Koolhydraatarme tortilla: makkelijk mee te nemen!

Deze koolhydraatarme tortilla van ei en spinazie is snel te maken en makkelijk mee te nemen als lunch naar je werk. Gezond en makkelijk!
  • Lunch
  • 1 persoon
  • 17g koolhydraten
koolhydraatarme tortilla met spinazie 17g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 250 gram spinazie gewassen
  • 2 eieren
  • 15 gram pijnboompitten
  • 0.5 ui
  • 2 el olijfolie extra virgine
  • 1 snufje zwarte peper

Instructies

  • Rooster de pijnboompitten kort in een pan met anti-aanbaklaag. Gebruik geen olie en let goed op dat de pitjes niet aanbranden. Laat afkoelen.
  • Snipper de ui en verhit 1el olijfolie in een koekenpan.
  • Fruit hierin de ui en voeg ook de spinazie toe. Bak op hoog vuur en schep regelmatig om tot de spinazie geslonken is.
  • Doe de spinazie in een zeef en druk het vocht eruit.
  • Klop de eieren en meng met de spinazie en pijnboompitten.
  • Verhit opnieuw 1el olijfolie in de koekenpan. Voeg het eiermengsel toe en laat 5min op middenhoog vuur garen.
  • Keer om en bak ook de onderkant goudbruin (in 2-3 minuten).
  • Snijd de (afgekoelde) tortilla in puntjes of rol hem op met verse spinazie en een dip (hüttenkäse).
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Koolhydraatarme tortilla van ei en spinazie
Hoeveelheid per portie
Calories 326 Calories from Fat 198
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 22g31%
Verzadigd vet 4g20%
Sodium 325mg14%
Potassium 1686mg48%
Koolhydraten 17g7%
Vezels 7g29%
Suiker 4g4%
Eiwit 21g42%
Vitamine A 23920IU1087%
Vitamine C 74.3mg99%
Calcium 309mg31%
IJzer 9.1mg57%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Recept voor Spaanse koolhydraatarme tortilla met spinazie

Je hebt het misschien weleens op de menukaart in een restaurant zien staan: espinaca. Dit is het Spaanse woord voor spinazie. Hoewel de groente oorspronkelijk van iets lagere landen (Perzië) komt, kan hij over de hele wereld worden geteeld.

Spanjaarden brachten deze groenten voor het eerst naar Europa en spinazie wordt dan ook vaak gebruikt in de Spaanse keuken, bijvoorbeeld in deze lekkere Spaanse tortilla.

Ma’s Tip: Klik hier voor GRATIS koolhydraatarme lunch recepten! Deze recepten zitten boordevol vitaminen en mineralen die je lichaam nodig heeft. Super gezond en ontzettend lekker!

De groente is superveelzijdig en kan voor allerlei gerechten worden gebruikt. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

Of je kunt natuurlijk deze heerlijke tortilla’s van spinazie en ei maken ?

Ben jij aan het afvallen maar weet je eigenlijk niet goed wat je nu en wel en beter niet kunt eten? Zoek jij inspiratie voor gezonde ontbijtjes of koolhydraatarme lunch recepten? In ons Koolhydraatarm 50-dagen programma vind je alle informatie die je nodig hebt, plus weekmenu’s met gezonde recepten voor wel 50 dagen lang! Geef het afvallen een boost en start vandaag nog.

 

koolhydraatarme tortilla met spinazie
3.96 van 154 stemmen
Print

Koolhydraatarme tortilla van ei en spinazie

Deze koolhydraatarme tortilla van ei en spinazie is snel te maken en makkelijk mee te nemen als lunch naar je werk. Gezond en makkelijk!

Gang Lunch, Ontbijt
Keuken Mexicaans, Spaans, Westers
Keyword koolhydraatarm, koolhydraatarme tortilla, snelgerecht, tortilla
dieet glutenvrij, vegetarisch
tijd <30 minuten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 1 persoon
Caloriën 326 kcal
Auteur Makkelijk Afvallen

Ingrediënten

  • 250 gram spinazie gewassen
  • 2 eieren
  • 15 gram pijnboompitten
  • 0.5 ui
  • 2 el olijfolie extra virgine
  • 1 snufje zwarte peper

Instructies

  1. Rooster de pijnboompitten kort in een pan met anti-aanbaklaag. Gebruik geen olie en let goed op dat de pitjes niet aanbranden. Laat afkoelen.

  2. Snipper de ui en verhit 1el olijfolie in een koekenpan.

  3. Fruit hierin de ui en voeg ook de spinazie toe. Bak op hoog vuur en schep regelmatig om tot de spinazie geslonken is.

  4. Doe de spinazie in een zeef en druk het vocht eruit.

  5. Klop de eieren en meng met de spinazie en pijnboompitten.

  6. Verhit opnieuw 1el olijfolie in de koekenpan. Voeg het eiermengsel toe en laat 5min op middenhoog vuur garen.

  7. Keer om en bak ook de onderkant goudbruin (in 2-3 minuten).

  8. Snijd de (afgekoelde) tortilla in puntjes of rol hem op met verse spinazie en een dip (hüttenkäse).

Voedingswaarden
Koolhydraatarme tortilla van ei en spinazie
Hoeveelheid per portie
Calories 326 Calories from Fat 198
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 22g31%
Verzadigd vet 4g20%
Sodium 325mg14%
Potassium 1686mg48%
Koolhydraten 17g7%
Vezels 7g29%
Suiker 4g4%
Eiwit 21g42%
Vitamine A 23920IU1087%
Vitamine C 74.3mg99%
Calcium 309mg31%
IJzer 9.1mg57%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig mogelijk leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een antwoord

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij volledig uitgewerkte weekmenu’s, recepten en boodschappenlijstjes. Ontvang online support van onze afslank coach. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.

  • 140.000+

    Mensen gingen je voor

  • 90+

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslank Garantie (geld terug)

Meer info