Scones Recept | Koolhydraatarme Mary Berry Scones

Wat Mary Berry kan, kunnen wij ook - maar dan koolhydraatarm! Dit scones recept met zelfgemaakte kersenjam en crème fraîche is dé perfecte toevoeging aan een high tea of brunch.
  • Tussendoortjes
  • 8 scones
  • 16g koolhydraten
Scones recept van Mary Berry met kersenjam en crème fraîche. Heerlijk koolhydraatarm. 16g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Scones van de koningin van de Engelse keuken

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 120 gr amandelmeel
  • 65 gr kokosmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 mespuntje zout (max. 0,4 gr)
  • 40 gr ongezouten boter gesmolten
  • 75 gr ahoornsiroop
  • 2 stuks eieren geklopt
  • 1 tl melk
  • 60 gr crème fraîche
  • 100 gr bevroren kersen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190 °C.
  • Laat de kersen met 10 gr ahornsiroop in een pannetje op een middelhoog vuur in ongeveer 8-10 minuten langzaam zacht koken. Laat ze daarna volledig afkoelen. 
  • Smelt de boter met de rest van de ahornsiroop in een pannetje en roer goed om.
  • Mix het amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder en zout samen. Maak een kuiltje in het midden van de droge ingrediënten en voeg de eieren en de gesmolten boter en ahornsiroop toe. Meng alles samen tot een egaal deegachtig geheel.
  • Rol het deeg uit tot een dikte van 2,5 centimeter. Steek zoveel mogelijk scones uit met een ronde uitsteker van ongeveer 5 of 6 centimeter doorsnede. Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat. Kneed het overgebleven deeg weer samen, rol weer uit en steek er weer zoveel mogelijk scones uit. Ga zo door tot het deeg op is.
  • Bestrijk de bovenkant van de scones met een beetje melk en bak ze daarna in ongeveer 15 minuten goudbruin. Laat de scones op een rek volledig afkoelen.
  • Serveer de scones met crème fraîche en een eetlepel kersenjam.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Koolhydraatarme Scones Recept
Hoeveelheid per portie
Calories 189 Calories from Fat 117
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 13g19%
Verzadigd vet 4g20%
Sodium 116mg5%
Potassium 51mg1%
Koolhydraten 16g6%
Vezels 5g21%
Suiker 8g9%
Eiwit 5g10%
Vitamine A 135IU6%
Vitamine B12 1mg36%
Vitamine C 1mg1%
Calcium 52mg5%
IJzer 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Wij hebben ervoor gekozen om in dit scones recept een koolhydraatarme versie van Mary Berry’s beroemde scones te maken. Ze is tenslotte de koningin van de Engelse keuken en auteur van de modern bakbijbel!

Wat zijn scones?

 Scones zijn simpele maar heerlijke cake-achtige broodjes die in vele maten en soorten voorkomen. De beroemdste versie is misschien wel de ronde scone, die met jam en clotted cream een hoogtepunt van de Engelse high tea is.

Naar zeggen is de scone ontwikkeld in Schotland, maar heeft stiekem ook wortels in Nederland. Want het woordje ‘scone’ komt namelijk van het Nederlandse woord ‘schoonbrood’, een Middelnederlandse aanduiding voor wit brood.

Geen wonder dat we in de lage landen zo dol zijn op de scone!

Hoe kan je scones maken?

Waar Mary zelfrijzend bakmeel gebruikt, gaan wij scones maken met amandelmeel en kokosmeel. Net zo lekker maar wel koolhydraatarm.

Je kunt de scones zo groot of klein maken als je zelf wilt, maar met een uitsteker van ongeveer 5 of 6 centimeter doorsnede krijg je de scones die bekend zijn van een echte Engelse high tea.

Vergeet de scones niet te bestrijken met een beetje melk, want zo bakken ze mooi goudbruin.

Wat is lekker bij dit scones recept?

Scones worden normaal met jam en clotted cream, of crème fraîche, geserveerd. Zodra je dit recept voor scones onder de knie hebt kun je gerust experimenteren met verschillende smaken en toppings. Probeer bijvoorbeeld eens:

 

Scones recept van Mary Berry met kersenjam en crème fraîche. Heerlijk koolhydraatarm.
4.14 van 53 stemmen
Print

Koolhydraatarme Scones Recept

Wat Mary Berry kan, kunnen wij ook - maar dan koolhydraatarm! Dit scones recept met zelfgemaakte kersenjam en crème fraîche is dé perfecte toevoeging aan een high tea of brunch.

Gang Tussendoortje
Keuken Engels
Keyword amandelmeel, cake, gezond gebak
dieet koolhydraatarm
tijd <60 minuten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 8 scones
Caloriën 189 kcal

Ingrediënten

  • 120 gr amandelmeel
  • 65 gr kokosmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 mespuntje zout (max. 0,4 gr)
  • 40 gr ongezouten boter gesmolten
  • 75 gr ahoornsiroop
  • 2 stuks eieren geklopt
  • 1 tl melk
  • 60 gr crème fraîche
  • 100 gr bevroren kersen

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C.

  2. Laat de kersen met 10 gr ahornsiroop in een pannetje op een middelhoog vuur in ongeveer 8-10 minuten langzaam zacht koken. Laat ze daarna volledig afkoelen. 

  3. Smelt de boter met de rest van de ahornsiroop in een pannetje en roer goed om.

  4. Mix het amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder en zout samen. Maak een kuiltje in het midden van de droge ingrediënten en voeg de eieren en de gesmolten boter en ahornsiroop toe. Meng alles samen tot een egaal deegachtig geheel.

  5. Rol het deeg uit tot een dikte van 2,5 centimeter. Steek zoveel mogelijk scones uit met een ronde uitsteker van ongeveer 5 of 6 centimeter doorsnede. Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat. Kneed het overgebleven deeg weer samen, rol weer uit en steek er weer zoveel mogelijk scones uit. Ga zo door tot het deeg op is.

  6. Bestrijk de bovenkant van de scones met een beetje melk en bak ze daarna in ongeveer 15 minuten goudbruin. Laat de scones op een rek volledig afkoelen.

  7. Serveer de scones met crème fraîche en een eetlepel kersenjam.

Voedingswaarden
Koolhydraatarme Scones Recept
Hoeveelheid per portie
Calories 189 Calories from Fat 117
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 13g19%
Verzadigd vet 4g20%
Sodium 116mg5%
Potassium 51mg1%
Koolhydraten 16g6%
Vezels 5g21%
Suiker 8g9%
Eiwit 5g10%
Vitamine A 135IU6%
Vitamine B12 1mg36%
Vitamine C 1mg1%
Calcium 52mg5%
IJzer 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig mogelijk leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Je eerste stap naar een blijvend slank figuur

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een reactie

Het Koolhydraatarm 4 Weken Stappenplan

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij flexibele weekmenu’s, recepten en kant-en-klare boodschappenlijstjes. Houd je successen bij in de gratis habit tracker. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.

  • 140.000+

    Mensen gingen je voor

  • 101

    Nieuwe Afslank Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslank Garantie (geld terug)

SHOPPEN