Koolhydraatarm brood bakken

Brood eten tijdens een koolhydraatarm dieet? Ja zeker wel! Probeer dit heerlijke koolhydraatarme brood en geloof me, je wil nooit meer anders :)
  • Brood
  • 16 boterhammen
  • 4g koolhydraten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 75 g zonnebloempitten fijngemalen
  • 75 g roomboter ongezouten
  • 250 g griekse yoghurt
  • 6 eieren
  • 100 g sesamzaad
  • 75 g lijnzaad gebroken
  • 2 tl bakpoeder
  • 1,5 tl zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  • Maal de zonnebloempitten in de keukenmachine tot een fijn meel.
  • Smelt de roomboter op laag vuur in een steelpannetje.
  • Meng de roomboter en overige ingrediënten met het zonnebloempittenmeel in een keukenmachine tot een glad beslag.
  • Vet een bakblik van 28 centimeter in met een beetje roomboter of olijfolie.
  • Giet het beslag in het bakblik.
  • Bak het brood eerst in 40 minuten bruin.
  • Bedek het brood daarna met aluminiumfolie en laat nog 40 minuten garen in de oven op 100 graden Celsius. Dit doe je om te voorkomen dat het brood verbrand.
  • Haal het brood direct uit het bakblik, nadat je het uit de oven hebt gehaald.
  • Verpak in aluminiumfolie of doe het in een broodzak. Je kunt het brood een week bewaren of invriezen natuurlijk.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Koolhydraatarm Brood Bakken
Hoeveelheid per portie
Calories 155 Calories from Fat 117
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 13g19%
Koolhydraten 4g2%
Eiwit 7g14%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Koolhydraatarm brood bakken is de perfecte oplossing, vooral voor de lunch en om mee te nemen naar je werk. MA’s brood past, zoals je van ons verwacht, perfect binnen een koolhydraatarm dieet. Je vind hem terug in onze gratis weekmenu’s. Ervaar zelf eens hoe lekker en simpel het kan zijn 🙂

Bonustip: rooster je verse snee brood voor een lekker krokantje.

Dit brood bevat slechts 4,8 gram koolhydraten per plakje!

In mijn blog over brood eten tijdens een koolhydraatarm dieet heb je gelezen dat brood het stempeltje ‘koolhydraatarm’ mag krijgen als het tenminste 30% minder koolhydraten bevat dan ‘normaal’ brood. Daar zit gemiddeld 36 gram koolhydraten per 100 gram (bron).

  • Nu is natuurlijk de vraag: “Hoeveel koolhydraten bevat dit brood”?
  • Het beste aan dit recept is niet alleen dat het super lekker is, maar vooral het aantal koolhydraten.
  • Dit brood bevat namelijk echt belachelijk weinig koolhydraten, namelijk slechts 4,8 gram koolhydraten per plakje! ?

Dat klinkt super natuurlijk, laten we eens kijken waar dit brood eigenlijk uit bestaat.

Wat zit er in dit koolhydraatarm brood?

Het brood is gemaakt van ingrediënten die je niet zo snel zou verwachten in een brood. Meestal gebruik je vooral meel, eieren en water. Maar in dit brood is het meel zoals je dat kent, vervangen door zelfgemaakt meel van pitten en zaden. Dat zijn nog eens verrassende ingrediënten.

Heb je smaak van het broodbakken te pakken, probeer dan eens ons bananenbrood van havermout. Dat is al jaren de grote hit in onze community.

Is dit koolhydraatarm brood eigenlijk wel lekker?

Wij van MA houden van eten! Daarom vind je in het 50 dagen Koolhydraatarm Programma natuurlijk alléén maar lekkere recepten. Smul jij mee? Klik dan hier.

Dit brood heeft niet echt een typische broodsmaak. De smaak ligt ergens tussen brood en hartige taart. Het proeft echt super gezond. En lekker, vind ik zelf. Het brood is opvallend luchtig/vochtig. Als je hier 1 of 2 dunne plakjes van neemt, zul je behoorlijk lang verzadigd zijn.

Ma’s tip: heb je mijn blog met 26 tips voor koolhydraatarm eten al eens gelezen? Let vooral op tip nummer 23 (die vind ik het leukste).

Ik begin mijn dag graag met een heerlijk vullend ontbijt. Dit brood is vooral lekker met een plak 30+ kaas. Met pindakaas en hummus vind ik hem ook super! Eigenlijk kun je er alles op doen, maar ik vind hem zonder beleg ook super lekker (vooral met een laagje gezouten roomboter –> guilty pleasure).

Misschien heb je het al eerder gehoord..  Ontbijten is super belangrijk als je af wil vallen! Lees hier waarom dat zo is en scoor 10 gratis recepten. Ik ben benieuwd naar jouw favoriet. Laat je het hieronder weten?

 

 

 

Koolhydraatarm brood bakken
4.02 van 351 stemmen
Print

Koolhydraatarm Brood Bakken

Brood eten tijdens een koolhydraatarm dieet? Ja zeker wel! Probeer dit heerlijke koolhydraatarme brood en geloof me, je wil nooit meer anders 🙂

Gang Brood, Lunch, Ontbijt
Keuken Hollands
Keyword brood, brood zonder koolhydraten, koolhydraatarm brood, koolhydraatarm brood bakken, koolhydraatarm brood recept
tijd >60minuten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur 20 minuten
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Porties 16 boterhammen
Caloriën 155 kcal
Auteur Niels Bosman

Ingrediënten

  • 75 g zonnebloempitten fijngemalen
  • 75 g roomboter ongezouten
  • 250 g griekse yoghurt
  • 6 eieren
  • 100 g sesamzaad
  • 75 g lijnzaad gebroken
  • 2 tl bakpoeder
  • 1,5 tl zout

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.

  2. Maal de zonnebloempitten in de keukenmachine tot een fijn meel.

  3. Smelt de roomboter op laag vuur in een steelpannetje.

  4. Meng de roomboter en overige ingrediënten met het zonnebloempittenmeel in een keukenmachine tot een glad beslag.

  5. Vet een bakblik van 28 centimeter in met een beetje roomboter of olijfolie.

  6. Giet het beslag in het bakblik.

  7. Bak het brood eerst in 40 minuten bruin.

  8. Bedek het brood daarna met aluminiumfolie en laat nog 40 minuten garen in de oven op 100 graden Celsius. Dit doe je om te voorkomen dat het brood verbrand.

  9. Haal het brood direct uit het bakblik, nadat je het uit de oven hebt gehaald.

  10. Verpak in aluminiumfolie of doe het in een broodzak. Je kunt het brood een week bewaren of invriezen natuurlijk.

Recept video

Voedingswaarden
Koolhydraatarm Brood Bakken
Hoeveelheid per portie
Calories 155 Calories from Fat 117
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 13g19%
Koolhydraten 4g2%
Eiwit 7g14%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig mogelijk leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Boek wordt direct gratis verzonden
koolhydraatarm dieet boek programma met recepten en weekmenu

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit vinden andere gebruikers van dit recept
  • Rita Coussement

    Meer een vraag dan een reactie. Ik ben net begonnen met mijn eerste week en ben iemand die strikt alles volgens beschreven plan wil volgen. Mijn vraag is dus: kan je in een dagmenu opeens lunch veranderen van waterkers naar een snede kga brood vervangen?

    • Niels Bosman

      Hoi Rita, als je de weekmenu’s volgt kun je binnen een week gerust gerechten en/of dagen omruilen. Zo eet je in een week toch hetzelfde, maar dan in een andere volgorde.
      Wanneer je echt iets anders wilt kiezen, dan kun je dat af en toe wel eens doen. Wil je je echt aan de richtlijnen van het weekmenu houden, probeer dan een vervangend gerecht te vinden met ongeveer dezelfde voedingswaarden als het gerecht dat je wilt vervangen.

  • Jose Schut

    Jammer dat je bij het Koolhydraatarm brood bakken het knippen van het bakpapier niet laat zien!

  • Jessie claire

    In het boek staat dit recept ook (ik neem aan dat het dezelfde is), maar dan met 3 eieren. Ik heb hem voor het eerst gemaakt en dan dit recept gebruikt, maar vond hem net wat te ‘cakerig’. Ik ga volgende keer 3-4 eieren proberen

Geef een antwoord

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij volledig uitgewerkte weekmenu’s, recepten en boodschappenlijstjes. Ontvang online support van onze afslank coach. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.

  • 140.000+

    Mensen gingen je voor

  • 90+

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslank Garantie (geld terug)

Meer info