SUCCES!
De boodschappenlijst staat binnen 10 minuten in je inbox.
>>> Bekijk in de tussentijd deze speciale verrassing!
Rate dit recept
Bedankt voor je rating!
Houd het vooral simpel! Het traditionele recept voor bruschetta is namelijk gewoon het allerlekkerst. De Italianen gebruikten verse producten uit hun eigen nationale keuken, en weten als geen ander hoe ze die moeten combineren.
We hebben eigenlijk maar één kleine aanpassing op het originele recept. Het (witte) brood dat vaak wordt gebruikt voor bruschetta bevat veel koolhydraten en kun je daarom beter vervangen door een sneetje speltbrood of koolhydraatarm brood.
Dat veranderd niets aan de heerlijke smaakcombinaties van bruschetta volgens origineel recept!
TIP van MA: Ik gebruik zelf ook weleens knackebrod van Wasa in plaats van spelt- of koolhydraatarm brood. Lekker knapperig! Kies de zuurdesem meergranen- of rogge variant.
Italianen zijn koning in het verwerken van de nationaliteit in hun gerechten; letterlijk! Kijk maar eens goed naar dit recept voor bruschetta, het traditionele recept voor caprese salade of de vele Italiaanse pizza’s… wat zie je?
In al deze gerechten zitten de kleuren van de Italiaanse vlag verstopt! Door het gebruiken van verse, nationale producten zoals de tomaat, basilicum en mozarella in de kleuren van de vlag drukken de Italianen zo een creatieve stempel op de gerechten uit eigen keuken waar zij trots op zijn.
TIP van MA: lees hier mijn 26 tips voor koolhydraatarm eten!
Deze bruschetta volgens Italiaans recept is om je vingers bij af te likken!
Besprenkel het brood met 1tl olijfolie en rooster dit kort in een koekenpan of gebruik de oven. Hiervoor stop je het brood 4 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Snijd ondertussen de tomaatjes in kwarten en doe ze in een kom. Hierin ga je de mix voor je bruschetta maken.
Pel de knoflook en snijd deze doormidden. Één helft leg je aan de kant, je hebt deze later nog nodig.
Snijd de helft van de knoflook en de basilicum fijn en voeg deze samen met de overige olijfolie toe aan de kom.
Mix de ingrediënten goed door elkaar.
Als je brood klaar en nog warm is, smeer je dit in met de helft van het teentje knoflook dat je niet hebt gesneden.
Als je dit gedaan hebt, kun je het brood beleggen met de tomaat-basilicum mix en naar smaak garneren met zwarte peper.
Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig mogelijk leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.
Aspergeseizoen? Tijd voor een groene asperge salade!
Deze vla bevat allen maar gezonde ingrediënten. Dat maakt…
Af en toe genieten is ook belangrijk.
Bloemkoolsoep hoeft niet altijd in combinatie met kerrie of…
Kan jij die heerlijke cinnamon rolls ook niet weerstaan?…
Eenvoudig lunchrecept met heerlijke ingrediënten. Warme bleekselderij op frisse…
Met dit recept kun je de lekkerste hummus zelf maken!
Deze spinazietaart met geitenkaas is ontzettend snel klaar én glutenvrij!
Hmm, kan jij deze gezonde Bounty weerstaan? Vandaag maken wij ze zelf om jou te laten zien dat en gezondere variant net zo lekker is!
Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij flexibele weekmenu’s, recepten en kant-en-klare boodschappenlijstjes. Houd je successen bij in de gratis habit tracker. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.
Mensen gingen je voor
Nieuwe Afslank Recepten
Tips & Snacks
Afslank Garantie (geld terug)
Eet jij nog steeds teveel koolhydraten?
Download GRATIS Afslank Recepten ->
Ontdek wat je moet eten om gezond af te vallen.
Vul je naam in en krijg een gratis
weekmenu uit het NIEUWE
Blijvend Slank Programma
SUCCES!
De boodschappenlijst staat binnen 10 minuten in je inbox.
>>> Bekijk in de tussentijd deze speciale verrassing!
Super. Vul je naam en e-mail in en krijg direct GRATIS toegang tot het Koolhydraatarm 7 Dagen Probeerplan
(Het is 100% gratis en privé)
Vul hieronder je naam en e-mail in en krijg direct GRATIS toegang tot de 10 afslank recepten...
(Het is 100% gratis en privé)
Rate dit recept
Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.