Wil je gratis keto proberen en tot 2 kilo per week verliezen?
Scones Recept | Koolhydraatarme Mary Berry Scones
- Tussendoortjes
-
8 scones
- 16g koolhydraten

Scones van de koningin van de Engelse keuken
Ingrediënten
- 120 gr amandelmeel
- 65 gr kokosmeel
- 1 tl bakpoeder
- 1 mespuntje zout (max. 0,4 gr)
- 40 gr ongezouten boter gesmolten
- 75 gr ahoornsiroop
- 2 stuks eieren geklopt
- 1 tl melk
- 60 gr crème fraîche
- 100 gr bevroren kersen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190 °C.
- Laat de kersen met 10 gr ahornsiroop in een pannetje op een middelhoog vuur in ongeveer 8-10 minuten langzaam zacht koken. Laat ze daarna volledig afkoelen.
- Smelt de boter met de rest van de ahornsiroop in een pannetje en roer goed om.
- Mix het amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder en zout samen. Maak een kuiltje in het midden van de droge ingrediënten en voeg de eieren en de gesmolten boter en ahornsiroop toe. Meng alles samen tot een egaal deegachtig geheel.
- Rol het deeg uit tot een dikte van 2,5 centimeter. Steek zoveel mogelijk scones uit met een ronde uitsteker van ongeveer 5 of 6 centimeter doorsnede. Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat. Kneed het overgebleven deeg weer samen, rol weer uit en steek er weer zoveel mogelijk scones uit. Ga zo door tot het deeg op is.
- Bestrijk de bovenkant van de scones met een beetje melk en bak ze daarna in ongeveer 15 minuten goudbruin. Laat de scones op een rek volledig afkoelen.
- Serveer de scones met crème fraîche en een eetlepel kersenjam.
Wij hebben ervoor gekozen om in dit scones recept een koolhydraatarme versie van Mary Berry’s beroemde scones te maken. Ze is tenslotte de koningin van de Engelse keuken en auteur van de modern bakbijbel!
Wat zijn scones?
Scones zijn simpele maar heerlijke cake-achtige broodjes die in vele maten en soorten voorkomen. De beroemdste versie is misschien wel de ronde scone, die met jam en clotted cream een hoogtepunt van de Engelse high tea is.
Naar zeggen is de scone ontwikkeld in Schotland, maar heeft stiekem ook wortels in Nederland. Want het woordje ‘scone’ komt namelijk van het Nederlandse woord ‘schoonbrood’, een Middelnederlandse aanduiding voor wit brood.
Geen wonder dat we in de lage landen zo dol zijn op de scone!
Hoe kan je scones maken?
Waar Mary zelfrijzend bakmeel gebruikt, gaan wij scones maken met amandelmeel en kokosmeel. Net zo lekker maar wel koolhydraatarm.
Je kunt de scones zo groot of klein maken als je zelf wilt, maar met een uitsteker van ongeveer 5 of 6 centimeter doorsnede krijg je de scones die bekend zijn van een echte Engelse high tea.
Vergeet de scones niet te bestrijken met een beetje melk, want zo bakken ze mooi goudbruin.
Wat is lekker bij dit scones recept?
Scones worden normaal met jam en clotted cream, of crème fraîche, geserveerd. Zodra je dit recept voor scones onder de knie hebt kun je gerust experimenteren met verschillende smaken en toppings. Probeer bijvoorbeeld eens:
- Blauwe bessen, roomkaas en een klein beetje ahoornsiroop.
- Crème fraîche en granaatappelpitjes, een superfood!
- Crème fraîche, geroosterde pistachenoten en een klein beetje honing.

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij volledig uitgewerkte weekmenu’s, recepten en boodschappenlijstjes. Ontvang online support van onze afslank coach. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.
-
140.000+
Mensen gingen je voor
-
90+
Koolhydraatarme Recepten
-
250
Tips & Snacks
-
100%
Afslank Garantie (geld terug)
Rate dit recept
Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.