2

Brioche Brood met noten

Een brioche bol is een een luchtig zoet Frans broodje. Voor een feestelijk ontbijt maken kleine bolletjes met noten. Iets feestelijks op tafel tijdens het paasontbijt of de lunch.
  • Brood
  • 4 brioche broodjes
  • 9g koolhydraten

Ingrediënten

  • 125 gram amandelmeel
  • 20 gram walnoten
  • 20 gram amandelen
  • 2 tl stevia of 10 gram sukrin
  • 1 ei
  • 1/4 zakje gist 3 gram
  • snufje zout
  • 2 el rozijnen optie

Instructies

  • Breng alle droge ingrediënten in een kom (meel, zout, zoetstof en gist). Goed mengen.
  • Klom in een kom het ei. Voeg de stevia en het gist toe en mix goed door. Voeg beetje bij beetje de meelmix toe en een klein beetje zout.
  • Hak de walnoten en amandelen grof en voeg ook die toe aan het beslag. (voeg nu ook eventueel de rozijnen toe)
  • Laat het beslag in een kom en bedek de kom met een vochtige doek. Laat het beslag minimaal 2 uur rijzen.
  • Neem het deeg uit de kom en kneed nog even goed door. Verder het deeg in 4 bolletjes en leg deze in de muffinvormpjes.
  • Bak de brioche broodjes 25 minuten op 175 graden.

Voedingswaarden

Nutrition Facts
Koolhydraatarme brioche broodjes met noten
Amount Per Serving
Calorieën 255 Calorieën uit vet 198
% Daily Value*
Vet 22g31%
Verzadigd vet 2g10%
Sodium 16mg1%
Potassium 72mg2%
Koolhydraten 9g3%
Vezels 4g17%
Suiker 2g2%
Eiwit 10g20%
Vitamine A 59IU3%
Vitamine B12 1mg36%
Calcium 90mg9%
IJzer 2mg13%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Tips

Wat is brioche brood?

Een Franse Brioche is het eigenlijk allemaal een beetje. Dit recept voor brood is vooral zoet en luchtig. Vandaar dat je het ook als cake zou kunnen eten.

Een koolhydraatarm broodrecept

Wat zorgt ervoor dat brioche zo’n traktatie is? Het recept, anders dan gewoon brood, bevat ei, suiker en roomboter.
Ja hallo! Dat is is geen broodje maar een lekker taartje!

Frans notenbrood koolhydraatarm

Er zijn verschillende manieren om een brioche brood te maken. En omdat we bij Ma van lekkere dingen houden, maar ook van een mooi figuur, maken we er een koolhydraatarm notenbrood van.  Hiervoor gebruiken we natuurlijk geen suiker, maar een zoetstof . Het meel is op basis van amandelmeel.

Voor extra smaak en voedingswaarde maakten wij hem met walnoten en amandelen. Niet geheel toevallig staan deze ook in onze top 5 gezonde noten. Zo weet je dat je met deze notenbrood bolletjes goed bezig bent!

Brioche bol beleggen

Meestal worden deze broodjes gemaakt voor feestelijke ontbijtjes of uitgebreide brunches. Heb je zin om eens flink uit te pakken met pasen, dan is dit een mooi recept. Je kan hem heerlijk beleggen met jam of boter met kaneel. Sommige mensen maken hier juist graag wentelteefjes van.

Zelf vind ik het zalig om zoet brood te combineren met boter en oude kaas… En jij?

brioche broodjes is een variant op het Franse brioche brood, maar dan kleiner
5 van 2 stemmen
Print

Koolhydraatarme brioche broodjes met noten

Een brioche bol is een een luchtig zoet Frans broodje. Voor een feestelijk ontbijt maken kleine bolletjes met noten. Iets feestelijks op tafel tijdens het paasontbijt of de lunch.

Gang Brood, Lunch, Ontbijt
Keuken Frans
Keyword gezond ontbijt, koolhydraatarm brood
dieet glutenvrij, koolhydraatarm, lactosevrij, suikervrij, veganistisch, vegetarisch
tijd >60minuten
Voorbereidingstijd 2 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Rijzen 2 uur
Totale tijd 2 uur 22 minuten
Porties 4 brioche broodjes
Caloriën 255 kcal

Ingrediënten

  • 125 gram amandelmeel
  • 20 gram walnoten
  • 20 gram amandelen
  • 2 tl stevia of 10 gram sukrin
  • 1 ei
  • 1/4 zakje gist 3 gram
  • snufje zout
  • 2 el rozijnen optie

Instructies

  1. Breng alle droge ingrediënten in een kom (meel, zout, zoetstof en gist). Goed mengen.

  2. Klom in een kom het ei. Voeg de stevia en het gist toe en mix goed door. Voeg beetje bij beetje de meelmix toe en een klein beetje zout.

  3. Hak de walnoten en amandelen grof en voeg ook die toe aan het beslag. (voeg nu ook eventueel de rozijnen toe)

  4. Laat het beslag in een kom en bedek de kom met een vochtige doek. Laat het beslag minimaal 2 uur rijzen.

  5. Neem het deeg uit de kom en kneed nog even goed door. Verder het deeg in 4 bolletjes en leg deze in de muffinvormpjes.
  6. Bak de brioche broodjes 25 minuten op 175 graden.

Nutrition Facts
Koolhydraatarme brioche broodjes met noten
Amount Per Serving
Calorieën 255 Calorieën uit vet 198
% Daily Value*
Vet 22g31%
Verzadigd vet 2g10%
Sodium 16mg1%
Potassium 72mg2%
Koolhydraten 9g3%
Vezels 4g17%
Suiker 2g2%
Eiwit 10g20%
Vitamine A 59IU3%
Vitamine B12 1mg36%
Calcium 90mg9%
IJzer 2mg13%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Niels Bosman is de auteur van boek ‘Koolhydraatarm 50 Dagen Programma’. Hij is de oprichter en eigenaar van Makkelijkafvallen.nl. Zijn methode, waarin koolhydraatarm eten centraal staat, heeft al meer dan 99.000 mensen met overgewicht geholpen met afvallen. Voor zijn website verzamelt hij voedzame en koolhydraatarme recepten.

Niels is een coach met een passie voor positieve energie. Hij onderzoekt hoe je eenvoudig een gezonde levensstijl kan toepassen. Daarvoor vertaalt hij wetenschappelijke kennis naar praktische tips.

Hij motiveert je bij de transformatie naar een slank, gezond en gelukkig leven.

 

Rate dit recept

Dit vinden andere gebruikers van dit recept

  • Eli de Vries

    Volgens mij mist bij de ingrediënten de roomboter. Zou je mij hiermee kunnen helpen?

    • Evelien Vis

      In dit recept wordt geen roomboter toegevoegd

Geef een reactie

Makkelijk Afvallen recepten boek met Niels Bosman

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma (fysiek boek)

Onze bestseller! Al meer dan 20.000 exemplaren verkocht. Je krijgt weekmenu’s voor 7 weken. Met meer dan 150 overheerlijke koolhydraatarme recepten, snacks & tussendoortjes. Nu met 100% afslankgarantie, als jij na 50 dagen niet bent afgevallen, betaal ik je 100% je geld terug. Zonder vragen!

  • 99.000+

    Mensen gingen je voor

  • 150

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslankgarantie (geld terug)

Meer info