Tomatencarpaccio met parmezaanse kaas

Lekker als voorgerecht! De volle en frisse smaak van de Coeur de Boeuf is heerlijk in combinatie met feta en parmezaanse kaas.
  • Lunch
  • 1 persoon

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 1/2 coeur de boeuf tomaat
  • 50 gram feta
  • 1/2 bosui
  • 1 el pesto
  • 1 el olijfolie
  • handje rucola
  • handje basilicum
  • 1 el parmezaanse kaas geraspt
  • 1 el pijnboompitten geroosterd

Instructies

  • Snijd de tomaat in dunne plakjes en de bosui in ringen.
  • Verdeel de plakjes tomaat op een bord.
  • Verdeel hier de bosui over en verkruimel de feta.
  • Verdun de pesto met de olijfolie en besprenkel dit over de carpaccio.
  • Bestrooi met parmezaanse kaas en pijnboompitten.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de rucola en basilicum boven op de carpaccio.
  • Eet smakelijk!
Voedingswaarden
Tips

Deze Tomatencarpaccio met Parmezaanse kaas is heerlijk als voorgerecht. Heb je een flinke hoeveelheid tomaat ingeslagen, dan kan je er ook voor kiezen zelf tomatensoep te maken.

Tomatencarpaccio gezond?

Carpaccio van tomaten? Ja, dat kan! Deze carpaccio is gemaakt van de tomatensoort Coeur de Boeuf, oftewel ‘koeienhart’. Het is een erg grote tomaat heeft een aparte vorm en is zeer geschikt om te verwerken in salades. Doordat de tomaat niet zo sappig is kun je hier, zoals bij dit recept, mooie plakjes van snijden.

Tip: het rijpingsproces van deze tomaat gaat van binnen naar buiten. Hierdoor kan de tomaat soms nog groen zijn, terwijl deze wel al volledig rijp is.

 

 

tomatencarpaccio
4.04 van 224 stemmen
Print

Tomatencarpaccio met parmezaanse kaas

Lekker als voorgerecht! De volle en frisse smaak van de Coeur de Boeuf is heerlijk in combinatie met feta en parmezaanse kaas.
Gang Tussendoortje, Voorgerecht
Keuken Italiaans
Keyword pesto
dieet suikervrij, vegetarisch
tijd <30 minuten
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 1 persoon

Ingrediënten

  • 1/2 coeur de boeuf tomaat
  • 50 gram feta
  • 1/2 bosui
  • 1 el pesto
  • 1 el olijfolie
  • handje rucola
  • handje basilicum
  • 1 el parmezaanse kaas geraspt
  • 1 el pijnboompitten geroosterd

Instructies

  1. Snijd de tomaat in dunne plakjes en de bosui in ringen.
  2. Verdeel de plakjes tomaat op een bord.
  3. Verdeel hier de bosui over en verkruimel de feta.
  4. Verdun de pesto met de olijfolie en besprenkel dit over de carpaccio.
  5. Bestrooi met parmezaanse kaas en pijnboompitten.
  6. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Verdeel de rucola en basilicum boven op de carpaccio.
  8. Eet smakelijk!
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig mogelijk leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een antwoord

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij volledig uitgewerkte weekmenu’s, recepten en boodschappenlijstjes. Ontvang online support van onze afslank coach. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.

  • 140.000+

    Mensen gingen je voor

  • 90+

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslank Garantie (geld terug)

Meer info