Mueslireep| Gezonde koolhydraatarme meeneemsnack

Hier zijn wij enorm trots op! Alleen al bij de gedachten aan deze repen loopt het water me in de mond. En ze zijn nog gezond ook :) Dat wordt gegarandeerd genieten.
  • Tussendoortjes
  • 16 mueslirepen
  • 6g koolhydraten

Gesmolten chocolade, noten, vanille, kaneel. Let op: van deze repen blijf je eten!

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 75 gram amandelen
  • 75 gram walnoten
  • 50 gram sesamzaad
  • 30 gram lijnzaad
  • 50 gram kokosrasp
  • 6 eetlepels kokosolie
  • 4 eetlepels tahin
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 theelepels kaneel
  • snufje zout
  • 2 stuks eieren
  • 50 gram pure chocolade fijn gebrokkeld of cacao nibs. Optioneel als garnering

Instructies

  • Breng alle ingrediënten samen in de keukenmachine. Pulseer tot de noten in grove stukken gehakt zijn. Controleer of alle ingrediënten egaal vermengd zijn. Maak eventueel af met een lepel.
  • Bekleed een bakblik met bakpapier en spatel het beslag erin. Goed verdelen en aandrukken in de randen en hoeken.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Bak hierin de muesli tot het goud-bruin kleurt. Het mag niet aanbakken.
  • Haal de schaal uit de oven en laat afkoelen.
  • Haal na een uur de mueslireep uit de schaal door het bakpapier op te tillen. Laat volledig afkoelen en snijd in repen.
  • Breek de chocolade en voeg toe aan een kommetje.
  • Smelt in de magnetron op 950 Watt.
  • Giet te gesmolten chocolade over de mueslirepen.
  • Plaats een uur in de koelkast, zodat de chocolade kan uitharden.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Low carb muesli reep met noten en chocola
Hoeveelheid per portie
Calories 137 Calories from Fat 108
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 12g17%
Verzadigd vet 4g20%
Sodium 10mg0%
Potassium 126mg4%
Koolhydraten 6g2%
Vezels 3g13%
Suiker 2g2%
Eiwit 4g8%
Vitamine A 30IU1%
Vitamine B12 1mg36%
Vitamine C 1mg1%
Calcium 59mg6%
IJzer 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Het voorjaar breekt aan en we gaan er weer met z’n allen op uit. Mijn wandeltas staat al weer klaar en steevast gaat daar een huisgemaakte mueslireep in. Zonder onnodige toevoegingen en vol gezonde energie. Let’s go!

Huisgemaakte muesli repen zijn suikervrij

De avondvierdaagse, vakantie naar Zuid-Frankrijk of een dagje naar de Efteling. Waarheen we ook gingen, de mueslirepen gingen met ons mee. Super lekker natuurlijk en berehandig, maar toch niet zo gezond als we dachten. Want helaas voor mama picknick; mueslirepen uit de supermarkt zijn vaak niet zo gezond als de verpakking doet vermoeden.

Eerder deden we al onderzoek naar ‘gezonde’ muesli, cruesli en granola. De uitkomst is ronduit schokkend. Veel producten zitten vol onnodige koolhydraten, suikers en gekke toevoegingen. De oplossing is simpel; zelf aan de slag. Dit recept knalt uit elkaar van de gezonde noten. Samen met lijnzaad kop je een goede hoeveelheid vitaminen, mineralen en natuurlijk de juiste vetten.

En wat voor granola en cruesli geldt, geldt ook voor mueslirepen.

Hoe kan je mueslirepen maken?

Als je zelf aan de slag wilt met het mueslirepen maken, dan is het handig om een eerst een idee te hebben van het proces. Laat je dus niet uit het veld slaan door de lijst (kostbare) ingrediënten uit het recept. Je kan namelijk voor een groot deel zelf bepalen welke noten, zaden en pasta’s je in jouw reep wit verwerken.

Dit zijn deze basis ingrediënten voor de repen:

  • Ca. 300 noten / zaden
  • 50 gram geraspte kokos
  • 50 gram kokosolie
  • 30 gram notenboter

Vervolgens voer de deze 3 eenvoudige stappen uit:

  1. Pulseer de ingrediënten in een blender of keuken machine. Het lekkerste is het wanneer de noten en zaden nog wel zichtbaar zijn. Hierdoor wordt je mueslireep lekker crunchy.
  2. Dan lepel je het beslag in een ovenschaal met een rechtop staande rand. In een kleine schaal worden de repen wat hoger, dus smeuïg. In een grotere schaal krijg je dunne knapperige repen. Ook erg lekker als gezonde snack. Een ovenschaal van 18×27 centimeter is een goed formaat voor dit recept.
  3. Wanneer de muesli in de oven is geweest laat je het afkoelen. Hierna kan je de koek snijden in jouw favoriete formaat.

Simpel toch?

Hoe lang kan je mueslirepen bewaren?

Wanneer de mueslirepen klaar zijn, kan je ze het beste bewaren in de koelkast in een luchtdichte trommel. Zo blijven de repen stevig, vers en knapperig. Dit recept is goed voor 14 tot 18 reepjes. In de koelkast kan je zelfgemaakte mueslirepen 1 week tot 10 dagen bewaren.

Ma’s tip: Lees ook deze post voor meer inspiratie voor gezonde en koolhydraatarme snacks die je in 10 minuten op tafel hebt staan.

Hier breekt de zon door, dus ik ga op pad. Met m’n mueslireep op zak. Waar neem jij je reepjes mee naartoe? Laat het hieronder weten in de reacties.

 

Mueslireep koolhydraatarm recept
3.94 van 200 stemmen
Print

Low carb muesli reep met noten en chocola

Hier zijn wij enorm trots op! Alleen al bij de gedachten aan deze repen loopt het water me in de mond. En ze zijn nog gezond ook 🙂 Dat wordt gegarandeerd genieten.

Gang Tussendoortje
Keuken Westers
Keyword koolhydraatarme muesli, koolhydraatarme snacks, notenreep, zelfgemaakte granola
dieet glutenvrij, koolhydraatarm, lactosevrij, suikervrij, vegetarisch
tijd <30 minuten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 16 mueslirepen
Caloriën 137 kcal

Ingrediënten

  • 75 gram amandelen
  • 75 gram walnoten
  • 50 gram sesamzaad
  • 30 gram lijnzaad
  • 50 gram kokosrasp
  • 6 eetlepels kokosolie
  • 4 eetlepels tahin
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 theelepels kaneel
  • snufje zout
  • 2 stuks eieren
  • 50 gram pure chocolade fijn gebrokkeld of cacao nibs. Optioneel als garnering

Instructies

  1. Breng alle ingrediënten samen in de keukenmachine. Pulseer tot de noten in grove stukken gehakt zijn. Controleer of alle ingrediënten egaal vermengd zijn. Maak eventueel af met een lepel.

  2. Bekleed een bakblik met bakpapier en spatel het beslag erin. Goed verdelen en aandrukken in de randen en hoeken.

  3. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bak hierin de muesli tot het goud-bruin kleurt. Het mag niet aanbakken.

  4. Haal de schaal uit de oven en laat afkoelen.

  5. Haal na een uur de mueslireep uit de schaal door het bakpapier op te tillen. Laat volledig afkoelen en snijd in repen.

  6. Breek de chocolade en voeg toe aan een kommetje.

  7. Smelt in de magnetron op 950 Watt.

  8. Giet te gesmolten chocolade over de mueslirepen.

  9. Plaats een uur in de koelkast, zodat de chocolade kan uitharden.

Voedingswaarden
Low carb muesli reep met noten en chocola
Hoeveelheid per portie
Calories 137 Calories from Fat 108
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 12g17%
Verzadigd vet 4g20%
Sodium 10mg0%
Potassium 126mg4%
Koolhydraten 6g2%
Vezels 3g13%
Suiker 2g2%
Eiwit 4g8%
Vitamine A 30IU1%
Vitamine B12 1mg36%
Vitamine C 1mg1%
Calcium 59mg6%
IJzer 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig mogelijk leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Je eerste stap naar een blijvend slank figuur

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit vinden andere gebruikers van dit recept
  • Marleen

    Hoe lang moet het ongeveer bakken?

    • Niels Bosman

      15 tot 20 minuten. Maar kijk vooral regelmatig in de oven, want het kan opeens heel snel gaan!

  • Marjoleine

    Toen ik tussentijds in de oven keek stond er allemaal schuim op de inhoud van het bakblik…
    Hopelijk komt het nog goed.

  • Miran

    Het rook erg lekker in de keuken, alleen werd mijn muesli reep niet hard. Ik heb hem een half uur in de oven gehad maar hij werd niet hard. Ook niet nadat ik hem had laten afkoelen. Misschien heb ik het recept verkeerd gelezen maar ik heb het basis recept gevolgd maar helaas.

3.94 from 200 votes (200 ratings without comment)

Geef een reactie

Het Koolhydraatarm 4 Weken Stappenplan

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij flexibele weekmenu’s, recepten en kant-en-klare boodschappenlijstjes. Houd je successen bij in de gratis habit tracker. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.

  • 140.000+

    Mensen gingen je voor

  • 101

    Nieuwe Afslank Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslank Garantie (geld terug)

SHOPPEN