1

Keto Kip Kiev | Krokante Kraker met Peterselie Boter

Keto eten is óók comfort food. Verwen jezelf met een krokant stukje kip gevuld met de smeuïgste peterselie boter. Lekker met een snelle groene salade!
  • Lunch
  • 2 porties
  • 9g koolhydraten

Een klassieker in een keto jasje

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

Kip Kiev

  • 80 gr boter zacht
  • 2 teentjes knoflook geraspt
  • 1 el peterselie fijngesneden
  • 200 gr kipfilet
  • 2 el kokosmeel
  • 80 gr amandelmeel
  • 1 stuks ei geklutst
  • 40 gr parmezaanse kaas
  • ½ stuks citroen
  • 80 gr kokosolie

Salade

  • 100 gr snijbonen
  • ½ stuks avocado in grove stukken gesneden
  • 80 gr babyromainesla bladeren
  • 1 stuks lente-ui fijngesneden
  • 10 gr koriander blaadjes geplukt (optioneel)

Instructies

Kip Kiev

  • Combineer de boter, knoflook en peterselie met zout en peper naar smaak en roer goed om.
  • Trek het losse stukje filet dat aan de bovenkant van het kipfilet zit omhoog. Snijd de overgebleven filet open als een boek door aan weerskanten met een scherp mes diepe inkepingen te maken, totdat je een zakje krijgt. Sla daarna de kipfilet met de palm van je hand plat.
  • Vul het zakje van kip met de helft van de peterselie boter. Klap de zijkanten en het bovenste stukje filet terug om er een keurig, afgesloten pakketje kip van te maken. Herhaal met de tweede kipfilet.
  • Laat de kip en boter 20 minuten in de diepvries opstijven.
  • Mix het amandelmeel en de parmezaanse kaas. Plaats de kokosmeel, het geklutste ei en het amandel-parmezaan mix op drie aparte borden naast elkaar.
  • Wentel de filets door de het kokosmeel, vervolgens door het ei en tenslotte door het amandelmeel. Druk goed aan zodat het filet volledig bedekt is met het meel. Herhaal met het tweede kipfilet. Plaats op een bord in de koelkast voor 20 minuten.
  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Verhit de kokosolie in een grote (ovenvaste) koekenpan. Bak de kipfilets goudbruin aan 1 kant. Draai om en bak nog een minuut en plaats dan de pan in z'n geheel in de oven. Laat nog 10 minuten bakken, totdat de kipfilet goudbruin en krokant is.
  • Haal de kip uit de oven en laat op een stuk keukenpapier uitlekken. Rasp de schil van ¼ citroen over de kip. Serveer met de salade en een kwartje citroen op het bord.

Salade

  • Kook de snijbonen 2 minuten in gezout kokend water. Giet af.
  • Mix de snijbonen, slabladeren (eventueel kleiner gescheurd), stukken avocado, fijngesneden lente-ui en koriander (optioneel).

Voedingswaarden

Nutrition Facts
Keto Kip Kiev | Krokante Kraker met Peterselie Boter
Amount Per Serving
Calorieën 1184 Calorieën uit vet 441
% Daily Value*
Vet 49g70%
Verzadigd vet 63g315%
Sodium 781mg34%
Potassium 781mg22%
Koolhydraten 9g3%
Vezels 12g50%
Suiker 5g6%
Eiwit 43g86%
Vitamine A 5500IU250%
Vitamine B12 1mg36%
Vitamine C 17mg23%
Calcium 397mg40%
IJzer 4mg25%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Tips

Het leuke van ketogeen eten is dat je weer op hele andere recepten komt. Zoals deze vergeten klassieker. Mijn ervaring is dat je juist binnen het keto dieet zijn allerlei spannende mogelijkheden vindt om jezelf mee te verwennen.

Dit hemelse stukje kip is een knapperige kraker. Snijd ‘m open voor een peterselie boter verassing!

Wat is kip kiev?

Kip Kiev is een nostalgisch gerecht dat in de jaren zeventig en tachtig wel wat vaker op de Nederlandse tafel verscheen. Van oorsprong komt dit gerecht uit het Oosten – Rusland en Oekraïne – en vandaar ook de benaming.

Helaas is dit kippetje in de laatste decennia een beetje uit de mode geraakt.

Dat is best wel jammer, want het heeft alles wat je van een kip-kraker mag verwachten: sappig vlees, heerlijke romige boter, kruidige noten van de peterselie en natuurlijk die krokante buitenkant.

Hoe maak je Kip Kiev keto?

Eigenlijk is het merendeel van Kip Kiev hartstikke keto: kippenvlees en boter passen beiden binnen het dieet.

Bovendien zijn de verzadigde vetten van boter, zolang ze in mate voorkomen in je dieet, juist belangrijk voor onder andere het verwerken van vitamines en het vormen van celwanden.

Het probleem zit ‘m in dat krokante omhulsel. Vaak, zo niet altijd, krijg je dit met bloem, ei en broodkruim. En daarmee, jammer genoeg, zie je een krokant kippetje ook niet vaak voorbijkomen in een keto of koolhydraatarm dieet.

Maar bij Makkelijk Afvallen hebben we een alternatief gevonden dat zeker niet onderdoet voor het origineel: amandelmeel en Parmezaanse kaas. Lekker krokant bakken in kokosolie en voilà –  je zet echt koolhydraatarm comfort food op tafel.

En dat is niet onbelangrijk, binnen het diëten: jezelf af en toe belonen met iets lekkers is een belangrijke manier om jezelf te motiveren tijdens het afvallen.

Wat past er bij deze Kip Kiev?

De peterselie boter maakt dit een rijk gerecht. Vandaar dus dat wij ervoor kozen om het gerecht af te maken met een frisse groene salade zonder enige toevoeging. De peterselie boter is hier ‘dressing’ genoeg.

De wereld van salades is eindeloos en je kunt dan ook erop los combineren met dit Kip Kiev gerecht.

Een andere goede optie (met dressing, dit keer) is ons Romaine Sla Recept met Geitenkaas Dressing. Het zuurtje van de geitenkaas in de dressing gaat snijdt perfect door de romige vettigheid van de peterselie boter.

 

Keto Kip Kiev met peterselie boter, een krokant jasje en frisse groene salade
4 van 1 stem
Print

Keto Kip Kiev | Krokante Kraker met Peterselie Boter

Keto eten is óók comfort food. Verwen jezelf met een krokant stukje kip gevuld met de smeuïgste peterselie boter. Lekker met een snelle groene salade!

Gang Lunch
Keuken Westers
Keyword amandelmeel, keto, kip, Parmezaanse, salade
dieet keto
tijd <60 minuten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Rusttijd 40 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 2 porties
Caloriën 1184 kcal

Ingrediënten

Kip Kiev

  • 80 gr boter zacht
  • 2 teentjes knoflook geraspt
  • 1 el peterselie fijngesneden
  • 200 gr kipfilet
  • 2 el kokosmeel
  • 80 gr amandelmeel
  • 1 stuks ei geklutst
  • 40 gr parmezaanse kaas
  • ½ stuks citroen
  • 80 gr kokosolie

Salade

  • 100 gr snijbonen
  • ½ stuks avocado in grove stukken gesneden
  • 80 gr babyromainesla bladeren
  • 1 stuks lente-ui fijngesneden
  • 10 gr koriander blaadjes geplukt (optioneel)

Instructies

Kip Kiev

  1. Combineer de boter, knoflook en peterselie met zout en peper naar smaak en roer goed om.

  2. Trek het losse stukje filet dat aan de bovenkant van het kipfilet zit omhoog. Snijd de overgebleven filet open als een boek door aan weerskanten met een scherp mes diepe inkepingen te maken, totdat je een zakje krijgt. Sla daarna de kipfilet met de palm van je hand plat.

  3. Vul het zakje van kip met de helft van de peterselie boter. Klap de zijkanten en het bovenste stukje filet terug om er een keurig, afgesloten pakketje kip van te maken. Herhaal met de tweede kipfilet.

  4. Laat de kip en boter 20 minuten in de diepvries opstijven.

  5. Mix het amandelmeel en de parmezaanse kaas. Plaats de kokosmeel, het geklutste ei en het amandel-parmezaan mix op drie aparte borden naast elkaar.

  6. Wentel de filets door de het kokosmeel, vervolgens door het ei en tenslotte door het amandelmeel. Druk goed aan zodat het filet volledig bedekt is met het meel. Herhaal met het tweede kipfilet. Plaats op een bord in de koelkast voor 20 minuten.

  7. Verwarm de oven voor op 200 ºC.

  8. Verhit de kokosolie in een grote (ovenvaste) koekenpan. Bak de kipfilets goudbruin aan 1 kant. Draai om en bak nog een minuut en plaats dan de pan in z'n geheel in de oven. Laat nog 10 minuten bakken, totdat de kipfilet goudbruin en krokant is.

  9. Haal de kip uit de oven en laat op een stuk keukenpapier uitlekken. Rasp de schil van ¼ citroen over de kip. Serveer met de salade en een kwartje citroen op het bord.

Salade

  1. Kook de snijbonen 2 minuten in gezout kokend water. Giet af.

  2. Mix de snijbonen, slabladeren (eventueel kleiner gescheurd), stukken avocado, fijngesneden lente-ui en koriander (optioneel).

Nutrition Facts
Keto Kip Kiev | Krokante Kraker met Peterselie Boter
Amount Per Serving
Calorieën 1184 Calorieën uit vet 441
% Daily Value*
Vet 49g70%
Verzadigd vet 63g315%
Sodium 781mg34%
Potassium 781mg22%
Koolhydraten 9g3%
Vezels 12g50%
Suiker 5g6%
Eiwit 43g86%
Vitamine A 5500IU250%
Vitamine B12 1mg36%
Vitamine C 17mg23%
Calcium 397mg40%
IJzer 4mg25%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Ontdek ook onze weekmenu’s!
koolhydraatarm 50 dagen dieet programma

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een reactie

Makkelijk Afvallen recepten boek met Niels Bosman

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma (fysiek boek)

Onze bestseller! Al meer dan 20.000 exemplaren verkocht. Je krijgt weekmenu’s voor 7 weken. Met meer dan 150 overheerlijke koolhydraatarme recepten, snacks & tussendoortjes. Nu met 100% afslankgarantie, als jij na 50 dagen niet bent afgevallen, betaal ik je 100% je geld terug. Zonder vragen!

  • 99.000+

    Mensen gingen je voor

  • 150

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslankgarantie (geld terug)

Meer info