SUCCES!
De boodschappenlijst staat binnen 10 minuten in je inbox.
>>> Bekijk in de tussentijd deze speciale verrassing!
Rate dit recept
Bedankt voor je rating!
We vonden een mooi Boeuf Bouguignon recept; dat is de haute cuisine benaming voor stoofvlees met rode wijn.
Een traditionele stoofschotel bevat in de regel te veel koolhydraten om af te vallen. Dat komt omdat herfstgerechten goed samen gaan met wortel gewassen. Denk aan aardappel, worteltjes, knolraap en pastinaak. Dit zijn groenten met veel koolhydraten.
In dit recept laten we deze dus achterwegen. Net als de tomatenpuree. Maar niet getreurd, er zit genoeg smaak in je maaltijd!
Wil je nog Ćets meer knijpen in de koolhydraten, gebruik dan minder ui en knoflook.
Ma’s cheftip: Als je je ui vooraf even kookt, komt er meer smaak vrij. Zo heb je dus minder nodig.
Veel stoofschotels gebruiken bier als smaakmaker. Omdat wij van lekker eten houden zĆ³nder onnodige koolhydraten kiezen we dus voor een stoof met wijn. Koken in alcoholische drank geeft je gerecht die bourgondische smaak.
Enne, je hoeft je echt geen zorgen te maken dat je tipsy van tafel gaat, de meeste alcohol vervliegt tijdens het koken.
Dit recept voor stoofvlees met rode wijn bevat geen groenten. Toch is deze stoofschotel gezond.
In dit recept zijn koolhydraatrijke groenten vervangen door champignons. Champignons staan vooral bekend om hun hoge anti-oxiderende werking. Verder bevatten ze kalium,Ā fosfor,Ā koper, vezels, B vitaminen enĀ selenium.
Wil je jouw stoofschotel nĆ³g gezonder maken? Voeg dan weer wat wortel of zoete aardappel toe.
Voor het garen van stoofvlees geldt; hoe langer hoe lekkerder. Nadat je het water aan de kook hebt gebracht, draai je het gas zacht en laatje het voor 90 minuten heel zachtjes doorkoken met een gesloten deksel. Roer elke half uur.
Wanneer je het gas tussendoor uitzet en steeds weer even aan de kook brengt, kan je het kookproces tot meer dan 3 uur rekken. Hierdoor wordt het vlees heel zacht.
Voeg je geen groente toe aan de stoof, dan wil je waarschijnlijk iets serveren bij dit stoofvleesrecept. Dit zijn onze suggesties:
Wat serveer jij het liefste bij stoofvlees met rode wijn?
Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig mogelijk leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.
Steel je show met deze perfect gebakken ossenhaas in…
Geniet van sinterklaas met deze koolhydraatarme speculaasbrokken
Ik maakte laatst deze pulled chicken burrito en nu wil ik nooit meer anders!
Een volwaardig kerstdiner gaat niet zonder de friszure smaak…
Heerlijke geitenkaassalade met biet en honing voor bij de lunch
Vandaag staat er gevulde courgette met gehakt op tafel!Ā
Heerlijke maaltijdsalade met rucola, gerookte kip en een lekkere honing mosterd dressing
Heb je zin in een cheeseburger, maar niet in…
Koolhydraatarme wentelteefjes met een bolletje zelfgemaakt ijs! Dat is nog…
Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij flexibele weekmenu’s, recepten en kant-en-klare boodschappenlijstjes. Houd je successen bij in de gratis habit tracker. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.
Mensen gingen je voor
Nieuwe Afslank Recepten
Tips & Snacks
Afslank Garantie (geld terug)
Eet jij nog steeds teveel koolhydraten?
Download GRATIS Afslank Recepten ->
Ontdek wat je moet eten om gezond af te vallen.
Vul je naam in en krijg een gratis
weekmenu uit het NIEUWE
Blijvend Slank Programma
SUCCES!
De boodschappenlijst staat binnen 10 minuten in je inbox.
>>> Bekijk in de tussentijd deze speciale verrassing!
Super. Vul je naam en e-mail in en krijg direct GRATIS toegang tot het Koolhydraatarm 7 Dagen Probeerplan
(Het is 100% gratis en privƩ)
Vul hieronder je naam en e-mail in en krijg direct GRATIS toegang tot de 10 afslank recepten...
(Het is 100% gratis en privƩ)
Rate dit recept
Wat is er lekker bij dit gerecht i.p.v. aardappel?
Wat gebruiken jullie voor kruiden boeket?
Laurier en kruidnagel
Op dit moment staat het te pruttelen, maar bij punt 6 staat water en bouillon. Ik zie daar niets van terug bij de ingrediĆ«nten. Ik heb nu zelf 2 rundvleesbouillonblokjes toegevoegd. Ik zal laten weten hoe het smaakte š
Ik mis de bouillon in de ingrediƫnten. Heb nu 1 blokje rundvleesbouillon toegevoegd.