3

Rode bietensoep met appel

Ben jij dol op bijzondere soepjes? Dan is deze rode bietensoep echt iets voor jou! Door de appel en zure room krijgt heeft de soep een fijne zoete en romige smaak. Geniet ervan.
  • Diner
  • 1 personen
  • 25g koolhydraten

Ingrediënten

  • 125 gram rode bieten
  • 1/2 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 175 ml groentebouillon
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout
  • 1/2 el zure room
  • 1/4 appel

Instructies

  • Snijd de ui en knoflook fijn.
  • Doe de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook.
  • Haal de schil van de bieten en snijd ze in grove stukken.
  • Voeg de bieten toe en appel toe en bak 5 minuten mee.
  • Voeg de bouillon toe en laat de soep 20 minuten op laag vuur pruttelen.
  • Pureer met een staafmixer tot een gladde soep.
  • Breng op smaak met zout en peper en serveer met een beetje zure room.

Voedingswaarden

Nutrition Facts
Rode bietensoep met appel
Amount Per Serving
Calorieën 166 Calorieën uit vet 9
% Daily Value*
Vet 1g1%
Sodium 801mg35%
Potassium 632mg18%
Koolhydraten 25g10%
Vezels 7g29%
Suiker 26g29%
Eiwit 3g6%
Vitamine A 445IU20%
Vitamine C 16.5mg22%
Calcium 33mg3%
IJzer 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Tips

Rode bietensoep! Durf jij het aan?

Rode bietensoep maken

Bij Makkelijk Afvallen houden we wel van soep. Een soepje is altijd lekker snel klaar en ontzettend makkelijk als lunch. Wil je niet hoeven nadenken over wat je nu weer als lunch moet nemen? Dan haal je gewoon een (van tevoren gemaakt) soepje uit de vriezer. Easy peasy.

Daarom hebben we heerlijke recepten voor kippensoep, venkelsoep, soep van knolselderij, spinaziesoep… Maar bietensoep? Die hebben we nog nooit gemaakt.

Bietensoep recept

Daarom vandaag een recept om je eigen bietensoep te maken! Bietjes zijn van zichzelf al zoet en krijgen een extra zoete touch door de appel. De zure room maakt het geheel lekker romig.

Eet smakelijk!

 

 

 

rode bietensoep
4.67 van 3 stemmen
Print

Rode bietensoep met appel

Ben jij dol op bijzondere soepjes? Dan is deze rode bietensoep echt iets voor jou! Door de appel en zure room krijgt heeft de soep een fijne zoete en romige smaak. Geniet ervan.
Gang Diner, Lunch, Soep
Keuken Hollands
tijd <60 minuten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 1 personen
Caloriën 166 kcal

Ingrediënten

  • 125 gram rode bieten
  • 1/2 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 175 ml groentebouillon
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout
  • 1/2 el zure room
  • 1/4 appel

Instructies

  1. Snijd de ui en knoflook fijn.
  2. Doe de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook.
  3. Haal de schil van de bieten en snijd ze in grove stukken.
  4. Voeg de bieten toe en appel toe en bak 5 minuten mee.
  5. Voeg de bouillon toe en laat de soep 20 minuten op laag vuur pruttelen.
  6. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep.
  7. Breng op smaak met zout en peper en serveer met een beetje zure room.

Notities

Nutrition Facts
Rode bietensoep met appel
Amount Per Serving
Calorieën 166 Calorieën uit vet 9
% Daily Value*
Vet 1g1%
Sodium 801mg35%
Potassium 632mg18%
Koolhydraten 25g10%
Vezels 7g29%
Suiker 26g29%
Eiwit 3g6%
Vitamine A 445IU20%
Vitamine C 16.5mg22%
Calcium 33mg3%
IJzer 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Niels Bosman is de auteur van boek ‘Koolhydraatarm 50 Dagen Programma’. Hij is de oprichter en eigenaar van Makkelijkafvallen.nl. Zijn methode, waarin koolhydraatarm eten centraal staat, heeft al meer dan 99.000 mensen met overgewicht geholpen met afvallen. Voor zijn website verzamelt hij voedzame en koolhydraatarme recepten.

Niels is een coach met een passie voor positieve energie. Hij onderzoekt hoe je eenvoudig een gezonde levensstijl kan toepassen. Daarvoor vertaalt hij wetenschappelijke kennis naar praktische tips.

Hij motiveert je bij de transformatie naar een slank, gezond en gelukkig leven.

 

Rate dit recept

Dit vinden andere gebruikers van dit recept

  • jola

    Barszcz soep geleerd in Polen.
    lekkerste is maken van de stengels van de biet.
    olie uitje peper rode peper en zout. de uitjes met heel fijn knoflook fruiten. dan de stengel rodebiet bouillon erbij 10 minuten zachtjes koken. druppeltjes azijn er in en zwarte peper.
    heel goed tegen nachtblindheid. kan als soep maar ook als drankje bij het eten.

Geef een reactie

Makkelijk Afvallen recepten boek met Niels Bosman

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma (fysiek boek)

Onze bestseller! Al meer dan 20.000 exemplaren verkocht. Je krijgt weekmenu’s voor 7 weken. Met meer dan 150 overheerlijke koolhydraatarme recepten, snacks & tussendoortjes. Nu met 100% afslankgarantie, als jij na 50 dagen niet bent afgevallen, betaal ik je 100% je geld terug. Zonder vragen!

  • 99.000+

    Mensen gingen je voor

  • 150

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslankgarantie (geld terug)

Meer info