Verdeel het deeg in twee bolletjes en laat 30 minuten rusten op een warme plek.
Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden Celsius.
Rol elk bolletje tussen je handen uit tot een lang lint (ongeveer gelijk aan de lengte van een cakevorm).
Draai vervolgens de twee linten om elkaar heen, zodat er een gevlochten brood ontstaat. Druk de uiteinde samen.
Leg in een met bakpapier beklede cakevorm.
Kluts het ei en bestrijk de brioche lichtjes.
Bak 35 tot 40 minuten en laat afkoelen op een rooster.
Doe de prikkertest. Prik na 35 minuten met een satéprikker in het midden van de brioche. Als de prikker er droog uitkomt, is de brioche gaar. Zo niet, bak nog 5 minuten langer. Herhaal deze stap, totdat de prikker droog uit de brioche komt.
Voedingswaarden
Koolhydraatarm brioche brood
Hoeveelheid per portie
Calories 17Calories from Fat 90
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 10g14%
Verzadigd vet 2g10%
Sodium 16mg1%
Potassium 72mg2%
Koolhydraten 5g2%
Vezels 2g8%
Suiker 2g2%
Eiwit 14g28%
Vitamine A 59IU3%
Vitamine B12 1mg36%
Calcium 90mg9%
IJzer 2mg13%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.