Bloemkoolpizza Basisrecept | 3 x gezond beleggen

Op zoek naar een verwennerij? Deze bloemkoolpizza is gezond en koolhydraatarm, en net ze lekker als een ‘echte’ pizza. Samen met dit basisrecept voor de pizzabodem geven we jou 3 ideeën voor creatieve toppings om te beleggen.
  • Diner
  • 3 porties van 2 pizzapuntjes
  • 11g koolhydraten
Pizza met een bodem van bloemkool. Dit is de basis voor veel koolhydraatarme recepten. Deze is met walnoten, venkel en geitenkaas 11g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Een koolhydraatarme Pizza Party!

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 600 gr bloemkoolrijst
  • 50 gr parmezaanse kaas
  • 60 gr geraspte kaas naar keuze (bijvoorbeeld 30+ kaas)
  • versgemalen zwarte peper naar smaak (ongeveer een mespuntje)
  • zout 2 mespuntjes (of max. 0,8 gram)
  • 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 stuks ei

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Verspreid de bloemkoolrijst over een bakplaat bedekt met bakpapier en bak het daarna 15 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de plaat uit de oven en laat compleet afkoelen. Zodra het afgekoeld is, pers het extra water eruit door de bloemkool in een theedoek te doen en goed te wringen. Zorg ervoor dat de bloemkool zo droog mogelijk is.
  • Verhoog de temperatuur van de oven naar 220 °C.
  • Mix de bloemkool, Parmezaanse kaas, belegen kaas, zwarte peper en zout, de Italiaanse kruiden en ei tot het zich tot een deegachtig geheel vormt.
  • Verspreid het bloemkooldeeg in een laag van ongeveer 0,5 cm over een met geolied bakpapier beklede bakplaat. Je kunt zelf kiezen welke vorm, of het een ronde of vierkante pizza wordt.
  • Bak de pizza 20 minuten in de voorverwarmde oven. Draai de pizza om en bak ook de andere kant nog 10 minuten. Laat de pizza daarna geheel afkoelen.
  • Beleg de bloemkoolpizza met jouw toppings naar keuze en bak daarna de benodigde tijd in de oven.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Bloemkoolpizza | Basisrecept + 3 smaken om te beleggen
Hoeveelheid per portie
Calories 215 Calories from Fat 117
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 13g19%
Verzadigd vet 7g35%
Sodium 521mg23%
Potassium 653mg19%
Koolhydraten 11g4%
Vezels 4g17%
Suiker 4g4%
Eiwit 16g32%
Vitamine A 412IU19%
Vitamine B12 1mg36%
Vitamine C 97mg129%
Calcium 399mg40%
IJzer 2mg13%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Heb jij het idee, dat om koolhydraatarm te leven, je alle lekkernijen de deur uit moet doen? Nooit meer eens genieten van een hamburgertje of een lekkere pizza?

Niets is minder waar. Hier bij Makkelijk Afvallen doen we er dan ook alles aan te laten zien dat gezond eten én genieten heel goed samengaat. Het is zelfs extra genieten als je weet dat wat je eet ook goed voor je lichaam is.

Dus wil je op vrijdagavond lekker onderuit zakken op de bank met een pizza? Deze koolhydraatarme bloemkoolpizza is een feestje en smaakt bijzonder goed. Dit basisrecept is makkelijk te maken, en je kunt losgaan met allerlei toppings. Maar om je alvast op weg te helpen vind je hieronder nog drie opties voor een gezond koolhydraatarm pizza feestje.

Gezonde Bloemkoolpizza Margherita

Dit is een klassieke pizza, met goede reden. Meer Italiaans dan dit wordt het niet. Wel is het heel erg belangrijk om goede ingrediënten te gebruiken, want zo zorg je ervoor dat elk pizzapuntje boordevol smaak zit.

Wat heb je nodig:

  • Half blikje fijne tomaten pulp of gezeefde tomaten uit blik. Laat de tomaten 20 minuten in een zeef uitlekken. Meng er daarna 1 theelepel olijfolie, een mespuntje gedroogde oregano en een mespuntje zout door.
  • 125 gr Mozzarella
  • 6 verse basilicum blaadjes
  • 10 gram Parmezaanse kaas, geraspt

Maak de bloemkool pizzabodem zoals in het recept beschreven staat, tot en met stap 6. Smeer daarna een heel dun laagje tomaat over de bodem. Zorg ervoor dat je niet te veel saus gebruikt want dan blijft de bodem niet krokant. Beleg de pizza met de mozzarella. Bak de pizza ongeveer 6-10 minuten in een voorverwarmde oven op 220°C. Bestrooi de pizza daarna met wat Parmezaanse kaas en verse basilicumblaadjes en maak af met versgemalen peper.

Protip: Maak je eigen tomatensaus met dit basisrecept en waan je in Italië.

Vegetarische Bloemkoolpizza met Venkel en Geitenkaas

Hoezo is vegetarisch saai? Dit is echt een smaakmaker!

Wat heb je nodig:

  • 1 stuks venkel, fijngesneden
  • 1 stuks ui, fijngesneden
  • 100 gram roomkaas en 10 gram geraspte Parmezaanse kaas, goed door elkaar gemengd.
  • 100 gr zachte geitenkaas
  • 12 walnoten, grof gehakt

Verhit wat olijfolie in een koekenpan op een laag vuur en kook de venkel en ui met een mespuntje zout in ongeveer 20 minuten zacht en goudbruin. Laat het daarna helemaal afkoelen.

Maak de bloemkoolpizza zoals in het recept beschreven staat, tot en met stap 6. Bekleed de pizzabodem met toefjes roomkaas, stukjes geitenkaas en lepeltjes venkel-ui. Bestrooi met de walnoten. Bak de pizza ongeveer 10-15 minuten in een voorverwarmde oven op 220°C. Maak het af met een theelepeltje honing (optioneel).

Recept voor Pestopizza met Parmaham

Wat heb je voor dit pizza recept nodig:

  • 1,5 eetlepel pesto. Koop een pesto in een potje dat suikervrij is en waar geen rare toevoegingen inzitten. Ben je avontuurlijk ingesteld en wil je eens wat anders proberen? Maak dan een supergezonde paardenbloempesto.
  • 100 gr brie
  • 90 gr parmaham
  • 1 eetlepel pijnboompitjes

Maak de bloemkoolpizza zoals in het recept beschreven staat, tot en met stap 6. Smeer daarna de pesto in een dun laagje over de bodem. Bekleed met stukjes brie en plakjes ham. Maak af met een eetlepeltje olijfolie en bak de pizza ongeveer 10-15 minuten in een voorverwarmde oven op 220°C. Strooi de pijnboompitten pas in de laatste paar minuten over de pizza, zodat ze niet verbranden.

 

Pizza met een bodem van bloemkool. Dit is de basis voor veel koolhydraatarme recepten. Deze is met walnoten, venkel en geitenkaas
4.15 van 89 stemmen
Print

Bloemkoolpizza | Basisrecept + 3 smaken om te beleggen

Op zoek naar een verwennerij? Deze bloemkoolpizza is gezond en koolhydraatarm, en net ze lekker als een ‘echte’ pizza. Samen met dit basisrecept voor de pizzabodem geven we jou 3 ideeën voor creatieve toppings om te beleggen.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, Italiaans
Keyword koolhydraatarme pizzabodem, vegetarisch, venkel
dieet koolhydraatarm, suikervrij
tijd >60minuten
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 3 porties van 2 pizzapuntjes
Caloriën 215 kcal

Ingrediënten

  • 600 gr bloemkoolrijst
  • 50 gr parmezaanse kaas
  • 60 gr geraspte kaas naar keuze (bijvoorbeeld 30+ kaas)
  • versgemalen zwarte peper naar smaak (ongeveer een mespuntje)
  • zout 2 mespuntjes (of max. 0,8 gram)
  • 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 stuks ei

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.

  2. Verspreid de bloemkoolrijst over een bakplaat bedekt met bakpapier en bak het daarna 15 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de plaat uit de oven en laat compleet afkoelen. Zodra het afgekoeld is, pers het extra water eruit door de bloemkool in een theedoek te doen en goed te wringen. Zorg ervoor dat de bloemkool zo droog mogelijk is.

  3. Verhoog de temperatuur van de oven naar 220 °C.

  4. Mix de bloemkool, Parmezaanse kaas, belegen kaas, zwarte peper en zout, de Italiaanse kruiden en ei tot het zich tot een deegachtig geheel vormt.

  5. Verspreid het bloemkooldeeg in een laag van ongeveer 0,5 cm over een met geolied bakpapier beklede bakplaat. Je kunt zelf kiezen welke vorm, of het een ronde of vierkante pizza wordt.

  6. Bak de pizza 20 minuten in de voorverwarmde oven. Draai de pizza om en bak ook de andere kant nog 10 minuten. Laat de pizza daarna geheel afkoelen.

  7. Beleg de bloemkoolpizza met jouw toppings naar keuze en bak daarna de benodigde tijd in de oven.

Voedingswaarden
Bloemkoolpizza | Basisrecept + 3 smaken om te beleggen
Hoeveelheid per portie
Calories 215 Calories from Fat 117
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 13g19%
Verzadigd vet 7g35%
Sodium 521mg23%
Potassium 653mg19%
Koolhydraten 11g4%
Vezels 4g17%
Suiker 4g4%
Eiwit 16g32%
Vitamine A 412IU19%
Vitamine B12 1mg36%
Vitamine C 97mg129%
Calcium 399mg40%
IJzer 2mg13%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig mogelijk leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Meer dan 140.000 succesverhalen
koolhydraatarm dieet boek programma met recepten en weekmenu

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit vinden andere gebruikers van dit recept
  • Cobi Vellinga

    We hebben vanavond deze pizza gegeten, hij was overheerlijk. De helft met venkel en de helft pizza Margarita. Het is even wat werk, maar dan heb je ook wat!

Geef een reactie

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij volledig uitgewerkte weekmenu’s, recepten en boodschappenlijstjes. Ontvang online support van onze afslank coach. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.

  • 140.000+

    Mensen gingen je voor

  • 90+

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslank Garantie (geld terug)

Meer info