Zo maak je een monstervoorraad Low Carb granola
- Ontbijt
-
15 porties
- 7g koolhydraten
Ingrediënten
- 150 gram amandelen
- 120 gram hazelnoot
- 100 gram pecan noot
- 20 gram pompoenpitten
- 45 gram zonnebloempit
- 80 gram gebroken lijnzaad
- 90 gram zoetstof zoals Sukrin
- 1 stuks ei alleen het eiwit
- 55 gram boter kokosolie of ghee kan ook
- 5 ml vanille extract
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 graden. Leg bakpapier op een grote bakplaat.
- Pulseer de amandelen en hazelnoten tot de helft of een kwart van de grootte. Voeg de pecan toe en pulseer tot deze in grote stukken zijn gehakt.
- Voeg alle zaden toe en pulseer. Alles moet goed gemixt zijn, maar niet te fijn. Je wilt nog wel de notenstructuur en hele zaden proeven in de granola.
- Mix met een garde eiwit, gesmolten boter, zoetstof en vanille extract toe in een aparte kom. Voeg dit toe aan de noten granola. Meng dit met een spatel en pulseer. Herhaal dit, tot alles gelijk verdeelt is. Pulseer niet teveel!
- Spreid de low carb granola to be over de bakplaat en verdeel gelijkmatig met de spatel. Druk aan tot het een egale dunne plak is (max 1 cm). Bak in het midden van de oven, 15 minuten, tot de randjes bruin worden.
- Nu komt het moeilijkste: laat de granola helemaal afkoelen. Pas dan is hij knapperig en kan je het handmatig in stukjes breken en verkruimelen. Dat is het leukste klusje.
Voedingswaarden
Tips
Pasop: dit low carb granola recept verandert de manier waarop jij ontbijt. Voorgoed. Met de juiste hoeveelheid noten en zaden maak je in 10 minuten tijd voor 2 weken ontbijt.
Koolhydraatarm ontbijten
Wie begint met een koolhydraatarm dieet heeft vaak vragen over het ontbijt. Wat zet je op tafel nadat je brood hebt verbannen? Wat meng ik door de yoghurt en hoe vervang ik mijn havermout. Superlogische vragen. Veel antwoorden vind je in deze post over koolhydraatarm ontbijten. Maar één antwoord geef ik je hier: Low Carb Granola.
Voor een gezond ontbijt gebruik je noten. Die zijn koolhydraatarm en een stuk gezonder dan havervlokken.
Zelf low carb granola maken
Toegegeven, wanneer je zelf je granola gaat maken, en zeker dit koolhydraatarme recept, dan is het misschien even slikken bij de kassa. Noten en zaden zijn nu eenmaal prijzig, zeker als je alles biologisch wilt kopen. Maaar…. je krijgt er zóveel voor terug.
Twijfel je nog of het een goed idee is om zelf een low carb granola te maken? Vergeet Quakers, lees hier waarom.
Gezonden noten voor jouw granola
De grote truck van dit recept is dat we noten gebruiken als alternatief voor koolhydraatrijke havermout. Noten zijn enorm gezond en kan je eigenlijk niet missen in een gebalanceerd dieet. Voor veel mensen is het lastig om voldoende noten te eten. Of het wordt simpel weg vergeten. In dit low carb granola recept zitten 3 van 5 gezondste noten:
- Amandelen. Bevat vitamine E, calcium en magnesium. Verlaagt cholesterol. Beter!
- Pecannoten. Vitamine A, B1, E, calcium en zink. Vitamine B1 help koolhydraten omzetten in energie. Dat wil je!
- Hazelnoten. Vol gezonde vetten, vitamines, veel fosfor en calcium. Voor gezonde botten en tegen veroudering.
Nieuwsgierige lezers die benieuwd zijn welke andere noten in de top 5 staan, lezen het volledige overzicht van gezonde noten.
Hoe bewaar je jouw low carb ontbijt voorraad?
Nu je eenvoudig een monstervoorraad ontbijtgranen hebt gemaakt, vraag je je misschien af waar je monstervoorraad granola kan bewaren. Het beste is om de afgekoelde granola in luchtdichte bakjes te bewaren. Kies hiervoor een donker plekje uit. Je kan het op deze manier zo’n 3 weken bewaren. Zeggen ze.
Bij mij is het altijd in now time op! Ik mix het in de ochtend door mijn amandel- of rijstmelk of schep het door de Griekse Yoghurt met fruit (een heerlijk desert). En, eerlijk is eerlijk, veel gaat via het vuistje, direct naar het mondje. Want granola is ook een heerlijke low carb snack.
Let’s get down to business. Dit is ons gratis recept. Veel plezier ermee en eet smakelijk. Laat je met sterren even weten hoe lekker het was?
Wij wensen je alvast een heleboel goedemorgens!
psssst, dit is nou typisch zo’n recept wat leuk is om met je vriendinnen te delen.

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma (fysiek boek)
Onze bestseller! Al meer dan 50.000 exemplaren verkocht. Je krijgt weekmenu’s voor 50 dagen. Met meer dan 150 overheerlijke koolhydraatarme recepten, snacks & tussendoortjes. Nu met 100% afslankgarantie, als jij na 50 dagen niet bent afgevallen, betaal ik je 100% je geld terug. Zonder vragen!
-
50.000+
Vrouwen gingen je voor
-
150
Koolhydraatarme Recepten
-
250
Tips & Snacks
-
100%
Afslankgarantie (geld terug)
Rate dit recept
Dit vinden andere gebruikers van dit recept
Met amandelmelk voor een vegan ontbijt? Er zit wel eiwit in… Kan je dat gewoon weglaten?
Het eiwit zorgt ervoor dat alles lekker aan elkaar gaat zitten, echt dat granola effect. Weglaten kan ook maar dan blijven het allemaal losse onderdelen
Ik heb dit recept voor granola nu voor de 2e keer gemaakt, heerlijk. De eerste keer zoals het recept, daar vond ik de hazelnoten we overheersen dus de tweede keer heb ik minder hazelnoten 80gr gebruikt en extra walnoten toegevoegd want pecannoten zijn best prijzig en als extraatje nog wat Rozijnen. Een lekkere variant
dat is ook een lekkere variatie die je hebt gebruikt.
Een heerlijke recept van granola.. heb het al meerdere malen gemaakt. Ben zelf niet zo van zoetstof gebruik daarvoor ahornsiroop… Complimenten!
GEWELDIG…geen andere woorden voor
Makkelijk te maken
( noten met gesloten zak op plank, hamer erop, gaat supersnel )
Goed zo Charlotte! Is het goed gelukt?
Ik heb een aantal vegan recepten gelezen. Daar wordt ei gewoon weggelaten… Uiteindelijk zorgt de boter/kokosolie ook voor een goede binding. Laat je even weten of het gelukt is?
Hoi Thijs!
Wat een leuk recept en ik zou het graag maken maar heb je misschien een idee om te gebruiken als vervanging voor ei?
Ja eindelijk een recept zonder kokosolie of kokosboter (allergie!).Deze ga ik straks meteen maken.
Hoi Ellen, 90 gram Sukrin (poeder) is gelijk aan 1,5 gram stevia exctract (dit is super geconcentreerd) of 11 gram vloeibare stevia. Het is een hoop gereken met al die zoetstoffen. Deze tabel helpt: https://www.wholesomeyum.com/natural-low-carb-sweeteners-guide-conversion-chart/
Ik ben deze nu aan het maken, maar na 15 min nog geen bruine randjes te zien.
Dus 90 gram sukrin is 1,5 gram Stevia in poedervorm, is dat nu niet te weinig?
Gister gemaakt. Bij gebrek aan Sucrin heb ik vloeibare zoetstof van Kruidvat gebruikt. Heb echter wel de hoeveelheid van het recept aangehouden maar dat was een beetje teveel. Hoeveel vloeibare zoetstof kan ik het beste gebruiken?
bij vloeibare zoetstof kun je beste de helft van sucrin gebruiken
echt lekker en makkelijk. maar 90 gram zoetstof: is dat poeder of vloeistof? Ik wilde stevia poeder gebruiken maar 90 gram leek me nogal veel…
Hoi Claudia. Leuk om te horen dat het recept goed bevallen is! De ene zoetstof is inderdaad de andere niet. Volgens mijn tabelletje is 90 gram sukrin maar 1,5 gram Stevia extract of 11 gram vloeibare Stevia. Daarnaast is zoetigheid natuurlijk ook een kwestie van smaak 🙂
6 cm dik?? Echt waar?
Hoi Karin… Nee 6 cm lijkt me een beetje dik. Heb het recept aangepast. Zo rond de cm lijkt me beter!
Moet je zoetstof gebruiken? Is appelstroop of ahornsiroop een alternatief?
Hoi Yvonne. Een zoetje is natuurlijk wel lekker 🙂 maar hoef niet perse. Ahorn siroop lijkt me heerlijk, maar zit wel bomvol suiker (ook al is dit een natuurlijke vorm). Hetzelfde geldt voor honing. Veel bakplezier!
Afgelopen vrijdag deze heerlijke granola gemaakt! In het recept staat niet wanneer je de zoetstof toevoegd, ik heb dit gedaan nadat alle noten/pitten/zaden goed gemixt waren. En er staat pompoenzaad, moet dit niet pompoenpitten zijn?
Er lekker over mijn magere kwark in de ochtend!
Goedemorgen Britta, bedankt voor je opmerking. Je hebt helemaal gelijk. Zoetstof mag als laatste worden toegevoegd. En we gebruiken inderdaad pompoenpitten :-). Fijn dat het zo goed in de smaak valt!
Hoeveel eiwit moet er in de granola. Dat vermeldt het recept niet. Groet.
Hi Joke, bedankt voor je vraag. Ik heb het recept aangevuld, je hebt het eiwit van 1 groot ei nodig.
In het recept staat geen eiwit, maar in de uitleg staat er wel eiwit toevoegen. Gaat het om 1 eiwit?
Klopt helemaal! 🙂