Wil je gratis keto proberen en tot 2 kilo per week verliezen?
Pindakaas cheesecake met pure chocolade
- Dessert
-
12 stukjes
- 5.6g koolhydraten

Ingrediënten
De bodem
- 75 g boter
- 1 ei
- 175 g amandelmeel
- 60 g Xylitol of andere zoetstof
- 2 tl cacaopoeder
De vulling
- 550 g zuivelspread
- 225 ml crème fraîche
- 3 eieren
- 100 g Xylitol of andere zoetstof
- 1/2 tl vanille-extract of 1 vers stokje
- 1 snufje zout
- 120 ml biologische pindakaas
De topping
- 60 g 85% pure chocolade
- 1 el kokosolie
- 100 g aardbeien optioneel
Instructies
De bodem
- Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.
- Smelt terwijl de oven voorverwarmt de boter en mix het met de overige ingrediënten voor de bodem in een kom.
- Verdeel de mix over de bodem van een springvorm van 28 cm, eventueel met een laagje bakpapier ertussen.
- Bak de bodem in 10 minuten gaar in de oven.
De Vulling
- Verhoog de temperatuur van de oven naar 200 graden Celsius.
- Mix de zuivelspread met crème fraîche en eieren tot een glad geheel.
- Voeg de zoetstof, vanille-exctract, snufje zout en pindakaas toe en mix nogmaals tot een samenhangend geheel.
- Giet de vulling nu in de springvorm en klop met een spatel op de zijkant om luchtbubbels te verwijderen.
- Bak de taart 10 minuten op 200 graden. Verlaag dan de temperatuur naar 100 graden en laat nog 25 minuten garen.
De topping
- Smelt de chocolade au bain-marie (of in een schaaltje in de magnetron op maximaal vermogen).
- Smelt ook de kokosolie in een schaaltje in de magnetron op maximaal vermogen voor een aantal seconden.
- Meng de kokosolie met de chocolade.
- Giet over de taart en laat tenminste 2 uur opstijven in de koelkast.
- Optioneel: halveer de aardbeien en versier de taart.
Tijd voor toetjes! In vandaag wel een hele speciale: pindakaas cheesecake. Super populair in Amerika. En stiekem ook wel hier in Nederland. Afhankelijk van waar je eigen voorkeur naar uit gaat, kan je gebruik maken van pindakaas zonder stukjes of voor wat extra crunch pindkaas met stukjes.
Chocolade pindakaas cheesecake
Dit is een recept waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Ik ben dol op chocolade, pindakaas en cheesecake. Daarbij past het ook binnen een koolhydraatarme– of zelfs keto levensstijl. Dus blijer kun je met niet maken met deze taart. Het duurt eventjes om te maken en dat komt door de oventijd.
Dus dat is eigenlijk niet zo heel erg. In de tussentijd kan je namelijk de volgende stap voorbereiden of eventjes iets voor jezelf doen zoals een paar pagina’s uit een boek lezen, een muziekje luisteren, etc.
Houdt er rekening mee dat de pindakaas cheesecake het lekkerste is als je ‘m minimaal 2 uur laat opstijven in de koelkast. Langer mag ook natuurlijk. Zelf maak ik hem daarom altijd een dag voordat ik ervan wil smullen klaar. Gegarandeerd succes op elke verjaardag of andere gelegenheid waar een stuk cheesescake op z’n plek is.
MA tips: je kunt de taart ongeveer 5 dagen in de koelkast bewaren.
Cheesecake op z’n Amerikaans
De taart is geïnspireerd op de Amerikaanse Reese’s Peanutbuttercups. Dit zijn kleine chocolaatjes met pindakaas omhuld door chocolade. Heerlijk voor een cheat-day, maar er bestaan natuurlijk veel lekkerdere en gezondere koolhydraatarme alternatieven.
Voor deze pindakaas cheesecake met chocolade hebben we de pure variant met 85% cacao gepakt. Pure chocolade bevat veel antioxidanten, magnesium en theobromine. Theobromine is een stofje wat de doorbloeding verbeterd.
Smullen zonder schuldgevoel
Pure chocolade is dus helemaal niet slecht voor je. Beter gezegd, het is zelfs gezond en goed voor je. Neem gerust vaker een stukje pure chocolade bij de koffie maar let wel op dat het 85% pure chocolade is (bron).
Wat vinden jullie van deze pindakaas cheesecake met pure chocolade? Laat het ons weten!
Bekijk ook onze Collectie Gezonde Taarten. Daar vind je nog 10 koolhydraatarme recepten voor onweerstaanbare baksels. Smullen maar!

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij flexibele weekmenu’s, recepten en kant-en-klare boodschappenlijstjes. Houd je successen bij in de gratis habit tracker. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.
-
140.000+
Mensen gingen je voor
-
101
Nieuwe Afslank Recepten
-
250
Tips & Snacks
-
100%
Afslank Garantie (geld terug)
Rate dit recept
Wat wordt bedoeld met zuivelspread?
Zuivelspread is een smeerbaar zuivelproduct dat vergelijkbaar is met roomkaas, maar over het algemeen lichter van textuur en smaak. Het wordt gemaakt van zuivelproducten zoals room, melk of wei, gemengd met kruiden, specerijen en andere smaakstoffen. Zuivelspread kan worden gebruikt als een spread op brood, toast, crackers of als ingrediënt in recepten zoals dips, sauzen en vullingen. Het is verkrijgbaar in verschillende smaken en vetgehaltes, variërend van naturel tot kruiden zoals knoflook en kruiden.
Dit recept is goddelijk….. doe alleen nog een snuf zout bij in!