Wil je gratis keto proberen en tot 2 kilo per week verliezen?
Pompoen spaghetti met kastanje champignons
- Diner
-
1
- 22g koolhydraten

Ingrediënten
- 250 gram pompoen spaghetti 1 pompoen is voor 2 personen
- 125 gram kastanje champignons
- 100 gram creme fraiche
- 60 gram geraspte kaas
- Peper en zout
- olijfolie
Instructies
Pompoen Spaghetti
- Snijd de pompoen overdwars door en verwijder de pitten en de pulp.
- Verpak de helften in aluminiumfolie en gaar in ca. 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
- Optioneel: Maak de pompoenpitten schoon en dep droog. Leg ze op een bak papier en bak de laatste 20 minuten mee in de oven.
Champignonsaus
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Bak ze op
hoog vuur zonder vet. Blijven omroeren. Zet apart. - Rasp en meng de kazen
- Verwarm de crême fraiche en smelt hierin de geraspte kaas.
- Meng de gebakken champignons erdoor en breng evt. op smaak met zout.
- Serveer de pompoenspaghetti op een diep bord en voeg de saus toe. Garneer met Parmezaanse kaas, verse kruiden en gemalen peper.
- Voor een echte verrassing aan tafel, serveer de spaghetti in de pompoenschil.Buon appetito!
Voor dit artikel gingen wij opzoek naar koolhydraatarme alternatieven voor spaghetti. Natuurlijk kende ik de courgetti al en ik gebruikte ook wel eens een koolhydraatarme pasta. Maar pompoen spaghetti kende ik nog niet. En wat een leuke is dit!
Als je in de groente winkel tegen de spaghetti pompoen aanloopt; meenemen! Je maakt in een wip een heerlijke groente pasta, waarmee je eindeloos kan variëren.
Hoe maak je van pompoen spaghetti?
Om van pompoen spaghetti te maken, moet je hem eerst gaar maken. Dit kan je doen door de pompoen te koken, of door te grillen in de oven. Wij vonden deze methode er het smakelijkst uitzien:
- Snijd de pompoen door, overdwars. Op deze manier krijg je de langste slierten, want we willen wel slurpen natuurlijk!
- Verwijder de pitten en de pulp (bewaar de pitten nog even tot je tip 1 gelezen hebt).
- Pak de helften in met aluminiumfolie en zet ze in de oven. Op 180 graden is de pompoen in 30 tot 40 minuten gaar.
- Haal de pompoen uit de over, pas op: HEET! en punnik het folie open.
- Met een vork schraap je nu de spaghetti los van de pompoen.

Ma’s Tip 1: maak de pitten schoon en bak deze 20 minuten mee in de oven. Zo heb je een hele gezonde, crunchy bite in je gerecht.
Ma’s Tip 2: Bestrijk de binnenzijde van de pompoen met een mix van kruiden en olijfolie. Voor de echte smaakmakers!
Spaghetti pompoen recept
In dit recept gebruiken we smaakvolle kastanje champignons en een pittige kaassaus. Zelf ben ik gek op scherpe oude kazen en die kan ik hier ook zeker aanraden. Haal bijvoorbeeld een blokje Parmigiano (Parmezaans) bij de speciaalzaak en vul dit aan met een belegen Goudse. Je kan natuurlijk ook een zakje geraspte kaas halen in de supermarkt.
Zorg er in elk geval voor dat je wat kaas overhoud voor de garnering.
Verder lezen: ben je na dit recept opzoek naar meer alternatieven voor spaghetti, lees dan dit artikel. Over koolhydraatarme pasta weiden we uit in dit bericht.

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij volledig uitgewerkte weekmenu’s, recepten en boodschappenlijstjes. Ontvang online support van onze afslank coach. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.
-
140.000+
Mensen gingen je voor
-
90+
Koolhydraatarme Recepten
-
250
Tips & Snacks
-
100%
Afslank Garantie (geld terug)
Rate dit recept
Bij mij was het wel spagetti! 40 min in niet voorverwarmde oven. Heerlijk recept!
Smaak is goed. Maar van spaghetti slierten was echt geen sprake. Het was pompoenmoes wat er uit kwam. De foto van het bord lijkt me echt niet reëel.
Hi Ria,
Dank voor je feedback. We gaan nog eens terug de keuken in om het recept mogelijk te optimaliseren 😉