Rösti van koolraap
- Diner
-
1 personen
- 5g koolhydraten
Ingrediënten
- 1/2 koolraap
- 2 eieren
- 1/2 tl amandelmeel
- 1/2 tl rozemarijn
- 1/2 tl peper
- 1 el olijfolie
Instructies
- Schil de koolrijp, snijd in stukken en kook 15 minuten gaar.
- Laat de koolraap afkoelen in een vergiet.
- Rasp de koolraap vervolgens fijn met een rasp.
- Kluts de eieren, het amandelmeel, rozemarijn en peper door elkaar en voeg de koolraaprasp toe.
- Verwarm de olijfolie in een koekenpan en maak kleine röstirondjes van het mengsel.
- Bak aan beide kanten goudbruin.
Voedingswaarden
Tips
Onbekende groente: koolraap
Koolraap is een vrij onbekende groente. Zonde eigenlijk, want het is ontzettend gezond en je kunt er alle kanten mee op! Je kunt koolraap zowel gekookt als rauw eten en het heeft een frisse maar ook wat bittere smaak. Toch is de koolraap erg gezond en zou zeker meer gegeten moeten worden. Vandaar dit recept!
Zelf rösti maken
Met rösti bedoelen we kleine ronde ‘burgertjes’, gemaakt van aardappelrasp en knapperig aangebakken. Rösti-rondjes worden veel gegeten als bijgerecht en komen oorspronkelijk uit Zwitserland. Voor onze rösti hebben we in plaats van aardappels, koolraap gebruikt. Koolraap bevat namelijk een stuk minder koolhydraten!
Ben jij aan het afvallen maar weet je eigenlijk niet goed wat je nu en wel en beter niet kunt eten? Zoek jij inspiratie voor gezonde ontbijtjes of koolhydraatarme lunch recepten? In ons Koolhydraatarm 50-dagen programma vind je alle informatie die je nodig hebt, plus weekmenu’s met gezonde recepten voor wel 50 dagen lang! Geef het afvallen een boost en start vandaag nog.

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma (fysiek boek)
Onze bestseller! Al meer dan 50.000 exemplaren verkocht. Je krijgt weekmenu’s voor 50 dagen. Met meer dan 150 overheerlijke koolhydraatarme recepten, snacks & tussendoortjes. Nu met 100% afslankgarantie, als jij na 50 dagen niet bent afgevallen, betaal ik je 100% je geld terug. Zonder vragen!
-
50.000+
Vrouwen gingen je voor
-
150
Koolhydraatarme Recepten
-
250
Tips & Snacks
-
100%
Afslankgarantie (geld terug)
Rate dit recept
Dit vinden andere gebruikers van dit recept
Op de foto staat koolrabi geen koolraap.
Dus waar maak je de rösti nu van?
Je maakt de rösti van koolraap
Mijn idee… Hier is duidelijk een verwarring tussen ‘koolraap’ (een hele grote, geel/paarse knol) en ‘koolrabi’, die op deze site staat afgebeeld…
Dit is geen koolraap, maar koolrabi…..heel verschillend van smaak.
Bij amandelmeel, ligt het er aan welk merk je neemt, Er is amandelmeel van 5 carb per 100gram. En als ik koolraap opzoek dan kom ik op 2 carb voor 100 gram. Dus ik denk dat het gerecht veel lager in carbs zit en wat alleen maar fijn is.
Bedankt voor de tip!
Waar zitten de koolhydraten in bij de selderie rösti?
Koolraap bevat 9 gram kh per 100 gram. En in amandelmeel zit ook 15 gram kh per 100 gram. check het zelf op http://www.voedingswaardetabel.nl