Wil je deze week tot 2 kg afvallen door middel van mijn 10 GRATIS afslank recepten?
Koolhydraatarm pompoenbrood
- Brood
-
22 plakjes
- 8g koolhydraten

Ingrediënten
- 2 tl speculaaskruiden
- 1 tl bakpoeder
- 2 tl zout
- 75 gr gebroken lijnzaad
- 150 gr amandelmeel
- 150 gr kokosmeel
- 50 gr gehakte walnoten
- 3 eieren
- 120 ml appelmoes ongezoet
- 60 ml kokosolie
- 400 gr pompoenpuree
- 50 gr pompoenpitten voor topping
- 1 tl cocos olie voor invetten bakblik
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden en vet het bakblik in met cocos olie
- Mix alle 'droge' ingredienten in een kom
- Maak pompoen puree door de pompoen in stukjes te snijden en te koken tot je het goed kunt vermalen tot puree.
- Meng de eieren, appelmoes, en pompoenpuree en olie door elkaar tot een egale massa.
- Meng de droge ingredienten met het pompoenmengsel en giet in het bakblik.
- Zet het brood een uur onder in de oven en check met een tandenstoker of het brood klaar is. (als er geen deeg aan de prikker blijft plakken is je brood klaar)
- Laat het brood buiten de oven en uit het bakblik rustig afkoelen.
Wij krijgen geen genoeg van recepten met pompoen. Je kunt er eindeloos mee variëren. Blijkbaar delen meerdere van jullie dezelfde liefde voor pompoen als Makkelijk Afvallen. Zo maakte Mathilde laatst dit brood waarna iedereen massaal vroeg wat het geheim was van dit overheerlijke recept.
Meer tips voor een gezond ontbijt? Lees ons blog met tips voor gezond ontbijten
Pompoen feitjes.
In Nederland zijn we vooral bekend met pompoen uit de oven, pompoensoep en andere hartige gerechten. In Amerika houden ze vooral van pompoen in zoete gerechten zoals taart of koekjes. De pompoen is in bepaalde streken in Amerika erg populair. Zo populair dat er zelfs pompoen wedstrijden aan het begin van het seizoen zijn. Het gaat dan om wie de grootste pompoen heeft gekweekt. De pompoenen wegen vaak honderden kilo’s. De grootste ter wereld kwam trouwens gewoon van onze buren, de Belg Mathias Willemijns lukte het om er eentje van 1190 kilo te kweken. Doe dat maar eens na (bron)!
MA’s tip: Walnoten en Chiazaad hebben een hele gunstige samenstelling in vetzuren. Hiermee breng je eenvoudig je omega 3 en 6 in balans.
Soorten pompoenen & koolhydraatarm pompoenbrood
Voor wedstrijden wordt dit reuze pompoen soort gebruikt. In de keuken vinden we echter de Hokkaido het lekkerst. Dit is een kleine Japanse soort met een donker oranje schil. Deze pompoen is het meest geschikt om soep mee te maken of om te bakken in de oven. Je kunt hem eten zonder eerst te schillen.
De flespompoen, of butternut, is het meest geschikt voor zoete gerechten zoals taart of koekjes. Dit komt door de romige structuur van de pompoen. De flespompoen is ook ideaal voor bijvoorbeeld een pompoenbrood.
MA’s tip: Meer recepten met pompoen vind je hier.

Onze bestseller! Al meer dan 20.000 exemplaren verkocht. Je krijgt weekmenu’s voor 7 weken. Met meer dan 150 overheerlijke koolhydraatarme recepten, snacks & tussendoortjes. Nu met 100% afslankgarantie, als jij na 50 dagen niet bent afgevallen, betaal ik je 100% je geld terug. Zonder vragen!
-
99.000+
Mensen gingen je voor
-
150
Koolhydraatarme Recepten
-
250
Tips & Snacks
-
100%
Afslankgarantie (geld terug)
Rate dit recept
jammer dat ik geen psyllium gebruikt heb, het brood kruimelt helemaal uit elkaar
Hoi Marian, hopelijk is de smaak er niet minder door:)
Psyllium vezels worden inderdaad gebruikt voor de binding van het brood.
Als er gepraat wordt over 1 el of 1 tl zijn die dan afgestreken of vol?
In plaats van speculaaskruiden, ras el hanout gebruikt, en roomboter ipv kokosolie. Leuk recept, ook leuk om te maken
Reactie op Miranda:
Je hoeft de pompoen niet te schillen.
Met het koken wordt het ook zacht, scheelt enorm veel werk. Sukses, Klarie