Pompoen lasagne met geitenkaas

Een goede koolhydraatarme lasagne maken blijft een uitdaging. In dit recept zijn de lasangebladen vervangen door pompoenbladen. Een gezond en smakelijk alternatief, wat heerlijk smaakt met geitenkaas.
  • Diner
  • 5 porties
  • 9g koolhydraten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 1,5 kilo flespompoen 1 stuks
  • 500 gram rundergehakt
  • 500 gram gezeefde tomaat tomato frito of ander tomatensaus
  • 70 gram tomatenpuree
  • 60 gram ui 1 stuks, gesnipperd
  • 5 gram knoflook 1 teentje, fijngesneden
  • 125 gram crème fraîche
  • 120 gram zachte geitenkaas
  • Peper en zout
  • Italiaanse kruidenmix
  • oregano poeder
  • rucola als garnering

Instructies

  • Schil de pompoen en halveer deze. Verwijder de zaden, en de onder- en bovenzijde van de pompoen. Snijd de pompoen overdwars in dunne, gelijke plakken.
  • Fruit de ui in een hoge koekenpan met een scheutje olie, tot glazig . Voeg de gehakt toe en rul dit tot het gaar is, voeg halverwege de knoflook toe.
  • Voeg nu de tomatensaus, tomatenpuree, peper, zout en Italiaanse kruiden toe. Roer om en breng tot een het kookpunt. Haal van het vuur.
  • Smelt in een steelpannetje de crème fraîche en geitenkaas en roer tot een egale saus ontstaat.
  • Bouw de lasagne op in een ovenschaal. Begin met gehaktsaus en bedek met plakjes pompoen. Herhaal deze stappen en eindig met pompoen. Verdeel hierover de kaassaus en kruid met oregano.
  • Bak in een voorverwarmde oven op 200° C. voor 30 - 40 minuten. Prik om te testen of de bladen goed gaar zijn.
  • Wanneer de lasagne klaar is, haal deze uit de oven en laat 10 minuten rusten. Garneren met sla, peterselie of rucola.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Pompoen lasagne met geitenkaas en gehakt.
Hoeveelheid per portie
Calories 438 Calories from Fat 306
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 34g49%
Verzadigd vet 16g80%
Sodium 357mg16%
Potassium 652mg19%
Koolhydraten 9g3%
Vezels 2g8%
Suiker 6g7%
Eiwit 25g50%
Vitamine A 946IU43%
Vitamine C 14mg19%
Calcium 115mg12%
IJzer 4mg25%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Deze overheerlijke pompoen lasagne met geitenkaas is weer een voldaan pareltje uit de oven. Daarom serveer je deze Italiaanse ovenschotel met plezier aan je gasten of thuis aan het gezin. Er valt namelijk voor iedereen wat te lekkers te beleven in dit gerecht.

Vind nog meer creatieve koolhydraatarme alternatieven voor pasta in deze blog: “Past spaghetti in een Kha dieet?”

Wat is pompoenlasagne?

Bij pompoenlasagne vervang je de lasagnebladen, die vol onnodige koolhydraten zitten, met bladen van pompoen. Dit is 100% groente en niks meer, een gezond alternatief dus!

Sommige producten lijken soms moeilijk te vervangen, zoals lasagnebladen. Maar juist die bladen zijn zo essentieel voor die kenmerkende laagjes structuur die van het eten van lasagna zo’n feest maakt. Treur niet. Want nu is er dankzij pompoenbladen een koolhydraatarm alternatief.

“De combi pompoen – geitenkaas is werkelijk hemels. “

Met deze schotel maak je dus eigenlijk een combinatiegerecht. Je hebt een traditioneel Italiaanse rode gehaktsaus samen met een slanke koolhydraatarme ovenschotel vol gezonde groente. Je zal merken dat jij, en de kinderen, eenvoudig meer gezonde groente gaan eten. Want je houdt de volledige beleving van een echte lasagne!

Pompoen lasagnebladen maken

Je kan pompoen lasagnebladen eenvoudig zelf maken. Het belangrijkste wat je daar voor nodig hebt is een vlijmscherp mes en een snijplank. En een pompoen natuurlijk .

Je gebruikt hiervoor het beste een flespompoen. Sommige koks onder ons schillen de vrucht niet. Dan kan. Maar wil je zeker zijn dat jouw lasagnebladen straks allemaal even gaar zijn, pak dan gewoon een dunschiller. Het is zo gedaan.

Heb je nou écht geen tijd om zelf lasagnebladen te maken, geen nood. In bijna alle supermarkten kan je kant-en-klare pompoen lasagnebladen kopen. Maar dat in natuurlijk maar half zo leuk ;-).

Tips bij dit pompoenlasagne recept

Wil jij het niveau van dit recept voor pompoen lasagne nog een versnelling hoger zetten, overweeg dan de volgende opties:

  • Verse kruiden. Snijd een handje rozemarijn naaldjes fijn en bak die mee met de knoflook. Rozemarijn smaakt heerlijk bij geitenkaas.
    Of voeg op het laatste een handje verse blaadjes tijm toe aan de gehaktsaus.
  • Paprikapoeder. Voeg een eetlepel paprikapoeder toe aan de gehaktsaus en geef je ovenschotel en diepere smaak.
  • Voeg een scheutje port of rode wijn toe en laat de rode saus vervolgens wat langer inkoken.
  • Voeg voor extra gezonde bite, vervang je een deel van het gehakt door kastanje champignons.

Ben je op zoek naar een dessert die goed bij deze lasagne past? Met onze panna cotta blijf je in de Italiaanse sfeer!

Natuurlijk zijn we weer erg benieuwd naar het resultaat wat straks op jullie bordje ligt. Geef daarom sterren aan dit recept en laat vooral even horen hoe de pompoen lasagne met geitenkaas bevallen is.

 

Pompoen lasagne met geitenkaas. Heerlijk bij koolhydraatarm dieet.
4.04 van 164 stemmen
Print

Pompoen lasagne met geitenkaas en gehakt.

Een goede koolhydraatarme lasagne maken blijft een uitdaging. In dit recept zijn de lasangebladen vervangen door pompoenbladen. Een gezond en smakelijk alternatief, wat heerlijk smaakt met geitenkaas.

Gang Diner
Keuken Italiaans
Keyword bevat vlees, gehakt, groente lasagne, koolhydraatarme lasagne, lasagne, pompoen lasagnebladen
tijd >60minuten
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Porties 5 porties
Caloriën 438 kcal

Ingrediënten

  • 1,5 kilo flespompoen 1 stuks
  • 500 gram rundergehakt
  • 500 gram gezeefde tomaat tomato frito of ander tomatensaus
  • 70 gram tomatenpuree
  • 60 gram ui 1 stuks, gesnipperd
  • 5 gram knoflook 1 teentje, fijngesneden
  • 125 gram crème fraîche
  • 120 gram zachte geitenkaas
  • Peper en zout
  • Italiaanse kruidenmix
  • oregano poeder
  • rucola als garnering

Instructies

  1. Schil de pompoen en halveer deze. Verwijder de zaden, en de onder- en bovenzijde van de pompoen. Snijd de pompoen overdwars in dunne, gelijke plakken.

  2. Fruit de ui in een hoge koekenpan met een scheutje olie, tot glazig . Voeg de gehakt toe en rul dit tot het gaar is, voeg halverwege de knoflook toe.

  3. Voeg nu de tomatensaus, tomatenpuree, peper, zout en Italiaanse kruiden toe. Roer om en breng tot een het kookpunt. Haal van het vuur.

  4. Smelt in een steelpannetje de crème fraîche en geitenkaas en roer tot een egale saus ontstaat.

  5. Bouw de lasagne op in een ovenschaal. Begin met gehaktsaus en bedek met plakjes pompoen. Herhaal deze stappen en eindig met pompoen. Verdeel hierover de kaassaus en kruid met oregano.

  6. Bak in een voorverwarmde oven op 200° C. voor 30 – 40 minuten. Prik om te testen of de bladen goed gaar zijn.

  7. Wanneer de lasagne klaar is, haal deze uit de oven en laat 10 minuten rusten. Garneren met sla, peterselie of rucola.

Voedingswaarden
Pompoen lasagne met geitenkaas en gehakt.
Hoeveelheid per portie
Calories 438 Calories from Fat 306
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 34g49%
Verzadigd vet 16g80%
Sodium 357mg16%
Potassium 652mg19%
Koolhydraten 9g3%
Vezels 2g8%
Suiker 6g7%
Eiwit 25g50%
Vitamine A 946IU43%
Vitamine C 14mg19%
Calcium 115mg12%
IJzer 4mg25%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig mogelijk leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Snelle gezonde maaltijden voor elke dag

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit vinden andere gebruikers van dit recept
  • Linda Vinck

    Heerlijk, zelfs mijn vader die een hekel heeft aan lasagne (door de kant en klare bakken) heeft twee keer opgeschept! Voor herhaling vatbaar

  • Maddy

    Heerlijk.
    In plaats van de tomaten roerbakgroente (champignons, prei, ui) gebruikt.
    Restant ingevroren. Na ontdooien en opwarmen nog steeds heerlijk

  • ilona

    Heel erg lekker. De kinderen vonden hem ook geweldig. Ik heb hem gemaakt met vegetarisch gehakt en met soja room i.p.v. crème fraîche omdat we een melk allergie in huis hebben. Dit werkte echt prima. Voor herhaling vatbaar!

    • Evelien Vis

      wat leuk om te lezen. En superhandig als je het op deze manier vegetarisch maakt.

  • Monique de Groot

    Verrukkelijk! Makkelijk en snel te bereiden.

Geef een reactie

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij volledig uitgewerkte weekmenu’s, recepten en boodschappenlijstjes. Ontvang online support van onze afslank coach. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.

  • 140.000+

    Mensen gingen je voor

  • 90+

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslank Garantie (geld terug)

Meer info