Koolhydraatarme kwarktaart met aardbeien

Heb je iets te vieren? Maakt een koolhydraatarme taart met een bodem van amandelmeel. Fris en luchtig met kwark en aardbeien.
  • Tussendoortjes
  • 8 personen
  • 7g koolhydraten

Ook zo dol op kwarktaart? Dat plús aardbeien... Hmmmm.

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 150 gram amandelmeel
  • 500 gram kwark
  • 30 gram kokosolie
  • 1 ei
  • 150 ml slagroom ongeklopt
  • 5 blaadjes gelatine
  • 2 druppels stevia
  • aardbeien eventueel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Smelt de kokosolie in een pannetje en voeg de amandelmeel toe. Doe het ei erbij. Roer goed door tot er een koekdeeg ontstaan.
  • Neem een springvorm (24cm) en bedek de bodem met bakpapier.
  • Verdeel hier het koekdeeg over en druk goed aan.
  • Bak de bodem 10 minuten in de oven. Laat goed afkoelen.
  • Laat de gelatine weken in een kommetje koud water.
  • Klop de slagroom stijf. Voeg naar voorkeur een paar druppeltjes stevia toe.
  • Meng in een andere kom de kwark en doe hier de slagroom bij.
  • Neem een steelpannetje met een paar eetlepels water. Verwarmhier de gelatine in tot deze helemaal is opgenomen.
  • Voeg de gelatine bij het kwarkmengsel en roer goed doorelkaar.
  • Verdeel het kwarkmengsel over de taartbodem en laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Koolhydraatarme kwarktaart met Aardbeien
Hoeveelheid per portie
Calories 259 Calories from Fat 189
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 21g30%
Verzadigd vet 8g40%
Sodium 41mg2%
Potassium 22mg1%
Koolhydraten 7g3%
Vezels 2g8%
Suiker 3g3%
Eiwit 14g28%
Vitamine A 305IU14%
Vitamine C 0.1mg0%
Calcium 55mg6%
IJzer 0.8mg5%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Hier houden we van: koolhydraatarme taartrecepten. Wat een verwennerij! Voor deze kwarktaart zijn amandelmeel en kokosolie gebruikt: gezondere varianten van koekkruimels en roomboter.

Kwarktaart gezond?

Hier houden we van: koolhydraatarme taartrecepten. Wat een verwennerij! Voor deze kwarktaart zijn amandelmeel en kokosolie gebruikt: gezondere varianten van koekkruimels en roomboter.

Wij houden van amandelmeel. Het is een gezonde vervanger van tarwemeel. Het bevat minder koolhydraten dan tarwemeel en het is rijk aan goede vitaminen en mineralen. Daarnaast gebruiken wij ook kokosolie. Wij geloven dat kokosolie gezond is en dus een goede vervanger voor de ongezonde varianten.

Twijfel jij of kokosolie gezond is? Lees dit artikel over kokos voor meer informatie over deze tropische vrucht.

Wat zit er in deze koolhydraatarme taart zonder suiker?

Doordat wij amandelmeel en kokosolie gebruiken is deze kwarktaart koolhydraatarm. Maar een taart is geen taart zonder slagroom. Daarom is ook in deze koolhydraatarme kwarktaart slagroom toegevoegd. Geen zorgen, de taart blijft gezond! We gebruiken namelijk ongeklopte slagroom. Ongeklopte room is ongezoet. Dit is een gezonde variant slagroom zonder toegevoegde suikers. Ongezoete room is helemaal niet zo slecht voor je. Het bevat namelijk maar weinig koolhydraten en bestaat voornamelijk uit goede vetten. In deze post leggen we uit wat precies goede vetten zijn en in welke producten je deze tegenkomt.

Iedereen houd van taart, en je kunt er niet genoeg maken in je leven, hierom hebben wij nog een aantal verstandige taart recepten voor je:

 

koolhydraatarme kwarktaart met aardbeien
3.92 van 302 stemmen
Print

Koolhydraatarme kwarktaart met Aardbeien

Heb je iets te vieren? Maakt een koolhydraatarme taart met een bodem van amandelmeel. Fris en luchtig met kwark en aardbeien.

Gang Dessert, Tussendoortje
Keuken Westers
Keyword aardbeien, gezonde cake, gezonde tussendoortjes, koolhydraatarm toetje, kwark, taart
dieet vegetarisch
tijd <60 minuten
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 2 minuten
Totale tijd 32 minuten
Porties 8 personen
Caloriën 259 kcal

Ingrediënten

  • 150 gram amandelmeel
  • 500 gram kwark
  • 30 gram kokosolie
  • 1 ei
  • 150 ml slagroom ongeklopt
  • 5 blaadjes gelatine
  • 2 druppels stevia
  • aardbeien eventueel

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.

  2. Smelt de kokosolie in een pannetje en voeg de amandelmeel toe. Doe het ei erbij. Roer goed door tot er een koekdeeg ontstaan.

  3. Neem een springvorm (24cm) en bedek de bodem met bakpapier.

  4. Verdeel hier het koekdeeg over en druk goed aan.

  5. Bak de bodem 10 minuten in de oven. Laat goed afkoelen.

  6. Laat de gelatine weken in een kommetje koud water.

  7. Klop de slagroom stijf. Voeg naar voorkeur een paar druppeltjes stevia toe.

  8. Meng in een andere kom de kwark en doe hier de slagroom bij.

  9. Neem een steelpannetje met een paar eetlepels water. Verwarmhier de gelatine in tot deze helemaal is opgenomen.

  10. Voeg de gelatine bij het kwarkmengsel en roer goed doorelkaar.

  11. Verdeel het kwarkmengsel over de taartbodem en laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Voedingswaarden
Koolhydraatarme kwarktaart met Aardbeien
Hoeveelheid per portie
Calories 259 Calories from Fat 189
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 21g30%
Verzadigd vet 8g40%
Sodium 41mg2%
Potassium 22mg1%
Koolhydraten 7g3%
Vezels 2g8%
Suiker 3g3%
Eiwit 14g28%
Vitamine A 305IU14%
Vitamine C 0.1mg0%
Calcium 55mg6%
IJzer 0.8mg5%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig mogelijk leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit vinden andere gebruikers van dit recept
  • Hanna

    Ik vond de taart heerlijk. Heb er wel blauwe bessen in verwerkt en een klein beetje stevia in de bodem. Hij was met mijn verjaardag binnen 1 uur op. Heerlijk

  • Janna

    Op het plaatje zag het er heerlijk uit. Maar die bodem.. om misselijk van te worden zo vies.
    Beetje plakkerige, smakeloze schoenzool. Echt heel vies. Ook de kwark is smakeloos, maar dat is niet zo erg, dat wist ik van te voren. De kwark was goed op gesteven.

  • Cries

    Als je de taart volgens het recept maakt ziet hij er goed uit maar is hij totaal smakeloos helaas. De bodem lijkt op oude zacht geworden smakeloze koekjes. Het slagroom, kwark, zoetstof en gelatine mengsel zit geen smaak aan. Echt zonde van alle ingrediënten en het werk dat je er aan hebt. Erg teleurstellend, jammer!

  • Sneyers liliane

    Ipv gelatine kan je misschien agar agar gebruiken ik gebruik het al voor confituur en is zeer goed van dikte kan het ook voor taarten vraag ik mij dan af

    • Evelien Vis

      je kunt ook prima agar agar gebruiken voor een taart.

3.92 from 302 votes (302 ratings without comment)

Geef een reactie

Het Koolhydraatarm 4 Weken Stappenplan

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij flexibele weekmenu’s, recepten en kant-en-klare boodschappenlijstjes. Houd je successen bij in de gratis habit tracker. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.

  • 140.000+

    Mensen gingen je voor

  • 101

    Nieuwe Afslank Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslank Garantie (geld terug)

SHOPPEN