1

Maak van Shakshuka eenvoudig een koolhydraatarm recept

Dit Shakshuka recept maken we niet zomaar met tomatensaus, we gebruiken een heerlijke Italiaanse saus van tomaat met verse kruiden. Want zeg nou zelf: in Italië kunnen ze toch gewoon de beste sauzen maken?!
  • Diner
  • 1 persoon
  • 19g koolhydraten

Ingrediënten

  • 200 g tomatenblokjes
  • 2 eieren
  • 0.5 gele paprika
  • 0.25 rode peper
  • 0.5 teentje knoflook
  • 0.5 ui
  • 4 takjes basilicum verse
  • 0.5 tl paprikapoeder
  • 0.5 Italiaanse kruiden
  • 1 el olijfolie extra virgine

Instructies

  • Was de paprika, snijd doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd in kleine blokjes.
  • Snipper de ui en knoflook. Snijd de rode peper in kleine ringetjes en de basilicum fijn.
  • Verhit wat olijfolie in een kleine koekenpan met hoge randen. Fruit hierin de ui en knoflook.
  • Voeg de paprika en peper toe en bak 2 minuten mee.
  • Voeg nu de tomatenblokjes toe samen met het paprikapoeder, de Italiaanse kruiden en basilicum. Roer goed door en voeg naar smaak eventueel wat meer kruiden toe.
  • Laat je sausje 5 minuten sudderen op laag vuur (het hoeft niet overdreven te koken!)
  • Maak twee kuiltjes in de tomatensaus en breek hier je eieren in.
  • Doe een deksel op de pan en laat de eieren in ongeveer 6-8 minuten gaar worden.

Voedingswaarden

Nutrition Facts
Shakshuka met Italiaanse tomatensaus
Amount Per Serving
Calorieën 216 Calorieën uit vet 90
% Daily Value*
Vet 10g14%
Verzadigd vet 3g15%
Sodium 416mg18%
Potassium 740mg21%
Koolhydraten 19g7%
Vezels 3g13%
Suiker 8g9%
Eiwit 14g28%
Vitamine A 1390IU63%
Vitamine C 148mg197%
Calcium 124mg12%
IJzer 3.9mg24%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Tips

Wat is Shakshuka?

Shakshouka of is een Mediterraans / Oosters gerecht. Het bestaat voornamelijk uit gepocheerde eieren in een tomatensaus. Op smaak gebracht met chilipeper en ui en andere kruiden. In de oorspronkelijke vorm bevat deze stoofpot gekookte groente en lever. Doe ons maar een moderner recept.

Shakshuka recept: een ei in tomatensaus

Het traditionele shakshuka recept bevat vaak Oosterse kruiden zoals komijnzaad, harissa en sambal. Een zoektocht op het internet leerde dat hier genoeg recepten van te vinden zijn, daarom besloten wij het net even anders te doen.

Want de lekkerste tomatensaus wordt toch gemaakt in Italië? Tijd voor een nieuw shakshuka recept: ei in Italiaanse tomatensaus. Je kunt aan onderstaand recept ook gehakt toevoegen en er een soort bolognaise saus van maken. Hmmmm!

Ei recepten

Eet jij koolhydraatarm en kun je geen genoeg krijgen van ei recepten? Dat begrijpen wij helemaal! Ei past goed binnen een koolhydraatarm dieet en is vaak makkelijk en snel klaar te maken.

We publiceerden eerder lekkere gerechten met ei:

Of probeer gewoon eerst dit lekkere Shakshuka recept met Italiaanse tomatensaus!

Nog meer van die lekkere recepten zien? Bekijk hier ons Koolhydraatarm 50-dagen programma boordevol lekkere gerechten die makkelijk te maken zijn. De boodschappenlijstjes hebben wij al voor je gemaakt en zitten er GRATIS bij!

 

shakshuka
5 van 1 stem
Print

Shakshuka met Italiaanse tomatensaus

Dit Shakshuka recept maken we niet zomaar met tomatensaus, we gebruiken een heerlijke Italiaanse saus van tomaat met verse kruiden. Want zeg nou zelf: in Italië kunnen ze toch gewoon de beste sauzen maken?!

Gang Diner, Lunch
Keuken Italiaans, Westers
Keyword Eenpansgerecht, eiwitrijk, koolhydraatarm, shakshuka recept, snelgerecht
dieet vegetarisch
tijd <30 minuten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 1 persoon
Caloriën 216 kcal
Auteur Makkelijk Afvallen

Ingrediënten

  • 200 g tomatenblokjes
  • 2 eieren
  • 0.5 gele paprika
  • 0.25 rode peper
  • 0.5 teentje knoflook
  • 0.5 ui
  • 4 takjes basilicum verse
  • 0.5 tl paprikapoeder
  • 0.5 Italiaanse kruiden
  • 1 el olijfolie extra virgine

Instructies

  1. Was de paprika, snijd doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd in kleine blokjes.

  2. Snipper de ui en knoflook. Snijd de rode peper in kleine ringetjes en de basilicum fijn.

  3. Verhit wat olijfolie in een kleine koekenpan met hoge randen. Fruit hierin de ui en knoflook.

  4. Voeg de paprika en peper toe en bak 2 minuten mee.

  5. Voeg nu de tomatenblokjes toe samen met het paprikapoeder, de Italiaanse kruiden en basilicum. Roer goed door en voeg naar smaak eventueel wat meer kruiden toe.

  6. Laat je sausje 5 minuten sudderen op laag vuur (het hoeft niet overdreven te koken!)

  7. Maak twee kuiltjes in de tomatensaus en breek hier je eieren in.

  8. Doe een deksel op de pan en laat de eieren in ongeveer 6-8 minuten gaar worden.

Nutrition Facts
Shakshuka met Italiaanse tomatensaus
Amount Per Serving
Calorieën 216 Calorieën uit vet 90
% Daily Value*
Vet 10g14%
Verzadigd vet 3g15%
Sodium 416mg18%
Potassium 740mg21%
Koolhydraten 19g7%
Vezels 3g13%
Suiker 8g9%
Eiwit 14g28%
Vitamine A 1390IU63%
Vitamine C 148mg197%
Calcium 124mg12%
IJzer 3.9mg24%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Rate dit recept

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ben je er ook klaar mee om er alleen voor te staan?

Dat snap ik! En het is bewezen dat het veel effectiever is als je het samen doet. Meld je daarom direct even aan bij de Samen Slank Community! Dan profiteer jij net als 1200+ enthousiaste vrouwen van de ultieme stok achter de deur. Nu proberen voor SLECHTS €1,00

  • 1200+

    Leden en ervaringen

  • 52

    Elke week een nieuw weekmenu

  • 566+

    Berichten per week

  • 1368+

    Reacties per week

Probeer nu voor €1