Wil je gratis keto proberen en tot 2 kilo per week verliezen?
Keto recept | Gebakken Mediterraanse Kabeljauw uit de Oven
- Diner
-
1 portie
- 9g koolhydraten
Een eenvoudig visrecept met rijke olijfsaus
Ingrediënten
Kabeljauw
- 200 gr kabeljauw filet Koolvis uit de vriezer mag ook
- 1 rode ui in ringen gesneden
- 100 gr tomaten fijngesneden
- 1 el balsamico azijn
- 2 el olijfolie
Saus
- 50 gr olijven
- 2 el olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 2 tl balsamico azijn
Instructies
Gebakken Kabeljauw
- Verwarm de oven voor op 190 °C.
- Combineer in een ovenschaal de rode ui in plakjes, fijngesneden tomaten, 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel balsamico azijn, zout en peper naar smaak.
- Haal de folie van de ovenschaal en plaats de kabeljauw bovenop. Voeg zout en peper naar smaak toe en besprenkel met de overgebleven eetlepel olijfolie.
- Bak het geheel 10-12 minuten (zonder folie) in de oven, of totdat de vis gaar is.
Saus
- Plaats de olijven, koriander, olijfolie, knoflook en balsamico azijn in een blender of keukenmachine. Pureer tot een egaal geheel.
- Serveer de gebakken vis samen met de saus en geniet!
Gratis Download: Keto Weekmenu
Vet verbranden met ketogene recepten? Vul hieronder je naam en e-mail in, zodat ik de PDF met gratis keto recepten naar je toe kan sturen.
Wil jij ook meer vis eten binnen jouw keto dieet, maar weet je niet zeker hoe je vis het beste kunt bereiden? Geen nood! Dit simpele recept zet je zo op tafel en zit bomvol gezondheidsvoordelen.
Wat past goed bij kabeljauw uit de oven?
Maak een complete Mediterraanse maaltijd van deze kabeljauw uit de oven. Begin de maaltijd goed met een heerlijke gazpacho uit Spanje. Serveer daarna de gebakken kabeljauw uit dit recept, en eindig het feestmaal met een heerlijke Italiaanse panna cotta.
Alle drie recepten met een mediterraanse inslag, en alle drie smullen!
Welke vis bij keto recept?
Vrijwel alle vis past binnen een keto dieet. Over het algemeen is vis laag in koolhydraten en bevat daarnaast goede vetten, daarom past het perfect bij wat je mag eten bij een ketogeen dieet.
Kabeljauw is een witvis, en zou je die willen vervangen in dit recept met een ander visje dan is er veel keuze. Probeer bijvoorbeeld ook eens koolvis of tilapia. Of je kunt altijd even bij de visboer binnenlopen om te kijken wat de vangst van de dag is.
Je kunt bijvoorbeeld ook voor vette vis kiezen, wat razend gezond is. Zo gezond zelfs, dat het Voedingscentrum adviseert om 1 keer per week vette vis te eten. Vette vis zit namelijk vol omega 3 vetzuren, die helpen je lichaam vitaal te houden.
Welke vette vis past goed bij dit recept? Wij zouden gaan voor:
- Sardines
- Makreel
- Tonijn (zoals een tonijnsteak)
Waar ga jij voor?
Kabeljauw in het mediterraanse dieet?
Misschien heb iemand wel eens horen zeggen dat ‘het mediterraanse dieet’ zo gezond is. Dat komt mede doordat ze veel vis eten, waaronder ook kabeljauw. In de smaken en ingrediënten van de mediterraanse keuken vindt dit recept dan ook z’n inspiratie.
Dat ze veel vis eten, is geen verassing. Mediterraans eten komt uit de landen rond de Middellandse Zee: Portugal, Spanje, Frankrijk, Italië en Griekenland. In die landen eten ze naast vis ook bovengemiddeld veel verse groenten en fruit, peulvruchten (bruine bonen en linzen), olijfolie, noten en volkoren producten.
Met zo’n samenstelling aan ingrediënten krijg je twee hele belangrijke dingen binnen: in groenten, fruit, peulvruchten en volkoren producten zitten veel vezels, wat goed is voor je spijsvertering en je darmen; en in in olijfolie, noten en vis zitten veel onverzadigde vetten, die gezond zijn voor hart- en bloedvaten en onze celwanden helpen bouwen.
Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij volledig uitgewerkte weekmenu’s, recepten en boodschappenlijstjes. Ontvang online support van onze afslank coach. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.
-
140.000+
Mensen gingen je voor
-
90+
Koolhydraatarme Recepten
-
250
Tips & Snacks
-
100%
Afslank Garantie (geld terug)
Rate dit recept
Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.