Wil je gratis keto proberen en tot 2 kilo per week verliezen?
Zo maak je de lekkerste Italiaanse carpaccio zelf
- Bijgerecht
-
2 personen
- 5g koolhydraten
Met dit feestelijke carpaccio recept, heb jij 100% een Merry Christmas!
Ingrediënten
- 200 g ossenhaas
- 1 snuf peper
- 1/3 tl zout
- 1 el pijnboompitten
- 8 cherrytomaatjes
- 40 g rucola
- 2 el olijfolie extra vierge
- 25 g Parmezaanse kaas vlokken
- 2 el pesto
Instructies
- Snijd het vlees in flinterdunne plakken (zie de tips hieronder het recept). Breng de carpaccio op smaak met peper en zout.
- Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Blijf voortdurend omscheppen en verwijder direct uit de pan als ze goudbruin kleuren.
- Halveer de cherrytomaatjes.
- Meng de rucola met olijfolie, peper en zout. Verdeel over twee borden in de vorm van een krans.
- Verdeel de carpaccio in kleine hoopjes over de rucola.
- Versier met cherrytomaatjes. Bestrooi met Parmezaanse kaas en pijnboompitjes en verdeel de pesto over het geheel. Eet smakelijk :)
Op een website over koolhydraatarm eten mag de carpaccio niet ontbreken. Dit gerecht is super mager en bevat nauwelijks koolhydraten. Heb je deze kerst weinig tijd, maar wil je toch deze heerlijk feestelijke carpaccio op tafel? Neem dan voorgesneden carpaccio en kleed het mooi aan volgens dit recept 🙂
Weet je wat ook Italiaans is? De kleurrijke geschiedenis van dit klassieke voorgerecht. Lees maar..
Wat is Carpaccio?
Even één stapje terug, wat is nu precies carpaccio? Carpaccio een klassiek voorgerecht uit de Italiaanse keuken, gemaakt van rauw, zeer dun gesneden, rundvlees, besprenkeld met olijfolie en citroensap.
Vandaag de dag mag elk gerecht dat bestaat uit super fijn gesneden rauwe ingrediënten carpaccio heten. Neem bijvoorbeeld deze vegetarische carpaccio van tomaten met basilicumolie. Zelfs sashimi van tonijn en zalm mogen carpaccio heten. Zolang het maar rauw en dun gesneden is.
Voorgerecht écht zelf maken
Wil je echt de smaak van Italië te pakken krijgen, dan ga je naar je lokale keurslager. Als je vertelt waar het voor is, dan weet jouw slager welke biefstuk het beste geschikt is voor carpaccio. Daar haal je bij voorkeur biologische ossenhaas.
Carpaccio snijden
Een kleine 1 á 2 uur voordat je het gerecht gaat maken, wikkel je de ossenhaas strak in folie en stop je het in de vriezer. Hierdoor wordt de biefstuk stijf. Op die manier kan je er fijne plakjes van snijden. Pak je beste koksmes en slijp hem zo scherp mogelijk. Je snijdt de ossenhaas haaks op de draad. Als je met de draadjes mee snijdt, lijkt de biefstuk taai. Dat is zonde.
Beste dressing
De Italiaanse keuken staat bekend om haar subtiele en pure smaken. Het gaat erom dat je elk ingrediënt echt proeft.
Naturel
De echte vleesliefhebber eet dit gerecht het liefste met een beetje olijfolie, snufje peper en zout en… verder niets. Geen sla, pitjes of zuren. Maar pure ossehaas smaak.
Balsamicodressing
De klassieke balsamico dressing bestaat uit:
- Olijfolie
- Balsamico azijn (of dressing)
- Peper
- Zout
Pesto dressing
Deze dressing creëert een ware Italiaanse smaakexplosie. Erg lekker!
- Basilicum
- Pijnboompitjes
- Olijfolie
- Peper
- Zout
- Parmezaanse kaas
Bonus: Broodje Carpaccio met Honing Mosterd
Ben jij die bofkont die nét iets teveel biefstuk in huis heeft gehaald en heb je na de feestdagen nog wat rund over? Dan raad ik je zeker een (koolhydraatarm) broodje Carpaccio aan. Maak hem af met deze honing mosterd dressing. Klaar in 3 minuten!
Ideale recepten voor alle diehards die gewoon doorgaan met het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma. En als je (opnieuw) wilt beginnen. You got this! Klik hier en ga meteen goed op weg.
Als je voorgerecht op tafel staat, is het natuurlijk leuk om er iets over te vertellen. Dus daarom:
Het verhaal achter het voorgerecht
Had ik al gezegd dat dit gerecht een klassieker is? Een voorgerecht met een verhaal. Carpaccio is uitgevonden in de jaren ’50 door Giuseppe Cipriani, chef-kok van Harry’s Bar in Venetië.
Het verhaal gaat dat er een barones was, Amalia Nani Mocenigo, die van de dokter geen gekookt vlees mocht eten. Waarom? Geen idee. Maar Amalia vroeg Guiseppe iets te bedenken wat paste bij haar nieuwe dieet. De vegakeuken was nog niet ontdekt, dus de kok pakte zijn scherpste mes om het beste rundvlees flinterdun te snijden. Geserveerd met een subtiele dressing en daar is het Italiaanse voorgerecht geboren.
En de naam? Het gerecht is vernoemd naar een schilder. Vittore Carpaccio exposeerde in die tijd en zijn schilderijen waren overal te zien in Venetië. Hij stond bekend om zijn royale gebruik van de kleur rood. Onder de indruk van de dieprode kleur van zijn eigen creatie vernoemde de Italiaanse kok zijn voorgerecht naar de schilder.
En nu.. snel aan tafel en laat het je smaken!
Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij flexibele weekmenu’s, recepten en kant-en-klare boodschappenlijstjes. Houd je successen bij in de gratis habit tracker. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.
-
140.000+
Mensen gingen je voor
-
101
Nieuwe Afslank Recepten
-
250
Tips & Snacks
-
100%
Afslank Garantie (geld terug)
Rate dit recept
Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.