SUCCES!
De boodschappenlijst staat binnen 10 minuten in je inbox.
>>> Bekijk in de tussentijd deze speciale verrassing!
Gesmolten chocolade, noten, vanille, kaneel. Let op: van deze repen blijf je eten!
Rate dit recept
Bedankt voor je rating!
Het voorjaar breekt aan en we gaan er weer met z’n allen op uit. Mijn wandeltas staat al weer klaar en steevast gaat daar een huisgemaakte mueslireep in. Zonder onnodige toevoegingen en vol gezonde energie. Let’s go!
De avondvierdaagse, vakantie naar Zuid-Frankrijk of een dagje naar de Efteling. Waarheen we ook gingen, de mueslirepen gingen met ons mee. Super lekker natuurlijk en berehandig, maar toch niet zo gezond als we dachten. Want helaas voor mama picknick; mueslirepen uit de supermarkt zijn vaak niet zo gezond als de verpakking doet vermoeden.
Eerder deden we al onderzoek naar ‘gezonde’ muesli, cruesli en granola. De uitkomst is ronduit schokkend. Veel producten zitten vol onnodige koolhydraten, suikers en gekke toevoegingen. De oplossing is simpel; zelf aan de slag. Dit recept knalt uit elkaar van de gezonde noten. Samen met lijnzaad kop je een goede hoeveelheid vitaminen, mineralen en natuurlijk de juiste vetten.
En wat voor granola en cruesli geldt, geldt ook voor mueslirepen.
Als je zelf aan de slag wilt met het mueslirepen maken, dan is het handig om een eerst een idee te hebben van het proces. Laat je dus niet uit het veld slaan door de lijst (kostbare) ingrediënten uit het recept. Je kan namelijk voor een groot deel zelf bepalen welke noten, zaden en pasta’s je in jouw reep wit verwerken.
Dit zijn deze basis ingrediënten voor de repen:
Vervolgens voer de deze 3 eenvoudige stappen uit:
Simpel toch?
Wanneer de mueslirepen klaar zijn, kan je ze het beste bewaren in de koelkast in een luchtdichte trommel. Zo blijven de repen stevig, vers en knapperig. Dit recept is goed voor 14 tot 18 reepjes. In de koelkast kan je zelfgemaakte mueslirepen 1 week tot 10 dagen bewaren.
Ma’s tip: Lees ook deze post voor meer inspiratie voor gezonde en koolhydraatarme snacks die je in 10 minuten op tafel hebt staan.
Hier breekt de zon door, dus ik ga op pad. Met m’n mueslireep op zak. Waar neem jij je reepjes mee naartoe? Laat het hieronder weten in de reacties.
Hier zijn wij enorm trots op! Alleen al bij de gedachten aan deze repen loopt het water me in de mond. En ze zijn nog gezond ook 🙂 Dat wordt gegarandeerd genieten.
Breng alle ingrediënten samen in de keukenmachine. Pulseer tot de noten in grove stukken gehakt zijn. Controleer of alle ingrediënten egaal vermengd zijn. Maak eventueel af met een lepel.
Bekleed een bakblik met bakpapier en spatel het beslag erin. Goed verdelen en aandrukken in de randen en hoeken.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bak hierin de muesli tot het goud-bruin kleurt. Het mag niet aanbakken.
Haal de schaal uit de oven en laat afkoelen.
Haal na een uur de mueslireep uit de schaal door het bakpapier op te tillen. Laat volledig afkoelen en snijd in repen.
Breek de chocolade en voeg toe aan een kommetje.
Smelt in de magnetron op 950 Watt.
Giet te gesmolten chocolade over de mueslirepen.
Plaats een uur in de koelkast, zodat de chocolade kan uitharden.
Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig mogelijk leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.
Lekkere krokante muesli om je schaaltje Griekse yoghurt mee…
Ontbijtkoek eten tijdens een kha dieet? Door koekkruiden en noten te mixen aap je de smaak perfect na.
Een onweerstaanbare cheesecake kan je eenvoudig vegan maken met…
Deze walnootkoekjes zijn ideaal om te maken en heerlijk om van te snoepen
Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij flexibele weekmenu’s, recepten en kant-en-klare boodschappenlijstjes. Houd je successen bij in de gratis habit tracker. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.
Mensen gingen je voor
Nieuwe Afslank Recepten
Tips & Snacks
Afslank Garantie (geld terug)
Eet jij nog steeds teveel koolhydraten?
Download GRATIS Afslank Recepten ->
Ontdek wat je moet eten om gezond af te vallen.
Vul je naam in en krijg een gratis
weekmenu uit het NIEUWE
Blijvend Slank Programma
SUCCES!
De boodschappenlijst staat binnen 10 minuten in je inbox.
>>> Bekijk in de tussentijd deze speciale verrassing!
Super. Vul je naam en e-mail in en krijg direct GRATIS toegang tot het Koolhydraatarm 7 Dagen Probeerplan
(Het is 100% gratis en privé)
Super. Vul je naam en e-mail in en krijg direct GRATIS toegang tot de download. Kick vandaag nog af van Suiker!
(Het is 100% gratis en privé)
Rate dit recept
Hoe lang moet het ongeveer bakken?
15 tot 20 minuten. Maar kijk vooral regelmatig in de oven, want het kan opeens heel snel gaan!
Toen ik tussentijds in de oven keek stond er allemaal schuim op de inhoud van het bakblik…
Hopelijk komt het nog goed.
En Marjoleine, is het gelukt?
Het rook erg lekker in de keuken, alleen werd mijn muesli reep niet hard. Ik heb hem een half uur in de oven gehad maar hij werd niet hard. Ook niet nadat ik hem had laten afkoelen. Misschien heb ik het recept verkeerd gelezen maar ik heb het basis recept gevolgd maar helaas.