Wil je gratis keto proberen en tot 2 kilo per week verliezen?
Suikervrije roomkaas Kerstkoekjes van amandelmeel
- Tussendoortjes
-
15 koekjes
- 3g koolhydraten

Ingrediënten
- 35 gram boter of ghee
- 35 gram roomkaas
- 90 gram sukrin of andere natuurlijke zoetstof
- 1 stuks eiwitten
- 6 milliliter vanille extract volle theelepel
- 200 gram amandelmeel
- ¼ gram zeezout
Instructies
- Verwarm je oven voor op 180°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
- Gebruik een handmixer om de boter, roomkaas en Sukrin door elkaar te kneden, tot er een luchtig beslag, licht van kleur, ontstaat.
- Kneed de vanille, ei en zout door het beslag.
- Kneed nu het amandelmeel, steeds per 50 gram, in in het beslag. Het beslag wordt dik en een beetje kruimelig, maar plakt wel aan elkaar wanneer je het aandrukt.
- Maak nu bolletjes van ongeveer 1½ eetlepel of 22 ml. Druk ze in kerstvormpjes of Leg ze op de bakplaat en druk plat met je handpalm.
- Bak voor 15 minuten, tot de randjes goud kleuren. Laat de koekjes afkoelen op de plaat Ze worden harder tijdens het afkoelen.
Je hebt er maar 6 ingrediënten voor nodig en ze liggen na 10 minuten al op de bakplaat. Na een kwartiertje bakken in de oven heb je je roomkaas koekjes al op een schaaltje liggen. Wel even laten afkoelen, hè!
Kerstkoekjes maken
De inspiratie voor dit recept voor kerstkoekjes, komt van een Amerikaans recept voor cream cheese cookies. Je maakt dit beslag vrij eenvoudig. Als je ter voorbereiding de roomkaas en boter op kamer temperatuur zacht laat worden, mix je het zo door elkaar.
De koekjes maak je door balletjes te maken met een koekjesschep van 22ml (anderhalve eetlepel). Als je een koekjes- of bolletjesschep gebruikt, worden alle koekjes even groot.
Wanneer je het beslag schept, druk het dan goed aan. Zo voorkom je namelijk dat het kruimige beslag niet uit elkaar valt. De bolletjes leg je dan op de bakplaat. Met je handpalm druk je deze nu weer plat tot de gewenste dikte (0,5 tot 1 cm).
Gebruik je kerstvormpjes, druk dan het beslag er dan goed in. Kies wel voor vormpjes waar niet teveel detail in zet. Het beslag is een beetje stug, dus je moet het goed aandrukken.
Hoe maak je koekjes suikervrij?
Het leuke van zelf bakken, is dat je eenvoudig koekjes suikervrij kan maken. Je gebruikt hiervoor een natuurlijke zoetstof, zoals erhitritol van Sukrin. Dit is koolhydraatarm, 100% natuurlijk en tot 70% zo zoet als suiker.
Ma’s tip: Wil je meer weten over suikervervangers, lees dan ook deze posts over polyolen en andere zoetstoffen.
Hoe lang moet je roomkaas koekjes bakken?
Zoals beloofd is dit een snel recept. Je hoeft de koekjes maar 15 minuten te bakken. Let wel op: dit verschilt wel per oven en is afhankelijk van de dikte van je kerstkoekjes. Je kerstkoekjes zijn klaar als de randjes goud kleuren.
Laat je koolhydraatarme kerst traktatie wel even afkoelen
Als het je lukt, laat dan je verse traktatie eerst even afkoelen op de bakplaat. Tijdens het afkoelen worden de koekjes namelijk goed hard en kan je ze versieren, op een schaal leggen en oppeuzelen.
Fijne feestdagen!

Onze bestseller! Al meer dan 20.000 exemplaren verkocht. Je krijgt weekmenu’s voor 7 weken. Met meer dan 150 overheerlijke koolhydraatarme recepten, snacks & tussendoortjes. Nu met 100% afslankgarantie, als jij na 50 dagen niet bent afgevallen, betaal ik je 100% je geld terug. Zonder vragen!
-
99.000+
Mensen gingen je voor
-
150
Koolhydraatarme Recepten
-
250
Tips & Snacks
-
100%
Afslankgarantie (geld terug)
Rate dit recept
Zijn jullie voedingswaarden altijd gericht op ‘per 100 gram’? Of per stuk?