Ontbijt tip! Brood van kwark en vijgen

Trek in brood maar laat je de koolhydraten liever staan? No worries! Ook als je een koolhydraatarm dieet volgt kun je prima brood eten. Dit recept is gemaakt met kwark en vijgen, heerlijk als ontbijt of lunch!
  • Brood
  • 6 broodjes
  • 8g koolhydraten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 50 g ei
  • 175 g volle kwark
  • 125 g amandelmeel
  • 0,5 el bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 40 g vijgen
  • 10 g havervlokken

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  • Meng het ei en de kwark goed door elkaar.
  • Voeg amandelmeel, bakpoeder en zout toe en roer tot een egaal beslag.
  • Hak de vijgen in kleine stukjes en roer deze ook door het kwarkbeslag.
  • Schep met een ijsschep (of een grote lepel) zes bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bestrooi met de havervlokken.
  • Bak de broodjes in 18 minuten goudbruin.
  • Laat afkoelen op een rooster. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Brood van kwark en vijgen
Hoeveelheid per portie
Calories 195 Calories from Fat 117
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 13g19%
Verzadigd vet 1g5%
Sodium 33mg1%
Potassium 63mg2%
Koolhydraten 8g3%
Vezels 3g13%
Suiker 5g6%
Eiwit 9g18%
Vitamine A 63IU3%
Vitamine B12 0.1mg4%
Vitamine C 0.1mg0%
Calcium 99mg10%
IJzer 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Vandaag maken we dit heerlijke kwarkbrood!

Zelf brood bakken

Als je doorgaans brood in de supermarkt koopt, kun je ervan uitgaan dat er een bulk suikers, broodverbeteraars (?!) en andere zwaar bewerkte ingrediënten inzitten. Hoewel je tegenwoordig ook gewoon de koolhydraatarme variant kunt kopen bij de meeste supermarkten zoals ah, jumbo en aldi, is het natuurlijk nóg gezonder om zelf kha brood te bakken.  Zo weet je zeker dat je geen ongezonde toevoegingen in je ontbijt hebt (bron).

En het mooie is: je kunt ook gewoon een oven gebruiken! Een broodmachine is uiteraard handiger en zorgt voor beter resultaat, maar dat betekent niet dat die noodzakelijk is.

Koolhydraatarm kwarkbrood

Maar wat is nou het verschil met de normale boterham? Koolhydraatarme boterhammen bevatten simpelweg minder koolhydraten en meer eiwitten en vetten. Er moet tenslotte gesleuteld worden om de juiste balans te krijgen, anders verliest het haar structuur.

Het voordeel hiervan is dan eiwitten en vetten per definitie meer vullen dan koolhydraten. Dat maakt het een goede keuze om koolhydraatarm brood te eten!

Ben jij aan het afvallen maar weet je eigenlijk niet goed wat je nu en wel en beter niet kunt eten? Zoek jij inspiratie voor gezonde ontbijtjes of koolhydraatarme lunch recepten? In ons Koolhydraatarm 50-dagen programma vind je alle informatie die je nodig hebt, plus weekmenu’s met gezonde recepten voor wel 50 dagen lang! Geef het afvallen een boost en start vandaag nog.

 

koolhydraatarm recept voor kwarkbrood met vijgen
3.98 van 76 stemmen
Print

Brood van kwark en vijgen

Trek in brood maar laat je de koolhydraten liever staan? No worries! Ook als je een koolhydraatarm dieet volgt kun je prima brood eten. Dit recept is gemaakt met kwark en vijgen, heerlijk als ontbijt of lunch!

Gang Brood, Ontbijt
Keuken Hollands
Keyword brood, koolhydraatarm, ovengerecht
tijd <30 minuten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 18 minuten
Totale tijd 28 minuten
Porties 6 broodjes
Caloriën 195 kcal
Auteur Makkelijk Afvallen

Ingrediënten

  • 50 g ei
  • 175 g volle kwark
  • 125 g amandelmeel
  • 0,5 el bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 40 g vijgen
  • 10 g havervlokken

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.

  2. Meng het ei en de kwark goed door elkaar.

  3. Voeg amandelmeel, bakpoeder en zout toe en roer tot een egaal beslag.

  4. Hak de vijgen in kleine stukjes en roer deze ook door het kwarkbeslag.

  5. Schep met een ijsschep (of een grote lepel) zes bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

  6. Bestrooi met de havervlokken.

  7. Bak de broodjes in 18 minuten goudbruin.

  8. Laat afkoelen op een rooster. Eet smakelijk!

Voedingswaarden
Brood van kwark en vijgen
Hoeveelheid per portie
Calories 195 Calories from Fat 117
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 13g19%
Verzadigd vet 1g5%
Sodium 33mg1%
Potassium 63mg2%
Koolhydraten 8g3%
Vezels 3g13%
Suiker 5g6%
Eiwit 9g18%
Vitamine A 63IU3%
Vitamine B12 0.1mg4%
Vitamine C 0.1mg0%
Calcium 99mg10%
IJzer 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

 

Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig mogelijk leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit vinden andere gebruikers van dit recept
  • ann

    wat te doen als je geen noten mag eten

  • Patricia

    Ik heb de vijgen vervangen door 3 dadels in stukjes gesneden. De broodjes worden daardoor lekker zoet. Het zijn net scones. Zelfs mijn man vond ze heerlijk.

  • An

    Zijn de voedingswaarden per 100 gram? Of per plak?

    • Evelien Vis

      de voedingswaarden zijn per portie.

  • Danielle

    Kan het amandelmeel vervangen worden door kokosmeel?

    • Evelien Vis

      kokosmeel neemt veel vocht op. Als je alleen kokosmeel gebruikt kan het baksel erg droog worden. Een combinatie van amandelmeel en kokosmeel kan wel. Houdt dan de verdeling 1:2 aan. Dus 1/3 kokosmeel en 2/3 amandelmeel.

Geef een antwoord

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij volledig uitgewerkte weekmenu’s, recepten en boodschappenlijstjes. Ontvang online support van onze afslank coach. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.

  • 140.000+

    Mensen gingen je voor

  • 90+

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslank Garantie (geld terug)

Meer info