Wil je gratis keto proberen en tot 2 kilo per week verliezen?
Keto Kerstkoekjes
- Tussendoortjes
-
15 koekjes
- 1g koolhydraten

Ingrediënten
- 35 g roomboter
- 35 g roomkaas
- 90 g sukrin (erythritol)
- 1 ei
- 1 tl vanille-aroma
- ¼ tl zout
- 200 g amandelmeel
Instructies
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden Celsius.
- Klop met een handmixer de boter, roomkaas en Sukrin door elkaar, tot er een luchtig beslag ontstaat.
- Splits de eidooier van het eiwit.
- Spatel de vanille-aroma, het eiwit en zout door het beslag.
- Meng het amandelmeel, telkens per 50 gram, door het beslag. Het beslag wordt dik en een beetje kruimelig, maar plakt wel aan elkaar wanneer je het aandrukt.
- Rol het deeg uit met een deegroller tot een dikte van ongeveer 5 mm.
- Steek met behulp van de vormpjes sterretjes (of andere vormpjes) uit het deeg.
- Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de koekjes circa 15-20 minuten, tot de randjes goudbruin kleuren.
- Laat afkoelen op de plaat, hierdoor worden de koekjes harder.
- Eet smakelijk!
Laat de roomkaas en boter op kamertemperatuur zacht worden. Op die manier mix je het super makkelijk door elkaar en ben je sneller klaar. Des te meer tijd er over is om je gemakje te beginnen aan de rest van je kerstrecepten voor de ultieme koolhydraatarme kerst 🙂
Kerstkoekjes maken
De inspiratie voor dit recept voor kerstkoekjes, komt van een Amerikaans recept voor cream cheese cookies. Je maakt dit beslag vrij eenvoudig. Zeker met deze tips:
- Maak balletjes van het deeg met een koekjesschep van 22ml (anderhalve eetlepel). Als je een koekjes- of bolletjesschep gebruikt, worden alle koekjes even groot.
- Druk het deeg in de schep goed aan. Zo voorkom je namelijk dat het kruimige beslag niet uit elkaar valt.
- Leg de bolletjes op de bakplaat.
- Druk met je handpalm plat tot de gewenste dikte (0,5 tot 1 cm).
- Kies voor kerstvormpjes waar niet al te veel detail inzit. Zo voorkom je dat de koekjes uit elkaar brokkelen.
Even laten afkoelen en voilà, je hebt heerlijke kerstkoekjes waar niemand vanaf kan blijven!
Hoe maak je een kerstkoekjes recept suikervrij?
Het leuke van zelf bakken, is dat je eenvoudig koekjes suikervrij kan maken. Je gebruikt hiervoor een natuurlijke zoetstof, zoals erythritol van Sukrin. Dit is koolhydraatarm, 100% natuurlijk en heeft 70% van de zoetkracht van suiker.
Als je suiker wil vervangen door Sukrin, dan doe je het aantal gram suiker x 1,3. Zo zit je op dezelfde zoetkracht als wanneer je suiker zou gebruiken.
Ma’s tip: Wil je meer weten over suikervervangers, lees dan ook deze posts over polyolen en andere zoetstoffen.
Hoe lang moet je roomkaas koekjes bakken?
Zoals beloofd is dit een snel recept. Je hoeft de koekjes maar 15 minuten te bakken. Let wel op: dit verschilt wel per oven en is afhankelijk van de dikte van je kerstkoekjes. Je kerstkoekjes zijn klaar als de randjes goud kleuren.
Stressvrije kerst
Dat willen we allemaal, toch? Maar laten we eerlijk zijn, iedereen is altijd aan het rennen. Schiet jij ook al in de stress vanwege kerst en al het onweerstaanbare lekkers? Geen zorgen;) Of je nu low carb of keto eet, we got you! Natuurlijk kan jij ook dit jaar weer lekker meegenieten. Je hebt al een begin gemaakt met deze kerstkoekjes. Maak bijvoorbeeld ook een super simpel, maar luxe kerstvoorgerechtje.
Geniet van al het lekkers en ga na de feestdagen gewoon weer verder met je keto programma en gezonde gewoontes. Pak je kans en begin opnieuw!
Verwacht je wat meer motivatie nodig te hebben? Je staat er niet alleen voor! Lees hier het succesverhaal van Angelique en ontdek hoe zij vrij gemakkelijk zelfs meer gewicht verloor dan ze voor ogen had.
Fijne feestdagen :)!

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij flexibele weekmenu’s, recepten en kant-en-klare boodschappenlijstjes. Houd je successen bij in de gratis habit tracker. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.
-
140.000+
Mensen gingen je voor
-
101
Nieuwe Afslank Recepten
-
250
Tips & Snacks
-
100%
Afslank Garantie (geld terug)
Rate dit recept
Klop je het eiwit en het eigeel apart op of gebruik je het eigeel niet?
Zijn jullie voedingswaarden altijd gericht op ‘per 100 gram’? Of per stuk?