Weerstand Verhogen in 3 Simpele Stappen + 7 Tips

Ontdek welke stap cruciaal is bij het voorkomen van gezondheidsproblemen.

  1. Leestijd 5 min
  2. 05 10 2023
Deel dit bericht
Een uitgeruste gezonde vrouw die zich uitrekt en lachend op bed ligt.

De herfst en winter brengen gezelligheid, warme truien en knusse avonden met zich mee. Maar helaas ook oneindig gesnotter, keelpijn en griepvirussen. Heb je ook altijd het gevoel dat je terug bij af bent wanneer je ziek wordt? Veel mensen gaan dan snaaien (logisch, want comfort). Toch zorgt dat er juist voor dat je langer ziek blijft.

Nu is dé tijd om je weerstand te verhogen! Gelukkig hoef je geen hoge wiskunde gestudeerd te hebben om je immuunsysteem te versterken. Ontdek de drie makkelijke stappen om je gezondheid een boost te geven terwijl je afvalt. Laten we meteen aan de slag gaan!

Stap 1: Eet je Sterk

Je weerstand verhogen met voeding; een van de meest effectieve manieren! Van binnenuit je gezondheid opkrikken. Denk aan een kleurrijk palet van groenten en fruit, vol met vitamines en antioxidanten. Zorg ervoor dat je dagelijks minimaal 200 gram groenten en fruit eet. En het liefst nog meer (400 gram). Maar hoe doe je dat?

Veel Nederlanders hebben daar namelijk moeite mee. Vind jij het ook nog lastig om gebalanceerd te eten? Probeer het dan eens met Ma’s weekmenu’s. Ervaar zelf hoe heerlijk en simpel het kan zijn. Geniet van 6 x per dag lekker eten terwijl je je weerstand verhoogt en het afvallen boost.

Gratis Download: 2 Weekmenu’s

Benieuwd hoe lekker koolhydraatarm eten kan zijn? Vul hieronder je naam en e-mail in, zodat ik de PDF met 2 gratis weekmenu’s naar je toe kan sturen. 

Stap 2: Beweeg je Weerstand omhoog

De programma’s van Makkelijk Afvallen zijn allemaal sportvrij. Voor een sterke weerstand en optimale gezondheid adviseren wij wel om dagelijks voldoende beweging te krijgen. Geen zorgen! Hiervoor hoef je niet in de gewichten te gaan hangen. Je mag zelf bepalen waar je zin in hebt. Denk bijvoorbeeld aan een mooie herfstwandeling, lekker tuinieren of een ontspannen yogasessie.

Je doet er goed aan om dagelijks zo’n 30 tot 40 minuten te bewegen.

Lichaamsbeweging helpt je lichaam om zichzelf te verdedigen tegen ziekteverwekkers en stress. Een leuke bijkomstigheid… het helpt ook bij het verbranden van calorieën en het bevorderen van gewichtsverlies.

Stap 3: Slaap lage weerstand eruit

Slaap is misschien wel de meest onderschatte stap om je weerstand te verhogen. Tijdens je slaap herstelt je lichaam en worden ziekteverwekkers bestreden. Ook helpt het bij gewichtsbeheersing, door een goede werking van hormonen.

Als je niet genoeg slaapt, loop je een groter risico op chronische ontstekingen en metabolische ziektes zoals overgewicht en diabetes type 2.

Streef ernaar om 7-9 uur per nacht te slapen. Heb je moeite met voldoende slapen? Maak er een fijn ritueel van. Dit kun je doen met behulp van een donkere slaapomgeving, televisie en telefoon voor het slapengaan te vermijden en iets te doen waar je ontspannen van wordt (zoals een boek lezen of mediteren) (bron).

Kun je naast weerstand ook wat meer energie gebruiken tijdens de donkere dagen? Ontdek hier alle tips en voel je weer springlevend!

7 tips voor weerstand verbeteren

  1. Drink voldoende water: hydratatie zorgt voor een goed functionerend immuunsysteem.
  2. Overweeg een bloedtest: wanneer je veel last heb van vermoeidheid, kan het zijn dat je vitamines en/of mineralen tekort komt. Vraag eerst een bloedtest aan bij de huisarts, voordat je supplementen neemt. Vitamine C, vitamine D en zink zijn bijvoorbeeld belangrijk voor een goede weerstand.
  3. Verminder stress: Chronische stress kan je immuunsysteem verzwakken. Meditatie, yoga en omgeven zijn door natuur zijn effectieve manieren om stress te verminderen en je weerstand te verhogen.
  4. Beperk je suikerinname: te veel suiker kan ontstekingen in het lichaam bevorderen. Vermijd daarom ongezonde suikers zoals witte rijst, wit brood, frisdrank, snoep, koek en gebak. Geniet van gezonde koolhydraten zoals volkoren producten, peulvruchten, fruit en groenten. Zoals in het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma.
  5. Was je handen regelmatig: dit is een simpele manier om de verspreiding van ziektekiemen te voorkomen.
  6. Overweeg probiotica: dit helpt bij het verbeteren van de gezondheid van je darmen. Wat een erg belangrijke rol bij het ondersteunen van het immuunsysteem. Overleg met je huisarts voordat je probiotica gaat gebruiken.
  7. Vermijd crash diëten: Hoewel caloriebeperking belangrijk is voor gewichtsverlies, moet je ervoor zorgen dat je niet te weinig calorieën binnenkrijgt, want dat kan je immuunsysteem verzwakken. Volg eventueel een gebalanceerd voedingsprogramma dat door een diëtist is opgesteld.

Snel Weerstand Verhogen en Afvallen

Je weerstand verhogen hoeft niet ingewikkeld te zijn. Met deze drie simpele stappen ben je op de goede weg bij het versterken van je immuunsysteem, terwijl je aan de nieuwe gezondere en slankere versie van jezelf werkt.

Zonder ziekte en tegenslagen de herfst en winter door. Dat klinkt bijna te goed om waar te zijn, toch? Jij kunt dit ook. Geef jezelf de tijd om te wennen aan je nieuwe levensstijl. Onthoud dat je niet alles alleen hoeft te doen. Ontdek hier het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma. Heel veel succes!

Beoordeel dit artikel!

Slecht artikel Super artikel
Kim Findhammer

Vanuit mijn visie als diëtist schrijf ik de artikelen en stukjes bij de recepten. Mijn uitgangspunt is zoveel mogelijk mensen motiveren en helpen een gezond en gelukkig leven te leiden. Ik wil dat mensen zich begrepen voelen en weten dat zij bij MA terecht kunnen.

In 1 week je lichaam ontgiften!
7 Daagse Smoothie Detox Plan

Geef een reactie