Pel de garnalen. Met een scherp mes snijd je de garnaal langs de rug open en verwijder het donkere darmkanaal. Je kan de garnalen natuurlijk ook aan tafel pellen.
In een kom meng de specerijen door de olie tot een egale structuur. Masseer de marinade in de garnalen en laat dit een uur intrekken.
Rijg de garnalen aan een spiesje. Gebruik 2 spiesjes bij grote garnalen
Grill de garnalen, afhankelijk van de grootte, in ca. 5 minuten gaar.
Maak af met druppels citroen sap en fijngehakte peterselie
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips
Het is weer BBQ weer, dus tijd voor een grill recept! Deze garnalen spiesjes van de grill doen het fantastisch op de BBQ, tijdens een tuinfeest of als voorafje bij een diner. Ik maak ze het liefste samen met mijn zoon. En peterselie!
Garnalen spiesjes maken met het hele gezin
Het maken van goede garnalen spiesjes is kinderlijk eenvoudig. Daarom is dit juist een leuk recept om samen met je kinderen te maken. Er valt namelijk enorm veel te beleven:
Leerzaam. Garnalen zijn interessante diertjes. Als je voor verse of ongepelde gamba’s kiest, is dit een mooie kans om deze eens van dichtbij te observeren. Zo weet je wat je eet.
Ruiken. De kruiden geuren heerlijk. Wie weet welke geur of kleur bij welk kruid hoort.
Tip: Werk je met ingevroren gamba’s? Laat deze eerst volledig ontdooien. Dit gaat sneller als je de zak in de gootsteen gevuld met water legt.
Voelen. De smaken moeten goed intrekken. Dit gaat beter als je de marinade goed in de gamba’s masseert. Dit voelt glibberig en je krijgt er lekker vieze vingers van.
Maken. Wie maakt de mooiste garnalen spiesjes? De gamba’s moeten netjes worden geregen. Dit is misschien wel het meest dankbare klusje van dit recept.
Tip: Laat houten spiesjes een uurtje weken in het water. Op deze manier verbranden ze niet op de BBQ.
Wachten. Dit vindt mijn zoon de moeilijkste stap! Hoe langer je wacht, hoe lekkerder ze worden. Dus het is uren aftellen tot de BBQ eindelijk aangaat. Een mooi moment om iets te leren over de Hollandse garnaal.
https://youtu.be/utS2d_NTwZA
Hoe belandt een garnaal vanuit de zee bij jou op je bord?
Grillen. Dit is natuurlijk het spannendste. Garnalen hoef je maar kort te grillen, ongeveer 5 minuten. Als dan het rood-roze resultaat op tafel wordt gezet kan het smullen beginnen!
Pel de garnalen. Met een scherp mes snijd je de garnaal langs de rug open en verwijder het donkere darmkanaal. Je kan de garnalen natuurlijk ook aan tafel pellen.
In een kom meng de specerijen door de olie tot een egale structuur. Masseer de marinade in de garnalen en laat dit een uur intrekken.
Rijg de garnalen aan een spiesje. Gebruik 2 spiesjes bij grote garnalen
Grill de garnalen, afhankelijk van de grootte, in ca. 5 minuten gaar.
Maak af met druppels citroen sap en fijngehakte peterselie
Notities
Voedingswaarden
Garnalen Spiesjes van de grill
Hoeveelheid per portie
Calories 138Calories from Fat 99
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 11g16%
Verzadigd vet 1g5%
Sodium 389mg17%
Potassium 40mg1%
Eiwit 10g20%
Vitamine C 2.1mg3%
Calcium 73mg7%
IJzer 1.1mg7%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig mogelijk leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.
Deel dit bericht
Je eerste stap naar een blijvend slank figuur
Rate dit recept
Bedankt voor je rating!
Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.
Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij flexibele weekmenu’s, recepten en kant-en-klare boodschappenlijstjes. Houd je successen bij in de gratis habit tracker. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.
Jouw gezonde start begint hier! Ontvang je persoonlijke koolhydraatarme weekmenuās in 2 minuten en ervaar hoe simpel afvallen kan zijn. Start vandaag en voel het verschil!
Rate dit recept
Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.