Keto Kip Kiev | Krokante Kraker met Peterselie Boter

Keto eten is óók comfort food. Verwen jezelf met een krokant stukje kip gevuld met de smeuïgste peterselie boter. Lekker met een snelle groene salade!
  • Lunch
  • 2 porties
  • 8g koolhydraten

Een klassieker in een keto jasje

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

Kip Kiev

  • 40 gr boter zacht
  • 2 teentjes knoflook geraspt
  • 1 el peterselie fijngesneden
  • 200 gr kipfilet
  • 2 el kokosmeel
  • 70 gr amandelmeel
  • 1 ei geklutst
  • 30 gr Parmezaanse kaas
  • ½ citroen
  • 40 gr kokosolie

Salade

  • 100 gr snijbonen
  • ½ avocado in grove stukken gesneden
  • 80 gr baby romaine sla
  • 1 bosui fijngesneden
  • 10 gr verse koriander optioneel

Instructies

Kip Kiev

  • Meng de boter, knoflook en peterselie met peper en zout, tot een egale peterselieboter.
  • Snijd een inkeping in de lengte van het filet.
  • Vul de inkeping van de kip met de helft van de peterselie boter.
  • Laat 20 minuten in de diepvries opstijven.
  • Mix het amandelmeel en de Parmezaanse kaas.
  • Pak 3 borden. Op bord 1 doe je het kokosmeel, op bord 2 het geklutste ei en op bord 3 de amandel-Parmezaan mix.
  • Wentel de filets over elk bord in de juiste volgorde zodat ze goed bedekt raken.
  • Leg ze op een bord en plaats 20 minuten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Verhit de kokosolie in een grote (ovenvaste) koekenpan. Bak de kipfilets goudbruin aan 1 kant. Draai om en bak nog een minuut.
  • Plaats de pan in de oven. Bak de kipfilet krokant en goudbruin in 10 minuten.
  • Haal de kip uit de oven en laat op een stuk keukenpapier uitlekken.
  • Rasp de schil van ¼ citroen over de kip.

Salade

  • Kook de snijbonen 2 minuten in gezouten water. Giet af.
  • Mix de snijbonen, slabladeren (eventueel kleiner gescheurd), stukken avocado, fijngesneden bosui en koriander (optioneel).
  • Serveer de salade met een kwartje citroen en de krokante kip.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Keto Kip Kiev | Krokante Kraker met Peterselie Boter
Hoeveelheid per portie
Calories 750 Calories from Fat 603
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 67g96%
Koolhydraten 8g3%
Eiwit 32g64%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Het leuke van ketogeen eten is dat je weer op hele andere recepten komt. Zoals deze vergeten klassieker. Mijn ervaring is dat je juist binnen het keto dieet zijn allerlei spannende mogelijkheden vindt om jezelf mee te verwennen.

Dit hemelse stukje kip is een knapperige kraker. Snijd ‘m open voor een peterselie boter verassing!

Wat is kip kiev?

Kip Kiev is een nostalgisch gerecht dat in de jaren zeventig en tachtig wel wat vaker op de Nederlandse tafel verscheen. Van oorsprong komt dit gerecht uit het Oosten – Rusland en Oekraïne – en vandaar ook de benaming.

Helaas is dit kippetje in de laatste decennia een beetje uit de mode geraakt.

Dat is best wel jammer, want het heeft alles wat je van een kip-kraker mag verwachten: sappig vlees, heerlijke romige boter, kruidige noten van de peterselie en natuurlijk die krokante buitenkant.

Hoe maak je Kip Kiev keto?

Eigenlijk is het merendeel van Kip Kiev hartstikke keto: kippenvlees en boter passen beiden binnen het dieet.

Bovendien zijn de verzadigde vetten van boter, zolang ze in mate voorkomen in je dieet, juist belangrijk voor onder andere het verwerken van vitamines en het vormen van celwanden.

Het probleem zit ‘m in dat krokante omhulsel. Vaak, zo niet altijd, krijg je dit met bloem, ei en broodkruim. En daarmee, jammer genoeg, zie je een krokant kippetje ook niet vaak voorbijkomen in een keto of koolhydraatarm dieet.

Maar bij Makkelijk Afvallen hebben we een alternatief gevonden dat zeker niet onderdoet voor het origineel: amandelmeel en Parmezaanse kaas. Lekker krokant bakken in kokosolie en voilà –  je zet echt koolhydraatarm comfort food op tafel.

En dat is niet onbelangrijk, binnen het diëten: jezelf af en toe belonen met iets lekkers is een belangrijke manier om jezelf te motiveren tijdens het afvallen.

Wat past er bij deze Kip Kiev?

De peterselie boter maakt dit een rijk gerecht. Vandaar dus dat wij ervoor kozen om het gerecht af te maken met een frisse groene salade zonder enige toevoeging. De peterselie boter is hier ‘dressing’ genoeg.

De wereld van salades is eindeloos en je kunt dan ook erop los combineren met dit Kip Kiev gerecht.

Een andere goede optie (met dressing, dit keer) is ons Romaine Sla Recept met Geitenkaas Dressing. Het zuurtje van de geitenkaas in de dressing gaat snijdt perfect door de romige vettigheid van de peterselie boter.

 

Keto Kip Kiev met peterselie boter, een krokant jasje en frisse groene salade
3.82 van 61 stemmen
Print

Keto Kip Kiev | Krokante Kraker met Peterselie Boter

Keto eten is óók comfort food. Verwen jezelf met een krokant stukje kip gevuld met de smeuïgste peterselie boter. Lekker met een snelle groene salade!

Gang Lunch
Keuken Westers
Keyword amandelmeel, keto, kip, Parmezaanse, salade
dieet keto
tijd <60 minuten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Rusttijd 40 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 2 porties
Caloriën 750 kcal

Ingrediënten

Kip Kiev

  • 40 gr boter zacht
  • 2 teentjes knoflook geraspt
  • 1 el peterselie fijngesneden
  • 200 gr kipfilet
  • 2 el kokosmeel
  • 70 gr amandelmeel
  • 1 ei geklutst
  • 30 gr Parmezaanse kaas
  • ½ citroen
  • 40 gr kokosolie

Salade

  • 100 gr snijbonen
  • ½ avocado in grove stukken gesneden
  • 80 gr baby romaine sla
  • 1 bosui fijngesneden
  • 10 gr verse koriander optioneel

Instructies

Kip Kiev

  1. Meng de boter, knoflook en peterselie met peper en zout, tot een egale peterselieboter.

  2. Snijd een inkeping in de lengte van het filet.

  3. Vul de inkeping van de kip met de helft van de peterselie boter.

  4. Laat 20 minuten in de diepvries opstijven.

  5. Mix het amandelmeel en de Parmezaanse kaas.

  6. Pak 3 borden. Op bord 1 doe je het kokosmeel, op bord 2 het geklutste ei en op bord 3 de amandel-Parmezaan mix.

  7. Wentel de filets over elk bord in de juiste volgorde zodat ze goed bedekt raken.

  8. Leg ze op een bord en plaats 20 minuten in de koelkast.

  9. Verwarm de oven voor op 200 ºC.

  10. Verhit de kokosolie in een grote (ovenvaste) koekenpan. Bak de kipfilets goudbruin aan 1 kant. Draai om en bak nog een minuut.

  11. Plaats de pan in de oven. Bak de kipfilet krokant en goudbruin in 10 minuten.

  12. Haal de kip uit de oven en laat op een stuk keukenpapier uitlekken.

  13. Rasp de schil van ¼ citroen over de kip.

Salade

  1. Kook de snijbonen 2 minuten in gezouten water. Giet af.

  2. Mix de snijbonen, slabladeren (eventueel kleiner gescheurd), stukken avocado, fijngesneden bosui en koriander (optioneel).

  3. Serveer de salade met een kwartje citroen en de krokante kip.

Voedingswaarden
Keto Kip Kiev | Krokante Kraker met Peterselie Boter
Hoeveelheid per portie
Calories 750 Calories from Fat 603
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 67g96%
Koolhydraten 8g3%
Eiwit 32g64%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig mogelijk leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Zet je lichaam op vetverbranding

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een reactie

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij volledig uitgewerkte weekmenu’s, recepten en boodschappenlijstjes. Ontvang online support van onze afslank coach. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.

  • 140.000+

    Mensen gingen je voor

  • 90+

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslank Garantie (geld terug)

Meer info