2

Zo maak je een monstervoorraad Low Carb granola

Maak in 10 minuten een enorme voorraad koolydraatarme granola. Eet met amandelmelk voor een vegan kha ontbijt, gebruik als topping voor je smoothie of gewoon zo als snack.
  • Ontbijt
  • 15 porties
  • 7g koolhydraten

Ingrediënten

  • 150 gram amandelen
  • 120 gram hazelnoot
  • 100 gram pecan noot
  • 20 gram pompoenpitten
  • 45 gram zonnebloempit
  • 80 gram gebroken lijnzaad
  • 90 gram zoetstof zoals Sukrin
  • 1 stuks ei alleen het eiwit
  • 55 gram boter kokosolie of ghee kan ook
  • 5 ml vanille extract

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 graden. Leg bakpapier op een grote bakplaat.
  • Pulseer de amandelen en hazelnoten tot de helft of een kwart van de grootte. Voeg de pecan toe en pulseer tot deze in grote stukken zijn gehakt.
  • Voeg alle zaden toe en pulseer. Alles moet goed gemixt zijn, maar niet te fijn. Je wilt nog wel de notenstructuur en hele zaden proeven in de granola.
  • Mix met een garde eiwit, gesmolten boter, zoetstof en vanille extract toe in een aparte kom. Voeg dit toe aan de noten granola. Meng dit met een spatel en pulseer. Herhaal dit, tot alles gelijk verdeelt is. Pulseer niet teveel!
  • Spreid de low carb granola to be over de bakplaat en verdeel gelijkmatig met de spatel. Druk aan tot het een egale dunne plak is (max 1 cm). Bak in het midden van de oven, 15 minuten, tot de randjes bruin worden.
  • Nu komt het moeilijkste: laat de granola helemaal afkoelen. Pas dan is hij knapperig en kan je het handmatig in stukjes breken en verkruimelen. Dat is het leukste klusje.

Voedingswaarden

Nutrition Facts
Low carb granola kan je zelf met noten maken
Amount Per Serving
Calorieën 239 Calorieën uit vet 198
% Daily Value*
Vet 22g31%
Verzadigd vet 4g20%
Sodium 33mg1%
Potassium 230mg7%
Koolhydraten 7g3%
Vezels 4g17%
Suiker 1g1%
Eiwit 6g12%
Vitamine A 115IU5%
Vitamine C 0.6mg1%
Calcium 59mg6%
IJzer 1.5mg9%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Tips

Pasop: dit low carb granola recept verandert de manier waarop jij ontbijt. Voorgoed. Met de juiste hoeveelheid noten en zaden maak je in 10 minuten tijd voor 2 weken ontbijt.

Koolhydraatarm ontbijten

Wie begint met een koolhydraatarm dieet heeft vaak vragen over het ontbijt. Wat zet je op tafel nadat je brood hebt verbannen? Wat meng ik door de yoghurt en hoe vervang ik mijn havermout. Superlogische vragen. Veel antwoorden vind je in deze post over koolhydraatarm ontbijten. Maar één antwoord geef ik je hier: Low Carb Granola.

Voor een gezond ontbijt gebruik je noten. Die zijn koolhydraatarm en een stuk gezonder dan havervlokken.

Zelf low carb granola maken

Toegegeven, wanneer je zelf je granola gaat maken, en zeker dit koolhydraatarme recept, dan is het misschien even slikken bij de kassa. Noten en zaden zijn nu eenmaal prijzig, zeker als je alles biologisch wilt kopen. Maaar…. je krijgt er zóveel voor terug.

Twijfel je nog of het een goed idee is om zelf een low carb granola te maken? Vergeet Quakers, lees hier waarom.

Gezonden noten voor jouw granola

De grote truck van dit recept is dat we noten gebruiken als alternatief voor koolhydraatrijke havermout. Noten zijn enorm gezond en kan je eigenlijk niet missen in een gebalanceerd dieet. Voor veel mensen is het lastig om voldoende noten te eten. Of het wordt simpel weg vergeten. In dit low carb granola recept zitten 3 van 5 gezondste noten:

  1. Amandelen. Bevat vitamine E, calcium en magnesium. Verlaagt cholesterol. Beter!
  2. Pecannoten. Vitamine A, B1, E, calcium en zink. Vitamine B1 help koolhydraten omzetten in energie. Dat wil je!
  3. Hazelnoten. Vol gezonde vetten, vitamines, veel fosfor en calcium. Voor gezonde botten en tegen veroudering.

Nieuwsgierige lezers die benieuwd zijn welke andere noten in de top 5 staan, lezen het volledige overzicht van gezonde noten.  

Hoe bewaar je jouw low carb ontbijt voorraad?

Nu je eenvoudig een monstervoorraad ontbijtgranen hebt gemaakt, vraag je je misschien af waar je monstervoorraad granola kan bewaren. Het beste is om de afgekoelde granola in luchtdichte bakjes te bewaren. Kies hiervoor een donker plekje uit. Je kan het op deze manier zo’n 3 weken bewaren. Zeggen ze.

Bij mij is het altijd in now time op! Ik mix het in de ochtend door mijn amandel- of rijstmelk of schep het door de Griekse Yoghurt met fruit (een heerlijk desert). En, eerlijk is eerlijk, veel gaat via het vuistje, direct naar het mondje. Want granola is ook een heerlijke low carb snack.

Let’s get down to business. Dit is ons gratis recept. Veel plezier ermee en eet smakelijk. Laat je met sterren even weten hoe lekker het was?

Wij wensen je alvast een heleboel goedemorgens!

psssst, dit is nou typisch zo’n recept wat leuk is om met je vriendinnen te delen.

 

low carb granola maak je eenvoudig zelf met noten
5 van 2 stemmen
Print

Low carb granola kan je zelf met noten maken

Maak in 10 minuten een enorme voorraad koolydraatarme granola. Eet met amandelmelk voor een vegan kha ontbijt, gebruik als topping voor je smoothie of gewoon zo als snack.

Gang Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Amerikaans
Keyword bevat noten, koolhydraatarm ontbijt, noten, zelfgemaakte granola
tijd <30 minuten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 15 porties
Caloriën 239 kcal

Ingrediënten

  • 150 gram amandelen
  • 120 gram hazelnoot
  • 100 gram pecan noot
  • 20 gram pompoenpitten
  • 45 gram zonnebloempit
  • 80 gram gebroken lijnzaad
  • 90 gram zoetstof zoals Sukrin
  • 1 stuks ei alleen het eiwit
  • 55 gram boter kokosolie of ghee kan ook
  • 5 ml vanille extract

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Leg bakpapier op een grote bakplaat.

  2. Pulseer de amandelen en hazelnoten tot de helft of een kwart van de grootte. Voeg de pecan toe en pulseer tot deze in grote stukken zijn gehakt.

  3. Voeg alle zaden toe en pulseer. Alles moet goed gemixt zijn, maar niet te fijn. Je wilt nog wel de notenstructuur en hele zaden proeven in de granola.

  4. Mix met een garde eiwit, gesmolten boter, zoetstof en vanille extract toe in een aparte kom. Voeg dit toe aan de noten granola. Meng dit met een spatel en pulseer. Herhaal dit, tot alles gelijk verdeelt is. Pulseer niet teveel!

  5. Spreid de low carb granola to be over de bakplaat en verdeel gelijkmatig met de spatel. Druk aan tot het een egale dunne plak is (max 1 cm). Bak in het midden van de oven, 15 minuten, tot de randjes bruin worden.

  6. Nu komt het moeilijkste: laat de granola helemaal afkoelen. Pas dan is hij knapperig en kan je het handmatig in stukjes breken en verkruimelen. Dat is het leukste klusje.

Nutrition Facts
Low carb granola kan je zelf met noten maken
Amount Per Serving
Calorieën 239 Calorieën uit vet 198
% Daily Value*
Vet 22g31%
Verzadigd vet 4g20%
Sodium 33mg1%
Potassium 230mg7%
Koolhydraten 7g3%
Vezels 4g17%
Suiker 1g1%
Eiwit 6g12%
Vitamine A 115IU5%
Vitamine C 0.6mg1%
Calcium 59mg6%
IJzer 1.5mg9%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

 

Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Rate dit recept

Dit vinden andere gebruikers van dit recept

  • Claudia Kramer

    echt lekker en makkelijk. maar 90 gram zoetstof: is dat poeder of vloeistof? Ik wilde stevia poeder gebruiken maar 90 gram leek me nogal veel…

    • Thijs van Bokkem

      Hoi Claudia. Leuk om te horen dat het recept goed bevallen is! De ene zoetstof is inderdaad de andere niet. Volgens mijn tabelletje is 90 gram sukrin maar 1,5 gram Stevia extract of 11 gram vloeibare Stevia. Daarnaast is zoetigheid natuurlijk ook een kwestie van smaak 🙂

  • Karin

    6 cm dik?? Echt waar?

    • Thijs van Bokkem

      Hoi Karin… Nee 6 cm lijkt me een beetje dik. Heb het recept aangepast. Zo rond de cm lijkt me beter!

  • Yvonne

    Moet je zoetstof gebruiken? Is appelstroop of ahornsiroop een alternatief?

    • Thijs van Bokkem

      Hoi Yvonne. Een zoetje is natuurlijk wel lekker 🙂 maar hoef niet perse. Ahorn siroop lijkt me heerlijk, maar zit wel bomvol suiker (ook al is dit een natuurlijke vorm). Hetzelfde geldt voor honing. Veel bakplezier!

  • Britta

    Afgelopen vrijdag deze heerlijke granola gemaakt! In het recept staat niet wanneer je de zoetstof toevoegd, ik heb dit gedaan nadat alle noten/pitten/zaden goed gemixt waren. En er staat pompoenzaad, moet dit niet pompoenpitten zijn?
    Er lekker over mijn magere kwark in de ochtend!

    • Thijs van Bokkem

      Goedemorgen Britta, bedankt voor je opmerking. Je hebt helemaal gelijk. Zoetstof mag als laatste worden toegevoegd. En we gebruiken inderdaad pompoenpitten :-). Fijn dat het zo goed in de smaak valt!

  • Joke

    Hoeveel eiwit moet er in de granola. Dat vermeldt het recept niet. Groet.

    • Thijs van Bokkem

      Hi Joke, bedankt voor je vraag. Ik heb het recept aangevuld, je hebt het eiwit van 1 groot ei nodig.

  • Anita Schuurman

    In het recept staat geen eiwit, maar in de uitleg staat er wel eiwit toevoegen. Gaat het om 1 eiwit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ben je er ook klaar mee om er alleen voor te staan?

Dat snap ik! En het is bewezen dat het veel effectiever is als je het samen doet. Meld je daarom direct even aan bij de Samen Slank Community! Dan profiteer jij net als 1200+ enthousiaste vrouwen van de ultieme stok achter de deur. Nu proberen voor SLECHTS €1,00

  • 1200+

    Leden en ervaringen

  • 52

    Elke week een nieuw weekmenu

  • 566+

    Berichten per week

  • 1368+

    Reacties per week

Probeer nu voor €1