Pompoen lasagne met geitenkaas

Een goede koolhydraatarme lasagne maken blijft een uitdaging. In dit recept zijn de lasangebladen vervangen door pompoenbladen. Een gezond en smakelijk alternatief, wat heerlijk smaakt met geitenkaas.
  • Diner
  • 4 porties
  • 21g koolhydraten
Pompoen lasagne met geitenkaas. Heerlijk bij koolhydraatarm dieet. 21g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 1 flespompoen
  • 1 gele ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g mager rundergehakt
  • 500 g gepelde tomaten
  • 70 g tomatenpuree
  • tl peper
  • tl zout
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 1 tl oregano gedroogd
  • 125 g crème fraîche
  • 150 g geitenkaas
  • 40 g rucola

Instructies

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden Celsius.
  • Schil de pompoen, halveer en verwijder de zaden en de harde stukjes aan de onder- en bovenzijde van de pompoen.
  • Snijd de pompoen overdwars in dunne gelijke plakken.
  • Maak de ui en knoflook schoon.
  • Snipper de ui en pers de knoflook.
  • Fruit de ui glazig in een hapjespan met olijfolie.
  • Voeg het gehakt en knoflook toe en rul bruin.
  • Voeg de gepelde tomaten, tomatenpuree, peper, zout, Italiaanse kruiden en ½ tl oregano toe.
  • Roer goed door, breng aan de kook en zet dan het vuur uit.
  • Smelt de crème fraîche en geitenkaas in een steelpannetje en roer tot een egale saus ontstaat.
  • Verdeel de helft van de gehaktsaus over een ovenschaal en bedek met pompoen.
  • Herhaal deze stap, zodat je met pompoen eindigd.
  • Verdeel de kaassaus over de lasagne en bestrooi met ½ tl oregano.
  • Bak 40 minuten in de oven.
  • Serveer met rucola.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Pompoen lasagne met geitenkaas en gehakt.
Hoeveelheid per portie
Calories 486 Calories from Fat 270
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 30g43%
Verzadigd vet -1g-5%
Sodium 357mg16%
Potassium 652mg19%
Koolhydraten 21g8%
Vezels 3g13%
Eiwit 31g62%
Vitamine A 946IU43%
Vitamine C 14mg19%
Calcium 115mg12%
IJzer 4mg25%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Deze overheerlijke pompoen lasagne met geitenkaas is weer een voldaan pareltje uit de oven. Daarom serveer je deze Italiaanse ovenschotel met plezier aan je gasten of thuis aan het gezin. Er valt namelijk voor iedereen wat te lekkers te beleven in dit gerecht.

Vind nog meer creatieve koolhydraatarme alternatieven voor pasta in deze blog: “Past spaghetti in een Kha dieet?”

Wat is pompoenlasagne?

Bij pompoenlasagne vervang je de lasagnebladen, die vol onnodige koolhydraten zitten, met bladen van pompoen. Dit is 100% groente en niks meer, een gezond alternatief dus!

Sommige producten lijken soms moeilijk te vervangen, zoals lasagnebladen. Maar juist die bladen zijn zo essentieel voor die kenmerkende laagjes structuur die van het eten van lasagna zo’n feest maakt. Treur niet. Want nu is er dankzij pompoenbladen een koolhydraatarm alternatief.

“De combi pompoen – geitenkaas is werkelijk hemels. “

Met deze schotel maak je dus eigenlijk een combinatiegerecht. Je hebt een traditioneel Italiaanse rode gehaktsaus samen met een slanke koolhydraatarme ovenschotel vol gezonde groente. Je zal merken dat jij, en de kinderen, eenvoudig meer gezonde groente gaan eten. Want je houdt de volledige beleving van een echte lasagne!

Pompoen lasagnebladen maken

Je kan pompoen lasagnebladen eenvoudig zelf maken. Het belangrijkste wat je daar voor nodig hebt is een vlijmscherp mes en een snijplank. En een pompoen natuurlijk .

Je gebruikt hiervoor het beste een flespompoen. Sommige koks onder ons schillen de vrucht niet. Dan kan. Maar wil je zeker zijn dat jouw lasagnebladen straks allemaal even gaar zijn, pak dan gewoon een dunschiller. Het is zo gedaan.

Heb je nou écht geen tijd om zelf lasagnebladen te maken, geen nood. In bijna alle supermarkten kan je kant-en-klare pompoen lasagnebladen kopen. Maar dat in natuurlijk maar half zo leuk ;-).

Tips bij dit pompoenlasagne recept

Wil jij het niveau van dit recept voor pompoen lasagne nog een versnelling hoger zetten, overweeg dan de volgende opties:

  • Verse kruiden. Snijd een handje rozemarijn naaldjes fijn en bak die mee met de knoflook. Rozemarijn smaakt heerlijk bij geitenkaas.
    Of voeg op het laatste een handje verse blaadjes tijm toe aan de gehaktsaus.
  • Paprikapoeder. Voeg een eetlepel paprikapoeder toe aan de gehaktsaus en geef je ovenschotel en diepere smaak.
  • Voeg een scheutje port of rode wijn toe en laat de rode saus vervolgens wat langer inkoken.
  • Voeg voor extra gezonde bite, vervang je een deel van het gehakt door kastanje champignons.

Ben je op zoek naar een dessert die goed bij deze lasagne past? Met onze panna cotta blijf je in de Italiaanse sfeer!

Natuurlijk zijn we weer erg benieuwd naar het resultaat wat straks op jullie bordje ligt. Geef daarom sterren aan dit recept en laat vooral even horen hoe de pompoen lasagne met geitenkaas bevallen is.

Kan je wel wat meer herfst – en winter ovenschotels gebruiken? Bekijk hier het Ovenschotel boek met 57 koolhydraatarme en overheerlijke recepten om mee af te vallen.

 

Pompoen lasagne met geitenkaas. Heerlijk bij koolhydraatarm dieet.
4.02 van 168 stemmen
Print

Pompoen lasagne met geitenkaas en gehakt.

Een goede koolhydraatarme lasagne maken blijft een uitdaging. In dit recept zijn de lasangebladen vervangen door pompoenbladen. Een gezond en smakelijk alternatief, wat heerlijk smaakt met geitenkaas.

Gang Diner
Keuken Italiaans
Keyword bevat vlees, gehakt, groente lasagne, koolhydraatarme lasagne, koolhydraatarme ovenschotel, lasagne, pompoen lasagnebladen
dieet koolhydraatarm
tijd >60minuten
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 4 porties
Caloriën 486 kcal

Ingrediënten

  • 1 flespompoen
  • 1 gele ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g mager rundergehakt
  • 500 g gepelde tomaten
  • 70 g tomatenpuree
  • tl peper
  • tl zout
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 1 tl oregano gedroogd
  • 125 g crème fraîche
  • 150 g geitenkaas
  • 40 g rucola

Instructies

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden Celsius.
  2. Schil de pompoen, halveer en verwijder de zaden en de harde stukjes aan de onder- en bovenzijde van de pompoen.
  3. Snijd de pompoen overdwars in dunne gelijke plakken.
  4. Maak de ui en knoflook schoon.
  5. Snipper de ui en pers de knoflook.
  6. Fruit de ui glazig in een hapjespan met olijfolie.
  7. Voeg het gehakt en knoflook toe en rul bruin.
  8. Voeg de gepelde tomaten, tomatenpuree, peper, zout, Italiaanse kruiden en ½ tl oregano toe.
  9. Roer goed door, breng aan de kook en zet dan het vuur uit.
  10. Smelt de crème fraîche en geitenkaas in een steelpannetje en roer tot een egale saus ontstaat.
  11. Verdeel de helft van de gehaktsaus over een ovenschaal en bedek met pompoen.
  12. Herhaal deze stap, zodat je met pompoen eindigd.
  13. Verdeel de kaassaus over de lasagne en bestrooi met ½ tl oregano.
  14. Bak 40 minuten in de oven.
  15. Serveer met rucola.
Voedingswaarden
Pompoen lasagne met geitenkaas en gehakt.
Hoeveelheid per portie
Calories 486 Calories from Fat 270
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 30g43%
Verzadigd vet -1g-5%
Sodium 357mg16%
Potassium 652mg19%
Koolhydraten 21g8%
Vezels 3g13%
Eiwit 31g62%
Vitamine A 946IU43%
Vitamine C 14mg19%
Calcium 115mg12%
IJzer 4mg25%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig mogelijk leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Snelle gezonde maaltijden voor elke dag

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit vinden andere gebruikers van dit recept
  • Linda Vinck

    Heerlijk, zelfs mijn vader die een hekel heeft aan lasagne (door de kant en klare bakken) heeft twee keer opgeschept! Voor herhaling vatbaar

  • Maddy

    Heerlijk.
    In plaats van de tomaten roerbakgroente (champignons, prei, ui) gebruikt.
    Restant ingevroren. Na ontdooien en opwarmen nog steeds heerlijk

  • ilona

    Heel erg lekker. De kinderen vonden hem ook geweldig. Ik heb hem gemaakt met vegetarisch gehakt en met soja room i.p.v. crème fraîche omdat we een melk allergie in huis hebben. Dit werkte echt prima. Voor herhaling vatbaar!

    • Evelien Vis

      wat leuk om te lezen. En superhandig als je het op deze manier vegetarisch maakt.

  • Monique de Groot

    Verrukkelijk! Makkelijk en snel te bereiden.

Geef een reactie

Het Koolhydraatarm 4 Weken Stappenplan

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij flexibele weekmenu’s, recepten en kant-en-klare boodschappenlijstjes. Houd je successen bij in de gratis habit tracker. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.

  • 140.000+

    Mensen gingen je voor

  • 101

    Nieuwe Afslank Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslank Garantie (geld terug)

SHOPPEN