Gezonde Caesar Salade Maken met Klassieke Dressing

Deze gezonde versie van de klassieke Caesar dressing bevat yoghurt en daardoor veel minder olie en vetten. Makkelijk, gezond, maar toch nog bomvol smaak.
  • Lunch
  • 1 portie
  • 6g koolhydraten

Een gezonde klassieker.

Ingrediënten

  • 70 gr yoghurt
  • ¼ teentje knoflook
  • 1 tl Dijon mosterd
  • 0.5 citroen
  • 15 gr parmezaanse kaas geraspt
  • 8 gr ansjovisfilets 1 á 2 uit een potje (optioneel)
  • zwarte peper versgemalen (naar smaak)
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 baby romaine sla krop

Instructies

  • Pureer de yoghurt, knoflook, Dijon mosterd, het sap van ½ stuks citroen, Parmezaanse kaas, ansjovis, zwarte peper en eventueel olijfolie in een blender tot een egaal geheel.
  • Was de baby romaine goed. Voeg de dressing toe en eventueel wat geraspte Parmezaanse kaas. Genieten!

Voedingswaarden

Nutrition Facts
Gezonde Caesar Salade Dressing
Amount Per Serving
Calorieën 130 Calorieën uit vet 72
% Daily Value*
Vet 8g11%
Verzadigd vet 4g20%
Sodium 295mg13%
Potassium 240mg7%
Koolhydraten 6g2%
Vezels 1g4%
Suiker 4g4%
Eiwit 10g20%
Vitamine A 2631IU120%
Vitamine B12 1mg36%
Vitamine C 7mg9%
Calcium 285mg29%
IJzer 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Tips

Dit is zo’n recept waar je keer op keer bij terug komt. Zo makkelijk én gezond, dat zijn niet veel lunchrecepten. Een goedgemaakte Caesar Salade dressing is echt iets speciaals, heerlijk smaakvol en maakt van een doodgewone salade een feestje.

Het geheim van de dressing is eigenlijk niet heel erg geheim: gewoon hele goede ingrediënten. Zorg ervoor dat je goede mosterd en kaas haalt, want dan behaal je echt die heerlijke Ceasar smaak.

Hoe eet je deze gezonde Caesar Salade met een klassieke dressing?

Je kunt deze Ceasar Salad naar eigen smaak aankleden, maar zelfs alleen de baby romaine blaadjes met deze dressing zijn een feestje.

De mogelijkheden voor toppings zijn eindeloos, zelfs als je graag koolhydraatarm eet en geen croutons over je salade wil strooien. We hebben ze even op een rijtje gezet:

  • Lekker makkelijk: een zachtgekookt eitje. Kook het ei tussen de 6-7 minuten, afhankelijk van hoe zacht jij het eitje wil hebben.
  • Gerookte kip gaat heel goed samen met deze dressing.
  • Halloumi! De klassieke Caesar Salade zal zeker niet bestrooid zijn geweest met blokjes halloumi, maar daar trekken we ons niks van aan. Binnen 5 minuten heb je lekkere halloumi uit de oven en die past perfect bij deze salade.
  • Bestrooi de salade met pompoen- en zonnebloempitten voor wat extra knapperigheid. In stap 6 van ons recept voor Turkse Rode Linzensoep lees je hoe je die pitten bereidt.

Hoe maak je deze gezonde dressing?

In dit makkelijke recept heb je eigenlijk alleen een blender nodig. Daarmee maak je de dressing in een handomdraai. De blender pureert alle ingrediënten samen en zorgt ervoor dat alle verschillende smaakprofielen zich gaan mengen.

Heb de ansjovis echt nodig voor de dressing?

Ansjovis; of je houdt ervan of je haat het. Daarmee is het in deze dressing ook optioneel. Je kun het ook weglaten en dan smaakt deze dressing evengoed heel lekker. Je kunt dan wel wat meer Parmezaans kaas toevoegen.

Waar komt de klassieke Caesar Salade vandaan?

Je zou misschien zeggen dat Caesar Salade uit de Verenigde Staten is komen overwaaien, waar het een bekend recept is. Of misschien is het toch Italiaans, vernoemd naar de keizer van Rome, Julius Caesar?  Beide zijn niet waar!

De Caesar Salade is van oorsprong Mexicaans, maar wel met een vleugje Italiaanse inspiratie.

Verassend? Vonden wij ook. Maar Caesar Salade is rond 1924 ‘uitgevonden’ door de Italiaans migrant Caesar Cardini, die in Mexico een restaurant en casino bestierde. Tijdens een hele drukke dag was hij bijna door zijn ingrediënten uit de keuken heen. Met deze geïmproviseerde salade kon hij de gasten toch nog wat serveren, en toen die gasten later terugkwamen en naar de ‘Salade van Caesar’ vroegen wist hij dat hij een toprecept op handen had.

Hoe lang blijft deze klassieke Caesar Salade dressing goed?

Deze Caesar Salade dressing is ongeveer 5 dagen houdbaar in de koelkast.

 

Koolhydraatarme Ceasar Salade met dressing met yoghurt en ansjovis
0 van 0 stemmen
Print

Gezonde Caesar Salade Dressing

Deze gezonde versie van de klassieke Caesar dressing bevat yoghurt en daardoor veel minder olie en vetten. Makkelijk, gezond, maar toch nog bomvol smaak.

Gang Lunch
Keuken Amerikaans
Keyword gezonde salade, koolhydraatarm
dieet koolhydraatarm, suikervrij
tijd <10 minuten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 1 portie
Caloriën 130 kcal

Ingrediënten

  • 70 gr yoghurt
  • ¼ teentje knoflook
  • 1 tl Dijon mosterd
  • 0.5 citroen
  • 15 gr parmezaanse kaas geraspt
  • 8 gr ansjovisfilets 1 á 2 uit een potje (optioneel)
  • zwarte peper versgemalen (naar smaak)
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 baby romaine sla krop

Instructies

  1. Pureer de yoghurt, knoflook, Dijon mosterd, het sap van ½ stuks citroen, Parmezaanse kaas, ansjovis, zwarte peper en eventueel olijfolie in een blender tot een egaal geheel.

  2. Was de baby romaine goed. Voeg de dressing toe en eventueel wat geraspte Parmezaanse kaas. Genieten!

Nutrition Facts
Gezonde Caesar Salade Dressing
Amount Per Serving
Calorieën 130 Calorieën uit vet 72
% Daily Value*
Vet 8g11%
Verzadigd vet 4g20%
Sodium 295mg13%
Potassium 240mg7%
Koolhydraten 6g2%
Vezels 1g4%
Suiker 4g4%
Eiwit 10g20%
Vitamine A 2631IU120%
Vitamine B12 1mg36%
Vitamine C 7mg9%
Calcium 285mg29%
IJzer 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Ontdek ook onze weekmenu’s!
koolhydraatarm 50 dagen dieet programma

Rate dit recept

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

kha kookboek

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma (fysiek boek)

Onze bestseller! Al meer dan 50.000 exemplaren verkocht. Je krijgt weekmenu’s voor 50 dagen. Met meer dan 150 overheerlijke koolhydraatarme recepten, snacks & tussendoortjes. Nu met 100% afslankgarantie, als jij na 50 dagen niet bent afgevallen, betaal ik je 100% je geld terug. Zonder vragen!

  • 50.000+

    Vrouwen gingen je voor

  • 150

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslankgarantie (geld terug)

Meer info