Genieten zonder schuld met pompoentaart | Suikervrij & Glutenvrij » Makkelijk Afvallen

Genieten zonder schuld met pompoentaart | Suikervrij & Glutenvrij

By on 3 januari 2020
Leestijd: 4 minuten
pompoentaart recept van tineke

Dit is weer zo’n heerlijk recept uit onze community. Deze koolhydraatarme pompoentaart komt van onze rots in de branding; Tineke Bolleboom. Zij is moderator in de Samen Slank community en gek op bakken. Regelmatig deelt zij haar laatste creaties met ons. Vandaag dit leuke recept.

Ma’s tip: Ken onze community nog niet, neem dan even een kijkje. Hier inspireren meer dan 1.000 powervrouwen elkaar bij het afvallen, lekker koken en gezond leven.

Recept voor koolhydraatarme pompoentaart

Wie gezonden taarten wil bakken loopt vaak tegen het probleem van koolhydraten aan. Vegan-taarten gebruiken vaak veel banaan en ook gezonde meelsoorten bevatten veel koolhydraten.

Tineke gebruikte een mix van speltbloem en havermeel. Havermeel maakte ze zelf door havervlokken fijn te malen in de keukenmachine.

Omdat dit recept door banaan en dadels al wat hoog in de koolhydraten zit, hebben we het beslag aangepast naar een mix van amandel- en kokosmeel.

Hoe breng je suikervrije pompoentaart op smaak?

Nu zie ik je al struinen door de ingrediëntenlijst opzoek naar suiker, stevia of een andere zoetstof. Nou houd je vast. Deze taart is suikervrij en zonder zoetstof. En dat kan prima. Pompoen, rijpe banaan en dadels bevatten meer dan genoeg fruitsuikers. Daar heb je dus niks extra voor nodig.

Ma’s tip: heb je nou geen dadels in huis? Je kan deze suikervrije pompoentaart ook prima maken met rozijntjes of gedroogde abrikoos.

Pumpkin pie cheesecake maken

Okay, een echte cheesecake is het misschien niet, maar de basis van het beslag maak je wel met roomkaas. Zo krijg je heel eenvoudig een lekker luchtige pumpkin pie.

Wat zit er in pompoentaart?

Wat zit er in? Hoeveel haal je er uit? Als je een ronde taartvorm gebruikt (niet té groot, anders krijg je een koek), kan je daar 12 stukken uit halen. Zo’n punt bevat de volgende koolhydraten. Zoals je ziet is dit een flink tussendoortje. Of een maaltijd!

Serveertip: pompoentaart met Griekse yoghurt

Als je deze taart als maaltijd in wil zetten, dan is dat helemaal snoepen zonder schuld. Met één zo’n punt maak je namelijk een waanzinnig ontbijt! Serveer de pompoentaart met een schep volle Griekse yoghurt, beetje kaneel erover. Klaar.

Voedingswaarde

  • Calorieën: 211 kcal
  • Koolhydraten: 18 gram
  • Eiwitten: 7 gram
  • Vet: 13 gram

Is pompoentaart gezond?

We hadden je beloofd dat je met deze taart zonder schuld kan snoepen. En dat klopt. Pompoen zit boordevol vitamine B, veel meer dan je in andere groenten of fruitsoorten tegenkomt. Daarnaast bevatten pompoenen ook mineralen zoals bijvoorbeeld calcium, koper, kalium en fosfor. én een hoog niveau van antioxidanten en caroteen.

Pompoentaart van Tineke
Dit is het resultaat van de suikervrije pompoentaart van Tineke
Afdrukken

Pompoentaart zonder schuld

Deze taart is suikervrij en koolhydraatarm. Beslag is gemaakt van roomkaas, banaan en amandel- en kokosbloem. Luchtig en glutenvrij.
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Amerikaans
Trefwoord gezonde taart, pompoentaart, taart
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Porties 12 punten
calorieën 211kcal
Auteur MakkelijkAfvallen

Ingrediënten

  • 400 gram pompoen in blokjes, gekookt en afgekoeld
  • 300 gram bananen 2 stuks, rijp, in stukjes gesneden en geprakt
  • 50 gram dadels in stukjes gesneden
  • 240 gram eieren 4 stuks
  • 200 gram roomkaas
  • 100 gram amandelmeel
  • 100 gram kokosmeel
  • 16 gram bakpoeder 1 zakje of 2½ theelepel
  • eetlepel lijnzaad
  • 1 eetlepel 5 spices kruidenmix

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180° Celsius en vet een taartvorm in met boter.
  • Kook de gesneden pompoen en giet af wanneer deze goed gaar is. Prak de rijpe banaan en de pompoen.
  • Mix de roomkaas met de eieren luchtig. Neem hier de tijd voor.
  • Voeg de gare afgekoelde pompoen en de geprakte banaan aan toe en mix tot een egale massa.
  • Meng de droge ingrediënten door het beslag. Voeg de dadelstukjes als laatste toe.
  • Giet het beslag in een ingevette bakvorm en zet in het midden van de oven. Bak ca. 40 minuten. Prik met een cocktailprikker om te zien of hij gaar is (droog van binnen).

Nutrition

Calories: 211kcal | Carbohydrates: 18g | Protein: 7g | Fat: 13g | Saturated Fat: 5g | Cholesterol: 93mg | Sodium: 465mg | Potassium: 281mg | Fiber: 5g | Sugar: 8g | Vitamin A: 3186IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 55mg | Iron: 1mg

Verder lezen?

In dit artikel lees je meer over de voordelen van pompoen voor jouw gezondheid.
Ben jij een ware keukenprins of prinses, waag je dan aan dit waanzinnige pompoenbrood.

Facebook Reacties

About Thijs van Bokkem

Speciaal voor jullie verzamel ik de lekkerste recepten. Voor Ma schrijf ik over het belang van gezonde voeding en hoe je dat het beste kan bereiken. Een goede gezondheid begint voor mij met goed eten. Zelf verbouw ik het liefst zoveel mogelijk mijn eigen groenten en kruiden. Alles wat jouw lichaam nodig heeft, groeit in een tuin!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *