1

Koolhydraatarm pompoenbrood

Je kunt eindelooos varieren met pompoen. In dit recept vind je een heerlijk smeuig lactose vrij en koolhydraatarm pompoenbrood.
  • Lunch
  • 22 plakjes
  • 8g koolhydraten

Ingrediënten

  • 2 tl speculaaskruiden
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl zout
  • 75 gr gebroken lijnzaad
  • 150 gr amandelmeel
  • 150 gr kokosmeel
  • 50 gr gehakte walnoten
  • 3 eieren
  • 120 ml appelmoes ongezoet
  • 60 ml kokosolie
  • 400 gr pompoenpuree
  • 50 gr pompoenpitten voor topping
  • 1 tl cocos olie voor invetten bakblik

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en vet het bakblik in met cocos olie
  • Mix alle 'droge' ingredienten in een kom
  • Maak pompoenpureen door de pompoen in stukjes te snijden en te koken tot je het goed kunt vermalen tot puree. 
  • Meng de eieren, appelmoes, en pompoenpuree en olie door elkaar tot een egale massa.
  • Meng de droge ingredienten met het pompoenmengsel en giet in het bakblik. 
  • Zet het brood een uur onder in de oven en check met een tandenstoker of het brood klaar is. (als er geen deeg aan de prikker blijft plakken is je brood klaar) 
  • Laat het brood buiten de oven en uit het bakblik rustig afkoelen. 

Voedingswaarden

Nutrition Facts
Koolhydraatarm pompoenbrood
Amount Per Serving
Calorieën 154 Calorieën uit vet 99
% Daily Value*
Vet 11g16%
Verzadigd vet 4g20%
Sodium 72mg3%
Potassium 105mg3%
Koolhydraten 8g3%
Vezels 4g17%
Suiker 1g1%
Eiwit 5g10%
Vitamine A 2860IU130%
Vitamine C 0.8mg1%
Calcium 34mg3%
IJzer 1.3mg8%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Tips

Wij krijgen geen genoeg van recepten met pompoen. Je kunt er eindeloos mee variëren. Blijkbaar delen meerdere van jullie dezelfde liefde voor pompoen als Makkelijk Afvallen. Zo maakte Mathilde laatst dit brood waarna iedereen massaal vroeg wat het geheim was van dit overheerlijke recept.

Pompoen feitjes.

In Nederland zijn we vooral bekend met pompoen uit de oven, pompoensoep en andere hartige gerechten. In Amerika houden ze vooral van pompoen in zoete gerechten zoals taart of koekjes. De pompoen is in bepaalde streken in Amerika erg populair. Zo populair dat er zelfs pompoen wedstrijden aan het begin van het seizoen zijn. Het gaat dan om wie de grootste pompoen heeft gekweekt. De pompoenen wegen vaak honderden kilo’s. De grootste ter wereld kwam trouwens gewoon van onze buren, de Belg Mathias Willemijns lukte het om er eentje van 1190 kilo te kweken. Doe dat maar eens na!

MA’s tip: Walnoten en Chiazaad hebben een hele gunstige samenstelling in vetzuren. Hiermee breng je eenvoudig je omega 3 en 6 in balans

Soorten pompoenen & koolhydraatarm pompoenbrood

Voor wedstrijden wordt dit reuze pompoen soort gebruikt. In de keuken vinden we echter de Hokkaido het lekkerst. Dit is een kleine Japanse soort met een donker oranje schil. Deze pompoen is het meest geschikt om soep mee te maken of om te bakken in de oven. Je kunt hem eten zonder eerst te schillen.

De flespompoen, of butternut, is het meest geschikt voor zoete gerechten zoals taart of koekjes. Dit komt door de romige structuur van de pompoen. De flespompoen is ook ideaal voor bijvoorbeeld een pompoenbrood.

MA’s tip: Meer recepten met pompoen vind je hier.

 

 

koolhydraatarm pompoenbrood
3 van 1 stem
Print

Koolhydraatarm pompoenbrood

Je kunt eindelooos varieren met pompoen. In dit recept vind je een heerlijk smeuig lactose vrij en koolhydraatarm pompoenbrood.

Gang Brood
Keuken Hollands
Keyword brood zonder koolhydraten, koolhydraatarm, ovengerecht, pompoenbrood
tijd <60 minuten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Porties 22 plakjes
Caloriën 154 kcal
Auteur MakkelijkAfvallen

Ingrediënten

  • 2 tl speculaaskruiden
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl zout
  • 75 gr gebroken lijnzaad
  • 150 gr amandelmeel
  • 150 gr kokosmeel
  • 50 gr gehakte walnoten
  • 3 eieren
  • 120 ml appelmoes ongezoet
  • 60 ml kokosolie
  • 400 gr pompoenpuree
  • 50 gr pompoenpitten voor topping
  • 1 tl cocos olie voor invetten bakblik

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet het bakblik in met cocos olie

  2. Mix alle 'droge' ingredienten in een kom

  3. Maak pompoenpureen door de pompoen in stukjes te snijden en te koken tot je het goed kunt vermalen tot puree. 

  4. Meng de eieren, appelmoes, en pompoenpuree en olie door elkaar tot een egale massa.

  5. Meng de droge ingredienten met het pompoenmengsel en giet in het bakblik. 

  6. Zet het brood een uur onder in de oven en check met een tandenstoker of het brood klaar is. (als er geen deeg aan de prikker blijft plakken is je brood klaar) 

  7. Laat het brood buiten de oven en uit het bakblik rustig afkoelen. 

Nutrition Facts
Koolhydraatarm pompoenbrood
Amount Per Serving
Calorieën 154 Calorieën uit vet 99
% Daily Value*
Vet 11g16%
Verzadigd vet 4g20%
Sodium 72mg3%
Potassium 105mg3%
Koolhydraten 8g3%
Vezels 4g17%
Suiker 1g1%
Eiwit 5g10%
Vitamine A 2860IU130%
Vitamine C 0.8mg1%
Calcium 34mg3%
IJzer 1.3mg8%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Rate dit recept

Dit vinden andere gebruikers van dit recept

  • M

    Ik heb wat Griekse yoghurt toegevoegd, dat maakt het minder droog.

  • Linda

    Ik lees hier dat mensen aangeven dat het brood droog is. Een ei oid toevoegen heeft niet zoveel zin. Het is namelijk zo dat Amandelmeel boven de 180 graden “verbrand” en dat zorgt ervoor dat het droog wordt. Dit is een prima recept maar dan bakken op 175 graden en na een uur idd checken met een prikker of het gaar is.

  • Helena

    Ik heb het brood gemaakt volgens recept. Resultaat? Gortdroog!? helaas niet te eten. Jammer dure producten die uiteindelijk in de container belanden.

  • Anna

    Ik heb het pompoenbrood gemaakt precies volgens recept. Het brood was veel te droog. Is 150 gr kokosmeel niet te veel?
    Kokos neemt veel vocht op.

    vr gr Anna

    • Evelien Vis

      Het is de moeite waard om eens met minder kokosmeel te maken, of misschien een extra ei toe te voegen.

  • sandra

    Super lekker recept! het pompoenbrood is super lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ben je er ook klaar mee om er alleen voor te staan?

Dat snap ik! En het is bewezen dat het veel effectiever is als je het samen doet. Meld je daarom direct even aan bij de Samen Slank Community! Dan profiteer jij net als 1200+ enthousiaste vrouwen van de ultieme stok achter de deur. Nu proberen voor SLECHTS €1,00

  • 1200+

    Leden en ervaringen

  • 52

    Elke week een nieuw weekmenu

  • 566+

    Berichten per week

  • 1368+

    Reacties per week

Probeer nu voor €1