Tips
Dit is zo’n recept waar je keer op keer bij terug komt. Zo makkelijk én gezond, dat zijn niet veel lunchrecepten. Een goedgemaakte Caesar Salade dressing is echt iets speciaals, heerlijk smaakvol en maakt van een doodgewone salade een feestje.
Het geheim van de dressing is eigenlijk niet heel erg geheim: gewoon hele goede ingrediënten. Zorg ervoor dat je goede mosterd en kaas haalt, want dan behaal je echt die heerlijke Ceasar smaak.
Hoe eet je deze gezonde Caesar Salade met een klassieke dressing?
Je kunt deze Ceasar Salad naar eigen smaak aankleden, maar zelfs alleen de baby romaine blaadjes met deze dressing zijn een feestje.
De mogelijkheden voor toppings zijn eindeloos, zelfs als je graag koolhydraatarm eet en geen croutons over je salade wil strooien. We hebben ze even op een rijtje gezet:
- Lekker makkelijk: een zachtgekookt eitje. Kook het ei tussen de 6-7 minuten, afhankelijk van hoe zacht jij het eitje wil hebben.
- Gerookte kip gaat heel goed samen met deze dressing.
- Halloumi! De klassieke Caesar Salade zal zeker niet bestrooid zijn geweest met blokjes halloumi, maar daar trekken we ons niks van aan. Binnen 5 minuten heb je lekkere halloumi uit de oven en die past perfect bij deze salade.
- Bestrooi de salade met pompoen- en zonnebloempitten voor wat extra knapperigheid. In stap 6 van ons recept voor Turkse Rode Linzensoep lees je hoe je die pitten bereidt.
Hoe maak je deze gezonde dressing?
In dit makkelijke recept heb je eigenlijk alleen een blender nodig. Daarmee maak je de dressing in een handomdraai. De blender pureert alle ingrediënten samen en zorgt ervoor dat alle verschillende smaakprofielen zich gaan mengen.
Heb de ansjovis echt nodig voor de dressing?
Ansjovis; of je houdt ervan of je haat het. Daarmee is het in deze dressing ook optioneel. Je kun het ook weglaten en dan smaakt deze dressing evengoed heel lekker. Je kunt dan wel wat meer Parmezaans kaas toevoegen.
Waar komt de klassieke Caesar Salade vandaan?
Je zou misschien zeggen dat Caesar Salade uit de Verenigde Staten is komen overwaaien, waar het een bekend recept is. Of misschien is het toch Italiaans, vernoemd naar de keizer van Rome, Julius Caesar? Beide zijn niet waar!
De Caesar Salade is van oorsprong Mexicaans, maar wel met een vleugje Italiaanse inspiratie.
Verassend? Vonden wij ook. Maar Caesar Salade is rond 1924 ‘uitgevonden’ door de Italiaans migrant Caesar Cardini, die in Mexico een restaurant en casino bestierde. Tijdens een hele drukke dag was hij bijna door zijn ingrediënten uit de keuken heen. Met deze geïmproviseerde salade kon hij de gasten toch nog wat serveren, en toen die gasten later terugkwamen en naar de ‘Salade van Caesar’ vroegen wist hij dat hij een toprecept op handen had.
Hoe lang blijft deze klassieke Caesar Salade dressing goed?
Deze Caesar Salade dressing is ongeveer 5 dagen houdbaar in de koelkast.
Rate dit recept
Caeser op zijn best echt lekker , zou ik alle dagen kunnen eten !!!