Wil je gratis keto proberen en tot 2 kilo per week verliezen?
Pompoen lasagne met geitenkaas
- Diner
-
4 porties
- 21g koolhydraten

Ingrediënten
- 1 flespompoen
- 1 gele ui
- 2 teentjes knoflook
- 400 g mager rundergehakt
- 500 g gepelde tomaten
- 70 g tomatenpuree
- ⅓ tl peper
- ⅓ tl zout
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 1 tl oregano gedroogd
- 125 g crème fraîche
- 150 g geitenkaas
- 40 g rucola
Instructies
- Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden Celsius.
- Schil de pompoen, halveer en verwijder de zaden en de harde stukjes aan de onder- en bovenzijde van de pompoen.
- Snijd de pompoen overdwars in dunne gelijke plakken.
- Maak de ui en knoflook schoon.
- Snipper de ui en pers de knoflook.
- Fruit de ui glazig in een hapjespan met olijfolie.
- Voeg het gehakt en knoflook toe en rul bruin.
- Voeg de gepelde tomaten, tomatenpuree, peper, zout, Italiaanse kruiden en ½ tl oregano toe.
- Roer goed door, breng aan de kook en zet dan het vuur uit.
- Smelt de crème fraîche en geitenkaas in een steelpannetje en roer tot een egale saus ontstaat.
- Verdeel de helft van de gehaktsaus over een ovenschaal en bedek met pompoen.
- Herhaal deze stap, zodat je met pompoen eindigd.
- Verdeel de kaassaus over de lasagne en bestrooi met ½ tl oregano.
- Bak 40 minuten in de oven.
- Serveer met rucola.
Deze overheerlijke pompoen lasagne met geitenkaas is weer een voldaan pareltje uit de oven. Daarom serveer je deze Italiaanse ovenschotel met plezier aan je gasten of thuis aan het gezin. Er valt namelijk voor iedereen wat te lekkers te beleven in dit gerecht.
Vind nog meer creatieve koolhydraatarme alternatieven voor pasta in deze blog: “Past spaghetti in een Kha dieet?”
Wat is pompoenlasagne?
Bij pompoenlasagne vervang je de lasagnebladen, die vol onnodige koolhydraten zitten, met bladen van pompoen. Dit is 100% groente en niks meer, een gezond alternatief dus!
Sommige producten lijken soms moeilijk te vervangen, zoals lasagnebladen. Maar juist die bladen zijn zo essentieel voor die kenmerkende laagjes structuur die van het eten van lasagna zo’n feest maakt. Treur niet. Want nu is er dankzij pompoenbladen een koolhydraatarm alternatief.
“De combi pompoen – geitenkaas is werkelijk hemels. “
Met deze schotel maak je dus eigenlijk een combinatiegerecht. Je hebt een traditioneel Italiaanse rode gehaktsaus samen met een slanke koolhydraatarme ovenschotel vol gezonde groente. Je zal merken dat jij, en de kinderen, eenvoudig meer gezonde groente gaan eten. Want je houdt de volledige beleving van een echte lasagne!
Pompoen lasagnebladen maken
Je kan pompoen lasagnebladen eenvoudig zelf maken. Het belangrijkste wat je daar voor nodig hebt is een vlijmscherp mes en een snijplank. En een pompoen natuurlijk .
Je gebruikt hiervoor het beste een flespompoen. Sommige koks onder ons schillen de vrucht niet. Dan kan. Maar wil je zeker zijn dat jouw lasagnebladen straks allemaal even gaar zijn, pak dan gewoon een dunschiller. Het is zo gedaan.
Heb je nou écht geen tijd om zelf lasagnebladen te maken, geen nood. In bijna alle supermarkten kan je kant-en-klare pompoen lasagnebladen kopen. Maar dat in natuurlijk maar half zo leuk ;-).
Tips bij dit pompoenlasagne recept
Wil jij het niveau van dit recept voor pompoen lasagne nog een versnelling hoger zetten, overweeg dan de volgende opties:
- Verse kruiden. Snijd een handje rozemarijn naaldjes fijn en bak die mee met de knoflook. Rozemarijn smaakt heerlijk bij geitenkaas.
Of voeg op het laatste een handje verse blaadjes tijm toe aan de gehaktsaus. - Paprikapoeder. Voeg een eetlepel paprikapoeder toe aan de gehaktsaus en geef je ovenschotel en diepere smaak.
- Voeg een scheutje port of rode wijn toe en laat de rode saus vervolgens wat langer inkoken.
- Voeg voor extra gezonde bite, vervang je een deel van het gehakt door kastanje champignons.
Ben je op zoek naar een dessert die goed bij deze lasagne past? Met onze panna cotta blijf je in de Italiaanse sfeer!
Natuurlijk zijn we weer erg benieuwd naar het resultaat wat straks op jullie bordje ligt. Geef daarom sterren aan dit recept en laat vooral even horen hoe de pompoen lasagne met geitenkaas bevallen is.
Kan je wel wat meer herfst – en winter ovenschotels gebruiken? Bekijk hier het Ovenschotel boek met 57 koolhydraatarme en overheerlijke recepten om mee af te vallen.

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij volledig uitgewerkte weekmenu’s, recepten en boodschappenlijstjes. Ontvang online support van onze afslank coach. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.
-
140.000+
Mensen gingen je voor
-
90+
Koolhydraatarme Recepten
-
250
Tips & Snacks
-
100%
Afslank Garantie (geld terug)
Rate dit recept
Heerlijk, zelfs mijn vader die een hekel heeft aan lasagne (door de kant en klare bakken) heeft twee keer opgeschept! Voor herhaling vatbaar
Heerlijk.
In plaats van de tomaten roerbakgroente (champignons, prei, ui) gebruikt.
Restant ingevroren. Na ontdooien en opwarmen nog steeds heerlijk
Heel erg lekker. De kinderen vonden hem ook geweldig. Ik heb hem gemaakt met vegetarisch gehakt en met soja room i.p.v. crème fraîche omdat we een melk allergie in huis hebben. Dit werkte echt prima. Voor herhaling vatbaar!
wat leuk om te lezen. En superhandig als je het op deze manier vegetarisch maakt.
Verrukkelijk! Makkelijk en snel te bereiden.