Ontbijt tip! Brood van kwark en vijgen

Trek in brood maar laat je de koolhydraten liever staan? No worries! Ook als je een koolhydraatarm dieet volgt kun je prima brood eten. Dit recept is gemaakt met kwark en vijgen, heerlijk als ontbijt of lunch!
  • Brood
  • 6 broodjes
  • 9g koolhydraten

Ingrediënten

  • 175 gram kwark
  • 125 gram amandelmeel
  • 0,5 eetlepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 100 gram vijgen 6 stuks, gedroogd
  • handje havervlokken optioneel
  • 60 gram ei 1 stuks

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng het ei en de kwark goed door elkaar. Voeg vervolgens het amandelmeel, bakpoeder en zout toe en roer dit goed door.
  • Hak de vijgen in kleinere stukjes en roer deze ook door je kwarkbeslag heen.
  • Schep met een ijsschep (of een grote lepel) zes bolletjes op de bakplaat. Druk de kwarkbroodjes niet plat. Besprenkel eventueel met wat havervlokken.
  • Bak de broodjes in 18 minuten mooi goud bruin. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen. Eetsmakelijk!

Voedingswaarden

Nutrition Facts
Brood van kwark en vijgen
Amount Per Serving
Calorieën 166 Calorieën uit vet 99
% Daily Value*
Vet 11g16%
Verzadigd vet 1g5%
Sodium 49mg2%
Potassium 52mg1%
Koolhydraten 9g3%
Vezels 3g13%
Suiker 5g6%
Eiwit 10g20%
Vitamine A 78IU4%
Vitamine C 1mg1%
Calcium 55mg6%
IJzer 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Tips

Vandaag maken we dit heerlijke kwarkbrood!

Zelf brood bakken

Als je doorgaans brood in de supermarkt koopt, kun je ervan uitgaan dat er een bulk suikers, broodverbeteraars (?!) en andere zwaar bewerkte ingrediënten inzitten. Hoewel je tegenwoordig de koolhydraatarme variant kunt kopen, is het natuurlijk nóg gezonder om zelf kha brood te bakken zodat je zeker weet dat je geen toegevoegde middelen in je ontbijt hebt.

En het mooie is: je kunt ook gewoon een oven gebruiken! Een broodmachine is uiteraard handiger en zorgt voor beter resultaat, maar dat betekent niet dat die noodzakelijk is.

Koolhydraatarm kwarkbrood

Maar wat is nou het verschil met de normale boterham? Koolhydraatarme boterhammen bevatten simpelweg minder koolhydraten en meer eiwitten en vetten. Er moet tenslotte gesleuteld worden om de juiste balans te krijgen, anders verliest het haar structuur.

Het voordeel hiervan is dan eiwitten en vetten per definitie meer vullen dan koolhydraten. Dat maakt het een goede keuze om koolhydraatarm brood te eten!

Ben jij aan het afvallen maar weet je eigenlijk niet goed wat je nu en wel en beter niet kunt eten? Zoek jij inspiratie voor gezonde ontbijtjes of koolhydraatarme lunch recepten? In ons Koolhydraatarm 50-dagen programma vind je alle informatie die je nodig hebt, plus weekmenu’s met gezonde recepten voor wel 50 dagen lang! Geef het afvallen een boost en start vandaag nog.

 

kwarkbrood
0 van 0 stemmen
Print

Brood van kwark en vijgen

Trek in brood maar laat je de koolhydraten liever staan? No worries! Ook als je een koolhydraatarm dieet volgt kun je prima brood eten. Dit recept is gemaakt met kwark en vijgen, heerlijk als ontbijt of lunch!

Gang Brood, Ontbijt
Keuken Hollands
Keyword brood, koolhydraatarm, ovengerecht
tijd <30 minuten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 18 minuten
Totale tijd 28 minuten
Porties 6 broodjes
Caloriën 166 kcal
Auteur Makkelijk Afvallen

Ingrediënten

  • 175 gram kwark
  • 125 gram amandelmeel
  • 0,5 eetlepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 100 gram vijgen 6 stuks, gedroogd
  • handje havervlokken optioneel
  • 60 gram ei 1 stuks

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. Meng het ei en de kwark goed door elkaar. Voeg vervolgens het amandelmeel, bakpoeder en zout toe en roer dit goed door.

  3. Hak de vijgen in kleinere stukjes en roer deze ook door je kwarkbeslag heen.

  4. Schep met een ijsschep (of een grote lepel) zes bolletjes op de bakplaat. Druk de kwarkbroodjes niet plat. Besprenkel eventueel met wat havervlokken.

  5. Bak de broodjes in 18 minuten mooi goud bruin. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen. Eetsmakelijk!

Nutrition Facts
Brood van kwark en vijgen
Amount Per Serving
Calorieën 166 Calorieën uit vet 99
% Daily Value*
Vet 11g16%
Verzadigd vet 1g5%
Sodium 49mg2%
Potassium 52mg1%
Koolhydraten 9g3%
Vezels 3g13%
Suiker 5g6%
Eiwit 10g20%
Vitamine A 78IU4%
Vitamine C 1mg1%
Calcium 55mg6%
IJzer 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

 

Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Rate dit recept

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ben je er ook klaar mee om er alleen voor te staan?

Dat snap ik! En het is bewezen dat het veel effectiever is als je het samen doet. Meld je daarom direct even aan bij de Samen Slank Community! Dan profiteer jij net als 1200+ enthousiaste vrouwen van de ultieme stok achter de deur. Nu proberen voor SLECHTS €1,00

  • 1200+

    Leden en ervaringen

  • 52

    Elke week een nieuw weekmenu

  • 566+

    Berichten per week

  • 1368+

    Reacties per week

Probeer nu voor €1