Bloemkool pannenkoekjes | Hartig ontbijt | Makkelijk Afvallen

Recept voor hartig ontbijt: bloemkool pannenkoekjes

By on 28 mei 2018
Leestijd: 3 minuten
bloemkool pannenkoekjes

Heb jij ooit al eens gedacht aan bloemkool pannenkoekjes? Een heerlijk hartig ontbijt perfect voor de zondag ochtend!

Bloemkool pannenkoekjes: een gezond ontbijt

Met slechts 250 calorieën per portie heb je niet alleen een lichte maaltijd op tafel staan, ook nog eens een hele gezonde! Het ei zorgt voor een vullend gevoel (eiwit!) en de bloemkool voor de vitamines en mineralen. Je kunt dit gerecht ook met een bloemkoolstronk maken, maar dat kost je net wat meer tijd.

Bloemkoolrijst zelf maken

De bloemkoolrijst die je bij de Albert Heijn koopt is namelijk voorgekookt en per direct te gebruiken. Ook heeft het al de vorm van rijst. In tegenstelling tot een stronk, die je schoon moet maken, klein moet snijden en moet koken. Mocht je tijd over hebben in de ochtend: ga voor zelf maken! Leuk om een keer uit te proberen.

Ben jij aan het afvallen maar weet je eigenlijk niet goed wat je nu en wel en beter niet kunt eten? Zoek jij inspiratie voor gezonde ontbijtjes of koolhydraatarme lunch recepten? In ons Koolhydraatarm 50-dagen programma vind je alle informatie die je nodig hebt, plus weekmenu’s met gezonde recepten voor wel 50 dagen lang! Geef het afvallen een boost en start vandaag nog.

bloemkool pannenkoekjes
Afdrukken

Bloemkool pannenkoekjes

Trek in iets hartigs voor het ontbijt? Met deze bloemkool pannenkoekjes kom je gezond en verzadigd de ochtend door! Makkelijk om te maken en ziet er ook nog eens leuk uit. Heerljik voor de zondag.
Gang Ontbijt
Keuken Hollands
Trefwoord bloemkool pannenkoekjes, koolhydraatarm, ontbijten met groenten, pannenkoek, vegetarisch
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 1 persoon
calorieën 256kcal

Ingrediënten

  • 200 gram bloemkoolrijst
  • 100 gram ei middelgroot
  • 17 gram geraspte kaas
  • 40 gram lente ui
  • snufje zout en peper naar smaak

Instructies

  • Snijd op een grote snijplank de lente ui in kleine stukjes. Meng vervolgens in een grote kom de bloemkoolrijst, eieren, lente-ui, kaas, zout en peper. Laat het beslag na het mengen 10 minuten rusten.
  • Verwarm in grote koekenpan boven een middelhoog vuur 2-3 el boter. Voeg een aantal opscheplepels toe aan de koekenpan en bak de pannenkoekjes (als de pan groot genoeg is meerdere tegelijk) 5 minuten. Draai ze dan voorzichtig om en bak nog eens 5 minuten. Plaats de pannenkoekjes na het bakken op een bord en houd ze warm door het bord af te dekken met aluminiumfolie.
  • Herhaal stap 2 totdat je beslag op is! Serveer de pannenkoekjes met een lekker sausje erbij als ontbijt of lunch.

Nutrition

Calories: 256kcal | Carbohydrates: 13g | Protein: 20g | Fat: 13g | Saturated Fat: 5g | Cholesterol: 385mg | Sodium: 314mg | Potassium: 846mg | Fiber: 5g | Sugar: 5g | Vitamin A: 1055IU | Vitamin C: 104mg | Calcium: 215mg | Iron: 3.2mg

Facebook Reacties

About Niels Bosman

Niels Bosman is oprichter en eigenaar van MakkelijkAfvallen. Hij ontdekte de kracht van koolhydraatarm eten in 2014 en sinds die tijd is hij fulltime bezig met het coachen van zijn klanten. Hij heeft 4 boeken geschreven en meer dan 40.000 mensen geholpen aan een slank, gezond en gelukkig leven. Hij woont samen met zijn vriendin en kinderen in Eindhoven.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *