Maak van Shakshuka eenvoudig een koolhydraatarm recept

Dit Shakshuka recept maken we niet zomaar met tomatensaus, we gebruiken een heerlijke Italiaanse saus van tomaat met verse kruiden. Want zeg nou zelf: in Italië kunnen ze toch gewoon de beste sauzen maken?!
  • Diner
  • 1 persoon
  • 19g koolhydraten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 200 g tomatenblokjes
  • 2 eieren
  • 0.5 gele paprika
  • 0.25 rode peper
  • 0.5 teentje knoflook
  • 0.5 ui
  • 4 takjes basilicum verse
  • 0.5 tl paprikapoeder
  • 0.5 Italiaanse kruiden
  • 1 el olijfolie extra virgine

Instructies

  • Was de paprika, snijd doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd in kleine blokjes.
  • Snipper de ui en knoflook. Snijd de rode peper in kleine ringetjes en de basilicum fijn.
  • Verhit wat olijfolie in een kleine koekenpan met hoge randen. Fruit hierin de ui en knoflook.
  • Voeg de paprika en peper toe en bak 2 minuten mee.
  • Voeg nu de tomatenblokjes toe samen met het paprikapoeder, de Italiaanse kruiden en basilicum. Roer goed door en voeg naar smaak eventueel wat meer kruiden toe.
  • Laat je sausje 5 minuten sudderen op laag vuur (het hoeft niet overdreven te koken!)
  • Maak twee kuiltjes in de tomatensaus en breek hier je eieren in.
  • Doe een deksel op de pan en laat de eieren in ongeveer 6-8 minuten gaar worden.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Shakshuka met Italiaanse tomatensaus
Hoeveelheid per portie
Calories 216 Calories from Fat 90
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 10g14%
Verzadigd vet 3g15%
Sodium 416mg18%
Potassium 740mg21%
Koolhydraten 19g7%
Vezels 3g13%
Suiker 8g9%
Eiwit 14g28%
Vitamine A 1390IU63%
Vitamine C 148mg197%
Calcium 124mg12%
IJzer 3.9mg24%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Wat is Shakshuka of Shaksoeka?

Shakshuka is een Mediterraans / Oosters gerecht wat bestaat uit gepocheerde eieren in een tomatensaus. De maaltijd is smaak gebracht met chilipeper en ui en andere kruiden. In het oorspronkelijke recept bevat deze stoofpot gekookte groente en lever.

Doe ons maar een moderner recept.

Over de oorsprong wordt gebakkeleid, maar het gerecht wordt gegeten in Nood-Afrikaanse landen zoals Marokko, Tunesië, maar ook in Jemen, Turkije en Syrië.

Shakshuka recept: ei in tomatensaus

Het traditionele shakshuka recept bevat vaak Oosterse kruiden zoals komijnzaad, harissa en sambal. Een zoektocht op het internet leerde dat hier al genoeg recepten van te vinden zijn, daarom besloten wij het net even anders te doen.

Want de lekkerste tomatensaus wordt toch gemaakt in Italië? Tijd voor een nieuw shakshuka recept:

ei in Italiaanse tomatensaus. Je kunt aan onderstaand recept ook gehakt toevoegen en er een soort bolognaise saus van maken. Hmmmm!

Ei recepten

Eet jij koolhydraatarm en kun je geen genoeg krijgen van ei recepten? Dat begrijpen wij helemaal! Ei past goed binnen een koolhydraatarm dieet en is vaak makkelijk en snel klaar te maken.

We publiceerden eerder lekkere gerechten met ei:

Of probeer gewoon eerst dit lekkere Shakshuka recept met Italiaanse tomatensaus!

 

shakshuka met eieren in tomatensaus
4.12 van 114 stemmen
Print

Shakshuka met Italiaanse tomatensaus

Dit Shakshuka recept maken we niet zomaar met tomatensaus, we gebruiken een heerlijke Italiaanse saus van tomaat met verse kruiden. Want zeg nou zelf: in Italië kunnen ze toch gewoon de beste sauzen maken?!

Gang Diner, Lunch
Keuken Italiaans, Westers
Keyword Eenpansgerecht, eiwitrijk, koolhydraatarm, shakshuka recept, snelgerecht
dieet vegetarisch
tijd <30 minuten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 1 persoon
Caloriën 216 kcal
Auteur Makkelijk Afvallen

Ingrediënten

  • 200 g tomatenblokjes
  • 2 eieren
  • 0.5 gele paprika
  • 0.25 rode peper
  • 0.5 teentje knoflook
  • 0.5 ui
  • 4 takjes basilicum verse
  • 0.5 tl paprikapoeder
  • 0.5 Italiaanse kruiden
  • 1 el olijfolie extra virgine

Instructies

  1. Was de paprika, snijd doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd in kleine blokjes.

  2. Snipper de ui en knoflook. Snijd de rode peper in kleine ringetjes en de basilicum fijn.

  3. Verhit wat olijfolie in een kleine koekenpan met hoge randen. Fruit hierin de ui en knoflook.

  4. Voeg de paprika en peper toe en bak 2 minuten mee.

  5. Voeg nu de tomatenblokjes toe samen met het paprikapoeder, de Italiaanse kruiden en basilicum. Roer goed door en voeg naar smaak eventueel wat meer kruiden toe.

  6. Laat je sausje 5 minuten sudderen op laag vuur (het hoeft niet overdreven te koken!)

  7. Maak twee kuiltjes in de tomatensaus en breek hier je eieren in.

  8. Doe een deksel op de pan en laat de eieren in ongeveer 6-8 minuten gaar worden.

Voedingswaarden
Shakshuka met Italiaanse tomatensaus
Hoeveelheid per portie
Calories 216 Calories from Fat 90
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 10g14%
Verzadigd vet 3g15%
Sodium 416mg18%
Potassium 740mg21%
Koolhydraten 19g7%
Vezels 3g13%
Suiker 8g9%
Eiwit 14g28%
Vitamine A 1390IU63%
Vitamine C 148mg197%
Calcium 124mg12%
IJzer 3.9mg24%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een antwoord

Makkelijk Afvallen recepten boek met Niels Bosman
Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma (fysiek boek)

Onze bestseller! Al meer dan 20.000 exemplaren verkocht. Je krijgt weekmenu’s voor 7 weken. Met meer dan 150 overheerlijke koolhydraatarme recepten, snacks & tussendoortjes. Nu met 100% afslankgarantie, als jij na 50 dagen niet bent afgevallen, betaal ik je 100% je geld terug. Zonder vragen!

  • 99.000+

    Mensen gingen je voor

  • 150

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslankgarantie (geld terug)

Meer info