Wil je gratis keto proberen en tot 2 kilo per week verliezen?
Flammkuchen | Knapperige Keto Pizza met Spekjes & 3 toppings
- Lunch
-
6 porties
- 4g koolhydraten

Knapperig keto deeg met traditionele toppings
Ingrediënten
- 50 gr Parmezaanse kaas fijngeraspt
- 50 gr roomkaas
- 100 gr amandelmeel
- 1 el psylliumvezel
- 1 ei
- 20 gr ongezouten boter
- 100 gr gerookte spekjes
- 60 gr crème fraîche
- 1 ui heel fijn gesneden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Meng in een grote kom de Parmezaanse kaas, roomkaas, amandelmeel, psylliumvezel, ei en een snuf zout en peper tot een deegachtig geheel.
- Rol het deeg tussen twee stukken bakpapier uit tot een dunne rechthoek van ongeveer 3 mm dik. Leg op een bakplaat, haal de bovenste laag bakpapier van het deeg af en prik met een vork wat gaatjes in het deeg.
- Bak het flammkuchen deeg 10 minuten in de voorverwarmde oven.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak de spekjes goudbruin. Haal de spekjes uit de pan met een schuimspaan.
- Voeg de uien toe aan de overgebleven boter in de koekenpan en bak deze glazig in ongeveer 5 minuten. Haal de uien uit de pan en laat het geheel goed afkoelen.
- Meng de crème fraîche door de afgekoelde uien. Bestrijk de gebakken flammkuchen bodem met de ui-crème fraîche mix en bestrooi met de spekjes.
- Bak de flammkuchen nogmaals tot deze knapperig en goudbruin is (6-8 minuten).
- Serveer de flammkuchen. Heerlijk in combinatie met een frisse groene salade!
Flammkuchen bakken is een eeuwenoude Duitse traditie. Maar laat dat je er niet van weerhouden om te experimenteren met verschillende smaken en toppings!
Wat is Flammkuchen?
Flammkuchen is dun uitgerold en knapperig gebakken deeg, met een traditionele topping van crème fraîche, uien en spekjes. Het is van nature een koolhydraatarm recept omdat er zo weinig deeg wordt gebruikt, maar wij gingen nog een stapje verder.
Door helemaal geen meel te gebruiken is dit traditionele recept nu helemaal aangepast op het aantal koolhydraten in een keto dieet, met maar 4 gram koolhydraten per stukje. Verantwoord smullen dus!
Waar komt Flammkuchen vandaan?
Dit traditionele recept uit de Alsace, een regio tussen Frankrijk en Duitsland. De naam Flamm-kuchen geeft al een beetje aan waar het originele idee vandaan kwam: uit de vlammen van de broodoven.
De bakkers in de Alsace gebruikten overgebleven deeg om te testen of hun ovens heet genoeg waren voor het bakken van brood. Als de Flammkuchen niet bakte, dan moesten ze langer wachten. Als de Flammkuchen vlam vatte, daarentegen, waren de ovens te heet.
Het was uiteindelijke een kleine stap van dit ‘proefdeeg’ naar de Flammkuchen van vandaag. De bakkers besloten goed gebruik te maken van dit heerlijke knapperige deeg en voegden toppings uit de regio toe: verse roomkaas of crème fraîche, uitjes en gerookte spek.
Wat eet je bij Flammkuchen?
Flammkuchen maken dé perfecte lunch, vooral met een frisse salade ernaast. Deze frie heerlijke salades zijn een perfecte match:
Welke toppings zijn lekker op deze Keto Flammkuchen?
Volg stappen 1-4 in dit recept en kleed daarna de Flammkuchen aan met toppings naar keuze. Dit is het perfecte basisrecept om mee te experimenteren, want je kunt echt alle kanten op.
Hier zijn onze favoriete toppings:
- Vervang de spekjes met gerookte zalm. Bak de zalm niet mee in de oven maar voeg het helemaal aan het eind toe, net voordat je de Flammkuchen serveert.
- Combineer crème fraîche, tomaatjes en mozzarella kaas voor een Flammkuchen met Italiaanse inspiratie. Maak de Flammkuchen af met wat rucola.
- Venkel en geitenkaas vormen samen ook de perfecte smaakcombinatie. Je vindt het recept in de Tips van dit basisrecept voor pizzadeeg.

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij flexibele weekmenu’s, recepten en kant-en-klare boodschappenlijstjes. Houd je successen bij in de gratis habit tracker. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.
-
140.000+
Mensen gingen je voor
-
101
Nieuwe Afslank Recepten
-
250
Tips & Snacks
-
100%
Afslank Garantie (geld terug)
Rate dit recept
Heel goed gelukt! Het was een feestmaal!