Wil je gratis keto proberen en tot 2 kilo per week verliezen?
Tuinbonensalade met spekjes
- Bijgerecht
-
1
- 49g koolhydraten
Ingrediënten
- 150 gr tuinbonen dubbel gedopt
- 150 gr gemengde salade
- 45 gr spekreepjes uitgebakken
- 20 gr peterselie grof gehakt
- verse kruiden
Dressing
- 1 el olijfolie
- ½ el witte wijnazijn
- 1 tl mosterd
- peper naar smaak
- zout naar smaak
Instructies
- Bak de spekjes uit in een koekenpan zonder boter of olie.
- Dop de tuinbonen en kook de boontjes 5 minuten en dop ze dubbel.
- Mix in een kom of met een blender de dressing.
- Snijd je favoriete gemengde salade en schep de de spekjes en bonen erdoor.
- Naar smaak dressing, peper, zout, peterselie en verse kruiden toevoegen.
We zitten midden in de zomer en dat betekent…. tuinbonen! En dan wel die verse natuurlijk. Tegenwoordig moet je goed zoeken, maar als je dan eenmaal de juiste groenteboer te pakken hebt, dan is het feest. Het is even werken, maar ik geef je 1 goede reden: tuinbonensalade!
Toevallig heb ik elk jaar tuinbonen in mijn moestuin. Goed voor de grond, beter voor mij. Na een ochtend tuinieren heb ik uit nieuwsgierigheid wat verse tuinbonen bij de salade gekieperd. Ik ben om.
Waarom jij voortaan ook tuinbonensalade moet maken
Mocht jij nog denken ‘nouuuu ik weet het zo net nog niet’. Ik geef je hier 3 redenen om het allicht een keer te proberen.
- Het is supergezond. Bonen bevatten essentiële vezels die ons beschermen tegen hartziekten en zeer gunstig werken voor mensen met diabetes type 2. Bovendien bevatten tuinbonen veel verschillende B vitaminen en mineralen.
- Ze zijn ook nog eens koolhydraatarm. Tuinbonen zijn één van de spaarzame peulvruchten waar maar 4 gram koolhydraat in zit.
- Je kan eindeloos met deze tuinbonensalade variëren. Vervang de spekjes door ansjovis en BAM, totaal andere maaltijd. Maak het af met bijvoorbeeld grove snippers scherpe kaas, oud of Parmezaan. Of kies je favoriete (verse) kruiden of top het met jouw killer dressing.
Al met al maak je zo in dus een hele gezonde salade. Lees hier verder over pro-tips salade maken.
O ja, ga je boodschappen doen, voor 1 persoon koop je ongeveer 750 gram verse tuinbonen.
Verder lezen: Hier lees je meer over de voedingswaarde en waarom tuinbonen gezond zijn.
Dubbeldoppen?
Verse tuinbonen kan je dubbeldoppen. Met het dubbeldoppen haal je het stevige, bittere velletje van de boon. Wat je overhoudt is een mooie frisgroene boontje met een zoetige smaak.
Kook de bonen 5 minuten en laat even afkoelen. Met een schep mesje maak je een sneetje in de ronde kopse kant. Je knijpt nu zo de fris-groene boon eruit. Het kost wel even tijd en je gooit een deel van je oogst weg (het vliesje om de boon). Maar de smaak is heerlijk en de kleur is schitterend.
Net zo makkelijk
De tuinbonen die je ingevroren koopt of in blik zijn al dubbel gedopt. Dat scheelt je weer 20 minuten in de keuken. Nu heb jij geen reden meer om niet deze tuinbonensalade te proberen ;-).
Ik ben heel benieuwd naar jouw favoriete variant. Laat je het even weten?
Eet smakelijk!
Lekker zeg die peulvruchten in je salade, goede bron van eiwitjes, wil je dat vaker eten probeer dan ook deze recepten:
Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij volledig uitgewerkte weekmenu’s, recepten en boodschappenlijstjes. Ontvang online support van onze afslank coach. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.
-
140.000+
Mensen gingen je voor
-
90+
Koolhydraatarme Recepten
-
250
Tips & Snacks
-
100%
Afslank Garantie (geld terug)
Rate dit recept
Hallo Niels ik maak het met cherry tomaatjes,paprika en feta of geitenkaas legt eraan wat ik in huis heb lekker hoor!!
Goede recepten! Maak het bijna dagelijks!