Wil je gratis keto proberen en tot 2 kilo per week verliezen?
Koolhydraatarm pompoenbrood
- Brood
-
22 plakjes
- 8g koolhydraten

Ingrediënten
- 400 g pompoen
- 60 ml kokosolie
- 3 eieren
- 120 ml appelmoes ongezoet
- 2 tl speculaaskruiden
- 1 tl bakpoeder
- 3 g zout
- 75 g gebroken lijnzaad
- 150 g amandelmeel
- 150 g kokosmeel
- 50 g walnoten
- 50 g pompoenpitten
Instructies
- Snijd de pompoen in stukken, kook gaar in 10 minuten, giet af en pureer glad met een staafmixer.
- Smelt ondertussen de kokosolie en laat 1 minuut afkoelen.
- Mix pompoenpuree, eieren, appelmoes en kokosolie in een kom.
- Meng speculaaskruiden, bakpoeder, zout, gebroken lijnzaad, amandelmeel en kokosmeel met het pompoenmengsel tot een glad beslag.
- Hak de walnoten grof en roer door het beslag.
- Schenk het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm.
- Bestrooi met pompoenpitten.
- Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden.
- Bak in 45 tot 60 minuten goudbruin.
- Controleer na 45 minuten met een satéprikker of het brood gaar is. Komt deze er nog niet droog uit, bak dan nog 5 minuten langer. Herhaal deze stap, totdat de prikker droog uit het brood komt.
Wij krijgen geen genoeg van recepten met pompoen. Je kunt er eindeloos mee variëren. Vandaar dit koolhydraatarme pompoenbrood! Blijkbaar delen meerdere van jullie dezelfde liefde voor pompoen als Makkelijk Afvallen. Zo maakte Mathilde laatst dit brood waarna iedereen massaal vroeg wat het geheim was van dit overheerlijke recept.
Meer tips voor een gezond ontbijt? Lees ons blog met tips voor gezond ontbijten.
Pompoen feitjes
In Nederland zijn we vooral bekend met pompoen uit de oven, pompoensoep en andere hartige gerechten. In Amerika houden ze vooral van pompoen in zoete gerechten zoals taart of koekjes. De pompoen is in bepaalde streken in Amerika erg populair. Zo populair dat er zelfs pompoen wedstrijden aan het begin van het seizoen zijn. Het gaat dan om wie de grootste pompoen heeft gekweekt. De pompoenen wegen vaak honderden kilo’s. De grootste ter wereld kwam trouwens gewoon van onze buren, de Belg Mathias Willemijns lukte het om er eentje van 1190 kilo te kweken. Doe dat maar eens na (bron)!
MA’s tip: walnoten en chiazaad hebben een hele gunstige samenstelling in vetzuren. Hiermee breng je eenvoudig je omega 3 en 6 in balans.
Soorten pompoenen & koolhydraatarm pompoenbrood
Voor wedstrijden wordt de reuze pompoen soort gebruikt. In de keuken gebruik je vooral deze 6 soorten:
- Gewone pompoen of winterpompoen
- Muskaatpompoen
- Rouge vif d’Etampes
- Flespompoen of butternut squash
- Hokkaido of red kuri squash
- Spaghettipompoen of spaghetti squash.
Wij vinden de flespompoen of gewone pompoen het lekkerst. Het leuke is, je hoeft deze ook niet te schillen. Dus in stukjes hakken, even koken en klaar is kees. De flespompoen, of butternut, is het meest geschikt voor zoete gerechten zoals taart of koekjes. Dit komt door de romige structuur van de pompoen. De flespompoen is ook ideaal voor bijvoorbeeld een pompoenbrood.
MA’s tip: Meer recepten met pompoen vind je hier.
Nieuwsgierig naar meer overheerlijke koolhydraatarme broodrecepten? Vind ze hier in het koolhydraatarme brood- en bakboek.

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij volledig uitgewerkte weekmenu’s, recepten en boodschappenlijstjes. Ontvang online support van onze afslank coach. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.
-
140.000+
Mensen gingen je voor
-
90+
Koolhydraatarme Recepten
-
250
Tips & Snacks
-
100%
Afslank Garantie (geld terug)
Rate dit recept
In tegenstelling tot veel anderen vind ik het brood (ik vind het meer op cake lijken dan op brood trouwens!) juist aan de natte kant. Niet té nat trouwens. Lekkere, bijzondere smaak. Echt herfstig.
Halló ik Ben geen keuken prinses, en heb dit brood gemaakt en precies volgens recept, maar het valt helemaal uit elkaar zo droog is het…..
Wat kan ik doen/ toevoegen om er een redelijk brood van te krijgen… wat de smaak is lekker!
Ik hoop echt op een antwoord
M v g inge
Hoi Inge, probeer het eens met een extra ei, dat zorgt voor meer binding. Fijn om te lezen dat het wel lekker had gesmaakt:)