Vul hieronder je naam en e-mail in en krijg direct GRATIS toegang tot de 10 afslank recepten...
(Het is 100% gratis en privé)
Het voorjaar breekt aan en we gaan er weer met z’n allen op uit. Mijn wandeltas staat al weer klaar en steevast gaat daar een huisgemaakte mueslireep in. Zonder onnodige toevoegingen en vol gezonde energie.
Let’s go!
De avondvierdaagse, vakantie naar Zuid-Frankrijk of een dagje naar de Efteling. Waarheen we ook gingen, de mueslirepen gingen met ons mee. Superlekker natuurlijk en berehandig, maar toch niet zo gezond als we dachten. Want helaas voor mama picnic; mueslirepen uit de supermarkt zijn vaak niet zo gezond als de verpakking doet vermoeden.
Eerder deden we al onderzoek naar ‘gezonde’ muesli, cruesli en granola. De uitkomst is ronduit schokkend. Veel producten zitten vol onnodige koolhydraten, suikers en gekke toevoegingen. De oplossing is simpel; zelf aan de slag. Dit recept knalt uit elkaar van de gezonde noten. Samen met lijnzaad kop je een goede hoeveelheid vitaminen, mineralen en natuurlijk de juiste vetten.
En wat voor granola en cruesli geldt, geldt ook voor mueslirepen.
Als je zelf aan de slag wilt met het mueslirepen maken, dan is het handig om een eerst een idee te hebben van het proces. Laat je dus niet uit het veld slaan door de lijst (kostbare) ingrediënten uit het recept. Je kan namelijk voor een groot deel zelf bepalen welke noten, zaden en pasta’s je in jouw reep wit verwerken.
Dit zijn deze basis ingrediënten voor de repen:
Vervolgens voer de deze 3 eenvoudige stappen uit:
Simpel toch?
Wanneer de mueslirepen klaar zijn, kan je ze het beste bewaren in de koelkast in een luchtdichte trommel. Zo blijven de repen stevig, vers en knapperig. Dit recept is goed voor 14 tot 18 reepjes. In de koelkast kan je zelfgemaakte mueslirepen 1 week tot 10 dagen bewaren.
Ma’s tip: Lees ook deze post voor meer inspiratie voor gezonde en koolhydraatarme snacks die je in 10 minuten op tafel hebt staan.
Wie al langer mijn recepten leest, weet dat ik van variatie houd. Dit recept kan je dus ook zien als een vaardigheid, een skill. In de uitvoering kan je er altijd je eigen draai aan geven. Net waar je zin in hebt of wat je nog in de kast hebt liggen. Zo maak je elke keer je eigen mueslireep recept.
Dit is alles wat je moet weten, nu lekker aan de slag. Is dit nu helemaal jouw ding, dan hebben we nog meer voor jou in petto. Lees hier verder:
>>> Zo maak je een een voorraad low carb granola
Hier breekt de zon door, dus ik ga op pad. Met m’n mueslireep op zak. Laten jullie in de comments van jullie horen? Door sterren te geven aan het recept laat je aan andere bezoekers van Ma weten of het recept lekker gelukt is.
Onze bestseller! Al meer dan 20.000 exemplaren verkocht. Je krijgt weekmenu’s voor 7 weken. Met meer dan 150 overheerlijke koolhydraatarme recepten, snacks & tussendoortjes. Nu met 100% afslankgarantie, als jij na 50 dagen niet bent afgevallen, betaal ik je 100% je geld terug. Zonder vragen!
Mensen gingen je voor
Koolhydraatarme Recepten
Tips & Snacks
Afslankgarantie (geld terug)
Rate dit recept
Toen ik tussentijds in de oven keek stond er allemaal schuim op de inhoud van het bakblik…
Hopelijk komt het nog goed.
En Marjoleine, is het gelukt?
Het rook erg lekker in de keuken, alleen werd mijn muesli reep niet hard. Ik heb hem een half uur in de oven gehad maar hij werd niet hard. Ook niet nadat ik hem had laten afkoelen. Misschien heb ik het recept verkeerd gelezen maar ik heb het basis recept gevolgd maar helaas.