Ontbijt tip! Brood van kwark en vijgen

Trek in brood maar laat je de koolhydraten liever staan? No worries! Ook als je een koolhydraatarm dieet volgt kun je prima brood eten. Dit recept is gemaakt met kwark en vijgen, heerlijk als ontbijt of lunch!
  • Brood
  • 6 broodjes
  • 8g koolhydraten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediƫnten

  • 50 g ei
  • 175 g volle kwark
  • 125 g amandelmeel
  • 0,5 el bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 40 g vijgen
  • 10 g havervlokken

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  • Meng het ei en de kwark goed door elkaar.
  • Voeg amandelmeel, bakpoeder en zout toe en roer tot een egaal beslag.
  • Hak de vijgen in kleine stukjes en roer deze ook door het kwarkbeslag.
  • Schep met een ijsschep (of een grote lepel) zes bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bestrooi met de havervlokken.
  • Bak de broodjes in 18 minuten goudbruin.
  • Laat afkoelen op een rooster. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Brood van kwark en vijgen
Hoeveelheid per portie
Calories 195 Calories from Fat 117
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 13g19%
Verzadigd vet 1g5%
Sodium 33mg1%
Potassium 63mg2%
Koolhydraten 8g3%
Vezels 3g13%
Suiker 5g6%
Eiwit 9g18%
Vitamine A 63IU3%
Vitamine B12 0.1mg4%
Vitamine C 0.1mg0%
Calcium 99mg10%
IJzer 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Vandaag maken we dit heerlijke kwarkbrood!

Zelf brood bakken

Als je doorgaans brood in de supermarkt koopt, kun je ervan uitgaan dat er een bulk suikers,Ā broodverbeteraars (?!) en andere zwaar bewerkte ingrediĆ«nten inzitten. Hoewel je tegenwoordig ook gewoon de koolhydraatarme variant kunt kopen bij de meeste supermarkten zoals ah, jumbo en aldi, is het natuurlijk nĆ³g gezonder om zelf kha brood te bakken.Ā  Zo weet je zeker dat je geen ongezonde toevoegingen in je ontbijt hebt (bron).

En het mooie is: je kunt ook gewoon een oven gebruiken! Een broodmachine is uiteraard handiger en zorgt voor beter resultaat, maar dat betekent niet dat die noodzakelijk is.

Koolhydraatarm kwarkbrood

Maar wat is nou het verschil met deĀ normaleĀ boterham? Koolhydraatarme boterhammen bevatten simpelweg minder koolhydraten en meer eiwitten en vetten. Er moet tenslotte gesleuteld worden om de juiste balans te krijgen, anders verliest het haar structuur.

Het voordeel hiervan is dan eiwitten en vetten per definitie meer vullen dan koolhydraten. Dat maakt het een goede keuze om koolhydraatarm brood te eten!

Ben jij aan het afvallen maar weet je eigenlijk niet goed wat je nu en wel en beter niet kunt eten? Zoek jij inspiratie voor gezonde ontbijtjes of koolhydraatarme lunch recepten? In ons Koolhydraatarm 50-dagen programma vind je alle informatie die je nodig hebt, plus weekmenuā€™s met gezonde recepten voor wel 50 dagen lang! Geef het afvallen een boost en start vandaag nog.

 

koolhydraatarm recept voor kwarkbrood met vijgen
3.92 van 106 stemmen
Print

Brood van kwark en vijgen

Trek in brood maar laat je de koolhydraten liever staan? No worries! Ook als je een koolhydraatarm dieet volgt kun je prima brood eten. Dit recept is gemaakt met kwark en vijgen, heerlijk als ontbijt of lunch!

Gang Brood, Ontbijt
Keuken Hollands
Keyword brood, koolhydraatarm, ovengerecht
tijd <30 minuten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 18 minuten
Totale tijd 28 minuten
Porties 6 broodjes
Caloriƫn 195 kcal
Auteur Makkelijk Afvallen

Ingrediƫnten

  • 50 g ei
  • 175 g volle kwark
  • 125 g amandelmeel
  • 0,5 el bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 40 g vijgen
  • 10 g havervlokken

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.

  2. Meng het ei en de kwark goed door elkaar.

  3. Voeg amandelmeel, bakpoeder en zout toe en roer tot een egaal beslag.

  4. Hak de vijgen in kleine stukjes en roer deze ook door het kwarkbeslag.

  5. Schep met een ijsschep (of een grote lepel) zes bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

  6. Bestrooi met de havervlokken.

  7. Bak de broodjes in 18 minuten goudbruin.

  8. Laat afkoelen op een rooster. Eet smakelijk!

Voedingswaarden
Brood van kwark en vijgen
Hoeveelheid per portie
Calories 195 Calories from Fat 117
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 13g19%
Verzadigd vet 1g5%
Sodium 33mg1%
Potassium 63mg2%
Koolhydraten 8g3%
Vezels 3g13%
Suiker 5g6%
Eiwit 9g18%
Vitamine A 63IU3%
Vitamine B12 0.1mg4%
Vitamine C 0.1mg0%
Calcium 99mg10%
IJzer 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

 

Kim Findhammer

Vanuit mijn visie als diƫtist schrijf ik de artikelen en stukjes bij de recepten. Mijn uitgangspunt is zoveel mogelijk mensen motiveren en helpen een gezond en gelukkig leven te leiden. Ik wil dat mensen zich begrepen voelen en weten dat zij bij MA terecht kunnen.

Brood eten zonder broodbuik

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit vinden andere gebruikers van dit recept
3.92 from 106 votes (106 ratings without comment)

Geef een reactie

Het Koolhydraatarm 4 Weken Stappenplan

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij flexibele weekmenu’s, recepten en kant-en-klare boodschappenlijstjes. Houd je successen bij in de gratis habit tracker. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.

  • 140.000+

    Mensen gingen je voor

  • 101

    Nieuwe Afslank Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslank Garantie (geld terug)

SHOPPEN