Recept voor hartig ontbijt: bloemkool pannenkoekjes

Trek in iets hartigs voor het ontbijt? Met deze bloemkool pannenkoekjes kom je gezond en verzadigd de ochtend door! Makkelijk om te maken en ziet er ook nog eens leuk uit. Heerljik voor de zondag.
  • Ontbijt
  • 1 persoon
  • 13g koolhydraten
bloemkool pannenkoekjes met kaas en lente ui 13g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 200 gram bloemkoolrijst
  • 100 gram ei middelgroot
  • 17 gram geraspte kaas
  • 40 gram lente ui
  • snufje zout en peper naar smaak

Instructies

  • Snijd op een grote snijplank de lente ui in kleine stukjes. Meng vervolgens in een grote kom de bloemkoolrijst, eieren, lente-ui, kaas, zout en peper. Laat het beslag na het mengen 10 minuten rusten.
  • Verwarm in grote koekenpan boven een middelhoog vuur 2-3 el boter. Voeg een aantal opscheplepels toe aan de koekenpan en bak de pannenkoekjes (als de pan groot genoeg is meerdere tegelijk) 5 minuten. Draai ze dan voorzichtig om en bak nog eens 5 minuten. Plaats de pannenkoekjes na het bakken op een bord en houd ze warm door het bord af te dekken met aluminiumfolie.
  • Herhaal stap 2 totdat je beslag op is! Serveer de pannenkoekjes met een lekker sausje erbij als ontbijt of lunch.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Bloemkool pannenkoekjes
Hoeveelheid per portie
Calories 256 Calories from Fat 117
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 13g19%
Verzadigd vet 5g25%
Sodium 314mg14%
Potassium 846mg24%
Koolhydraten 13g5%
Vezels 5g21%
Suiker 5g6%
Eiwit 20g40%
Vitamine A 1055IU48%
Vitamine C 104mg139%
Calcium 215mg22%
IJzer 3.2mg20%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Pannenkoeken voor het ontbijt! Heerlijk. Maar heb jij ooit al eens gedacht aan bloemkool pannenkoekjes? Een heerlijk hartig en gezond ontbijt, perfect voor de zondag ochtend.

Bloemkool pannenkoekjes: een gezond ontbijt

Met slechts 250 calorieën per portie heb je niet alleen een lichte maaltijd op tafel staan, ook nog eens een hele gezonde! Het ei zorgt voor een vullend gevoel (eiwit!) en de bloemkool voor de vitamines en mineralen. Je kunt dit gerecht ook met een bloemkoolstronk maken, maar dat kost je net wat meer tijd.

Bloemkoolrijst zelf maken

De bloemkoolrijst die je bij de Albert Heijn koopt is namelijk voorgekookt en per direct te gebruiken. Ook heeft het al de vorm van rijst. In tegenstelling tot een stronk, die je schoon moet maken, klein moet snijden en moet koken. Mocht je tijd over hebben in de ochtend: maak je eigen bloemkoolrijst! Leuk om een keer uit te proberen.

Ben jij aan het afvallen maar weet je eigenlijk niet goed wat je nu en wel en beter niet kunt eten? Zoek jij inspiratie voor gezonde ontbijtjes of koolhydraatarme lunch recepten? In ons Koolhydraatarm 50-dagen programma vind je alle informatie die je nodig hebt, plus weekmenu’s met gezonde recepten voor wel 50 dagen lang! Geef het afvallen een boost en start vandaag nog.

 

bloemkool pannenkoekjes met kaas en lente ui
4.04 van 250 stemmen
Print

Bloemkool pannenkoekjes

Trek in iets hartigs voor het ontbijt? Met deze bloemkool pannenkoekjes kom je gezond en verzadigd de ochtend door! Makkelijk om te maken en ziet er ook nog eens leuk uit. Heerljik voor de zondag.

Gang Ontbijt
Keuken Hollands
Keyword bloemkool pannenkoekjes, koolhydraatarm, ontbijten met groenten, pannenkoek
dieet vegetarisch
tijd <60 minuten
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 1 persoon
Caloriën 256 kcal

Ingrediënten

  • 200 gram bloemkoolrijst
  • 100 gram ei middelgroot
  • 17 gram geraspte kaas
  • 40 gram lente ui
  • snufje zout en peper naar smaak

Instructies

  1. Snijd op een grote snijplank de lente ui in kleine stukjes. Meng vervolgens in een grote kom de bloemkoolrijst, eieren, lente-ui, kaas, zout en peper. Laat het beslag na het mengen 10 minuten rusten.

  2. Verwarm in grote koekenpan boven een middelhoog vuur 2-3 el boter. Voeg een aantal opscheplepels toe aan de koekenpan en bak de pannenkoekjes (als de pan groot genoeg is meerdere tegelijk) 5 minuten. Draai ze dan voorzichtig om en bak nog eens 5 minuten. Plaats de pannenkoekjes na het bakken op een bord en houd ze warm door het bord af te dekken met aluminiumfolie.

  3. Herhaal stap 2 totdat je beslag op is! Serveer de pannenkoekjes met een lekker sausje erbij als ontbijt of lunch.

Voedingswaarden
Bloemkool pannenkoekjes
Hoeveelheid per portie
Calories 256 Calories from Fat 117
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 13g19%
Verzadigd vet 5g25%
Sodium 314mg14%
Potassium 846mg24%
Koolhydraten 13g5%
Vezels 5g21%
Suiker 5g6%
Eiwit 20g40%
Vitamine A 1055IU48%
Vitamine C 104mg139%
Calcium 215mg22%
IJzer 3.2mg20%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig mogelijk leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Meer dan 140.000 succesverhalen
koolhydraatarm dieet boek programma met recepten en weekmenu

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit vinden andere gebruikers van dit recept
  • Ena

    Hihi die maakt mijn moeder vroeger al voor ons maar dan zonder de kaas. Voir b8j de rijst. Ipv de mais koekjes.

  • Hanna

    40 of 4 gram lente ui?

Geef een reactie

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij volledig uitgewerkte weekmenu’s, recepten en boodschappenlijstjes. Ontvang online support van onze afslank coach. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.

  • 140.000+

    Mensen gingen je voor

  • 90+

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslank Garantie (geld terug)

Meer info