17

Koolhydraatarme kwarktaart met aardbeien

Heb je iets te vieren? Maakt een koolhydraatarme taart met een bodem van amandelmeel. Fris en luchtig met kwark en aardbeien.
  • Tussendoortjes
  • 8 personen
  • 7g koolhydraten

Ben jij ook zo dol op koolhydraatarme kwarktaart? Ik wel!

Ingrediënten

  • 150 gram amandelmeel
  • 500 gram kwark
  • 30 gram kokosolie
  • 1 ei
  • 150 ml slagroom ongeklopt
  • 5 blaadjes gelatine
  • 2 druppels stevia
  • aardbeien eventueel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Smelt de kokosolie in een pannetje en voeg de amandelmeel toe. Doe het ei erbij. Roer goed door tot er een koekdeeg ontstaan.
  • Neem een springvorm (24cm) en bedek de bodem met bakpapier.
  • Verdeel hier het koekdeeg over en druk goed aan.
  • Bak de bodem 10 minuten in de oven. Laat goed afkoelen.
  • Laat de gelatine weken in een kommetje koud water.
  • Klop de slagroom stijf. Voeg naar voorkeur een paar druppeltjes stevia toe.
  • Meng in een andere kom de kwark en doe hier de slagroom bij.
  • Neem een steelpannetje met een paar eetlepels water. Verwarmhier de gelatine in tot deze helemaal is opgenomen.
  • Voeg de gelatine bij het kwarkmengsel en roer goed doorelkaar.
  • Verdeel het kwarkmengsel over de taartbodem en laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Voedingswaarden

Nutrition Facts
Koolhydraatarme kwarktaart
Amount Per Serving
Calorieën 259 Calorieën uit vet 189
% Daily Value*
Vet 21g30%
Verzadigd vet 8g40%
Sodium 41mg2%
Potassium 22mg1%
Koolhydraten 7g3%
Vezels 2g8%
Suiker 3g3%
Eiwit 14g28%
Vitamine A 305IU14%
Vitamine C 0.1mg0%
Calcium 55mg6%
IJzer 0.8mg5%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Tips

Hier houden we van: koolhydraatarme taartrecepten. Wat een verwennerij! Voor deze kwarktaart zijn amandelmeel en kokosolie gebruikt: gezondere varianten van koekkruimels en roomboter.

Kwarktaart gezond?

Hier houden we van: koolhydraatarme taartrecepten. Wat een verwennerij! Voor deze kwarktaart zijn amandelmeel en kokosolie gebruikt: gezondere varianten van koekkruimels en roomboter.

Wij houden van amandelmeel. Het is een gezonde vervanger van tarwemeel. Het bevat minder koolhydraten dan tarwemeel en het is rijk aan goede vitaminen en mineralen. Daarnaast gebruiken wij ook kokosolie. Wij geloven dat kokosolie gezond is en dus een goede vervanger voor de ongezonde varianten.

Twijfel jij of kokosolie gezond is? Lees dit artikel over kokos voor meer informatie over deze tropische vrucht.

Wat zit er in deze koolhydraatarme taart zonder suiker?

Doordat wij amandelmeel en kokosolie gebruiken is deze kwarktaart koolhydraatarm. Maar een taart is geen taart zonder slagroom. Daarom is ook in deze koolhydraatarme kwarktaart slagroom toegevoegd. Geen zorgen, de taart blijft gezond! We gebruiken namelijk ongeklopte slagroom. Ongeklopte room is ongezoet. Dit is een gezonde variant slagroom zonder toegevoegde suikers. Ongezoete room is helemaal niet zo slecht voor je. Het bevat namelijk maar weinig koolhydraten en bestaat voornamelijk uit goede vetten. In deze post leggen we uit wat precies goede vetten zijn en in welke producten je deze tegenkomt.

Iedereen houd van taart, en je kunt er niet genoeg maken in je leven, hierom hebben wij nog een aantal verstandige taart recepten voor je:

 

koolhydraatarme kwarktaart met aardbeien
4.06 van 17 stemmen
Print

Koolhydraatarme kwarktaart

Heb je iets te vieren? Maakt een koolhydraatarme taart met een bodem van amandelmeel. Fris en luchtig met kwark en aardbeien.

Gang Dessert, Tussendoortje
Keuken Westers
Keyword aardbeien, gezonde cake, gezonde tussendoortjes, koolhydraatarm toetje, kwark, taart
dieet vegetarisch
tijd <60 minuten
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 2 minuten
Totale tijd 32 minuten
Porties 8 personen
Caloriën 259 kcal

Ingrediënten

  • 150 gram amandelmeel
  • 500 gram kwark
  • 30 gram kokosolie
  • 1 ei
  • 150 ml slagroom ongeklopt
  • 5 blaadjes gelatine
  • 2 druppels stevia
  • aardbeien eventueel

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.

  2. Smelt de kokosolie in een pannetje en voeg de amandelmeel toe. Doe het ei erbij. Roer goed door tot er een koekdeeg ontstaan.

  3. Neem een springvorm (24cm) en bedek de bodem met bakpapier.

  4. Verdeel hier het koekdeeg over en druk goed aan.

  5. Bak de bodem 10 minuten in de oven. Laat goed afkoelen.

  6. Laat de gelatine weken in een kommetje koud water.

  7. Klop de slagroom stijf. Voeg naar voorkeur een paar druppeltjes stevia toe.

  8. Meng in een andere kom de kwark en doe hier de slagroom bij.

  9. Neem een steelpannetje met een paar eetlepels water. Verwarmhier de gelatine in tot deze helemaal is opgenomen.

  10. Voeg de gelatine bij het kwarkmengsel en roer goed doorelkaar.

  11. Verdeel het kwarkmengsel over de taartbodem en laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Nutrition Facts
Koolhydraatarme kwarktaart
Amount Per Serving
Calorieën 259 Calorieën uit vet 189
% Daily Value*
Vet 21g30%
Verzadigd vet 8g40%
Sodium 41mg2%
Potassium 22mg1%
Koolhydraten 7g3%
Vezels 2g8%
Suiker 3g3%
Eiwit 14g28%
Vitamine A 305IU14%
Vitamine C 0.1mg0%
Calcium 55mg6%
IJzer 0.8mg5%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Rate dit recept

Dit vinden andere gebruikers van dit recept

  • Sandra

    Ik vond de taart erg lekker. Alleen de bodem niet. Een volgende keer zal ik die ook zoeten. De ongezoete bodem viel niet zo in de smaak, maar goed, dat is op te lossen. Dit was minn eerste kha taart die ik maakte.

  • louise V

    deze kwarktaart ziet er iig heerlijk uit. Ik ga m voor het weekend maken

  • Marjolijn

    Valt enorm tegen helaas. Kwark wordt niet goed stijf en valt zwaar op de maag.

  • Jacqueline

    Ik mis nog steeds de instructies voor het verwerken van de aardbeien, als ik het recept lees heb ik een naturel kwarktaart met eventueel wat aardbeien erop

    • Evelien Vis

      de aardbeien voeg je toe bij de kwark en slagroom.

  • Annemarie

    Ik mis de aardbeien in dit verhaal. Moet ik aardbeien aan de kwark toevoegen of aardbeien kwark kopen?

    • Evelien Vis

      De aardbeien staan als laatste ingrediënt vermeld.

  • Joyce Koehlerr

    Beste Niels,
    ik mis de instructies voor de kwark taart….
    Groet Joyce

    • Thijs van Bokkem

      Bij het overgaan naar de nieuwe website hebben we een paar foutjes moeten wegwerken… inmiddels staat alles op zijn plek!

  • Judith

    ik zie nergens de instructies voor de bodem van de kwarktaart. Moet het amandelmeel met de kokosolie en het ei vermengd worden en dan in de oven? Moet dit nog gezoet worden?

    • Thijs van Bokkem

      Hoi judith, de bodem maak je van kokosolie, amandelmeel en ei. Dat doe je in de oven. Je mag een snufje zout en een druppeltje zoetstof toevoegen als je wil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ben je er ook klaar mee om er alleen voor te staan?

Dat snap ik! En het is bewezen dat het veel effectiever is als je het samen doet. Meld je daarom direct even aan bij de Samen Slank Community! Dan profiteer jij net als 1200+ enthousiaste vrouwen van de ultieme stok achter de deur. Nu proberen voor SLECHTS €1,00

  • 1200+

    Leden en ervaringen

  • 52

    Elke week een nieuw weekmenu

  • 566+

    Berichten per week

  • 1368+

    Reacties per week

Probeer nu voor €1