Rode bietensoep met appel

Ben jij dol op bijzondere soepjes? Dan is deze rode bietensoep echt iets voor jou! Door de appel en zure room krijgt heeft de soep een fijne zoete en romige smaak. Geniet ervan.
  • Diner
  • 1 personen
  • 25g koolhydraten
rode bietensoep met appel 25g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 125 gram rode bieten
  • 1/2 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 175 ml groentebouillon
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout
  • 1/2 el zure room
  • 1/4 appel

Instructies

  • Snijd de ui en knoflook fijn.
  • Doe de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook.
  • Haal de schil van de bieten en snijd ze in grove stukken.
  • Voeg de bieten toe en appel toe en bak 5 minuten mee.
  • Voeg de bouillon toe en laat de soep 20 minuten op laag vuur pruttelen.
  • Pureer met een staafmixer tot een gladde soep.
  • Breng op smaak met zout en peper en serveer met een beetje zure room.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Rode bietensoep met appel
Hoeveelheid per portie
Calories 166 Calories from Fat 9
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 1g1%
Sodium 801mg35%
Potassium 632mg18%
Koolhydraten 25g10%
Vezels 7g29%
Suiker 26g29%
Eiwit 3g6%
Vitamine A 445IU20%
Vitamine C 16.5mg22%
Calcium 33mg3%
IJzer 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Rode bietensoep! Durf jij het aan?

Rode bietensoep maken

Bij Makkelijk Afvallen houden we wel van soep. Een soepje is altijd lekker snel klaar en ontzettend makkelijk als lunch. Wil je niet hoeven nadenken over wat je nu weer als lunch moet nemen? Dan haal je gewoon een (van tevoren gemaakt) soepje uit de vriezer. Easy peasy.

Daarom hebben we heerlijke recepten voor kippensoep, venkelsoep, soep van knolselderij, spinaziesoep… Maar bietensoep? Die hebben we nog nooit gemaakt.

Bietensoep recept

Daarom vandaag een recept om je eigen bietensoep te maken! Bietjes zijn van zichzelf al zoet en krijgen een extra zoete touch door de appel. De zure room maakt het geheel lekker romig.

Eet smakelijk!

 

 

 

rode bietensoep met appel
3.93 van 198 stemmen
Print

Rode bietensoep met appel

Ben jij dol op bijzondere soepjes? Dan is deze rode bietensoep echt iets voor jou! Door de appel en zure room krijgt heeft de soep een fijne zoete en romige smaak. Geniet ervan.
Gang Diner, Lunch, Soep
Keuken Hollands
tijd <60 minuten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 1 personen
Caloriën 166 kcal

Ingrediënten

  • 125 gram rode bieten
  • 1/2 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 175 ml groentebouillon
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout
  • 1/2 el zure room
  • 1/4 appel

Instructies

  1. Snijd de ui en knoflook fijn.
  2. Doe de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook.
  3. Haal de schil van de bieten en snijd ze in grove stukken.
  4. Voeg de bieten toe en appel toe en bak 5 minuten mee.
  5. Voeg de bouillon toe en laat de soep 20 minuten op laag vuur pruttelen.
  6. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep.
  7. Breng op smaak met zout en peper en serveer met een beetje zure room.

Notities

Voedingswaarden
Rode bietensoep met appel
Hoeveelheid per portie
Calories 166 Calories from Fat 9
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 1g1%
Sodium 801mg35%
Potassium 632mg18%
Koolhydraten 25g10%
Vezels 7g29%
Suiker 26g29%
Eiwit 3g6%
Vitamine A 445IU20%
Vitamine C 16.5mg22%
Calcium 33mg3%
IJzer 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig mogelijk leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Meer dan 140.000 succesverhalen
koolhydraatarm dieet boek programma met recepten en weekmenu

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit vinden andere gebruikers van dit recept
  • jola

    Barszcz soep geleerd in Polen.
    lekkerste is maken van de stengels van de biet.
    olie uitje peper rode peper en zout. de uitjes met heel fijn knoflook fruiten. dan de stengel rodebiet bouillon erbij 10 minuten zachtjes koken. druppeltjes azijn er in en zwarte peper.
    heel goed tegen nachtblindheid. kan als soep maar ook als drankje bij het eten.

Geef een reactie

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij volledig uitgewerkte weekmenu’s, recepten en boodschappenlijstjes. Ontvang online support van onze afslank coach. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.

  • 140.000+

    Mensen gingen je voor

  • 90+

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslank Garantie (geld terug)

Meer info