Snel een paar kilo's
verliezen? Profiteer alleen deze week van
€10,- korting op ZomerSlank.
Tofu steak met bietennoodles en dukkah
- Diner
-
1 persoon
- 14g koolhydraten

Ingrediënten
Dukka
- 3 eetlepels hazelnoot
- 1 theelepel korianderzaadjes
- 1 theelepel komijnzaadjes
- ½ theelepel zwarte peperkorrels
- 1/4 theelepel fennelzaadjes
Instructies
Dukkah
- Gril de noten in een droge koekenpan. Blijf husselen. Verwijder uit de pan zodra deze bruin gekleurd zijn.Gril nu de specerijen in een droge koekenpan. Blijf husselen, totdat de geuren van de specerijen vrijkomen en verwijder uit de pan.
- Hak de noten, zaden en specerijen fijn onder een vijzel of in een keuken machine.
Bietennoodles
- Snijd de bieten tot noodles met een spiraalsnijder. Of snijd de bietjes julienne of gebruik een rasp.
- Mix de gehakte kruiden, bieten, clementine zest en sap en de helft van de dukkah.
Tofu steak
- Breng de tofu op smaak met zout. Pers het overtollige vocht eruit door de tofu onder een zware snijplank te leggen.
- In olijfolie bak de tofu goudbruin. Voeg een theelepel dukkah toe en bak dit kort mee.
- Serveer de steek op de gemarineerde bieten en garneer het bord met groene salade. Besprenkel met dukkah.
Verras je vriendinnen met dit recept! Wanneer ik thuis een etentje organiseer, bereid ik graag een tofu steak. Veel vrienden zijn gewend om dagelijks vlees te eten en stevige tofu is dan een goed alternatief. De dukkah van geroosterde noten en specerijen rekent direct af met het saaie imago wat tofu soms heeft.
Dit gerecht is verrassend en smaakvol en dankzij de rauwe rode bieten bijzonder gezond.
Recepten met dukkah
Dukkah is mix van gemalen noten, zaden en specerijen. De ingrediënten worden eerst gegrild zodat de smaak goed vrijkomt. Dukkah komt oorspronkelijk uit de Arabische keuken en wordt veel gebruikt als dipper met brood en als garnering van groente of lamsvlees.
In dit recept gebruiken we hazelnoten, maar je kan ook amandelen toevoegen of sesamzaad. Je kunt hierin eindeloos experimenteren tot je je favoriete dukkah hebt gevonden.
Ik maak zelf het liefste een grotere hoeveelheid. Wat ik niet gebruik bewaar ik in een weckpot op een donkere, koele plek. Het blijft wel een paar weken goed, maar meestal heb ik het een paar dagen later al op!
Koolhydraatarm tofu steak met bietjes
Bietjes passen bijzonder goed in een gezonde levensstijl. Naast goede vezels en vitaminen zijn ze rijk aan phytonutriënten, antioxidanten en nitraat. Wil je weten wat dit betekent voor jouw lichaam, lees hier dan alles over de kracht van bieten.
Eet smakelijk!

Onze bestseller! Al meer dan 20.000 exemplaren verkocht. Je krijgt weekmenu’s voor 7 weken. Met meer dan 150 overheerlijke koolhydraatarme recepten, snacks & tussendoortjes. Nu met 100% afslankgarantie, als jij na 50 dagen niet bent afgevallen, betaal ik je 100% je geld terug. Zonder vragen!
-
99.000+
Mensen gingen je voor
-
150
Koolhydraatarme Recepten
-
250
Tips & Snacks
-
100%
Afslankgarantie (geld terug)
Rate dit recept
Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.