Koolhydraatarm brood bakken

Brood eten tijdens een koolhydraatarm dieet? Ja zeker wel! Probeer dit heerlijke koolhydraatarme brood en geloof me, je wil nooit anders meer :)
  • Brood
  • 18 boterhammen
  • 4g koolhydraten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 250 gr griekse yoghurt
  • 6 eieren
  • 100 gr sesamzaad
  • 75 gr lijnzaad gebroken
  • 75 gr zonnebloempitten fijngemalen
  • 75 gr roomboter ongezouten
  • 2 tl bakpoeder
  • 1,5 tl zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Maal de zonnebloempitten in de keukenmachine tot een fijn meel.
  • Smelt de roomboter op laag vuur in een steelpannetje.
  • Meng met een garde de rest van de ingrediënten in een kom.
  • Meng de boter erdoorheen.
  • Vet een bakblik van 28 centimeter met een beetje roomboter of olijfolie in. Doe vervolgens het deeg erin.
  • Bak het brood eerst in 40 minuten bruin. Bedek het brood daarna met aluminiumfolie (of bakpapier) en laat nog 30 minuten gaar worden op 100 graden. Dit doe je omdat het anders mogelijk verbrand.
  • Direct nadat je het uit de oven hebt gehaald, haal je het brood uit het bakblik. Dek af met aluminiumfolie of doe het in een broodzak. Je kunt het brood een week bewaren of invriezen natuurlijk.
Voedingswaarden
Nutrition Facts
Koolhydraatarm Brood Bakken
Amount Per Serving
Calorieën 138 Calorieën uit vet 99
% Daily Value*
Vet 11g16%
Verzadigd vet 2g10%
Sodium 111mg5%
Potassium 128mg4%
Koolhydraten 4g2%
Vezels 2g8%
Suiker 1g1%
Eiwit 6g12%
Vitamine A 231IU11%
Vitamine B12 1mg36%
Vitamine C 1mg1%
Calcium 99mg10%
IJzer 2mg13%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Koolhydraatarm brood bakken is de perfecte oplossing als je wil letten op je koolhydraat inname, maar toch wil blijven genieten van een lekkere boterham.

Want brood is zo lekker makkelijk, vooral voor de lunch en om mee te nemen naar je werk. Maar past brood wel in een koolhydraatarm dieet? Of moet je helemaal stoppen met het eten van brood als je wil afvallen?

In dit artikel vertel ik je meer over koolhydraatarm brood en krijg je mijn favoriete recept om zelf een brood te bakken met een heerlijk brood recept dat echt heel weinig koolhydraten bevat.

Dit brood bevat slechts 4,8 gram koolhydraten per plakje!

In mijn blog over brood eten tijdens een koolhydraatarm dieet heb je gelezen dat brood het stempeltje ‘koolhydraatarm’ mag krijgen als het tenminste 30% minder koolhydraten bevat dan ‘normaal’ brood. Dit komt neer op ongeveer 28 gram koolhydraten per 100 gram.

  • Nu is natuurlijk de vraag: “Hoeveel koolhydraten bevat dit brood”? Het beste aan dit recept is niet alleen dat het super lekker is, maar vooral het aantal koolhydraten.
  • Dit brood bevat namelijk echt belachelijk weinig koolhydraten, namelijk slechts 4,8 gram koolhydraten per plakje! ?

Dat klinkt super natuurlijk, laten we eens kijken waar dit brood eigenlijk uit bestaat.

Wat zit er in dit koolhydraatarm brood?

Het brood is gemaakt van ingrediënten die je niet zo snel zou verwachten in een brood. Meestal gebruik je vooral meel, eieren en water. Maar in dit brood zitten toch een aantal verrassende ingrediënten.

  • 250 gram Griekse Yoghurt
  • 6 eieren
  • 75 gram gebroken lijnzaad
  • 100 gram sesamzaad
  • 75 gram fijngemalen zonnebloempitten
  • 75 gram roomboter zonder zout
  • 2 flinke theelepels bakpoeder
  • 1,5 theelepel zout

Heb je smaak van het broodbakken te pakken, probeer dan eens ons bananenbrood van havermout. Dat is al jaren de grote hit in onze community.

Is dit koolhydraatarm brood eigenlijk wel lekker?

Dit brood heeft niet echt een typische brood smaak. De smaak ligt ergens tussen brood en hartige taart. Het proeft echt super gezond. En lekker vind ik zelf. Het brood is opvallend luchtig/vochtig. Als je hier 1 of 2 dunne plakjes van neemt, zul je behoorlijk lang verzadigd zijn.

Het koolhydraatarme brood is vooral lekker met een lekkere plak 30+ kaas of met pindakaas vind ik hem ook super. Eigenlijk kun je er alles op doen, maar ik vind hem zonder beleg ook super lekker (vooral met een laagje gezouten roomboter –> guilty pleasure).

Ma’s tip: heb je mijn blog met 26 tips voor koolhydraatarm eten al eens gelezen? Let vooral op tip nummer 23 (die vind ik het leukste)

 

 

 

Koolhydraatarm brood bakken
3.9 van 99 stemmen
Print

Koolhydraatarm Brood Bakken

Brood eten tijdens een koolhydraatarm dieet? Ja zeker wel! Probeer dit heerlijke koolhydraatarme brood en geloof me, je wil nooit anders meer 🙂
Gang Brood, Lunch, Ontbijt
Keuken Hollands
Keyword brood, brood zonder koolhydraten, koolhydraatarm brood, koolhydraatarm brood bakken, koolhydraatarm brood recept
tijd >60minuten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur 40 minuten
Totale tijd 1 uur 50 minuten
Porties 18 boterhammen
Caloriën 138 kcal
Auteur Niels Bosman

Ingrediënten

  • 250 gr griekse yoghurt
  • 6 eieren
  • 100 gr sesamzaad
  • 75 gr lijnzaad gebroken
  • 75 gr zonnebloempitten fijngemalen
  • 75 gr roomboter ongezouten
  • 2 tl bakpoeder
  • 1,5 tl zout

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.

  2. Maal de zonnebloempitten in de keukenmachine tot een fijn meel.

  3. Smelt de roomboter op laag vuur in een steelpannetje.

  4. Meng met een garde de rest van de ingrediënten in een kom.

  5. Meng de boter erdoorheen.

  6. Vet een bakblik van 28 centimeter met een beetje roomboter of olijfolie in. Doe vervolgens het deeg erin.

  7. Bak het brood eerst in 40 minuten bruin. Bedek het brood daarna met aluminiumfolie (of bakpapier) en laat nog 30 minuten gaar worden op 100 graden. Dit doe je omdat het anders mogelijk verbrand.

  8. Direct nadat je het uit de oven hebt gehaald, haal je het brood uit het bakblik. Dek af met aluminiumfolie of doe het in een broodzak. Je kunt het brood een week bewaren of invriezen natuurlijk.

Recept video

Nutrition Facts
Koolhydraatarm Brood Bakken
Amount Per Serving
Calorieën 138 Calorieën uit vet 99
% Daily Value*
Vet 11g16%
Verzadigd vet 2g10%
Sodium 111mg5%
Potassium 128mg4%
Koolhydraten 4g2%
Vezels 2g8%
Suiker 1g1%
Eiwit 6g12%
Vitamine A 231IU11%
Vitamine B12 1mg36%
Vitamine C 1mg1%
Calcium 99mg10%
IJzer 2mg13%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit vinden andere gebruikers van dit recept
  • Suzanne Menninga

    Ik heb dit brood vanmiddag proberen te bakken. Het blik goed ingevet. Desondanks was het brood er niet heel uit te krijgen. Het was ook met geen mogelijkheid in 18 stukken te verdelen zoals in het recept stond dat ik gebruikt heb. Er staat verder bij dat je het meteen in een zak of iets dergelijks moet doen en invriezen. Moet het niet eerst even afkoelen? Je mag sowieso iets warms niet direct in de vriezer doen en iets in een plastic vrieszak doen als het warm is en meteen afsluiten lijkt me ook niet correct, omdat het dan zacht en slijmerig kan worden. Lijkt me niet de bedoeling. Graag hoor ik hoe het wel bedoeld is. Want dit vond ik helaas geen succes. Ondanks dat wat ik er van geproefd heb prima smaakte en inderdaad ook goed vullend is.

    • Evelien Vis

      Je kunt ook bakpapier in je blik doen. het brood is dan heel makkelijk uit je blik te krijgen.
      Na het afkoelen kun je het brood in porties invriezen.

Geef een antwoord

Makkelijk Afvallen recepten boek met Niels Bosman
Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma (fysiek boek)

Onze bestseller! Al meer dan 20.000 exemplaren verkocht. Je krijgt weekmenu’s voor 7 weken. Met meer dan 150 overheerlijke koolhydraatarme recepten, snacks & tussendoortjes. Nu met 100% afslankgarantie, als jij na 50 dagen niet bent afgevallen, betaal ik je 100% je geld terug. Zonder vragen!

  • 99.000+

    Mensen gingen je voor

  • 150

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslankgarantie (geld terug)

Meer info