Koolhydraatarm pompoenbrood

Je kunt eindelooos varieren met pompoen. In dit recept vind je een heerlijk smeuig lactose vrij en koolhydraatarm pompoenbrood.
  • Brood
  • 22 plakjes
  • 8g koolhydraten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 2 tl speculaaskruiden
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl zout
  • 75 gr gebroken lijnzaad
  • 150 gr amandelmeel
  • 150 gr kokosmeel
  • 50 gr gehakte walnoten
  • 3 eieren
  • 120 ml appelmoes ongezoet
  • 60 ml kokosolie
  • 400 gr pompoenpuree
  • 50 gr pompoenpitten voor topping
  • 1 tl cocos olie voor invetten bakblik

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en vet het bakblik in met cocos olie
  • Mix alle 'droge' ingredienten in een kom
  • Maak pompoen puree door de pompoen in stukjes te snijden en te koken tot je het goed kunt vermalen tot puree. 
  • Meng de eieren, appelmoes, en pompoenpuree en olie door elkaar tot een egale massa.
  • Meng de droge ingredienten met het pompoenmengsel en giet in het bakblik. 
  • Zet het brood een uur onder in de oven en check met een tandenstoker of het brood klaar is. (als er geen deeg aan de prikker blijft plakken is je brood klaar) 
  • Laat het brood buiten de oven en uit het bakblik rustig afkoelen. 
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Koolhydraatarm pompoenbrood
Hoeveelheid per portie
Calories 154 Calories from Fat 99
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 11g16%
Verzadigd vet 4g20%
Sodium 72mg3%
Potassium 105mg3%
Koolhydraten 8g3%
Vezels 4g17%
Suiker 1g1%
Eiwit 5g10%
Vitamine A 2860IU130%
Vitamine C 0.8mg1%
Calcium 34mg3%
IJzer 1.3mg8%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Wij krijgen geen genoeg van recepten met pompoen. Je kunt er eindeloos mee variëren. Blijkbaar delen meerdere van jullie dezelfde liefde voor pompoen als Makkelijk Afvallen. Zo maakte Mathilde laatst dit brood waarna iedereen massaal vroeg wat het geheim was van dit overheerlijke recept.

Meer tips voor een gezond ontbijt? Lees ons blog met tips voor gezond ontbijten

Pompoen feitjes.

In Nederland zijn we vooral bekend met pompoen uit de oven, pompoensoep en andere hartige gerechten. In Amerika houden ze vooral van pompoen in zoete gerechten zoals taart of koekjes. De pompoen is in bepaalde streken in Amerika erg populair. Zo populair dat er zelfs pompoen wedstrijden aan het begin van het seizoen zijn. Het gaat dan om wie de grootste pompoen heeft gekweekt. De pompoenen wegen vaak honderden kilo’s. De grootste ter wereld kwam trouwens gewoon van onze buren, de Belg Mathias Willemijns lukte het om er eentje van 1190 kilo te kweken. Doe dat maar eens na (bron)!

MA’s tip: Walnoten en Chiazaad hebben een hele gunstige samenstelling in vetzuren. Hiermee breng je eenvoudig je omega 3 en 6 in balans

Soorten pompoenen & koolhydraatarm pompoenbrood

Voor wedstrijden wordt dit reuze pompoen soort gebruikt. In de keuken vinden we echter de Hokkaido het lekkerst. Dit is een kleine Japanse soort met een donker oranje schil. Deze pompoen is het meest geschikt om soep mee te maken of om te bakken in de oven. Je kunt hem eten zonder eerst te schillen.

De flespompoen, of butternut, is het meest geschikt voor zoete gerechten zoals taart of koekjes. Dit komt door de romige structuur van de pompoen. De flespompoen is ook ideaal voor bijvoorbeeld een pompoenbrood.

MA’s tip: Meer recepten met pompoen vind je hier.

 

 

koolhydraatarm pompoenbrood
4 van 230 stemmen
Print

Koolhydraatarm pompoenbrood

Je kunt eindelooos varieren met pompoen. In dit recept vind je een heerlijk smeuig lactose vrij en koolhydraatarm pompoenbrood.

Gang Brood
Keuken Hollands
Keyword brood zonder koolhydraten, koolhydraatarm, ovengerecht, pompoenbrood
tijd <60 minuten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Porties 22 plakjes
Caloriën 154 kcal
Auteur MakkelijkAfvallen

Ingrediënten

  • 2 tl speculaaskruiden
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl zout
  • 75 gr gebroken lijnzaad
  • 150 gr amandelmeel
  • 150 gr kokosmeel
  • 50 gr gehakte walnoten
  • 3 eieren
  • 120 ml appelmoes ongezoet
  • 60 ml kokosolie
  • 400 gr pompoenpuree
  • 50 gr pompoenpitten voor topping
  • 1 tl cocos olie voor invetten bakblik

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet het bakblik in met cocos olie

  2. Mix alle 'droge' ingredienten in een kom

  3. Maak pompoen puree door de pompoen in stukjes te snijden en te koken tot je het goed kunt vermalen tot puree. 

  4. Meng de eieren, appelmoes, en pompoenpuree en olie door elkaar tot een egale massa.

  5. Meng de droge ingredienten met het pompoenmengsel en giet in het bakblik. 

  6. Zet het brood een uur onder in de oven en check met een tandenstoker of het brood klaar is. (als er geen deeg aan de prikker blijft plakken is je brood klaar) 

  7. Laat het brood buiten de oven en uit het bakblik rustig afkoelen. 

Voedingswaarden
Koolhydraatarm pompoenbrood
Hoeveelheid per portie
Calories 154 Calories from Fat 99
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 11g16%
Verzadigd vet 4g20%
Sodium 72mg3%
Potassium 105mg3%
Koolhydraten 8g3%
Vezels 4g17%
Suiker 1g1%
Eiwit 5g10%
Vitamine A 2860IU130%
Vitamine C 0.8mg1%
Calcium 34mg3%
IJzer 1.3mg8%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig mogelijk leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Boek wordt direct gratis verzonden
koolhydraatarm dieet boek programma met recepten en weekmenu

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit vinden andere gebruikers van dit recept
  • Julia

    In tegenstelling tot veel anderen vind ik het brood (ik vind het meer op cake lijken dan op brood trouwens!) juist aan de natte kant. Niet té nat trouwens. Lekkere, bijzondere smaak. Echt herfstig.

  • Inge

    Halló ik Ben geen keuken prinses, en heb dit brood gemaakt en precies volgens recept, maar het valt helemaal uit elkaar zo droog is het…..
    Wat kan ik doen/ toevoegen om er een redelijk brood van te krijgen… wat de smaak is lekker!
    Ik hoop echt op een antwoord
    M v g inge

    • Niels Bosman

      Hoi Inge, probeer het eens met een extra ei, dat zorgt voor meer binding. Fijn om te lezen dat het wel lekker had gesmaakt:)

Geef een antwoord

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij volledig uitgewerkte weekmenu’s, recepten en boodschappenlijstjes. Ontvang online support van onze afslank coach. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.

  • 140.000+

    Mensen gingen je voor

  • 90+

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslank Garantie (geld terug)

Meer info