SUCCES!
De boodschappenlijst staat binnen 10 minuten in je inbox.
>>> Bekijk in de tussentijd deze speciale verrassing!
We vonden een mooi Boeuf Bouguignon recept; dat is de haute cuisine benaming voor stoofvlees met rode wijn.
Een traditionele stoofschotel bevat in de regel te veel koolhydraten om af te vallen. Dat komt omdat herfstrechten goed samen gaat met wortel gewassen. Denk aan aardappel, worteltjes, knolraap en pastinaak. Dit zijn groenten met veel koolhydraten.
In dit recept laten we deze dus achterwegen. Net als de tomatenpuree. Maar niet getreurd, er zit genoeg smaak in je maaltijd!
Wil je nog íets meer knijpen in de koolhydraten, gebruik dan minder ui en knoflook.
Ma’s cheftip: Als je je ui vooraf even kookt, komt er meer smaak vrij. Zo heb je dus minder nodig.
Veel stoofschotels gebruiken bier als smaakmaker. Omdat wij van lekker eten houden zónder onnodige koolhydraten kiezen we dus voor een stoof met wijn. Koken in alcoholische drank geeft je gerecht die bourgondische smaak.
Enne, je hoeft je echt geen zorgen te maken dat je tipsy van tafel gaat, de meeste alcohol vervliegt tijdens het koken.
Dit recept voor stoofvlees met rode wijn bevat geen groenten. Toch is deze stoofschotel gezond.
In dit recept zijn koolhydraatrijke groenten vervangen door champignons. Champignons staan vooral bekend om hun hoge anti-oxiderende werking. Verder bevatten ze kalium, fosfor, koper, vezels, B vitaminen en selenium.
Wil je jouw stoofschotel nóg gezonder maken? Voeg dan weer wat wortel of zoete aardappel toe.
Voor het garen van stoofvlees geldt; hoe langer hoe lekkerder. Nadat je het water aan de kook hebt gebracht, draai je het gas zacht en laatje het voor 90 minuten heel zachtjes doorkoken met een gesloten deksel. Roer elke half uur.
Wanneer je het gas tussendoor uitzet en steeds weer even aan de kook brengt, kan je het kookproces tot meer dan 3 uur rekken. Hierdoor wordt het vlees heel zacht.
Voeg je geen groente toe aan de stoof, dan wil je waarschijnlijk iets serveren bij dit stoofvleesrecept. Dit zijn onze suggesties:
Wat serveer jij het liefste bij stoofvlees met rode wijn?
Dat snap ik! En het is bewezen dat het veel effectiever is als je het samen doet. Meld je daarom direct even aan bij de Samen Slank Community! Dan profiteer jij net als 1200+ enthousiaste vrouwen van de ultieme stok achter de deur. Nu proberen voor SLECHTS €1,00
Leden en ervaringen
Elke week een nieuw weekmenu
Berichten per week
Reacties per week
Rate dit recept
Dit vinden andere gebruikers van dit recept
Op dit moment staat het te pruttelen, maar bij punt 6 staat water en bouillon. Ik zie daar niets van terug bij de ingrediënten. Ik heb nu zelf 2 rundvleesbouillonblokjes toegevoegd. Ik zal laten weten hoe het smaakte 🙂
Ik mis de bouillon in de ingrediënten. Heb nu 1 blokje rundvleesbouillon toegevoegd.