Koolhydraatarm bananenbrood met amandelen en kokos

Een plakje van dit koolhydraatarme bananenbrood is heerlijk als ontbijt of gezond tussendoortje. Eet het warm met een klein beetje roomboter... Mmm, smullen maar!
  • Brood
  • 12 stuks
  • 7g koolhydraten

Geniet van de verrukkelijk geur van versgebakken bananenbrood!

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 2 bananen
  • 3 eieren
  • 20 g amandelen
  • 150 g amandelmeel
  • 2 el kokosmeel
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1 el kaneel
  • 2 el kokosrasp

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Mix de bananen en eieren in een blender of met een staafmixer.
  • Hak de amandelen grof.
  • Meng amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder, amandelen en kaneel in een beslagkom.
  • Voeg het banaan-eimengsel toe en roer tot een samenhangend geheel.
  • Schenk in een met bakpapier beklede cakevorm en bestrooi met kokosrasp.
  • Bak 45 minuten in de voorverwarmde oven. Test of het brood gaar is door er een satéprikker in te steken. Komt deze er niet droog uit? Bak dan nog 5 tot 10 minuten langer. Herhaal tot de prikker droog uit het brood komt.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Koolhydraatarm bananenbrood van amandel- en kokosmeel
Hoeveelheid per portie
Calories 128 Calories from Fat 81
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 9g13%
Verzadigd vet 1g5%
Sodium 21mg1%
Potassium 99mg3%
Koolhydraten 7g3%
Vezels 2g8%
Suiker 3g3%
Eiwit 5g10%
Vitamine A 72IU3%
Vitamine B12 0.1mg4%
Vitamine C 2mg3%
Calcium 41mg4%
IJzer 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Tip: snijd je koolhydraatarm bananenbrood zonder suiker in plakjes en vries deze los in met tussen elk plakje een velletje bakpapier. Zo kun je telkens een plakje uit de vriezer halen. Haal bijvoorbeeld ’s ochtends eentje uit de vriezer als ontbijt of neem er een mee naar je werk!

Koolhydraatarm bananenbrood gezond?

Bananenbrood is een populair tussendoortje, maar niet altijd koolhydraatarm. Ons bananenbrood zonder suiker gelukkig wel! De meeste koolhydraten in dit recept komen uit de bananen. Dit zijn dan wel langzame koolhydraten, dus ze zijn niet alleen maar slecht. Zo geven ze je energie (neem dus lekker een plakje in de ochtend) en zorgen ze ervoor dat dit brood lekker vullend is. Het leuke is, je kan er ook nog volop mee variëren. Lees snel verder en ontdek het zelf.

Variatie op dit bananenbrood recept

Met dit brood kun je veel variëren. Voeg bijvoorbeeld cranberry’s, blauwe bessen of kokos toe aan het beslag. Ook kun je wat noten toevoegen voor een extra bite. Als je helemaal wilt experimenten kun je zelfs wortel toevoegen zodat je een mix krijgt tussen een carrotcake en bananenbrood, heerlijk!

Ma’s tip: bekijk ook eens dit heerlijke koolhydraatarm brood recept!

Recepten met banaan

Ben jij op zoek naar andere recepten met banaan? Probeer dan deze heerlijke bananenpannenkoekjes met fruit maar eens.

Of misschien ben je op zoek naar nog meer alternatieven voor brood. Bekijk dan vooral het koolhydraatarm brood- en bakboek eens. Enjoy!

 

 

Koolhydraatarm bananenbrood met amandelmeel en kokosmeel
3.9 van 292 stemmen
Print

Koolhydraatarm bananenbrood van amandel- en kokosmeel

Een plakje van dit koolhydraatarme bananenbrood is heerlijk als ontbijt of gezond tussendoortje. Eet het warm met een klein beetje roomboter... Mmm, smullen maar!
Gang Brood, Lunch, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Westers
Keyword brood zonder koolhydraten, koolhydraatarm, koolhydraatarme cake, koolhydraatarme snacks
tijd <60 minuten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 55 minuten
Porties 12 stuks
Caloriën 128 kcal

Ingrediënten

  • 2 bananen
  • 3 eieren
  • 20 g amandelen
  • 150 g amandelmeel
  • 2 el kokosmeel
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1 el kaneel
  • 2 el kokosrasp

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

  2. Mix de bananen en eieren in een blender of met een staafmixer.

  3. Hak de amandelen grof.

  4. Meng amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder, amandelen en kaneel in een beslagkom.

  5. Voeg het banaan-eimengsel toe en roer tot een samenhangend geheel.

  6. Schenk in een met bakpapier beklede cakevorm en bestrooi met kokosrasp.

  7. Bak 45 minuten in de voorverwarmde oven. Test of het brood gaar is door er een satéprikker in te steken. Komt deze er niet droog uit? Bak dan nog 5 tot 10 minuten langer. Herhaal tot de prikker droog uit het brood komt.

Voedingswaarden
Koolhydraatarm bananenbrood van amandel- en kokosmeel
Hoeveelheid per portie
Calories 128 Calories from Fat 81
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 9g13%
Verzadigd vet 1g5%
Sodium 21mg1%
Potassium 99mg3%
Koolhydraten 7g3%
Vezels 2g8%
Suiker 3g3%
Eiwit 5g10%
Vitamine A 72IU3%
Vitamine B12 0.1mg4%
Vitamine C 2mg3%
Calcium 41mg4%
IJzer 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Kim Findhammer

Vanuit mijn visie als diëtist schrijf ik de artikelen en stukjes bij de recepten. Mijn uitgangspunt is zoveel mogelijk mensen motiveren en helpen een gezond en gelukkig leven te leiden. Ik wil dat mensen zich begrepen voelen en weten dat zij bij MA terecht kunnen.

Brood eten zonder broodbuik

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit vinden andere gebruikers van dit recept

Geef een reactie

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij volledig uitgewerkte weekmenu’s, recepten en boodschappenlijstjes. Ontvang online support van onze afslank coach. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.

  • 140.000+

    Mensen gingen je voor

  • 90+

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslank Garantie (geld terug)

Meer info