SUCCES!
De boodschappenlijst staat binnen 10 minuten in je inbox.
>>> Bekijk in de tussentijd deze speciale verrassing!
Rate dit recept
Bedankt voor je rating!
Popcorn linken we vooral aan de bioscoop. Het komt vaak voorbij in (Amerikaanse) films of series, in zo’n enorme, rood-wit gestreepte popcorn bak. Of misschien eet jij zelf wel graag popcorn terwijl je jouw favoriete film kijkt?
De snack lijkt eigenlijk vooral in grote hoeveelheden te worden gegeten. Maar is dat wel gezond en kun je dit misschien ook doen als je aan het afvallen bent?
Dat ligt er maar net aan. Popcorn wordt gemaakt van mais, een graan dat uit zetmeel en water bestaat. Als dit zetmeel warm wordt zet het uit en… POP, poft het zich tot popcorn. De vezels die in de gepofte mais zitten, zijn goed voor je darmen en spijsvertering. Daarnaast bevat popcorn polyfenolen die een antioxiderende werking hebben. Popcorn op zichzelf is dus helemaal niet zo slecht!
Het zijn vooral de vetten en smaakjes die het hem doen. Voorverpakte popcorn wordt vaak gemaakt met goedkope, ongezonde zonnebloemolie of boter. Bovendien zijn aan zoete popcorn bijvoorbeeld erg veel fabriekssuikers toegevoegd, en daar word je uiteraard niet dunner van… Zoute popcorn is al iets gezonder, vooral als je gebruik maakt van natuurlijk zout.
En daar ligt nu juist de truc: als jij de ingrediënten kiest, kun je zelf gezonde popcorn maken!
Met gezonde ingrediënten kun je eindeloos variëren en zelf popcorn maken in verschillende smaken.
Popcorn maken begint bij het verwarmen van de mais. Hiervoor gebruik je een gezonde olie die op hogere temperatuur verhit kan worden. Geschikt zijn: avocado olie, rijstvlies olie of macademia olie.
Let op: oliën als extra vergine olijfolie, lijnzaadolie, sesamolie en walnootolie zijn gezond, maar niet als je ze te heet verhit. Omdat popcorn een hoog rookpunt heeft, zijn deze oliën niet geschikt. Kies daarom voor een gezonde olie met een hoog rookpunt, zoals avocado olie, rijstvlies olie of macademia olie.
Iedereen heeft zo zijn eigen smaak, en dat maakt popcorn juist zo’n geschikte snack! Je kunt namelijk eindeloos variëren met gezonde smaakjes.
Wat dacht je van zoete popcorn maken met honing? Voor zoute popcorn kun je natuurlijke soorten zout gebruiken. Denk hierbij aan Himalaya zout of Keltisch zeezout, dat is gezonder maar ook nog eens veel lekkerder dan fabriekszout.
Beperk je niet tot de traditionele smaken, maar experimenteer eens! Er is geen kruid dat niet bij gepofte mais past. Zo kun je zelf pittige soorten popcorn maken met kerrykruiden, wasabi of probeer eens ons recept met chili- en knoflookpoeder. Lekker!
Weet jij nog meer lekkere smaken? Laat het ons weten in een reactie!
Ben jij fanatiek aan het afvallen? Koolhydraatarm snacken mag! Maak deze popcorn, of bekijk eens mijn favo Koolhydraatarme Tussendoortjes voor 23 stukjes inspiratie.
Kies voor gezonde ingrediënten en maak zelf de lekkerste, gezonde popcorn! Hmmm.
Verhit de olie in een pan op hoog vuur. De mais zal poffen bij een temperatuur van ongeveer 200 graden. Probeer met één maiskorreltje of de olie heet genoeg is.
Voeg alle mais toe en leg een deksel op de pan, anders springt je popcorn eruit! Zorg ervoor dat er een luchtgaatje is, maar spiek niet onder de deksel tijdens het bakken. Een hete maiskorrel in je oog doet erg veel pijn en kan blijvende schade aanrichten. Bovendien kun je gewoon horen of je mais aan het poffen is!
Schud de pan af en toe zodat alle maiskorrels de kans krijgen te poffen.
Als je geen mais meer hoort poffen neem je de pan van het vuur. Doe dit ook niet te laat, want dan verbranden de gepofte korrels.
LET OP: Haal niet direct de deksel eraf, er kunnen nog steeds korrels poffen.
Als je zeker weet dat er geen mais meer poft, kun je de deksel van de pan halen en je popcorn in een bak doen.
Voeg nu de chili- en knoflook toe en roer goed om.
Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig mogelijk leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.
Alle ingrediënten in deze groene smoothie hebben dezelfde kleur, en laat die kleur nou net super gezonde soorten groenten en fruit voortbrengen.
Deze koolhydraatarme tortilla van ei en spinazie is snel te maken en makkelijk mee te nemen als lunch naar je werk.
Egyptisch recept van vegetarische steak, geserveerd met een crunchy dukkah van gegrilde noten, zaden en specerijen. Goed gesmaakt en snel gemaakt.
Een gezond ontbijt met havermout: havermout met noten en kokos. Doe jij ook mee?
Deze chai tea latte móet je een keer gemaakt…
Deze milde dressing zet je in 3 minuten op tafel. Ook heerlijk als dip of op een broodje kaas.
Iets te vieren? Deze citroen cupcakes zijn niet te weerstaan!
Eieren kunnen altijd. Als ontbijt, lunch of zelfs als avondeten.
Maak als lunch deze frisse en lekkere salade met garnalen!
Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij flexibele weekmenu’s, recepten en kant-en-klare boodschappenlijstjes. Houd je successen bij in de gratis habit tracker. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.
Mensen gingen je voor
Nieuwe Afslank Recepten
Tips & Snacks
Afslank Garantie (geld terug)
Eet jij nog steeds teveel koolhydraten?
Download GRATIS Afslank Recepten ->
Ontdek wat je moet eten om gezond af te vallen.
Vul je naam in en krijg een gratis
weekmenu uit het NIEUWE
Blijvend Slank Programma
SUCCES!
De boodschappenlijst staat binnen 10 minuten in je inbox.
>>> Bekijk in de tussentijd deze speciale verrassing!
Super. Vul je naam en e-mail in en krijg direct GRATIS toegang tot het Koolhydraatarm 7 Dagen Probeerplan
(Het is 100% gratis en privé)
Super. Vul je naam en e-mail in en krijg direct GRATIS toegang tot de download. Kick vandaag nog af van Suiker!
(Het is 100% gratis en privé)
Rate dit recept
Ik zie op de verpakking van pof mais dat er 71 gram koolhydraten zit per 100 gram mais. Hoe zit dat precies?
Voor dit recept gebruik je slechts 10 gram van de pofmais.