Wil je gratis keto proberen en tot 2 kilo per week verliezen?
De lekkerste eggs Benedict maken doe je zo
- Lunch
-
1 persoon

Ingrediënten
- 2 eieren
- 2 plakken gerookte zalm
- 2 el hollandaisesaus
- 2 tl bieslook
- snufje zwarte peper
Instructies
- Breng een pan met ruim water aan de kook. Het moet minimaal 6cm hoog staan. Als het water licht borrelt zet je het voor middelhoog en ga je beginnen met het pocheren van je ei.
- Draai met een lepel rondjes in het water net zolang tot een draaikolk in het midden ontstaat. Dit houdt het ei bij elkaar.
- Handel snel en breek een ei precies in het midden van de draaikolk.
- Wacht nu 5 minuten tot je eitje gegaard is. Niet meer in de pan roeren!
- Leg ondertussen de plakken zalm op een bord waarop je het gerecht wilt serveren. Snijd ook de bieslook fijn.
- Als het eerste ei klaar is herhaal je de stappen voor het tweede ei.
- Als beide eieren klaar zijn leg je ze op de plakken zalm.
- Garneer met hollandaisesaus en bieslook en een snufje zwarte peper.
- Smakelijk!
Waarom heet dit gerecht ei Benedict?
Ei (of egss) Benedict ken ik zelf vooral vanuit de tijd dat ik in Schotland heb gewoond. Maar wist je dat het eigenlijk een Amerikaans ontbijt (of brunch) gerecht is?
Over de verzinner en/of maker van de eerste eggs Benedict bestaat wat onduidelijkheid. Laten er nou net twee families met de achternaam Benedict zijn die zin hadden in een bijzonder eitje!
- In 1860 zou een echtpaar genaamd Benedict in een restaurant in New York hebben gevraagd om een gerecht met gepocheerde eieren, ham en hollandaisesaus.
- In 1894 vroeg effectenhandelaar Benedict de kok een gepocheerd ei met spek en hollandaisesaus te maken tegen zijn kater van de vorige avond.
Het gepocheerd ei is dus een zekerheid. Maar hoe zit dat met de andere ingrediënten?
MA’s TIP: Klik hier voor een voorbeeld van een koolhydraatarm weekmenu!
Basis ingrediënten: ei, ham en saus
In Schotland leerde ik dat eggs Benedict traditioneel wordt gemaakt met bacon of zalm. Dit is ook hoe je het gerecht in Nederland het vaakst tegenkomt.
Echter, wordt de Amerikaanse versie van het gerecht gemaakt met een flinke plak ham. Ook erg lekker!
De ingrediënten worden op een warm getoaste Engelse muffin met neutrale smaak gelegd, et voila. Klaar is de super verzadigende brunch.
Eggs Benedict met zalm
Een Engelse muffin is lekker, maar absoluut niet koolhydraatarm. Daarom laten we in ons eggs Benedict recept het broodje achterwege.
Zelf vind ik dat dit niets onderdoet aan het gerecht! De smaken combineren goed zonder het brood, en het gerecht is door het ei met bacon of zalm nog steeds super vullend!
MA’s TIP: Koolhydraatarm lunchen? Inspiratie vind je in dit artikel.
In dit recept gebruik ik zalm (omdat ik dit zelf stiekem het lekkerst vind), maar je kunt de zalm gerust vervangen door ham of bacon. Als je het brood toch graag met iets wilt vervangen kun je ervoor kiezen ook avocado of tomaatjes toe te voegen.
Zo maak je jouw ontbijt, brunch of lunch extra verzadigend!
Nog meer van die lekkere nationale en internationale recepten zien? In ons Koolhydraatarm 50-dagen programma vind je weekmenu’s boordevol lekkere gerechten waarmee jij gegarandeerd gaat afvallen! Val je niet af, dan krijg je van ons je geld terug.
Tip: lees onze blog met 10 tips en 10 gratis recepten voor een gezond ontbijt

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij volledig uitgewerkte weekmenu’s, recepten en boodschappenlijstjes. Ontvang online support van onze afslank coach. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.
-
140.000+
Mensen gingen je voor
-
90+
Koolhydraatarme Recepten
-
250
Tips & Snacks
-
100%
Afslank Garantie (geld terug)
Rate dit recept
Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.