Wil je gratis keto proberen en tot 2 kilo per week verliezen?
Koolhydraatarme kwarktaart met aardbeien
- Tussendoortjes
-
8 personen
- 7g koolhydraten
Ook zo dol op kwarktaart? Dat plús aardbeien... Hmmmm.
Ingrediënten
- 150 gram amandelmeel
- 500 gram kwark
- 30 gram kokosolie
- 1 ei
- 150 ml slagroom ongeklopt
- 5 blaadjes gelatine
- 2 druppels stevia
- aardbeien eventueel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Smelt de kokosolie in een pannetje en voeg de amandelmeel toe. Doe het ei erbij. Roer goed door tot er een koekdeeg ontstaan.
- Neem een springvorm (24cm) en bedek de bodem met bakpapier.
- Verdeel hier het koekdeeg over en druk goed aan.
- Bak de bodem 10 minuten in de oven. Laat goed afkoelen.
- Laat de gelatine weken in een kommetje koud water.
- Klop de slagroom stijf. Voeg naar voorkeur een paar druppeltjes stevia toe.
- Meng in een andere kom de kwark en doe hier de slagroom bij.
- Neem een steelpannetje met een paar eetlepels water. Verwarmhier de gelatine in tot deze helemaal is opgenomen.
- Voeg de gelatine bij het kwarkmengsel en roer goed doorelkaar.
- Verdeel het kwarkmengsel over de taartbodem en laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Hier houden we van: koolhydraatarme taartrecepten. Wat een verwennerij! Voor deze kwarktaart zijn amandelmeel en kokosolie gebruikt: gezondere varianten van koekkruimels en roomboter.
Kwarktaart gezond?
Hier houden we van: koolhydraatarme taartrecepten. Wat een verwennerij! Voor deze kwarktaart zijn amandelmeel en kokosolie gebruikt: gezondere varianten van koekkruimels en roomboter.
Wij houden van amandelmeel. Het is een gezonde vervanger van tarwemeel. Het bevat minder koolhydraten dan tarwemeel en het is rijk aan goede vitaminen en mineralen. Daarnaast gebruiken wij ook kokosolie. Wij geloven dat kokosolie gezond is en dus een goede vervanger voor de ongezonde varianten.
Twijfel jij of kokosolie gezond is? Lees dit artikel over kokos voor meer informatie over deze tropische vrucht.
Wat zit er in deze koolhydraatarme taart zonder suiker?
Doordat wij amandelmeel en kokosolie gebruiken is deze kwarktaart koolhydraatarm. Maar een taart is geen taart zonder slagroom. Daarom is ook in deze koolhydraatarme kwarktaart slagroom toegevoegd. Geen zorgen, de taart blijft gezond! We gebruiken namelijk ongeklopte slagroom. Ongeklopte room is ongezoet. Dit is een gezonde variant slagroom zonder toegevoegde suikers. Ongezoete room is helemaal niet zo slecht voor je. Het bevat namelijk maar weinig koolhydraten en bestaat voornamelijk uit goede vetten. In deze post leggen we uit wat precies goede vetten zijn en in welke producten je deze tegenkomt.
Iedereen houd van taart, en je kunt er niet genoeg maken in je leven, hierom hebben wij nog een aantal verstandige taart recepten voor je:
Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij flexibele weekmenu’s, recepten en kant-en-klare boodschappenlijstjes. Houd je successen bij in de gratis habit tracker. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.
-
140.000+
Mensen gingen je voor
-
101
Nieuwe Afslank Recepten
-
250
Tips & Snacks
-
100%
Afslank Garantie (geld terug)
Rate dit recept
Ik vond de taart heerlijk. Heb er wel blauwe bessen in verwerkt en een klein beetje stevia in de bodem. Hij was met mijn verjaardag binnen 1 uur op. Heerlijk
Op het plaatje zag het er heerlijk uit. Maar die bodem.. om misselijk van te worden zo vies.
Beetje plakkerige, smakeloze schoenzool. Echt heel vies. Ook de kwark is smakeloos, maar dat is niet zo erg, dat wist ik van te voren. De kwark was goed op gesteven.
Als je de taart volgens het recept maakt ziet hij er goed uit maar is hij totaal smakeloos helaas. De bodem lijkt op oude zacht geworden smakeloze koekjes. Het slagroom, kwark, zoetstof en gelatine mengsel zit geen smaak aan. Echt zonde van alle ingrediënten en het werk dat je er aan hebt. Erg teleurstellend, jammer!
Ipv gelatine kan je misschien agar agar gebruiken ik gebruik het al voor confituur en is zeer goed van dikte kan het ook voor taarten vraag ik mij dan af
je kunt ook prima agar agar gebruiken voor een taart.