Gevulde portobello met geitenkaas en spinazie

Heb jij al eens portobello gegeten? De smaken van de portobello, geitenkaas en spinazie komen in dit gerecht optimaal tot hun recht!
  • Diner
  • 1 persoon
  • 39g koolhydraten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 2 portobello's
  • 200 gram spinazie
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui in stukjes
  • 75 gram zachte geitenkaas
  • 1 el room
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Maak de portobello’s schoon en besprenkel ze met wat olijfolie.
  • Doe ze 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Doe wat olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook en ui.
  • Voeg de spinazie en room toe tot de spinazie geslonken is.
  • Giet wat overtollig vocht af.
  • Haal de portobello’s uit de oven en vul ze met het spinaziemengsel.
  • Garneer tot slot met de zachte geitenkaas, wat peper en zout en doen ze nog 10 minuten in de oven (bij voorkeur op de grillstand).
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Gevulde portobello met geitenkaas en spinazie
Hoeveelheid per portie
Calories 388 Calories from Fat 153
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 17g24%
Verzadigd vet 11g55%
Sodium 475mg21%
Potassium 2121mg61%
Koolhydraten 39g15%
Vezels 9g38%
Suiker 22g24%
Eiwit 25g50%
Vitamine A 19530IU888%
Vitamine C 72.1mg96%
Calcium 369mg37%
IJzer 8.2mg51%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Gevulde portobello met geitenkaas

Een portobello is een chique benaming voor een paddenstoel. Deze kastanjechampignon heeft een grote ‘hoed’. Hierdoor kun je ze erg makkelijk vullen met groenten en allerlei andere ingrediënten. Wij hebben gekozen voor zachte geitenkaas, die heerlijk is in combinatie met de spinazie en nootachtige portobello.

Portobello bewaren en bereiden

Leg je champignons of paddenstoelen niet in de buurt van fruit of in de buurt van sterk ruikende groenten. Laat ze in het doosje zitten of stop ze in een papieren zak. Doe ze in ieder geval niet in een afgesloten plastic zak, daar worden je ze namelijk niet lekkerder van!

Zijn ze een beetje vies als je ze gaat gebruiken? Borstel de viezigheid er dan af met bijvoorbeeld een speciaal champignonborsteltje. Was ze niet onder de kraan, daar worden ze namelijk erg zompig van.

Ben jij aan het afvallen maar weet je eigenlijk niet goed wat je nu en wel en beter niet kunt eten? Zoek jij inspiratie voor gezonde ontbijtjes of koolhydraatarme lunch recepten? In ons Koolhydraatarm 50-dagen programma vind je alle informatie die je nodig hebt, plus weekmenu’s met gezonde recepten voor wel 50 dagen lang! Geef het afvallen een boost en start vandaag nog.

 

 

gevulde portobello
5 van 4 stemmen
Print

Gevulde portobello met geitenkaas en spinazie

Heb jij al eens portobello gegeten? De smaken van de portobello, geitenkaas en spinazie komen in dit gerecht optimaal tot hun recht!
Gang Bijgerecht, Diner, Lunch
Keuken Italiaans
Keyword gevulde paddenstoelen, koolhydraatarm en vegetarisch, ovengerecht
tijd <60 minuten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 1 persoon
Caloriën 388 kcal

Ingrediënten

  • 2 portobello’s
  • 200 gram spinazie
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui in stukjes
  • 75 gram zachte geitenkaas
  • 1 el room
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Maak de portobello’s schoon en besprenkel ze met wat olijfolie.
  3. Doe ze 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Doe wat olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook en ui.
  5. Voeg de spinazie en room toe tot de spinazie geslonken is.
  6. Giet wat overtollig vocht af.
  7. Haal de portobello’s uit de oven en vul ze met het spinaziemengsel.
  8. Garneer tot slot met de zachte geitenkaas, wat peper en zout en doen ze nog 10 minuten in de oven (bij voorkeur op de grillstand).

Notities

Voedingswaarden
Gevulde portobello met geitenkaas en spinazie
Hoeveelheid per portie
Calories 388 Calories from Fat 153
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 17g24%
Verzadigd vet 11g55%
Sodium 475mg21%
Potassium 2121mg61%
Koolhydraten 39g15%
Vezels 9g38%
Suiker 22g24%
Eiwit 25g50%
Vitamine A 19530IU888%
Vitamine C 72.1mg96%
Calcium 369mg37%
IJzer 8.2mg51%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

 

Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een antwoord

Makkelijk Afvallen recepten boek met Niels Bosman
Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma (fysiek boek)

Onze bestseller! Al meer dan 20.000 exemplaren verkocht. Je krijgt weekmenu’s voor 7 weken. Met meer dan 150 overheerlijke koolhydraatarme recepten, snacks & tussendoortjes. Nu met 100% afslankgarantie, als jij na 50 dagen niet bent afgevallen, betaal ik je 100% je geld terug. Zonder vragen!

  • 99.000+

    Mensen gingen je voor

  • 150

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslankgarantie (geld terug)

Meer info