Tips
Heb jij het idee, dat om koolhydraatarm te leven, je alle lekkernijen de deur uit moet doen? Nooit meer eens genieten van een hamburgertje of een lekkere pizza?
Niets is minder waar. Hier bij Makkelijk Afvallen doen we er dan ook alles aan te laten zien dat gezond eten én genieten heel goed samengaat. Het is zelfs extra genieten als je weet dat wat je eet ook goed voor je lichaam is.
Dus wil je op vrijdagavond lekker onderuit zakken op de bank met een pizza? Deze koolhydraatarme bloemkoolpizza is een feestje en smaakt bijzonder goed. Dit basisrecept is makkelijk te maken, en je kunt losgaan met allerlei toppings. Maar om je alvast op weg te helpen vind je hieronder nog drie opties voor een gezond koolhydraatarm pizza feestje.
Gezonde Bloemkoolpizza Margherita
Dit is een klassieke pizza, met goede reden. Meer Italiaans dan dit wordt het niet. Wel is het heel erg belangrijk om goede ingrediënten te gebruiken, want zo zorg je ervoor dat elk pizzapuntje boordevol smaak zit.
Wat heb je nodig:
- Half blikje fijne tomaten pulp of gezeefde tomaten uit blik. Laat de tomaten 20 minuten in een zeef uitlekken. Meng er daarna 1 theelepel olijfolie, een mespuntje gedroogde oregano en een mespuntje zout door.
- 125 gr Mozzarella
- 6 verse basilicum blaadjes
- 10 gram Parmezaanse kaas, geraspt
Maak de bloemkool pizzabodem zoals in het recept beschreven staat, tot en met stap 6. Smeer daarna een heel dun laagje tomaat over de bodem. Zorg ervoor dat je niet te veel saus gebruikt want dan blijft de bodem niet krokant. Beleg de pizza met de mozzarella. Bak de pizza ongeveer 6-10 minuten in een voorverwarmde oven op 220°C. Bestrooi de pizza daarna met wat Parmezaanse kaas en verse basilicumblaadjes en maak af met versgemalen peper.
Protip: Maak je eigen tomatensaus met dit basisrecept en waan je in Italië.
Vegetarische Bloemkoolpizza met Venkel en Geitenkaas
Hoezo is vegetarisch saai? Dit is echt een smaakmaker!
Wat heb je nodig:
- 1 stuks venkel, fijngesneden
- 1 stuks ui, fijngesneden
- 100 gram roomkaas en 10 gram geraspte Parmezaanse kaas, goed door elkaar gemengd.
- 100 gr zachte geitenkaas
- 12 walnoten, grof gehakt
Verhit wat olijfolie in een koekenpan op een laag vuur en kook de venkel en ui met een mespuntje zout in ongeveer 20 minuten zacht en goudbruin. Laat het daarna helemaal afkoelen.
Maak de bloemkoolpizza zoals in het recept beschreven staat, tot en met stap 6. Bekleed de pizzabodem met toefjes roomkaas, stukjes geitenkaas en lepeltjes venkel-ui. Bestrooi met de walnoten. Bak de pizza ongeveer 10-15 minuten in een voorverwarmde oven op 220°C. Maak het af met een theelepeltje honing (optioneel).
Recept voor Pestopizza met Parmaham
Wat heb je voor dit pizza recept nodig:
- 1,5 eetlepel pesto. Koop een pesto in een potje dat suikervrij is en waar geen rare toevoegingen inzitten. Ben je avontuurlijk ingesteld en wil je eens wat anders proberen? Maak dan een supergezonde paardenbloempesto.
- 100 gr brie
- 90 gr parmaham
- 1 eetlepel pijnboompitjes
Maak de bloemkoolpizza zoals in het recept beschreven staat, tot en met stap 6. Smeer daarna de pesto in een dun laagje over de bodem. Bekleed met stukjes brie en plakjes ham. Maak af met een eetlepeltje olijfolie en bak de pizza ongeveer 10-15 minuten in een voorverwarmde oven op 220°C. Strooi de pijnboompitten pas in de laatste paar minuten over de pizza, zodat ze niet verbranden.
Rate dit recept
We hebben vanavond deze pizza gegeten, hij was overheerlijk. De helft met venkel en de helft pizza Margarita. Het is even wat werk, maar dan heb je ook wat!