Pindakaas cheesecake met pure chocolade

  • Dessert
  • 12 stukjes
  • 5.6g koolhydraten
pindakaas cheesecake met pure chocolade 5.6g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

De bodem

De vulling

  • 550 g zuivelspread
  • 225 ml crème fraîche
  • 3 eieren
  • 100 g Xylitol of andere zoetstof
  • 1/2 tl vanille-extract of 1 vers stokje
  • 1 snufje zout
  • 120 ml biologische pindakaas

De topping

  • 60 g 85% pure chocolade
  • 1 el kokosolie
  • 100 g aardbeien optioneel

Instructies

De bodem

  • Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.
  • Smelt terwijl de oven voorverwarmt de boter en mix het met de overige ingrediënten voor de bodem in een kom.
  • Verdeel de mix over de bodem van een springvorm van 28 cm, eventueel met een laagje bakpapier ertussen.
  • Bak de bodem in 10 minuten gaar in de oven.

De Vulling

  • Verhoog de temperatuur van de oven naar 200 graden Celsius.
  • Mix de zuivelspread met crème fraîche en eieren tot een glad geheel.
  • Voeg de zoetstof, vanille-exctract, snufje zout en pindakaas toe en mix nogmaals tot een samenhangend geheel.
  • Giet de vulling nu in de springvorm en klop met een spatel op de zijkant om luchtbubbels te verwijderen.
  • Bak de taart 10 minuten op 200 graden. Verlaag dan de temperatuur naar 100 graden en laat nog 25 minuten garen.

De topping

  • Smelt de chocolade au bain-marie (of in een schaaltje in de magnetron op maximaal vermogen).
  • Smelt ook de kokosolie in een schaaltje in de magnetron op maximaal vermogen voor een aantal seconden.
  • Meng de kokosolie met de chocolade.
  • Giet over de taart en laat tenminste 2 uur opstijven in de koelkast.
  • Optioneel: halveer de aardbeien en versier de taart.  
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Pindakaas cheesecake met pure chocolade
Hoeveelheid per portie
Calories 451 Calories from Fat 369
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 41g59%
Verzadigd vet 19g95%
Sodium 322mg14%
Potassium 213mg6%
Koolhydraten 5.6g2%
Vezels 3g13%
Suiker 5g6%
Eiwit 13g26%
Vitamine A 1105IU50%
Calcium 112mg11%
IJzer 1.9mg12%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Tijd voor toetjes! In vandaag wel een hele speciale: pindakaas cheesecake. Super populair in Amerika. En stiekem ook wel hier in Nederland. Afhankelijk van waar je eigen voorkeur naar uit gaat, kan je gebruik maken van pindakaas zonder stukjes of voor wat extra crunch pindkaas met stukjes.

Chocolade pindakaas cheesecake

Dit is een recept waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Ik ben dol op chocolade, pindakaas en cheesecake. Daarbij past het ook binnen een koolhydraatarme– of zelfs keto levensstijl. Dus blijer kun je met niet maken met deze taart. Het duurt eventjes om te maken en dat komt door de oventijd.

Dus dat is eigenlijk niet zo heel erg. In de tussentijd kan je namelijk de volgende stap voorbereiden of eventjes iets voor jezelf doen zoals een paar pagina’s uit een boek lezen, een muziekje luisteren, etc.

Houdt er  rekening mee dat de pindakaas cheesecake het lekkerste is als je ‘m minimaal 2 uur laat opstijven in de koelkast. Langer mag ook natuurlijk. Zelf maak ik hem daarom altijd een dag voordat ik ervan wil smullen klaar. Gegarandeerd succes op elke verjaardag of andere gelegenheid waar een stuk cheesescake op z’n plek is.

MA tips: je kunt de taart ongeveer 5 dagen in de koelkast bewaren.

Cheesecake op z’n Amerikaans

De taart is geïnspireerd op de Amerikaanse Reese’s Peanutbuttercups. Dit zijn kleine chocolaatjes met pindakaas omhuld door chocolade. Heerlijk voor een cheat-day, maar er bestaan natuurlijk veel lekkerdere en gezondere koolhydraatarme alternatieven.

Voor deze pindakaas cheesecake met chocolade hebben we de pure variant met 85% cacao gepakt. Pure chocolade bevat veel antioxidanten, magnesium en theobromine. Theobromine is een stofje wat de doorbloeding verbeterd.

Smullen zonder schuldgevoel

Pure chocolade is dus helemaal niet slecht voor je. Beter gezegd, het is zelfs gezond en goed voor je. Neem gerust vaker een stukje pure chocolade bij de koffie maar let wel op dat het 85% pure chocolade is (bron).

Wat vinden jullie van deze pindakaas cheesecake met pure chocolade? Laat het ons weten!

Bekijk ook onze Collectie Gezonde Taarten. Daar vind je nog 10 koolhydraatarme recepten voor onweerstaanbare baksels. Smullen maar!

 

pindakaas cheesecake met pure chocolade
4.06 van 139 stemmen
Print

Pindakaas cheesecake met pure chocolade

Gang Tussendoortje
Keuken Amerikaans
Keyword cheesecake, gezonde tussendoortjes, koolhydraatarme snacks, pindakaas
dieet koolhydraatarm
tijd <60 minuten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Porties 12 stukjes
Caloriën 451 kcal
Auteur Kim Findhammer

Ingrediënten

De bodem

De vulling

  • 550 g zuivelspread
  • 225 ml crème fraîche
  • 3 eieren
  • 100 g Xylitol of andere zoetstof
  • 1/2 tl vanille-extract of 1 vers stokje
  • 1 snufje zout
  • 120 ml biologische pindakaas

De topping

  • 60 g 85% pure chocolade
  • 1 el kokosolie
  • 100 g aardbeien optioneel

Instructies

De bodem

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.

  2. Smelt terwijl de oven voorverwarmt de boter en mix het met de overige ingrediënten voor de bodem in een kom.

  3. Verdeel de mix over de bodem van een springvorm van 28 cm, eventueel met een laagje bakpapier ertussen.

  4. Bak de bodem in 10 minuten gaar in de oven.

De Vulling

  1. Verhoog de temperatuur van de oven naar 200 graden Celsius.

  2. Mix de zuivelspread met crème fraîche en eieren tot een glad geheel.

  3. Voeg de zoetstof, vanille-exctract, snufje zout en pindakaas toe en mix nogmaals tot een samenhangend geheel.

  4. Giet de vulling nu in de springvorm en klop met een spatel op de zijkant om luchtbubbels te verwijderen.

  5. Bak de taart 10 minuten op 200 graden. Verlaag dan de temperatuur naar 100 graden en laat nog 25 minuten garen.

De topping

  1. Smelt de chocolade au bain-marie (of in een schaaltje in de magnetron op maximaal vermogen).

  2. Smelt ook de kokosolie in een schaaltje in de magnetron op maximaal vermogen voor een aantal seconden.

  3. Meng de kokosolie met de chocolade.

  4. Giet over de taart en laat tenminste 2 uur opstijven in de koelkast.

  5. Optioneel: halveer de aardbeien en versier de taart.  

Voedingswaarden
Pindakaas cheesecake met pure chocolade
Hoeveelheid per portie
Calories 451 Calories from Fat 369
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 41g59%
Verzadigd vet 19g95%
Sodium 322mg14%
Potassium 213mg6%
Koolhydraten 5.6g2%
Vezels 3g13%
Suiker 5g6%
Eiwit 13g26%
Vitamine A 1105IU50%
Calcium 112mg11%
IJzer 1.9mg12%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Kim Findhammer

Vanuit mijn visie als diëtist schrijf ik de artikelen en stukjes bij de recepten. Mijn uitgangspunt is zoveel mogelijk mensen motiveren en helpen een gezond en gelukkig leven te leiden. Ik wil dat mensen zich begrepen voelen en weten dat zij bij MA terecht kunnen.

Zet je lichaam op vetverbranding

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit vinden andere gebruikers van dit recept
  • M. Klinker

    Dit recept is goddelijk….. doe alleen nog een snuf zout bij in!

Geef een reactie

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij volledig uitgewerkte weekmenu’s, recepten en boodschappenlijstjes. Ontvang online support van onze afslank coach. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.

  • 140.000+

    Mensen gingen je voor

  • 90+

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslank Garantie (geld terug)

Meer info