Crunchy yoghurt met de smaak van ontbijtkoek » Makkelijk Afvallen

Crunchy yoghurt met de smaak van ontbijtkoek

By on 21 september 2018
Leestijd: 3 minuten

crunchy yoghurt ontbijt met de smaak van ontbijtkoek

Ontbijtkoek eten tijdens een kha dieet? Door koekkruiden en noten te mixen aap je de smaak perfect na.

Brood, koek en kha eten

Je bent er zo aan gewend: een bammetje in de ochtend, of misschien wel een yoghurt ontbijt met cruesli of muesli. Als je koolhydraatarm gaat eten zul je dit in het begin waarschijnlijk erg gaan missen.

Waarom raden we je eigenlijk aan geen brood of andere graanproducten meer te eten?

Snelle en langzame koolhydraten

Als jij gezond wilt eten en alleen voedingsstoffen wilt binnen krijgen waar je lichaam echt iets aan heeft, is het belangrijk onderscheid te maken tussen snelle en langzame koolhydraten.

Snelle koolhydraten worden door je lichaam omgezet in glucose. Je krijgt hierdoor een piek in je bloedsuikerspiegel waardoor je energie totaal uit balans raakt. Ook wordt een teveel aan snelle koolhydraten door je lichaam opgeslagen in de vetcellen.

Bij langzame koolhydraten is dit anders. Omdat deze verpakt zitten in vezels moet je lichaam harder aan het werk om ze te verteren. Ze worden geleidelijk opgenomen en veroorzaken geen pieken en dalen in je suiker.

Langzame koolhydraten zijn dus gezonder. Wil jij weten welke producten snelle- of langzame koolhydraten bevatten? Ik leg het je uit in dit artikel.

Ma’s TIP: Bekijk hier een voorbeeld van een kha dagmenu.

Suikers

Daarnaast bevatten veel soorten ontbijtgranen een enorme hoeveelheid suikers. Ja, ook de cruesli’s en muesli’s waarop staat dat ze supergezond zijn, zitten boordevol slechte suikers. Kijk maar eens achterop de verpakking!

Dan hebben we het over dat lekkere plakje ontbijtkoek nog niet gehad. Andere diëten zeggen toch dat je dat mocht eten? En het is maar een klein plakje, dat kan niet verkeerd zijn toch? Fout! In dat kleine plakje lekkers zitten ongelooflijk veel ongezonde suikers verstopt.

Ma’s TIP: Suikervrij dieet volgen? Lees hier mijn tips voor suikervrij eten.

Dit betekent niet dat jij geen lekker ontbijt meer kunt maken. Voor alles is een oplossing! Heb je er weleens aan gedacht zelf een gezondere versie van deze producten te maken?

Bekijk hier onze recepten voor:

En wat dacht je van dit lekkere recept voor crunchy yoghurt die naar ontbijtkoek smaakt?

Wil jij afvallen maar heb je moeite met het verzinnen van gezonde maaltijden? Mijn Koolhydraatarm 50-dagen programma staat boordevol lekkere recepten voor ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes. Door de weekmenu’s te volgen zul je gegarandeerd afvallen!

crunchy yoghurt ontbijt met de smaak van ontbijtkoek
Afdrukken

Crunchy yoghurt ontbijt met de smaak van ontbijtkoek

...maar dan zonder suikers, dus super gezond!
Gang Ontbijt
Voorbereidingstijd 5 minuten
Porties 1 persoon
calorieën 116kcal
Auteur Makkelijk Afvallen

Ingrediënten

  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 2 el gemengde noten grof gehakt
  • 1 tl koekkruiden
  • 1 tl cranberry's gedroogd
  • 1 tl lijnzaad of chiazaad
  • 1 tl honing

Instructies

  • Hak de noten grof en doe ze in een kom.
  • Mix ze met wat honing en de koekkruiden.
  • Doe de yoghurt hier bovenop en top af met cranberry's en lijn- of chiazaad.
  • TIP: Als je net zo'n mooi kommetje wilt als op het plaatje doe je eerst de yoghurt in de kom en strooi je hier de ingrediënten over. Het nadeel is dat de smaken dan minder goed worden gemixt 🙂 

Nutrition

Calories: 116kcal | Carbohydrates: 8g | Protein: 16g | Fat: 2g | Potassium: 2mg | Calcium: 10mg

Facebook Reacties

About Niels Bosman

Niels Bosman is oprichter en eigenaar van MakkelijkAfvallen. Hij ontdekte de kracht van koolhydraatarm eten in 2014 en sinds die tijd is hij fulltime bezig met het coachen van zijn klanten. Hij heeft 4 boeken geschreven en meer dan 40.000 mensen geholpen aan een slank, gezond en gelukkig leven. Hij woont samen met zijn vriendin en kinderen in Eindhoven.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *