3

Keto fudge | Suikervrij tussendoortje met 5 ingrediënten

Snel en eenvoudig recept voor een heerlijke koolhydraatarme fudge. Dit tussendoortje bewaar je in de koelkast... als je dit kán bewaren.
  • Tussendoortjes
  • 12 blokjes fudge
  • 1g koolhydraten

Ingrediënten

  • 220 gram kokosolie
  • 50 gram erythritol zoetstof in poedervorm Sukrin poeder (geen crystal!)
  • 22 gram cacao poeder
  • 5 ml vanille extract
  • 0.6 gram zeezout
  • snuf grove zeezout korrels optioneel als topping

Instructies

  • Mix met een handmixer op lage snelheid de kokosolie met zoetstof tot het luchtig is. Mix nu de cacao, vanille en zout door het beslag tot een egaal en luchtig geheel. Mix niet langer dan nodig!
  • Bekleed een glazen schaal van ca. 80 cl. met opstaande rand met bakpapier. Verdeel het beslag gelijkmatig met een spatel (beslag kan stug zijn).
  • Besprenkel jou favoriete topping en druk licht aan en laat de fudge een uurtje afkoelen in de koelkast.
  • Snijd de fudge voorzichtig in blokjes en bewaar in de koelkast. Voor serveren op kamertemperatuur laten komen.

Voedingswaarden

Nutrition Facts
Keto fudge met slechts 5 ingrediënten
Amount Per Serving
Calorieën 163 Calorieën uit vet 171
% Daily Value*
Vet 19g27%
Verzadigd vet 16g80%
Sodium 1938mg84%
Potassium 28mg1%
Koolhydraten 1g0%
Vezels 1g4%
Suiker 1g1%
Eiwit 1g2%
Calcium 4mg0%
IJzer 0.3mg2%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Tips

Dit recept voor suikervrije keto fudge kan niet fout gaan. Het bestaat uit 5 ingrediënten die je losjes door elkaar klopt. Kwestie van uitsmeren en opstijven in de koelkast.

Wat is jouw favoriete topping? De mijne is grove zeezout! Jarrrr!

Wat is fudge?

In het onwaarschijnlijke geval dat je nog nooit zo’n zoet vettig blokje caramel of chocolade in je mond hebt laten smelten… Fudge is een goddelijke traktatie, een snoepje gemaakt van suiker en room.

Het beslag wordt verwarmd in een pan en terwijl het afkoelt, opgeklopt tot een luchtig geheel. Een nauwkeurig proces wat er voor moet zorgen dat de suikers zo langzaam mogelijk kristalliseren.

Klinkt dat ingewikkeld? Snap ik! Deze fudge gaan we daarom anders doen.

Makkelijk zelf fudge maken

Het leuke van fudge zelf maken, is dat je zelf kan bepalen wat erin gaat. Zo kan je ervoor kiezen géén suiker te gebruiken en géén dierlijke producten. Dit koolhydraatarme tussendoortje (1 gram Kh per serving!!!) is geschikt voor iedereen.

Iedereen kan het ook maken! We gaan niks verwarmen of koken, maar we kloppen alle ingrediënten losjes door elkaar.

Keto alternatief voor suiker

In een koolhydraatarm dieet schrappen we alle toegevoegde suikers. Die heb je niet nodig. Er zijn zat alternatieven en suikervervangers, zoals stevia en sukrin (eritrhytol) zijn natuurlijke zoetstoffen, waarvan de koolhydraten niet worden opgenomen door je lichaam. Die kan je dus prima gebruiken in een keto of koolhydraatarm dieet.

Ma’s tip: Voor dit keto fudge recept moet je een zoetstof in poedervorm gebruiken. Bijvoorbeeld Sukrin poedersuiker.

Waarom moet je voor fudge Erythritol in poedervorm gebruiken?

Na een aantal fudge experimenten van ‘onze dames’ in de community zijn we tot de conclusie gekomen; andere zoetstoffen werken niet goed.

Stevia geeft een bittere nasmaak. Vloeibare zoetstof zorgt ervoor dat de fudge niet goed bindt. Bovendien smaken deze vloeibare zoetstoffen in de fudge niet lekker in combinatie met cacaopoeder. Een korrelige zoetstof daarentegen blijft… korrelig. Hierdoor zinkt het naar de onderkant waardoor het niet goed verdeeld is. Poedervorm dus!

Zonder room dus helemaal vegan

In het klassieke recept wordt room, melk of gecondenseerde melk gebruikt. Niet iedereen kan goed met lactose omgaan en veel mensen kiezen liever voor een vegan traktatie. Daarom gebruiken wij hier kokosolie.

Wanneer jij straks aan de slag gaat in de keuken, is het belangrijk dat je de olie wel zacht laat worden op kamertemperatuur, maar laat de kokosolie niet smelten. Als de olie gesmolten is, zakt het zoetstof namelijk tijdens het stollen naar beneden. Dat wil je niet.

Zeezout topping op je keto fudge

Tenslotte…. Je maakt deze keto fudge af met een lichte topping van grove zeezout. De combinatie van cacao, zoetigheid en hartig is voor mij the holy trinity. VUl dit naar hartenlust aan met je eigen chocolade dromen. Waarmee maak jij bijvoorbeeld graag je brownie compleet? Dat kan ook prima op je fudge.

  • Kokos schilfers
  • Amandel schaafsel
  • Pecan of macadamia’s
  • Suikervrije caramel

Meer inspiratie: Dit recept is één van onze lowcarb toppers. Je vind het dan ook in onze overzicht met de lekkerste Keto Recepten. Dit is een gratis weekmenu waarin we gezonde, ketogene recepten hebben samengevoegd tot een smakelijk weekoverzicht.

Veel plezier met deze lekkere traktatie. Laten jullie even horen hoe deze keto fudge bevallen is?

 

keto fudge
5 van 3 stemmen
Print

Keto fudge met slechts 5 ingrediënten

Snel en eenvoudig recept voor een heerlijke koolhydraatarme fudge. Dit tussendoortje bewaar je in de koelkast… als je dit kán bewaren.

Gang Tussendoortje
Keuken Amerikaans
Keyword fudge, kokos, Kokoskoekjes, snelgerecht
tijd <10 minuten
Voorbereidingstijd 10 minuten
russttijd 1 uur
Totale tijd 10 minuten
Porties 12 blokjes fudge
Caloriën 163 kcal

Ingrediënten

  • 220 gram kokosolie
  • 50 gram erythritol zoetstof in poedervorm Sukrin poeder (geen crystal!)
  • 22 gram cacao poeder
  • 5 ml vanille extract
  • 0.6 gram zeezout
  • snuf grove zeezout korrels optioneel als topping

Instructies

  1. Mix met een handmixer op lage snelheid de kokosolie met zoetstof tot het luchtig is. Mix nu de cacao, vanille en zout door het beslag tot een egaal en luchtig geheel. Mix niet langer dan nodig!

  2. Bekleed een glazen schaal van ca. 80 cl. met opstaande rand met bakpapier. Verdeel het beslag gelijkmatig met een spatel (beslag kan stug zijn).

  3. Besprenkel jou favoriete topping en druk licht aan en laat de fudge een uurtje afkoelen in de koelkast.

  4. Snijd de fudge voorzichtig in blokjes en bewaar in de koelkast. Voor serveren op kamertemperatuur laten komen.

Nutrition Facts
Keto fudge met slechts 5 ingrediënten
Amount Per Serving
Calorieën 163 Calorieën uit vet 171
% Daily Value*
Vet 19g27%
Verzadigd vet 16g80%
Sodium 1938mg84%
Potassium 28mg1%
Koolhydraten 1g0%
Vezels 1g4%
Suiker 1g1%
Eiwit 1g2%
Calcium 4mg0%
IJzer 0.3mg2%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Niels Bosman is de auteur van boek ‘Koolhydraatarm 50 Dagen Programma’. Hij is de oprichter en eigenaar van Makkelijkafvallen.nl. Zijn methode, waarin koolhydraatarm eten centraal staat, heeft al meer dan 99.000 mensen met overgewicht geholpen met afvallen. Voor zijn website verzamelt hij voedzame en koolhydraatarme recepten.

Niels is een coach met een passie voor positieve energie. Hij onderzoekt hoe je eenvoudig een gezonde levensstijl kan toepassen. Daarvoor vertaalt hij wetenschappelijke kennis naar praktische tips.

Hij motiveert je bij de transformatie naar een slank, gezond en gelukkig leven.

 

Rate dit recept

Dit vinden andere gebruikers van dit recept

  • Coby vermeer

    2x geprobeerd. 1x met de verkeerde olie was vloeibaar. Kleine zakjes zoetstof 15 gram per zakjes dus 3 zakjes genoeg.
    Naar de winkel andere kokos olie gehaald en een bus poeder zoestof.
    50 gram zoestof de bus bijna leeg (zat 75 gram in) heel de keuken wit. Maar kreeg het niet luchtig. Graag advies. Bijna 10 kilo kwijt had wel wat lekkers verdiend

    • Evelien Vis

      Wat vervelend dat het niet luchtig is geworden. Was de smaak wel goed?

Geef een reactie

Makkelijk Afvallen recepten boek met Niels Bosman

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma (fysiek boek)

Onze bestseller! Al meer dan 20.000 exemplaren verkocht. Je krijgt weekmenu’s voor 7 weken. Met meer dan 150 overheerlijke koolhydraatarme recepten, snacks & tussendoortjes. Nu met 100% afslankgarantie, als jij na 50 dagen niet bent afgevallen, betaal ik je 100% je geld terug. Zonder vragen!

  • 99.000+

    Mensen gingen je voor

  • 150

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslankgarantie (geld terug)

Meer info