Pindakaas cheesecake met pure chocolade
- Dessert
-
12 stukjes
- 11g koolhydraten
Ingrediënten
De bodem
- 75 gr boter
- 1 ei
- 175 gr amandelmeel
- 60 ml Xylitol of andere zoetstof naar keuze
- 2 tl cacaopoeder
De vulling
- 550 gr roomkaas
- 225 ml Crème fraîche
- 3 eieren
- 100 gr Xylitol of andere zoetstof
- 1/2 tl vanille extract of 1 vers stokje
- 125 ml biologische pindakaas
De topping
- 60 gr 85% pure chocolade
- 1 handje aardbeien optioneel
- 1 el cocos olie
Instructies
De bodem
- Verwarm de oven voor op 150 graden
- Smelt terwijl de oven voorverwarmt de boter en mix het met alle andere ingrediënten in een kom
- Verdeel de mix over de bodem van een springvorm van 28cm, eventueel met een laagje bakpapier ertussen.
- Bak de vorm in 10 minuten gaar in de oven
De Vulling
- Zet de oven omhoog naar 200graden
- Mix de roomkaas op kamertemperatuurmet de creme fraiche en eieren tot 1 glad geheel.
- Voeg de zoetstofvanille exctract en pindakaas tot het goed gemixt is.
- Giet de vulling nu in de springvorm en klop op de zijkant met een spatel om luchtbubbels te verwijderen
- Bak de taart 10 minuten op 200graden en zet dan de temperatuur naar 100 graden eb laa t nog 25 min doorgaren.
De topping
- Smelt de cocolade au-bain-marie
- Voeg de cocos olie toe. Zorg dat deze ook al gesmoltenis, dit kan door het even op de verwarming of een paar seconden in een bakje in de magnetron te zetten.
- Giet voorzichtig over de taart en zet het geheel minstens 2uur in de koelkast om op te stijven.
- Eventueel versieren met wat rood fruit, gecrushte pinda's, aardbeien of cacaopoeder.
Voedingswaarden
Tips
Tijd voor toetjes!
Pindakaas cheesecake met pure chocolade voor de echte keukenprinsessen
Dit is een recept waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Het is een heerlijke pindakaas cheesecake met pure chocolade.
Het duurt eventjes om te maken, maar je kunt er ook heel lang van genieten. Als de cheesecake een dag of langer in de koelkast staat, worden de smaken namelijk alleen maar lekkerder. Gegarandeerd succes op elke verjaardag of andere gelegenheid waar een stuk cheesescake op z’n plek is.
Pindakaas op z’n Amerikaans
De taart is geïnspireerd op de Amerikaanse Reese’s Peanutbuttercups. Dit zijn kleine chocolaatjes met pindakaas omhuld door chocolade. Heerlijk voor een cheat-day, maar er bestaan natuurlijk veel lekkerdere en gezondere alternatieven.
MA tips: je kunt de taart ongeveer 5 dagen in de koelkast bewaren.
Deze cheesecake bestaat 85% uit pure chocolade. Pure chocolade bevat veel antioxidanten, magnesium en theobromine. Theobromine is een stofje wat de doorbloeding verbeterd. Pure chocolade is dus helemaal niet slecht voor je. Beter gezegd, het is zelfs gezond en goed voor je. Neem gerust vaker een stukje pure chocolade bij de koffie maar let wel op dat het 85% pure chocolade is.
Wat vinden jullie van deze pindakaas cheesecake met pure chocolade? Laat het ons weten!
Meer lekkere, gezonde chocolade afval gebak recepten, probeer deze eens:

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma (fysiek boek)
Onze bestseller! Al meer dan 50.000 exemplaren verkocht. Je krijgt weekmenu’s voor 50 dagen. Met meer dan 150 overheerlijke koolhydraatarme recepten, snacks & tussendoortjes. Nu met 100% afslankgarantie, als jij na 50 dagen niet bent afgevallen, betaal ik je 100% je geld terug. Zonder vragen!
-
50.000+
Vrouwen gingen je voor
-
150
Koolhydraatarme Recepten
-
250
Tips & Snacks
-
100%
Afslankgarantie (geld terug)
Rate dit recept
Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.