Frisse salade met ansjovis en groene asperges

Het is altijd een goed idee om vis te eten. Dit recept met ansjovis en asperges is niet alleen erg gezond, ook nog eens makkelijk om te maken en bijzonder lekker! Wat is jouw favoriete visgerecht?
  • Diner
  • 1 persoon
  • 14g koolhydraten
ansjovis 14g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 50 ml melk volle
  • 30 gram ansjovisfilets in olie in blik
  • 50 gram venkelbol
  • 0,25 citroen
  • 150 gram asperge groen, vers
  • 0,5 el olijfolie
  • 50 gram rucola

Instructies

  • Schenk de melk in een schaaltje en doe de ansjovisfilets erin. Laat 45 minuten staan zodat ze wat minder zout smaken.
  • Snijd ondertussen de venkel in zeer dunne plakjes en pers de citroen uit. Meng de venkel met het citroensap en peper en zout. Laat 30 minuten staan.
  • Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en snijd ze in schuine stukken. Verhit de olie en bak de asperges op niet te hoog vuur in 6 minuten beetgaar. Schep regelmatig om. Neem uit de pan en laat even afkoelen op een bord.
  • Voeg de asperges en rucola toe aan de venkel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Neem de ansjovis uit de melk, dep droog met keukenpapier en verdeel over de salade. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Frisse salade met ansjovis en groene asperges
Hoeveelheid per portie
Calories 133 Calories from Fat 36
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 4g6%
Verzadigd vet 1g5%
Koolhydraten 14g5%
Eiwit 12g24%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Lichte salade met ansjovis

Deze lichte lunch bevat slechts 130 calorieën per portie en bevat een berg vitamines en mineralen. Omdat ansjovis uit blik komt is het verstandig om ze eerst drie kwartier in melk te liggen zodat de zoute smaak geneutraliseerd wordt. Dit kun je prima de avond ervoor of de ochtend doen. Doe je het niet, krijg je een vrij zout visje op je bord.

Gezonde combinatie

Naast dat de combinatie vis en asperges menig liefhebber doet klappertanden, zijn beide ingrediënten erg gezond. Vis bevat gezonde vetten zoals omega-3 en eiwitten. Asperges zijn laag in calorieën en hoog in voedingswaarden. Zo bevat deze groene stengel vitamine K, C, E en foliumzuur. En dat is nog maar een kleine greep uit de horde vitamines!

Voor die omega-3 vetten kun je ook heel goed lijnzaad eten, maar we hebben ook nog een aantal salades met vis, bekijk deze tonijn salades eens:

 

 

ansjovis
3.93 van 56 stemmen
Print

Frisse salade met ansjovis en groene asperges

Het is altijd een goed idee om vis te eten. Dit recept met ansjovis en asperges is niet alleen erg gezond, ook nog eens makkelijk om te maken en bijzonder lekker! Wat is jouw favoriete visgerecht?

Gang Lunch
Keuken Hollands
tijd >60minuten
Voorbereidingstijd 50 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 1 persoon
Caloriën 133 kcal

Ingrediënten

  • 50 ml melk volle
  • 30 gram ansjovisfilets in olie in blik
  • 50 gram venkelbol
  • 0,25 citroen
  • 150 gram asperge groen, vers
  • 0,5 el olijfolie
  • 50 gram rucola

Instructies

  1. Schenk de melk in een schaaltje en doe de ansjovisfilets erin. Laat 45 minuten staan zodat ze wat minder zout smaken.

  2. Snijd ondertussen de venkel in zeer dunne plakjes en pers de citroen uit. Meng de venkel met het citroensap en peper en zout. Laat 30 minuten staan.

  3. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en snijd ze in schuine stukken. Verhit de olie en bak de asperges op niet te hoog vuur in 6 minuten beetgaar. Schep regelmatig om. Neem uit de pan en laat even afkoelen op een bord.

  4. Voeg de asperges en rucola toe aan de venkel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  5. Neem de ansjovis uit de melk, dep droog met keukenpapier en verdeel over de salade. Eet smakelijk!

Voedingswaarden
Frisse salade met ansjovis en groene asperges
Hoeveelheid per portie
Calories 133 Calories from Fat 36
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 4g6%
Verzadigd vet 1g5%
Koolhydraten 14g5%
Eiwit 12g24%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig mogelijk leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

3.93 from 56 votes (56 ratings without comment)

Geef een reactie

Het Koolhydraatarm 4 Weken Stappenplan

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij flexibele weekmenu’s, recepten en kant-en-klare boodschappenlijstjes. Houd je successen bij in de gratis habit tracker. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.

  • 140.000+

    Mensen gingen je voor

  • 101

    Nieuwe Afslank Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslank Garantie (geld terug)

SHOPPEN