Wil je gratis keto proberen en tot 2 kilo per week verliezen?
Aubergine uit de oven gevuld met Feta: net zo lekker als Ottolenghi
- Diner
-
1 gevulde aubergine
- 24g koolhydraten

Aubergines zijn een purple dream: smakelijk en o zo gezond!
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180° C.
- Schil met een dunschiller repen schil van de aubergine af (van top tot staart), zodat er een zebra-achtig patroon ontstaat. Prik de aubergine rondom met een scherp mesje.
- Meng het zout met 750 ml kokend water. Leg de aubergines 30 minuten in het water, waarna je het water kan kan afgieten en de aubergines laat drogen.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak het gehakt en de ui in ongeveer 8 minuten goudbruin. Voeg de knoflook en chilli vlokken toe en roer om. Voeg naar smaak zout en peper toe.
- Voeg de tomaten uit blik toe. Laat het een paar minuten zacht pruttelen en zet het dan aan de kant om af te laten koelen.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de aubergine aan alle kanten lichtbruin (ongeveer 5 minuten).
- Snijdt aan de bovenkant van de aubergine een spleet en gebruik een lepel om binnenin de inhoud enigszins weg te duwen, zodat er wat ruimte ontstaat voor de vulling. De vulling kun je eventueel aanduwen met een lepel. Plaats de aubergine in een ovenvaste schaal.
- Mix de tomatenpuree met 100 ml kokend water en giet dat in de ovenschaal om de aubergine heen (er niet overheen).
- Bedek met zilverfolie en bak het geheel 30 minuten in de voorverwarmde oven. Haal vervolgens het zilverfolie van de schaal en bak nog 25 minuten, of tot het bruin is gebakken en de aubergine zacht is.
- Strooi voor het serveren de feta en de peterselie over de aubergine heen.
Yotam Ottolenghi. Wat doet die man het toch goed. Wij zijn stiekem ook best wel fan van hem. We hebben ons door hem laten inspireren voor deze gevulde aubergine uit de oven met feta . Gezond en feestelijk.
Serveertips
Samen met een lekkere salade zijn deze gevulde aubergines perfect voor een doordeweekse avond. Maar heb je in het weekend gasten en wil je graag een speciale maaltijd op tafel zetten? Dit gerecht doet het heel goed als deel van een feestelijke mezze spread. Dat doe je zo:
- Zet olijven, hummus en wortelsticks op tafel,
- Maak knapperige kurkuma bloemkool uit de oven.
- Serveer er een salade van rode bieten en makreel bij.
Lekker en gezond borrelen, zo doe je dat.
Vegetarische aubergine uit de oven
Dit gerecht is gelukkig ook heel erg gemakkelijk vegetarisch te maken, door de aubergine met een groenten ratatouille te vullen in plaats van gehakt. De ratatouille is gemakkelijk en snel te maken. Snijd een kwart stuk pompoen, een kwart stuk courgette, en een kwart stuk paprika in blokjes. Voeg het in stap 4 toe en vervang daarmee het gehakt. Volg het recept als beschreven en voilà, je vegetarische aubergine is klaar.
Aubergine met feta, a purple dream
Mede door de invloed van de master zelf, Yotam Ottolenghi, zien we steeds vaker gerechten met aubergine voorbijkomen. Gelukkig is deze vruchtgroente uit de nachtschadefamilie gezond en lekker. Aubergines zitten vol met goede, plantaardige vezels. Daarnaast zijn ze een bron van vitamines B1, B6 en kalium. Kalium zorgt op z’n beurt, dat je lichamelijke PH-waarde in balans blijft.
Kies je aubergine in de supermarkt zorgvuldig. Een goede aubergine voelt zwaar aan en de buitenkant heeft een mooie glans, zonder rimpels en kuiltjes. Als het even kan, kiezen wij voor biologisch. Zo weet je zeker dat het goed voor jezelf is en voor de natuur.
Ben je na het maken van dit recept net als ons overtuigd van deze purple dream? Probeer dan ook eens onze tosti’s van aubergine. Verassend lekker, al zeggen we het zelf.

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij volledig uitgewerkte weekmenu’s, recepten en boodschappenlijstjes. Ontvang online support van onze afslank coach. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.
-
140.000+
Mensen gingen je voor
-
90+
Koolhydraatarme Recepten
-
250
Tips & Snacks
-
100%
Afslank Garantie (geld terug)
Rate dit recept
Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.