Suikervrije roomkaas Kerstkoekjes van amandelmeel » Makkelijk Afvallen

Suikervrije roomkaas Kerstkoekjes van amandelmeel

By on 12 december 2019
Leestijd: 4 minuten
keto kerstkoekjes

Deze suikervrije kerstkoekjes zijn zo leuk om te maken! Je hebt er maar 6 ingrediënten voor nodig en ze liggen na 10 minuten al op de bakplaat. Na een kwartiertje bakken in de oven heb je je roomkaas koekjes al op een schaaltje liggen. Wel even laten afkoelen, hè!

Kerstkoekjes maken

De inspiratie voor dit recept voor kerstkoekjes, komt van een Amerikaans recept voor cream cheese cookies. Je maakt dit beslag vrij eenvoudig. Als je ter voorbereiding de roomkaas en boter op kamer temperatuur zacht laat worden, mix je het zo door elkaar.

De koekjes maak je door balletjes te maken met een koekjesschep van 22ml (anderhalve eetlepel). Als je een koekjes- of bolletjesschep gebruikt, worden alle koekjes even groot.

Wanneer je het beslag schept, druk het dan goed aan. Zo voorkom je namelijk dat het kruimige beslag niet uit elkaar valt. De bolletjes leg je dan op de bakplaat. Met je handpalm druk je deze nu weer plat tot de gewenste dikte (0,5 tot 1 cm).

Gebruik je kerstvormpjes, druk dan het beslag er dan goed in. Kies wel voor vormpjes waar niet teveel detail in zet. Het beslag is een beetje stug, dus je moet het goed aandrukken.

Hoe maak je koekjes suikervrij?

Het leuke van zelf bakken, is dat je eenvoudig koekjes suikervrij kan maken. Je gebruikt hiervoor een natuurlijke zoetstof, zoals erhitritol van Sukrin. Dit is koolhydraatarm, 100% natuurlijk en tot 70% zo zoet als suiker.

Ma’s tip: Wil je meer weten over suikervervangers, lees dan ook deze posts over polyolen en andere zoetstoffen.

Hoe lang moet je roomkaas koekjes bakken?

Zoals beloofd is dit een snel recept. Je hoeft de koekjes maar 15 minuten te bakken. Let wel op: dit verschilt wel per oven en is afhankelijk van de dikte van je kerstkoekjes. Je kerstkoekjes zijn klaar als de randjes goud kleuren.

Laat je koolhydraatarme kerst traktatie wel even afkoelen

Als het je lukt, laat dan je verse traktatie eerst even afkoelen op de bakplaat. Tijdens het afkoelen worden de koekjes namelijk goed hard en kan je ze versieren, op een schaal leggen en oppeuzelen.

Fijne feestdagen!

keto kerstkoekjes
Afdrukken

Suikervrije keto kerstkoekjes

Maak in 30 minuten met 6 ingrediënten heerlijke roomkaaskoekjes. Ze zijn suikervrij en gemaakt van amandelmeel. Dus ook glutenvrij. Vooral een lekker tussendoortje!
Gang Tussendoortje
Keuken Amerikaans
Trefwoord kerst, koolhydraatarme koekjes, suikervrij tussendoortje
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 15 koekjes
calorieën 105kcal
Auteur MakkelijkAfvallen

Ingrediënten

  • 35 gram boter of ghee
  • 35 gram roomkaas
  • 90 gram sukrin of andere natuurlijke zoetstof
  • 1 stuks eiwitten
  • 6 milliliter vanille extract volle theelepel
  • 200 gram amandelmeel
  • ¼ gram zeezout

Instructies

  • Verwarm je oven voor op 180°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  • Gebruik een handmixer om de boter, roomkaas en Sukrin door elkaar te kneden, tot er een luchtig beslag, licht van kleur, ontstaat.
  • Kneed de vanille, ei en zout door het beslag.
  • Kneed nu het amandelmeel, steeds per 50 gram, in in het beslag. Het beslag wordt dik en een beetje kruimelig, maar plakt wel aan elkaar wanneer je het aandrukt.
  • Maak nu bolletjes van ongeveer 1½ eetlepel of 22 ml. Druk ze in kerstvormpjes of Leg ze op de bakplaat en druk plat met je handpalm.
  • Bak voor 15 minuten, tot de randjes goud kleuren. Laat de koekjes afkoelen op de plaat Ze worden harder tijdens het afkoelen.

Notities

Versiertip: Bedek je keto kerstkoekjes met een dun laagje Sukrin Icing poedersuiker of doop ze voor de helft in gesmolten chocolade voor een mooie afwerking.

Nutrition

Calories: 105kcal | Carbohydrates: 3g | Protein: 3g | Fat: 10g | Saturated Fat: 2g | Cholesterol: 9mg | Sodium: 14mg | Potassium: 3mg | Fiber: 1g | Sugar: 1g | Vitamin A: 31IU | Calcium: 30mg | Iron: 1mg

Facebook Reacties

About Thijs van Bokkem

Speciaal voor jullie verzamel ik de lekkerste recepten. Voor Ma schrijf ik over het belang van gezonde voeding en hoe je dat het beste kan bereiken. Een goede gezondheid begint voor mij met goed eten. Zelf verbouw ik het liefst zoveel mogelijk mijn eigen groenten en kruiden. Alles wat jouw lichaam nodig heeft, groeit in een tuin!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






[gratis]
[gratis]