  3. Spreid het beslag over de bakplaat uit tot een gelijkmatige laag. Bak in 20-25 minuten in het midden van de oven.

  4. Laat het "lasagneblad" afkoelen in de koelkast. Wanneer afgekoeld, snijd in 3 gelijke delen. Houd hierbij rekening met de grootte van de ovenschaal waarin je de lasagne maakt.

De saus

  1. Rul het gehakt in een pan samen met de ui, oregano en knoflook tot het een mooie bruine kleur krijgt.

  2. Giet het overtollige vocht uit de pan en voeg ⅔ van de tomatensaus toe. Laat 10 minuten sudderen.

Lasagne bouwen

  1. Vet de lasagneschaal in met boter of olie. Giet de overgebleven tomatensaus (⅓) in de schaal en bedek met een lasagneblad.

  2. Schep ⅓ van het gehaktmengsel op het lasagneblad en verdeel hierover een deel van de mozzarella en van de ricotta. Bedek met de tweede laag lasagneblad en herhaal deze stap.

  3. Verdeel het overgebleven gehaktmengsel en de overgebleven mozzarella en ricotta over het derde blad. Bestrooi met de Italiaanse kruidenmix.

  4. Bak de lasagne 20 minuten op 190 graden Celsius in het midden van de oven.

Notities

Gebaseerd op het recept Just like the real thing, van Peaceloveandlowcarb.com.

Voedingswaarden
Koolhydraatarme lasagne met kaas en gehakt
Hoeveelheid per portie
Calories 575 Calories from Fat 405
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 45g64%
Verzadigd vet 23g115%
Sodium 956mg42%
Potassium 496mg14%
Koolhydraten 7g3%
Vezels 1g4%
Suiker 4g4%
Eiwit 35g70%
Vitamine A 1399IU64%
Vitamine B12 3mg107%
Vitamine C 4mg5%
Calcium 493mg49%
IJzer 3mg19%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig mogelijk leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Ontdek het nieuwe programma
boek hardcover rechthoekig

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit vinden andere gebruikers van dit recept
  • Coby Biemans

    Verhoudingen vond ik niet helemaal juist. 100 gr saus is veel te weinig om 3 lagen mee te vullen. Ook het gehakt heb ik iets meer gedaan. Voor de rest wel aardig. Beetje droog vergeleken met standaard lasanga

  • Nicolet

    Je kan toch ook groente toevoegen aan de saus en wat spinazie?

Geef een antwoord

Niels boek Koolhydraatarm 50 Dagen Programma
Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma (fysiek boek)

Onze bestseller! Al meer dan 20.000 exemplaren verkocht. Je krijgt weekmenu’s voor 7 weken. Met meer dan 150 overheerlijke koolhydraatarme recepten, snacks & tussendoortjes. Nu met 100% afslankgarantie, als jij na 50 dagen niet bent afgevallen, betaal ik je 100% je geld terug. Zonder vragen!

  • 99.000+

    Mensen gingen je voor

  • 150

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslankgarantie (geld terug)

Meer info