Tips
Wij hebben ervoor gekozen om in dit scones recept een koolhydraatarme versie van Mary Berry’s beroemde scones te maken. Ze is tenslotte de koningin van de Engelse keuken en auteur van de modern bakbijbel!
Wat zijn scones?
Scones zijn simpele maar heerlijke cake-achtige broodjes die in vele maten en soorten voorkomen. De beroemdste versie is misschien wel de ronde scone, die met jam en clotted cream een hoogtepunt van de Engelse high tea is.
Naar zeggen is de scone ontwikkeld in Schotland, maar heeft stiekem ook wortels in Nederland. Want het woordje ‘scone’ komt namelijk van het Nederlandse woord ‘schoonbrood’, een Middelnederlandse aanduiding voor wit brood.
Geen wonder dat we in de lage landen zo dol zijn op de scone!
Hoe kan je scones maken?
Waar Mary zelfrijzend bakmeel gebruikt, gaan wij scones maken met amandelmeel en kokosmeel. Net zo lekker maar wel koolhydraatarm.
Je kunt de scones zo groot of klein maken als je zelf wilt, maar met een uitsteker van ongeveer 5 of 6 centimeter doorsnede krijg je de scones die bekend zijn van een echte Engelse high tea.
Vergeet de scones niet te bestrijken met een beetje melk, want zo bakken ze mooi goudbruin.
Wat is lekker bij dit scones recept?
Scones worden normaal met jam en clotted cream, of crème fraîche, geserveerd. Zodra je dit recept voor scones onder de knie hebt kun je gerust experimenteren met verschillende smaken en toppings. Probeer bijvoorbeeld eens:
Rate dit recept
Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.