Wil je gratis keto proberen en tot 2 kilo per week verliezen?
Koolhydraatarme Red Velvet Cake met Chocolade en Bietjes
- Dessert
-
12 porties
- 15g koolhydraten

Red Velvet Cake met rode bietjes, chocolade en roomkaas frosting.
Ingrediënten
- 250 gr gekookte bietjes
- 4 stuks eieren
- 110 gr ahoornsiroop
- 2 el cacaopoeder (met extra voor het bestuiven van de cake)
- 1 tl vanille extract of ¼ tl vanillepoeder
- 1 tl bakpoeder
- zout (mespuntje of max 0.4 gram)
- 125 gr amandelmeel
- 55 gr kokosolie
- 115 gr pure chocolade (minstens 85%)
- 100 gr roomkaas
- 50 gr boter (zacht)
- 1 tl ahoornsiroop
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175° C. Bereid een springvorm van 20 cm voor met ingevet bakpapier.
- Breek de chocolade in stukken en smelt au bain marie.
- Smelt de kokosolie in een pannetje.
- Pureer de bieten, eieren, 80 ml ahornsiroop, cacaopoeder, vanille extract, bakpoeder en een mespuntje zout.
- Klop het daarna in een kom in een minuutje tot een luchtig egaal geheel.
- Spatel voorzichtig de kokosolie, gesmolten chocolade en amandelmeel door de luchtige massa heen.
- Schenk het beslag in de bakvorm. Bak dee cake 40 minuten in de voorverwarmde oven, of tot een prikker er weer schoon uitkomt. Laat de cake in de bakvorm op een rooster afkoelen.
- Maak de frosting door de roomkaas, zachte boter en ahoornsiroop tot een egaal gehaal te mixen.
- Smeer zodra de cake koel is de frosting er in een mooie laag overheen. Maak het af door de cake met cacaopoeder te bestuiven.
Een koolhydraatarm dieet betekent niet, dat alle verwennerijen linea recta de deur uit hoeven. In een gezonde, gebalanceerde levensstijl horen lekkere dingen er gewoon bij.
Geïnspireerd door Red Velvet Cake, maar dan net anders
Wij hebben ons in dit recept laten inspireren door de beroemde Red Velvet Cake. Wij zijn net zo’n fan als jullie, maar gezond is de originele versie allerminst. Er zit suiker, bloem en boter in, in hoeveelheden waar je u tegen zegt.
Hoe maak je deze bieten cake koolhydraatarm?
In het recept van onze Red Velvet Cake hebben we bloem en roomboter vervangen door amandelmeel en kokosolie.
Amandelmeel is koolhydraatarm en glutenvrij en ideaal om cake, koekjes en zelfs pannenkoeken mee te maken. Amandelmeel bestaat uit gemalen amandelen. Door de natuurlijke vetten van de amandelen zorgt amandelmeel voor een volle en smeuïge smaak in de cake.
Ook nog een leuke bijkomstigheid: noten eten is niet alleen gezond voor onszelf, maar ook voor de planeet! Notenbomen nemen namelijk koolstofdioxide uit de lucht op en geven daarvoor zuurstof terug.
Red Velvet Cake recept zonder kleurstof
Daarnaast zitten er in de originele Red Velvet Cake ook ingrediënten in waar wij een vraagteken bij zetten. Heb je je bijvoorbeeld ooit afgevraagd waar dat mooie rode tintje van een Red Velvet Cake vandaan komt? Vaak wordt er rode kleurstof aan deze cakes toegevoegd.
Daar komen kunstmatige e-nummertjes en stabilisatoren aan te pas, zoals in de Red Velvet Cake mix van Dr. Oetker bijvoorbeeld. Jammer, want de rode kleur is ook in natuurlijke producten te vinden.
Rode bietjes, van Hollandse bodem, zijn net zo rood als kleurstof en geven dit de cake een mooi bijna-rood tintje. Dat-ie niet zo felrood is dan die cakes die soms in de vitrines liggen, vinden wij niet erg. Je krijgt er immers natuurlijke smaak en gezondheid voor terug.
Bieten in een cake klinkt misschien vreemd, maar het resultaat is heel erg lekker. We weten zelfs zeker, dat als jij het niet vertelt, je gasten niet doorhebben dat ze rode bietjes eten.
Is chocolade gezond?
Chocolade wordt al gauw als een guilty pleasure gezien. Als je in het gangpad met het snoep en de chocolade staat in de Albert Heijn, is het ook wel duidelijk waarom. Chocolade met popcorn, chocolade met karamel, chocolade paashazen en chocolade kerstmannen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het ligt in de schappen.
Toch is chocolade een van de originele superfoods. Voordat cacao rond het jaar 1500 de oceaan naar Europa overstak, werd het al eeuwenlang in Zuid-Amerika in vloeibare vorm gedronken. Daar wisten ze allang dat cacao gezond voor je was. Cacao bevat namelijk polyfenolen, oftewel antioxidanten die je lichaam tegen schadelijke stoffen beschermen. Daarnaast bevordert cacao ook een gezonde bloeddruk. Ook in ons Red Velvet Cake recept maken wij gebruik van rauwe cacao, in poedervorm en chocolade van (ten minste) 85% cacao.

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij volledig uitgewerkte weekmenu’s, recepten en boodschappenlijstjes. Ontvang online support van onze afslank coach. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.
-
140.000+
Mensen gingen je voor
-
90+
Koolhydraatarme Recepten
-
250
Tips & Snacks
-
100%
Afslank Garantie (geld terug)
Rate dit recept
Zijn de voedingswaarde aangegeven per 100 gram… of…
Hoi Jill, dat is per portie wanneer je de cake in 12 stukken snijdt:)
Oké… Hoeveel verschil in kh zit er tussen 110 gr tafelsuiker en ahornsiroop?
Leuke recepten en fijn dat het zonder chemische concerveringsmiddelen is maar wat maakt het kh arm? Voornamelijk de hoeveelheid vet. Kijken we nu naar de totale lijst ingrediënten en de glycemische index… Dan is het feit dat dit soort recepten echt niet helpen af te vallen en vallen onder iets minder ongezond. Wellicht zou het helpen om af te vallen wanneer in het recept beschreven staat verse amandelen zelf handmatig met vijzel tot meel te vermalen 🙂
Hiiii,
Klinkt heerlijk! Heb je de precieze voedingswaarde erbij?
15 koolhydraten. De overige voedingswaarden staan onderaan het recept.