Vul hieronder je naam en e-mail in en krijg direct GRATIS toegang tot de 10 afslank recepten...
(Het is 100% gratis en privé)
Een Zuid-Amerikaans feestje op je bord.
Vandaag wilde ik een bijzonder keto zalm recept proberen. Het werd een ceviche. Zelf ben ik behoorlijk verrast van fijne smaak. Een zuurtje van de vis, heerlijke romige avocado mousse, knapperige sla en verrassende smaken. Wat wil je nog meer?
Ceviche komt uit Zuid-Amerika en bestaat voornamelijk uit rauwe vis gemarineerd in citroen, limoen of een andere citrusvrucht. Het zuur van de citrus ‘kookt’ de vis als het ware. De techniek van ‘koken’ door middel van citrus of azijn is eeuwenoud, en werd, net zoals het pekelen van vlees, ingezet om rauwe ingrediënten te langer te kunnen bewaren zonder een koelkast. Want die had je eeuwen gelden nog niet.
Zo beschreven klinkt het misschien allemaal een beetje technisch en niet heel appetijtelijk, maar als je deze zalm ceviche voor je op je bord hebt liggen denk je er heel anders over – dat beloof ik je!
Het zuur van de limoen en sinaasappelsap is namelijk heerlijk fris en je kunt het combineren met allerlei andere soorten smaken en texturen voor een heel erg spannend bordje gezond. In ons recept gingen we voor lichtpittige ui en heerlijk zoete stukjes sinaasappel.
Daarnaast is dit zo’n gerecht waar je alleen al van het kijken ernaar een kilootje of twee afvalt, zo heerlijk licht is het.
En je krijgt er wel bakken smaak bij. Genieten dus!
TIP: Ook een heerlijke Mediterrane vismaaltijd is kabeljauw uit de oven met olijfsaus.
Jazeker, zalm past heel goed binnen een keto dieet. Vis bevat voornamelijk vetten en eiwitten, dus met een vette vis zoals zalm, zit je sowieso goed.
In ons handige spiekbriefje voor keto eten vind je deze vis, naast andere vettige vis zoals ansjovis en haring, dan ook terug. Vis bevat namelijk van nature weinig koolhydraten.
Daarnaast bevat vettige vis heel veel gezonde vetten en dat is van groot belang binnen een keto dieet. Omdat je weinig tot geen koolhydraten eet wordt vet jouw nieuwe brandstof – het vet dat je eet maar óók dat vet van die extra pondjes die je er graag van af wilt hebben.
Omdat je de zalm niet kookt raden we je extra aan verse vis te kopen. Ga even langs bij jouw visboer – die kunnen jou daar het beste mee helpen.
Als je eenmaal het limoensap aan de vis toevoegt, is het aftellen geblazen. Je wilt de vis namelijk niet té lang marineren. 15 minuten voordat je het serveert is meer dan genoeg. Langer en dan vis wordt stevig en taai. Vandaar ook dat je deze ceviche niet van te voren kunt bereiden en dan kant-en-klaar in de koelkast kan bewaren!
Op zoek naar andere snelle gerechten die bij deze ceviche passen?
Met deze garnalen spiesjes is je visfeest compleet!
Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij volledig uitgewerkte weekmenu’s, recepten en boodschappenlijstjes. Ontvang online support van onze afslank coach. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.
Mensen gingen je voor
Koolhydraatarme Recepten
Tips & Snacks
Afslank Garantie (geld terug)
Rate dit recept
het is een heerlijk fris gerecht en gemakkelijk te bereiden. Heb de avocado vermengd met kwark en kruiden. Mijn man houdt niet van zuur.
Geen woord teveel indetdaad een feest op bord